Black friday eller blakk friday?

I dag er det black friday. Nettsider sliter med den store trafikken av strømmende mennesker som elsker gode tilbud. Noen kjøpesentre åpnet allerede 7 i dag morges. Det er i dag mulighet til å kjøpe elektronikk, klær, sko, møbler og sminke til nedsatte priser. Men hvor nedsatt er egentlig disse prisene? Dersom du ikke allerede har gått crazy på alle salgene, anbefaler jeg deg å lese innlegget mitt før du setter i gang.Mange av oss elsker salg, og kjøper gjerne mer enn normalt på en så stor salgsdag som i dag. Men, har du noen gang tatt en titt i f.eks. klesskapet ditt og fått en oversikt over hvor mange salgsvarer som enda henger med prislappen på? det har jeg gjort, og det var flere plagg enn jeg hadde håpet på. Det er nemlig lett å la seg rive ned når prisene er lavere enn vanlig, spesielt på en dag som er så markedsført som black friday. Spontankjøpene gjør at vi ikke sparer penger lenger.

Meningen med black friday er ekstreme kupp, og ikke de usle 20-50% vi får her i Norge. I dokumentarer som dokumenterer denne ene dagen av året i Amerika, ser vi at salgene der borte er helt ekstreme. Det er en shoppeglad persons drøm å kunne få slike gode rabatter. Vi ser sjeldent så gode kupp her til lands. Det er gjerne flere grunner til dette.

For det første så er det ofte de "utdaterte" varene som kommer på salg, spesielt på de butikkene som ikke setter hele sitt sortiment på salg. Varer som ble solgt i sommer, varer de sliter med å selge ut og andre som ikke kommer til å være trendy særlig lenge. Dersom du ikke bryr deg om slik, betyr ikke dette noe for deg. Dette varierer selvfølgelig, men på mange av nettbutikkene jeg har studert salgene, er dette faktum. 

For det andre, justerer mange nettbutikkene opp prisene sine før salget starter. Flere av varene jeg hadde planlagt å kjøpe ble prisjustert opp for ca en uke siden. Dette har jeg sjekket på prisjakt.no, som alle burde bruke. Der har jeg fått oversikt hvor det er billigst, og hvem som har justert opp prisen for å få rabatten til å se større ut. Det er jo slik at jo større rabatt det er, hvor mye mer vi sparer - jo mer fristet blir vi til å faktisk kjøpe produktet. Faktum er at vi sparer slett ikke så mye på å handle på salg, fordi noen av varene kommer til å være billigere om noen uker, enn hva "før prisen" viser i dag. Dette gjelder selvfølgelig ikke over alt dette heller. Det er verdt å sjekke ut prisstatistikken før du betaler, slik at du ikke ruinerer lommeboken i dag.


Her ser du statistikk over popularitet til venstre, og pris til høyre. Man kan se at en NYX BB cream jeg ville kjøpe, var billigere i slutten av oktober enn det den er nå. Helt til høyre, kan vi også se at prisene har blitt justert en del i forkant.

Dersom du absolutt må kjøpe noe i dag, ville jeg personlig gått for gode basisplagg i god kvalitet. Klassiske plagg går aldri av moten, og er ikke sesongbasert. Det er her du kan spare penger, fordi dette er varer du kommer til å kjøpe en gang uansett. Basisplagg kan brukes til nesten alt du har i garderoben og blir sjeldent liggende med prislappen på lenge. Dersom du skal kjøpe kosmetikk, vet jeg at det er lett å "legge litt ekstra" i handlekurven. Kjøp de produktene du vet du trenger, det som begynner å gå tomt eller gå ut på dato. 

Helt til slutt vil jeg bare si - ikke kjøp bare for å kjøpe. Å la seg rive med fordi det er så "billig", kan være fellen som gjør handleturen veldig dyr. Planlegg kjøpene dine, finn ut hvor det er billigst, sjekk prisstatistikken og ikke handle på impuls. Håper dere alle blir fornøyde med innkjøpene deres i dag, og ikke tømmer lommeboka for å leve på vann og brød resten av måneden. 

Planlegger du å handle i dag?

12 supre sparetips til studenter

Du har flyttet ut for deg selv, vet egentlig ikke hva det koster å bo og hver gang du går på matbutikken holder du på å falle om hver gang du ser hvor dyrt det faktisk er å kjøpe en liter melk. For ikke å snakke om kylling og alle andre kjøttprodukter, oh my. Det å flytte for seg selv for første, eller andre gang, kan være like overraskende. Man føler seg selvstendig, voksen og klar for noe nytt. Mange, inkludert meg selv, har aldri betalt en eneste regning i livet sitt før dette. Plutselig står man ansvarlig for at mat, leie, tv, internett, mobil, strøm og andre eventuelle kostnader skal bli betalt hver eneste måned. Og det til rett tid, ellers får du ikke råd til å kose deg litt ekstra i helgen. 

Det er trist og av og til vanskelig å plutselig stå på sine egne bein. Den selvstendigheten vi siklet etter siden vi var 14 år, er plutselig ikke like kul lenger. Tilværelsen kan oppfattes som en krig mot fristelsene i butikkvinduet. Man har bare ikke råd til absolutt alt, og det er viktig å bare bite i seg. Uansett hvor surt det eplet kan være, kan dette være den nye realiteten din de neste 3+ årene. Frykt ikke! Jeg har gjerne ikke bodd alene så fryktelig lenge, men noen sparetips har jeg klart å skrape frem til dere. Og slapp av, ingen av dem handler om å legge seg sulten hver kveld.

✓ JA til reklame!
Jeg vet det, de fleste reklamene man får i posten er ubrukelige. Men, du får jo tilbudsbladene fra butikkene i nærheten, og de bør behandles som gull sendt fra himmelen når du trenger å spare inn på matbudsjettet. Jeg pleier å skrive en handleliste hver eneste mandag, som skal gjøre at vi har mat ut uka. Denne handlelisten baserer jeg på hvilke tilbud som butikken har. Jeg går ikke helt over taket når jeg gjør dette heller. Jeg velger ut en butikk som har de beste tilbudene, og dropper resten. Det er ikke så gøy å løpe fra butikk til butikk på grunn av tilbud, selv om det også er en måte å tjene penger på. Men, det er den tunge metoden.

✓ Mat
Jeg kunne sikkert skrevet en hel bok om hvordan du kan spare penger på mat. Sett bort i fra leien, er det definitivt mat vi bruker mest penger på. Vi har funnet ut at det går fint å bruke helst under 100kr på middagen hver dag. Dersom du leser punktet mitt over og de under, kommer du til å forstå hvorfor dette fungerer bra som en grense. Det vil totalt si at jeg og kjæresten min bruker under 1500kr hver på mat i måneden. En god ting er jo å reise hjem til familien, hvor man får god mat uten å betale en eneste krone.

✓ Spis alle måltider hjemme
Uansett hvilke begrunnelser du skulle klare å hoste frem, vil det alltid være billigst å spise hjemme. Det er dyrt å spise på resturanger, cafeer og i skolekantinen. Det er noe jeg unngår. Kjøp heller inn knekkebrød og yoghurt som du kan ha med deg i vesken og spise dersom du blir sulten men ikke er i nærheten av hjemmet ditt. I det lange løp er det fryktelig mye penger å spare på det. Visste du at dersom du kjøper mat på skolen for 50kr hver eneste dag, vil den totale summen etter 1 år være 9500kr. Tenk på den sydenturen du kunne fått for de pengene da!

✓ Ikke gå på butikken når du er sulten
En god regel er at man går på dagligvarebutikken hver mandag, etter man har spist middag. Da handler man inn alt man trenger den følgende uka, så slipper man å gå på butikken flere ganger. Dersom man går på butikken når man er sulten er det dessuten lett å kjøpe mer enn det man egentlig trenger, og et er virkelig fy-fy når du allerede har lite å rutte med. Med god planlegging, bør dette fungere for de aller fleste.

✓ Kaffe
Er du en som ikke tåler å puste inn luft om morgenen før du har fått i deg kaffe? Da bør du tenke på hvor du kjøper den. Dersom du ikke har den fantastiske statoilkoppen med gratis påfyll og muligheten til å gå dit hver morgen - bør du i hvert fall ikke kjøpe den på skolen eller hos en kaffekjede. Kjæresten min er en av disse menneskene, og han har fått en kaffepose og en trakter, slik at han selv kan lage kaffeen sin på 2-3 minutt hver morgen. Dersom du foretrekker iskaffe eller frappuccino, er dette noe du kan lage kvelden før, for å kun rive ut av kjøleskapet den neste morgenen. 

✓ Dele regningen - sosialt og godt
Du vet hvor kjedelig det er å stå på kjøkkenet og lage mat, noe som føles som en evighet? For ikke å snakke om prisen du har betalt for å lage det eneste du lærte av matlagingen i 9.klasse. Hva med å gjøre hele denne prosessen om til en sosial og billig begivenhet? Samle sammen noen venner, dra på butikken sammen og lag maten dere skal spise sammen! Dette er både gøy, og du splitter regningen mellom dere. Innrøm det, du spiser ikke så mye som du lager hver dag uansett.

✓ Ikke kast panteflasker
Dette er jeg en synder på. Det er faktisk penger å spare på å ta vare på de irriterende panteflaskene som egentlig bare ligger og tar plass. Men, hva gjør man ikke for å spare inn noen kroner? Uansett hvor kjedelig det er, så er det en god følelse å vite at man sparer både lommeboken og miljøet når man panter flaskene. Pengene man får igjen, kan man legge i en sparegris, noe som fører meg til neste punkt.

✓ Sparegris
Her i leiligheten har jeg en skål hvor vi kaster alle småmynter vi har på oss og pantepengene. På denne måten sparer vi småmynter som vi aldri hadde hatt bruk for en gang, uten at lommeboken merker noe på det.

✓ Forventninger
Hendene på bordet alle sammen, det er på tide å senke forventningene våre. Vi kommer ikke til å ha råd til alt man kan drømme om mens vi studerer. Noen har bedre råd en andre, men det er viktig at du fokuserer på deg selv. Finn ut hva du har råd til og hva du virkelig trenger. Finn ut hvor dine forventninger kan ligge, og legg heller opp langvarige mål for å få råd til de litt dyrere tingene du egentlig vil bruke hele studielånet på med en gang. Gjør det om til en lek, og se hvor mye du klarer å spare.

✓ Budsjett
Vi lærer kanskje ikke å lage et skikkelig budsjett på skolen i mattetimene, men nå skal du virkelig få bruk for pluss og minus. Vi har vell alle sett på luksusfellen? Nå skal nemlig du sette opp en slik tavle for deg selv. Finn ut hva du totalt har i inntekt, for å så skrive opp hvilke faste utgifter du har. Slike som tv, leie, mobil, strøm og mat er godt å begynne med. Deretter kan du skrive opp det du har lyst til å kjøpe, for å se om det er rom i budsjettet for det. Mitt tips er å gjerne sette opp litt ekstra på mat enn det man tror man bruker, slik at man gjerne har litt å strekke seg etter. Husk den viktige spareposten da, det har vel ingen vondt av?

✓ TV og streaming
Jeg har lest artikler opp og ned om hvor mange som plomberer TV-en sin for å slippe unna NRK-lisensen. Det er da jeg sitter godt, fordi alle mine TV-er har vært på foreldre. Men, la oss ikke gå så drastisk inn. Jeg er heldig og får tv-kanaler gratis av studentsamskipnaden, og slipper derfor å betale for dekoder og kanaler. For dere som ikke er like heldige, vil jeg anbefale å heller investere i streamingtjenester som Netflix, tv2sumo ect. Kjøp en apple-tv, og du får se på akkurat det du vil uten irriterende reklame. Ellers kan du bare streame det du vil gratis over nett. Litt ulovligheter skader vell ikke som fattig student? jeg tuller, okei, eller gjør jeg det?

✓ Bruk bussen
Det er dyrt å ha bil, men uten busskort kan det også være dyrt å ta buss! Men bussen seirer over bilen når man er student. På skolen er det kanskje mangel på parkeringsplasser, det er dyrt med bensin og andre utgifter med bil. Jeg betaler 350kr for buss hver måned. Jeg har regnet meg frem til at jeg ville brukt 4000kr på buss hver måned uten dette kortet, noe som igjen er et fint sted å spare på med tanke på både miljøet og lommeboken. Som regel er det gode bussforbindelser mellom skoler og byen, så det skal være lett å kunne benytte seg av det kollektivet.

Har du noen sparetips?

Hvordan frigjøre seg fra skrivesperren

Husker du da du var liten og skulle bli alt fra prinsesse, pirat, astronaut og apekatt når du ble stor? Det gjør jeg, og det kjennes fortsatt ut som om jeg har den samme usikkerheten ved å finne ut hva som var kulest av å være ei prinsesse og helten min, Kaptein Sabeltann. Jeg har valgt en studieretning som åpner mange dører, og gir meg muligheten til å lære litt om alt. Slik jeg ser det nå, kommer ikke fremtiden min til å være tørr og kjedelig uten lærdom. Men, jeg vil jo gjerne spesialisere meg på et bestemt område. Det hadde vært utrolig kult å kunne si masse om et spesielt emne, og ikke bare vite hvordan man bør skrive om det. Hva det feltet skal være, er jo et spørsmål i seg selv. Det bringer meg tilbake til skolepulten i 1.klasse på barneskolen, der alle muligheter var tilgjengelige for meg. Jeg kan enda velge å vrake mellom alt jeg vil, men vet ikke selv hva det er enda.

Denne usikkerheten får meg til å klø meg i hodet. Hardt. Jeg får ofte skrivesperre, og det føles ut som alle dører i hodet mitt har lukket og låst seg. Ingen tanker, følelser eller ideer kommer seg ut av hodet og ned på papiret. Eller, over tastaturet burde jeg egentlig si. Hvis jeg ikke har noe å skrive om, hva gjør jeg da? Et kjapt google-søk viser meg uendelig med metoder for å komme ut av denne ufrivillige blokkaden. Jeg har satt hyllen høyt for meg selv, og ønsker ikke å gjøre det samme hele tiden. Jeg vil ikke skrive om det samme eller bruke nesten identiske bilder hver gang jeg skal dele noe her på bloggen. Når man føler at absolutt alt er skrevet og sakt, er det ikke alltid like lett å komme frem til en original og ny ide. Jeg er en kontrollerende perfeksjonist, og det er ikke alltid like lett. 

Hvordan jeg skal komme meg ut av dette store sorte hullet, vet jeg ikke. Jeg føler meg elendig og udugelig som ikke klarer å skrape opp ett eneste ord, bortsett fra å skrive om denne store uvitenheten. Når jeg skriver dette innlegget, har jeg Ugly Betty rullende på tv-skjermen i bakgrunnen, som jeg ser for tredje gang. Plutselig fikk jeg noen ideer, og løp til boken jeg skriver alle ideer og sitater i. Det er en god måte for meg å spare på gullkorn, selv om jeg er alt for dårlig til å ta den med meg og faktisk lese i den når jeg trenger den. Jeg innser at av og til kan man komme over skrivesperre ved å skrive om hvor lite man har å skrive om. Så lenge jeg skriver, vil det alltid komme opp andre ideer. Det handler bare om å videreutvikle og jobbe med de ideene. Ut av det blå endret jeg tittelen på dette innlegget fra "Skrivesperren tar over" til "Hvordan frigjøre seg fra skrivesperren" - fordi jeg fikk en ny vinkling. I dag har jeg lest mye om hvordan andre kommer seg ut av skrivesperren sin, så jeg kan like så godt dele mine egne tips og erfaringer. 

☞ STOPP! Ta en pause.

Gå en tur. La vinden blåse deg i håret, grusen knurre under skoene dine og bladene falle rundt deg. Lag en kopp te eller kaffe og les en bok. Finn en venn som vil spille kortspill som varer i flere timer (jeg vil da anbefale run of nine). Bare få tankene bort fra det at du faktisk må skrive noe, la tankene fly fritt. Når du endelig setter deg ned i skrivehjørnet igjen, har du kanskje bedre lykke.

☞ Skriv alle tanker

Har du noen gang undret over hvor mye du faktisk tenker hver eneste dag? Det er få, om ikke ingen, som klarer å koble helt ut og ikke tenke på noen ting. Blant alle disse tankene kan det eksistere noen gullkorn. Derfor kan et være et tips å skrive ned noe av det du tenker på i løpet av en dag. Med litt tid og ettertanke, kan det utvikles til en god tekst flere kan relatere seg til. Alt fra hvor utålmodig du er ved kassen på rema midt i rushen, til tankene som kommer når du egentlig burde sove. Noe som tar meg videre til neste punkt.

☞ Legg deg til å sove

- og det gjerne tidligere enn du er vandt til! Jeg er mest kreativ når alle andre sover, stjernene og månen for lengst er kommet opp og det er helt rolig. Ofte går timene alt for raskt når jeg først har kommet med en ide. Det er nemlig når jeg skal sove at jeg undrer over alle verdens spørsmål, og kommer med de beste ideene. For meg har det fungert meg notatbok og lampe ved sengekanten, slik at jeg får skrevet ned alt. Det bør også du gjøre, begynn allerede i kveld. 

☞ Tankekart

Dra ut papir fra printeren. På papirene lager du tankekart. Sett et aktuelt tema i midten. Dersom det er for bloggen din kan du gjøre det enkelt og bare skrive "blogg" der. Så lager du streker ut til alt du kan tenke deg å skrive om, og utdyper det i nye streker og bokser. Drit i hva temaet på bloggen din er, den vinklingen kan du løse i ettertid. Av Ugly Betty lærte jeg at selv malaria kan vinkles inn mot mote. Så ikke sett tøyler på deg selv.

☞ Bytt perspektiv

Let etter den godt gjemte dagboka og finn frem 5 bøker. Bla opp på en helt ubestemt side og les en setning. Skriv ned hva du får ut av denne setningen. På denne måten tvinger du hjernen din til å tenke på noe annet en skrivesperre, og lager nye tanker. Spesielt i dagboken fra barneskolen kan du finne mange gullkorn. Da var du så liten og uskyldig uten noen form for filter og sperrer. Selv om det bare står hvem som var din crush, eller hvorfor du ikke liker den nye jenta i klassen - kan du vinkle det om til hvorfor mennesker liker/ikke liker hverandre. Finn fram nysgjerrigheten og let etter noe du kan gjøre om til et spørsmål.

☞ Google er nå din beste venn

Uansett hva du googler, har alltid google noe du kan lese- og serverer det på et gullfat til deg. Søk opp noe som interesserer eller provoserer deg, noe du undrer på eller noe du vil vite mer om. Les deg opp på noe noen andre mener noe om, og finn ut hva du mener om saken. Grav i dine egne erfaringer og finn ut hvordan du vill løst en problemstilling. Dersom du selv lurer på noe, garanterer jeg det at du ikke er alene om det. Personlig liker jeg best å lese i forskjellige forumer, fordi der finner man både kloke skapninger - og noen med en skrue løs. Uansett hvor du velger å grave etter inspirasjon og ideer, vil alltid google gi deg alt for mange sider om det emnet.

☞ Notatboken skygger deg

Sørg for å alltid ha notatboken med deg. Dersom den ikke får plass i hverdagsvesken din, kjøp enten en mindre bok eller en større veske. Fordi fra nå av går du ikke uten den. De beste ideene kommer når man ikke bevisst leter etter dem. De kan komme på bussen, under et møte, på skolen eller på kjøpesenteret. De forsvinner også like lett som du kom på dem, så det er viktig å skrive ideene ned med en gang. Hva er dine beste tips mot skrivesperre?

10 grunner til å klippe håret kortere!

Vi jenter er veldig avhengige av håret vårt. Det er en stor og viktig del av personligheten og identiteten vår. Noen drømmer om hår ned til rumpa, andre ønsker å få helt lyst og stritt hår, en annen person kan gjerne nøye seg med de store flotte krøllene sine. Vi er alle så forskjellige, og hva er ikke flott med det? Selv sparte jeg på håret mitt i det som virker som en evighet. Jeg hadde så lyst på langt hår, at jeg gjorde alt for å få det til å vokse fortere. Hodebunnsmassasje, ingen hårstrikk med metall, hårkurer, andre vidunderkremer som skal få håret til å vokse - and you name it. Alt ble testet, og det fungerte.

Da håret mitt ble merkbart langt, var det koselig med alle komplimentene om hvor langt håret hadde blitt. Men, det var alt for mange ulemper for min del. Det å klippe av de lange lokkene vi har spart opp de siste årene, kan virke som verdens undergang. Selv om det er nødvendig av og til. Under har jeg listet opp de 10 grunnene som gjorde at jeg fikk nok, og klippet av de lange lokkene!

 

1. Floker
Når du har langt hår, er du nesten avhengig av å ha en hårbørste med deg. Til alle tider. Floker kommer hele tiden, og håret tiltrekkes seg alle mulige knuter. Det skal ingenting spesielt til for å komme en floke eller to, rett etter du børstet det. Etter at jeg klipte håret kort, har jeg faktisk ikke fått en eneste floke. Håret mitt er alltid lett å gre gjennom, selv med fingrene. 

2. Lugger
Jeg håper virkelig ikke at jeg er den eneste her, men hvor mange ganger har ikke du hektet fast håret ditt noe sted? For eksempel om sommeren når alt er klamt, og håret ditt på et magisk vis kom under armen din slik at du lugget deg selv. Eller om du ligger i sofaen, og noen setter seg på håret ditt. Eller om du sover i sengen med noen som har dratt deg i håret om natten? Det er utrolig plagsomt å bli lugget i alle mulige situasjoner, og eneste utvei er dult eller kort hår!

3. Økonomisk smart
Før brukte jeg veldig mye penger på håret mitt. Mye shampoo, balsam, hårkurer, hårsprayer, tørrshampoo, saltvannsspray, varmebeskyttende spray, hårmasker, hårfarging og lista er lang. Nå som jeg har klippet av meg alt håret, så trenger jeg ikke den samme mengden med hårprodukter på en gang, og på lang sikt vil jeg spare noen kroner på å ha kortere hår. Produktene vil ikke bli tomme like raskt, og jeg kan heller bruke pengene mine på kvalitetsprodukter.

4. Tørketid etter dusjen
Det verste med langt hår, er å dusje. Selve dusjen er ikke dårlig, men det er tørketiden etterpå som virkelig er gale! Da jeg hadde langt hår måtte jeg alltid dusje kvelden før, men hadde fortsatt ikke tørt hår da jeg våknet dagen etter. Jeg unngikk å føne håret, ettersom det bare hopet seg opp som en stor høyball krysset med en sau. Så mitt eneste alternativ var lufttørking. Nå, med kort hår, kan jeg dusje før skolen. Håret tørker på null komma niks. Fantastisk! 

5. Lite tid om morgenen
Jeg var såå lei av å måtte flette håret hver eneste kveld, for å unngå helt grusomt sovehår. Det ressulterte i at å få stritt hår ikke var aktuelt for meg. Å få krøllete hår stritt, har jeg ikke tid til om morgenen. Det er så utrolig deilig å kunne våkne om morgenen nå, uten bekymringer for håret mitt.  Nå kan jeg børste det, ta min faste krem i og løpe ut døren.

6. Splitta tupper
Dette var virkelig min verste fiende. Jeg har farget/stripet håret mitt siden jeg gikk i 3.klasse på barneskolen, så det var en selvfølge at det var veldig slitt. Jeg var avhengig av å ha en saks rundt meg, fordi jeg taklet virkelig ikke å finne splitta tupper i håret mitt. Nå har jeg klippet av alt hår som noen gang har blitt farget og bruker sjeldent varme i håret. Slitte tupper er ikke et problem nå med kort hår! (ikke enda vertfall)7. Ny start
Det å klippe av seg en stor menge hår, kan sees på som en ny start. Du kvitter deg med det gamle, og inviterer inn det nye. Jeg har lest at menge jenter endrer utseende en god del når det skjer noe stort i livene deres, eller når de går gjennom en stor endring. Ny skole, jobb, kjærlighet og vennskap kan muligens være viktige faktorer her. Kanskje vi jenter er så rare, at i det vi klipper av oss håret, så er vi som nye mennesker?

8. Se voksen ut
Når jeg tenker meg om, så ser vi mye mer voksne ut når man klipper av store mengder av håret. Idealet i dag er at jenter skal ha så langt hår som over hodet mulig. Det er helt normalt at tenåringsjenter sparer og sliter med håret sitt. Da er det i alle fall litt gøy, å skille seg ut ved å bryte idealene. 

9. Alle kler det!
Så lenge du snakker med frisøren din om hva du ønsker, hvor langt håret skal være ect, kan de finne ut hva som passer ditt ansikt. Ta med inspirasjonsbilder og vis dem frem til frisøren din, så finner dere noe som vil passe akkurat deg. 

10. Vokser ut igjen
Selv var jeg veldig redd for å angre. Til slutt fant jeg ut at dersom det skulle bli krise etter lokkene hadde falt, og jeg gjorde ingenting annet enn å angre - så vokser håret ut igjen. Eventuelt kunne jeg satset på hair extensions, selv om det ville blitt en dyr affære. 

 

Kjenner du deg igjen i påstandene mine?

Tips; Hva du bør kjøpe til skolestart!

Vi begynner å nærme oss starten på et nytt skoleår, og sommerferien har allerede passert halvveis. Mange av oss skal flytte bort for å studere, noen skal gå på videregående og andre på ungdomsskolen. Uansett hvilket trinn du er på, eller hvor langt du er kommet i utdanningen din, tror jeg at disse tipsene vil være gjeldende for de fleste av oss. Noen ganger klarer man bare ikke helt selv å finne ut hva man trenger og ikke trenger til skolestart, fordi vi har et hav med muligheter. Vi har bøttevis med både brukelige og ubrukelige gjenstander til studiene våre. Under har jeg listet opp noen av de tingene jeg skal sørge for å skaffe meg før jeg starter på skolen igjen.

✓ Ryggsekk Jeg får vondt i ryggen bare ved å tenke på hvordan jeg kom meg til skolen de siste tre årene. Jeg gikk 30 minutter hver vei, med en veske fylt med mac, vannflaske, bøker og annet skole dilldall. Tanken på de turene gjør enda vondt i hjertet mitt. Jeg skal ha ryggen min hele livet, og da kan jeg ikke fortsette med de gamle vanene, og jeg anbefaler dere andre til å følge meg på dette punktet! Veska di kan være så dyr og så pen du bare vil, men det vil ikke se like pent ut på deg når du blir eldre. Ta vare på deg selv og kjøp en god sekk. Det er utrolig mange pene nå fortiden, og er dessuten utrolig trendy. Selv hater jeg de klassiske stormberg og bergans skolesekkene, og har ikke hatt en siden ungdomsskolen. Under kan dere se noen pene ryggsekker i forskjellige prisklasser!

Backpacks

 

✓ Almanakk En ting jeg overhode ikke kan overleve uten, er almanakken min. Nå har det seg slik at den har forsvunnet under flyttingen som har pågått en stund nå, og livet mitt har bare blitt et stort sort hull. Sånn helt seriøst, jeg har ikke kontroll på noen ting lenger. Så det er definitivt noe jeg skal kjøpe meg før skolestart. Jeg er en kontrollfreak, I confess. I Almanakken min skriver jeg ned alle avtaler, viktige datoer, prøver, innleveringer og absolutt alt som må gjøres i løpet av dagen. Hvert skoleår lager jeg meg en ny almanakk for å holde kontroll på livet mitt, og den kommer spesielt til god bruk i hektiske perioder. 

 

almanakk

 

 

✓ Pleieprodukter Nå som jeg skal begynne på universitetet, innser jeg at noen skoledager kan bli lengre enn normalt, jeg vil være mer ute og enkelt og greit ikke ha tilgang til mine dagligdagse produkter lenger. Derfor syntes jeg det er viktig å kjøpe inn en god håndkrem, lipsyl, tørrsjampo og andre produkter som er små og enkle å ta med seg for en lang dag på campus. En annen ting som kan være smart å ta med seg, er paracett eller ibux. Man vet nemlig aldri når en liten hodepine kommer snikende. Det kan komme av stress, tett luft, lite søvn, spenninger, and who knows what. Ta med deg noe smertelindrende for å holde ut dagen fremfor å gå hjem. Fravær er i mine øyne fyfy, og jeg unngår det så langt jeg klarer. Gjerne ta med litt sminke for å friske ansiktet opp i løpet av dagen også.

emergenzy kit

 

✓ Noe å notere med For meg som noterer omtrent hvert eneste ord som kommer ut av lærerens munn, må jeg ha noe jeg kan skrive effektivt med. Jeg er i tvil på om jeg skal investere i en iPad til dette skoleåret, eller om jeg skal gjøre det på mac. Jeg skriver ikke for hånd pga. jeg får fryktelig vondt i hånda etter en liten stund, og det er ikke effektivt nok når man skal skrive ned mye. Det er faktisk forskelig bevist at du lærer bedre av å notere for hånd! Gå til innkjøp av søte notatbøker, markører og penner i alle regnbuens farger dersom du er så heldig og kan notere for hånd. Dersom du trenger å skrive større mengder, kjappere, anbefaler jeg å bruke noe digitalt. Men, da er det viktig at du har selvkontroll og ikke gjør noen ting annet enn å notere. Jeg har lastet ned en app som gjør at jeg kan "blokkere" bort alle sidene som jeg besøker når jeg kjeder meg, slik at den hjelper meg til å ha bedre fokus på undervisningen. 

schoolstuff

 

✓ The perfect outfit Det er sikkert ikke bare meg som får et lite selvtillitsboost av å være litt ekstra pen den første dagen eller uken på skolebenken. Jeg har i hvert fall en tradisjon som gir meg "lov" til å kjøpe inn et nytt antrekk til skolestart. Spesielt når jeg skal begynne på en helt ny skole, kan den selvtillitsboosten komme godt med. Start et nytt år med et nytt fresht antrekk og la det nye antrekket motivere deg til å gjøre det ekstra godt i år. På bildet er noe jeg vurderer som mitt back to school-outfit.

back to school
Hva annet bør man kjøpe inn til skolestart?

 

Tips; Redigere mobilbilder

Heisann! I dag har jeg tenkt å vise dere hvordan jeg redigerer bildene jeg tar med mobiltelefonen min, med kun èn app! Det er gjort i på 3 enkle trinn, og går egentlig av seg selv med en gang du er bevisst på det. Jeg gjør ikke mye med mobilbildene mye før jeg eventuelt legger dem ut på instagram, facebook eller bloggen, så det er altså ikke noe hokus pokus triks som tar 100 år å lære seg, med 10 forskjellige applikasjoner. Alt jeg bruker er noen effekter i mobilkameraet mitt, og applikasjonen VSCOcam, som er den eneste jeg bruker til å legge på filter, justere lys, kontraster og skarphet osv om det er nødvendig.

Det første jeg gjør er å velge filter på selve mobilkameraet. For å gjøre det trykker du på de tre sirklene i grønn, blå og rød nede i det høyre hjørnet. Jeg er helt forelsket i filteret "utvasket", og bruker det på så og si ALLE bildene mine! Jeg har også veldig sansen for å ta kvadrate bilder med mobilen min, for å få en følelse av polarid. Det får du ved å sveipe over skjermen inne på kameraapplikasjonen. Så knipser jeg bilder til jeg blir fornøyd, og åpner VSCOcam, som er gratis på appstore. 


Som dere ser, er det mange filtre å velge mellom i denne applikasjonen, så jeg har like så godt slettet alle andre redigeringsprogrammer jeg en gang hadde. De fire du ser over er de jeg liker best, og som er mest brukt av meg. Man kan også variere styrken på filtrene ved å trykke to ganger på det valgte filteret helt nede på skjermen, for å så dra opp og ned på styrken. Jeg tror alle finner noe de liker i denne applikasjonen. I dette tilfellet følte jeg det var godt nok lys og gode kontraster, og valgte derfor å ikke justere på det. Om du lurer på hvordan man gjør det, så er det bare til å si ifra i kommentarfeltet! Når jeg er ferdig å redigere bildet mitt, kan jeg lagre det på mobilen, eller sende bildet rett på Facebook eller Instagram. Her ser dere hvor stor forbedring alt dette gir bildet! Jeg elsker filteret, og er ikke den typiske personen som velger filter for å få en brunere hudfarge. Jeg gjør den egentlig mye bleikere, men føler det blir et gammelt vintage preg over bildet, noe jeg liker godt! Håper dere liker denne type innlegg på bloggen, så det er bare til å si ifra dersom dere har noen ønsker om hva jeg skal tipse om :)


Hvilken redigeringsapp bruker du på bildene dine?

Tips: Rene sminkekoster på 1-2-3

I dag har jeg, utrolig nok, vasket sminkekostene mine! Noe jeg, og sikkert mange andre er dårlige til å huske og gjøre. Det er tross alt søndag, hva annet har jeg å finne på? Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre det om til en vane, men jeg kommer aldri på det før jeg står og rullerer de skitne kostene over ansiktet mitt. I går kveld sovnet jeg tidelig og uventet, og rakk ikke å fjerne sminken min. Som straff for dette våknet jeg med et par nye uvelkomne kviser, som fik meg til å huske på at de kunne like så godt kommet av sminkekostene mine. Så i dag ble dagen hvor jeg endelig gjennomførte den sårt nødvendige sminkekostvasken. Nå kan jeg leve en stund uten dårlig samvittighet for huden min, endelig!

Det første jeg gjorde var å fine frem shampo, og tok en liten dash i håndflaten. Deretter gjorde jeg sminkekosten våt, før jeg "rullet" inn shampoen ved å gni sminkekosten i håndflaten min. Det er så mye sminke, døde hudceller og bakterier på sminkekoster at dette er et absolutt must for min del. Når man først tenker på det, er egentlig sminkekoster ganske ekkelt og uhygenisk dersom man ikke vasker dem, og der er jeg veldig guilty. 
Når jeg var ferdig med shamporutinen min, var det på tide å vaske alt bort. Jeg brukte lunket vann i springen, og holdt kosten nedover for å ikke få vann i hårfestet. Jeg gjorde noen liknende bevegelser i håndflaten min for å få ut sminkerestene. Denne prosessen gjorde jeg helt til vannet ikke var farget lenger, noe som tok en liten stund! Utrolig ekkelt å stå å se på hvor mye sminke som faktisk var i kostene.

Nå ligger sminkekostene mine på tørk, og er snart klar for neste bruk! Det er viktig at man lar sminkekostene tørke "opp-ned", slik at vannet ikke renner inn i festet, forodi da kan det løsne og ødelegge kostene dine. Jeg har en såpass praktisk vask, at det lot seg gjøres der, på et rent håndkle. Men dersom du ikke har det, kan du finne på mange ulike kreative løsninger for å tørke sminkekostene dine "den riktige" veien. 

Når vasket du sminkekostene dine sist?

9 things to do when you are alone

Er det noe jeg elsker ved å ha en hel dag, altså 24 timer, kun til meg selv? Jeg er den eneste som kan bestemme hva jeg skal gjøre. Av og til blir en dag kun for meg selv helt nødvendig, både for å hente inn energi, og for den enkle grunnen at det er helt fantastisk å ikke stresse eller tenke over noen ting som helst. I dagens samfunn har vi det alt for lett å stresse over hver minste lille ting, spessielt når du bor i en by hvor det alltid skjer noe. Til tider kan jeg kjenne at skuldrene mine er hevet langt over stressgrensa mi, og da kommer hodepinen snikende frem, sakte men sikkert. Derfor er det viktig å sette av litt tid for seg selv, hvor man slipper alt kaoset som følger med et liv utenfor husets fire vegger.

Nå som de fleste av oss nermer seg sommerferie, får vi mer tid til oss selv, og flere dager til å bruke til akuratt det man selv ønsker.Jeg har skrevet ned de 9 tingene jeg pleier å gjøre de sjeldne gangene jeg har en dag for meg selv, og håper de kan komme til inspirasjon for noen andre enn meg selv. Når man er alene kan ingen andre bestemme hva du skal gjøre, og når du skal gjøre det. Du har ingen plikter, bestemmelser eller avtaler som stresser deg denne dagen, du eier virkelig tiden. 

Spadag
Dette er noe alle jenter burde ha skrevet ned i almanakken sin litt oftere enn de har nå. Jeg har aldri hatt en hel dag til selvpleie - før nå. Er det noe du har tid til når du er alene, er det å få neglelakken perfekt! Du har ingen plutslige gjøremål, kan planlegge alt fra punkt til prikke, og slipper å plutselig havne i en situasjon som ødelgger de nylakkerte neglene dine. Du kan ta en deilig scrub på huden din, smøre med fuktighetskrem og bruke så mange ansiktsmasker du måtte ønske. Ta et langt bad, skru på favorittmusikken din mens det hele er i gang, og bare nyt de stressfrie timene du har foran deg.

Netflixmarraton
Kommer muligens ikke som en stor overaskelse, men dette er min favoritt. Jeg elsker å se på filmer og serier, gjerne flere timer i strekk. Jeg bruker selv netflix, viaplay og tv2sumo til tidsforbruket mitt, men det finnes mange tilgjengelige muligheter for å se de samme seriene og filmene på andre nettsider, bare gratis! Jeg tror neppe det er helt lovlig, men jeg har også brukt popcorntime, som har et utrolig godt utvalg! Når jeg skal se på noe som ikke finnes på noen av kanalene nevnt over, pleier jeg bare å søke i google, eks "Watch ...serienavn... free", og legger til noen av streamingstjenestene jeg vet er sikre, slik som putlocker, gorillavid ect. 

Lag goood mat
Dette er noe jeg sjeldent gjør, ettersom jeg ikke er så flink på kjøkkenet! Jeg klarer nesten ikke å lage torokaker en gang, og er heldigvis frelst med en kjæreste som av og til kan matlaging bedre enn meg, selv om han ikke alltid inrømmer det selv. Men, er det en mattype som alltid smaker bedre enn all annen mat, er når du har laget den selv. Helt fra bunnen av! Selv har jeg ikke tolmodighet til det, og det er kanskje noe jeg må jobbe litt med, men all respekt til dere som klarer å bruke timesvis på kjøkkenet. Det trenger ikke å være noe stort, ting som fruktsalat, en sunn middag eller lunch duger det også.

Les bøker
Noe av det mest avslappende du kan gjøre, er å lese en god bok. Jeg har vært borte fra lesefronten en god stund, men husker fremdeles hvor avslappende det var. Man lever seg inn i en ny verden, og glemmer alt rundt seg. Slik er det vertfall når jeg leser i mine favoritter. Dette er definnitivt noe alle burde presse inn i hverdagen sin for å stresse mindre, og for å koble seg ut av den hektiske hverdagen vi alle har.

Tren
Vi kjenner alle til den gode følelsen som kommer etter en god treningsøkt? Selvfølelsen, motivasjonen og gleden stifer til topps! Det å vite at man har gjort noe veldig godt for oss selv kan styrke oss på alle mulige nivåer. Du trenger ikke et dyrt medlemskap på treningssenteret for å trene, du er dessuten ikke alene der heller. Beveg deg ut av huset, gå en tur i skog og mark med musikk på ørene, finn frem treningsmatta på stuegulvet eller bare tøy litt. All bevegelse teller, og det er du som bestemmer hvor mye du skal få ut av økta. Mestringsfølelsen du får etterpå er helt fantastisk, og du vil være klar for neste ting på din to do-list for denne herlige dagen alene.

Skriv
Dersom du har noe på tankene, følelser, noe som plager deg, eller noe som gjør deg glad - er det utrolig god terapi og skrive alt ned! Jeg skal ikke si hvor mange slike dokumenter jeg har på mac`en min, men jeg har en egen mappe for det. Jeg elsker å skrive, både korte og lange tekster. Mange av dem har blitt publisert her på bloggen, men du trenger ikke å ha et eget publiseringssted for å skrive. Skriv for deg selv, skriv for gleden og skriv for å slippe alle tanker ut av hodet! Når du er ferdig, kan du senke skuldrene og tenke at du endelig er ferdig med saken. 


Musikk
Jeg er suuperelendig på å oppdatere spotifylistene mine, og hører på de 5 sist adda sangene på repeat i 2-3 måneder før jeg oppdaterer listene mine. Jeg har forskjellige lister til de ulike situasjonene og humørene mine, og kan derfor velge og vrake i mine "gamle" sanger når jeg skal ha en dag for meg selv! Jeg liker spessielt å høre på musikk om jeg velger og ha spadag. Musikk kan gi så utrolig mye til deg, og enkelte sanger kan bety utrolig mye for noen. Lag en helt ny liste med musikk du liker, skru anlegget på fullt og nyt den. 

Sove
Av og til kan søvn være den perfekte løsningen på alle problemer og all stress. Jeg elsker å sove, og kan sovne hvor som helst i hvilken som helst situasjon. Når du sover så unngår du stress, tanker og omgivelsene rundt deg. Når jeg skal ha en dag for meg selv, bruker jeg nesten halve dagen på å sove. Det er utrolig deilig å bare få avslappe og spare opp energien som har blitt brukt de siste ukene. Søvn er den beste medisinen for alt. Selvfølgelig skal du ikke bruke hele dagen til å sove, fordi fa blir du utrolig sløv og gretten. Men, sett av en del av dagen til søvn, fordi det er viktig for deg både fysisk og psykisk og få nok søvn. 

Rydde
Clean room, clean mind?  Ikke hos meg vertfall. Dette er jeg ekstremt dårlig til, men det må alikevell gjøres. Rommet mitt er konstant rotete, og for å ikke snakke om støvete. Jeg er bare hjemme på nattetid for å sove, og tilbringer derfor ikke mer tid på rommet mitt enn når jeg velger ut dagens antrekk. Jeg kan love dere at halve klesskapet mitt ligger på golvet mitt, og en god del av det er skittentøy. Nå fremstiller jeg meg selv som en skikkelig rotekopp, men jeg har bare ikke tid til å rydde i min travle hverdag. Derfor syntes jeg det er en fin mulighet til å rydde og vaske nå som jeg har en "fridag" for meg selv, slik at jeg kan slippe det stresset av meg de neste dagene. Det å være i et rotete rom er veldig stressende, og man får virkelig ikke slappet skikkelig av. Så, dersom du skal ha en avslappende dag for deg selv, husk å rydde rommet først!

 Hva pleier du å gjøre når du er alene?

Hvordan gjøre det bra på eksamen

Denne uka er det helt sikkert fult fokus på eksamen for de fleste av oss. Jeg kan ikke være den eneste som har utallige google søk om hvordan man kan gjøre det bra til eksamen? Tanken på eksamen kan ofte gi meg en stor klump i magen, fordi det hele er så serriøst og avgjørende! Jeg har, som tidligere nevnt, kommet opp i nynorsk, bokmål og mediefag. Det er ikke så mye forberedelse som skal til, for å klare dette. I fagene er det ingen klar fasit, og det er så alt for lett å falle i en gruve og gjøre alt feil. Sansynligheten for å bomme på eksamensoppgaven er med andre ord, er stor. Jeg har derfor samlet sammen de rådene og tipsene jeg har googlet meg fremt til, for å dele dem med dere! Det er tips til både forberedelsene til eksamen, og til når du sitter i eksamenssituasjonen. Muligens tipsene mine synker litt bedre inn for meg også, nå som jeg må memorere og skrive dem ned. 

Før eksamen er det veldig variert hva folk velger å bruke tiden sin på. Noen bruker den til å øve, andre tenker ikke noe serlig over at det er eksamenstid. Noen er kjempe frustrerte og føler at alt bare er en diger bakke uten noen ende, mens andre tar alt lett som en fjer. Vi er alle utrolig forskjellige, og bruker tiden vår forskjellig. Her er mine tips til hva du kan gjøre før eksamen setter i gang!

Ikke pugg hele pensum
Du har ikke tid til å lese og lære deg hele pensum på noen få dager. I noen situasjoner, 48 timer. Det er umulig, med mindre du er en ukjent superman. I stedet for å rive av deg håret i frustrasjon, finnes det enklere løsninger for deg som glemte å ta notater under alle timer det siste skoleåret. Dersom du har notater, bra jobba! Da har du et godt utgangspunkt. Dersom du ikke har dette kan du lage et tankekart, en tidslinje eller små sammendrag av alle temaene med de viktigste punktene. Her er det viktig å ta utgangspunkt i kompetansemålene, som vil stå sentralt i en eksamenssituasjon. Finn ut hva du kan fra før av, og pugg på det du ikke kan! Dersom dette virker som alt for mye arbeid for deg, kan du trygle en person som tok notater i klassen din, om du kan være så snill å få notatene hans/hennes, haha!

Ta pauser
Det er utrolig viktig å ta pauser for å bearbeide all lærdommen du har tatt inn under intensive økter. Mens du lager deg mat, trener, ser film, er med venner eller noe annet du liker, jobber underbevisstheten din videre med pensumet. Her er det bare viktig at du klarer å komme tilbake til arbeidet ditt etter litt fritid, fordi det er dette som blir vanskelig. Pensum kan være så gørrkjedelig det bare vill, men du er allerede trukket opp i faget og skal få karakter! Bruk noe du liker som motivasjon. Da jeg skulle ta teorien til billappen, lovde jeg meg selv å kjøpe en ny kameralinse og RayBan briller dersom jeg besto på første forsøk, noe jeg klarte. Det hjalp meg til å holde motivasjonen oppe, og puggingen igang. Det behøver ikke å være en dyr belønning, jeg var lite kreativ med min motivasjon. 

Spis og sov godt
Eksamenstiden er ikke tiden for å kaste i seg alt søppel man kommer over! Det kan være fristende med chips og sjokolade når man sitter og lesere gjennom pensum, men det gjør deg ikke noe bra. Når man skal lære nytt og huske det, bør du bruke samme forhåndsregler som under trening. Man vil at blodsukkeret skal ligge gjevnt under hele økta. Dette gjelder også under eksamenssituasjonen. Spis derfor sunne alternativer, som frukt og grønt med dip til. Gode og sunne middager, og drikk rikelig med vann. Man vil ikke bli dehydrert eller få mer hodepine fordi man ikke drikker nok vann. Husk også å sove nok, spessielt dagen før eksamen. Opparbeid deg en god døgnrytme, slik at du ikke legger deg klokken 4 natt til eksamen. Du vil takke deg selv for å være våken og frisk når alt står på spill. Husk å ikke sove for mye heller, ettersom det også kan gå rimelig galt!

Timeplan
Bruk en kalender, almanakk eller en app på mobilen som påminner deg om at det er på tide å lese litt og forberede deg. Det er lett å skyve eksamen under teppet og tenke at alt ordner seg, selv om sannheten er langt derifra. Legg inn dager og timer du skal bruke til forberedelse for å få oversikt over hvor du kan presse inn venner, jobb og andre interesser. Du trenger ikke å følge denne helt slavisk, men den kan fungere utrolig godt som en påminnelse om å forberede deg. 

Studiegrupper
Er du ikke personen som helt klarer å sette deg ned på egenhånd for å pugge? Da er studiegrupper tingen for deg. Finn frem vennene og klassekammeratene dine som har kommet opp i samme fag som deg, og fordel pensume mellom dere. Da trenger ingen av dere å lese alt, men eventuelt kun om ett tema hver. Deretter setter dere alle notatene til hverandre inn i et google docs dokument hvor alle har tillgang, og setter i gang og har quiz! Dette fungerer utrolig bra, bedre enn forventet for min del. Jeg pleier å være den som stiller spørsmål, hvor de andre svarer. Her kan det være fint med en veldig liten belønning til den første som klarer å svare rett, konkurransemenneskene i dere vil da hjelpe dere å holde motivasjonen i gang.  

Når du først sitter og har en eksamen, er det ikke så mye jeg kan hjelpe deg med. Selvfølgelig har jeg noen tips og råd, men nå er det dine prestasjoner som teller. Jeg har noen få punkter som jeg anser som "hellige" under eksamen. Da jeg kom opp i norsk i 10.ende klasse, var jeg helt uviten om at man kanskje ikke burde skrive noe som "gikk i mot" sensors egne meninger. Det kostet meg kanskje en hel karakter, og jeg gjør aldri den tabben igjen. 

les hele oppgaven
Det første du bør gjøre når du får utdelt oppgaven du skal jobbe med, les gjennom den 2-3 ganger. Les gjennom den enda flere ganger underveis i arbeidet ditt. La underbevisstheten jobbe med alle oppgavene mens du jobber med den første. Sitter du fast på en oppgave, hopp videre til neste og gå tilbake senere. Da kan underbevisstheten din ha gjort underverker for deg, og løst hele pakka. Når du tror at du er ferdig og klar til å levere inn, les gjennom oppgaven en gang til for å sjekke at du har svart riktig på alt. 

Få med alt oppgaven ber deg om
Jeg har lest og sett på oppgaver som har strøket fordi de ikke har gjort dette. Det er så utrolig viktig å få med seg hva oppgavene faktisk ber deg om å gjøre. Dersom den sier at du skal drøfte, analysere og kommentere, så gjør du det. Du dropper ikke en eneste av de tre tingene i din besvarelse, fordi det vil være å grave sin egen grav. Dersom du ikke gjør slik oppgaven sier i eks. norskfag, så stryker du. Du har ikke klart å svare det de ville ha av deg. Det er likt som i matte. Matten sier at du skal gange noe sammen, men i stedet plusser du deg sammen. Du får jo ikke noen poeng for det? du har jo trossalt bommet på oppgaven. Her også, les gjennom oppgaven og besvarelsen din en ekstra gang for å sjekke om du har fått med deg alt oppgaven ber om.

Hold deg nøytral
Denne har jeg selv fått føle på kroppen, men har også lest om andre som har fallt i samme fallgruve som meg. Under en eksamenssituasjon bør du være veldig klar over hva du skrive, og du må virkelig kunne stå inne for det du sier. Men, du bør ikke skrive noe som kan krenke en sensor. Er du uheldig får du en bitter eller hårsår sensor, som ikke liker noen meninger som ikke samstemer med sine egne. Ikke ytre deg om ting som kan være for "drøyt", ikke skriv politisk ukorrekt, ikke kritiser noen religion eller politiske partier, ideologier eller kulturer. Du vet ikke hvem som sitter og skal rette oppgaven din, og denne personen kan bli regelrett såret eller krenket av dine ord. Og, du vil for all del ikke irritere sensoren. En liten gyllen regel fra meg; Hold deg generelt nøytral, og unngå kritikk. Om du absolutt skal ytre egne meninger, bruk omhu, og tenk på den anonyme personen som skal rette teksten din. Ikke skriv noe som "mangfoldet" i landet ville vært uenige i. Jeg fulgte ikke dette da jeg hadde eksamen i 10.klasse, og jeg kan love dere at den karakteren var 2-3 karakterer lavere enn standpunktskarakteren min!

Jeg har nå skrevet dette innlegget to ganger, ettesom jeg klarte å slette det forrige. Ble dønn irritert, og føler ikke at dette er like bra som det forrige. Men jeg håper dere likte mine råd, og klarer å utnytte dem så godt som det går ann. Jeg har selvfølgelig enda flere råd på lur, så det er bare til å rope ut dersom du vil ha en oppfølger på dette innlegget.  Ikke gå i samme fallgruve som meg, bruk tiden din på å øve fremfor å blogge og andre ting. Mitt eksamensrush begynner nå på torsdag, og varer helt til onsdag i neste uke. Jeg får bare si til meg selv at det er en øvelse i seg selv å sitte og skrive dette innlegget, ettersom jeg skal opp i bokmål skriftlig. Den herlige duften av sommerferie skal bli superherlig å trekke inn neste fredag, det må jeg virkelig si! Masse lykke til alle dere som har kommet opp til eksamen, og jeg sender varme tanker til dere alle. 


Har du noen tips til eksamen?

How to make sunday a funday

Heisann alle sammen! I dag er det søndag, stor sol utendørs og jeg ligger syk innendørs. Av og til lurer jeg på om jeg er dømt til å være syk på solfylte dager, ettersom jeg alltid presterer å bli syk. I dag hadde jeg virkelig lyst å gå ut og finne på noe gøy, men måtte desverre bli sengeliggende med netflix og viaplay. I den anledningen hadde jeg intet annet valg, enn å dagdrømme om de forskjellige tingene jeg hadde hatt muligheten til å gjøre i dag, dersom jeg ikke var syk. Tingene jeg skal tipse om i dag, er ting man kan gjøre både inne og ute, syk eller frisk. Tenker meg at ikke hele Norge er solfylt hver eneste søndag, og derfor kan jeg like greit gi noen generelle tips som er mangfoldige i forhold til værtilstanden.

1. Grille
Alt jeg hadde gitt for å gå ut og grille i dag. Jeg har siklet over grillbilder på snapchat og instagram i ukesvis, og hadde virkelig lyst i dag. Det er supersosialt å dra med seg en vennegjeng ut i hagen, stranden eller i skogen og nyte god mat. Ikke trenger det å bli noe dyrt heller, dersom man får nok mennesker med seg. Da kan man lett fordele hvem som kjøper hva, penger spart! Om man ønsker å nyte maten litt mer privat uten mange tilstede, er piknik med noen få gode venner også et supert alternativ, og det er minst like sosialt!Untitled #206

2. Kortspill og brettspill
Jepp, dette har jeg gjort i dag. Jeg er en skikkelig kort-freak, og jeg elsker å spille kort i timesvis. Dette er spessielt om sommeren, når jeg kan sitte ute og nyte sola uten å bli rastløs. Det eneste negative med å spille kort, er at jeg er en enormt dårlig vinner, og gjerne en dårligere taper. Dersom du føler at du ikke kan nok kortspill, så pleier jeg faktisk kun å google meg frem til noen, og vips har jeg et nytt kortspill jeg skal knuse alle bekjente i.  

3. Gå tur
Dette er en liten favoritt hos meg. Jeg elsker å ta med kamera ut i skogen for å knipse bilder av all den vakre naturen som jeg kommer over. Følelsen du får etter å ha gått tur er utrolig god, spessielt om man får gangsperre i kroppen dagen etter, da vet jeg at jeg ga alt jeg hadde. Det er også hyggelig å dra med seg noe god mat og en god venn, for å gjøre turen enda mer sosial og ha spising som et vendepunkt på turen. 

4. Gå til byen
Resturangene stenger aldri, og har alltid en plass til deg på søndager. De fleste har en travel hverdag hvor det er lett å glemme å ta vare på seg selv og dem rundt seg, og derfor kan det være godt å sette seg ned et sted for å prate og spise god mat.  Dette er også veldig avslappende, og dersom sola skinner er det ingen grunn til å ikke sette seg ute for å slikke litt sol i samme slengen!

by 5. Nettshoppe
Alle butikker er jo stengt på søndager, men det stanser ikke alltid min shoppinglyst for det om. Det er alltid gøy å kikke gjennom at nettbutikkene har inne, uansett om jeg skal bruke penger eller ikke. Vindusshopping på nett er spennende og inspirerende det også! 

Håper dere fikk noen gode tips ut av lista mi! Jeg hadde veldig lyst til å peppre den opp med netflix og alle mine favorittserier, men jeg ville så gjerne fokusere på det sosiale man kan gjøre på en søndag. Dersom alle vennene dine er på hytta eller landstedet ect, så for all del, dra frem favorittfilmen, god mat og neglelakken. Ha en skikkelig spadag for deg selv! Ble litt inspirert til å skrive et "10 ting du kan gjøre når du er alene"-innlegg nå, muligens det kommer i løpet av uka, hihi.

Hva gjør du på søndager?

Julegaver til menn til alle budsjetter

Personlig sliter jeg med julegaver hvert eneste år, jeg finner aldri ut hva jeg skal gi andre. Spessielt gutter, fordi hva vil de egentlig ha? Min opplevelse er at de sjeldent har en spesifik ønskeliste, slik som vi jenter ofte har klar allerede i oktober. Det er jo så mye lettere å handle til jenter, fordi de liker ofte det samme som oss selv. Så hva gjør man da når man skal kjøpe julegave til gutta? TIl Sander har jeg gitt alt fra skjønnhetsprodukter til klær og spill. Så i år har jeg laget meg en liten collage med noen ideer, som jeg tenkte jeg kunne dele med alle dere som sliter med det samme som meg.


Du kan gi han en opplevelse! Slik kan dere skape nye minner samtidig som dere muligens opplever noe helt nytt, good deal? Det trenger ikke å være til det store utlandet, det kan være så enkelt som en piknink på en fjelltopp, kino og-middag, biletter til en konsert eller en fornøyelsespark. En opplevelse finner du i alle prisklasser, og er like gøy å få som alt annet.


Det er ikke bare jenter som bruker parfyme og skjønnhetsprodukter, det er bare gutta som er litt mer vriene på å bruke sine egne penger på det. Selv vil de jo bruke pengene sine på spill og andre teknologiske duppeditter, så da kan vi ta over ansvaret med å kjøpe inn en god parfyme og andre produkter som en god deodorant, barberingskrem og annet. I flere år har jo nesetrimmer vært den mest solgte julegaven for menn, så teorien min om at damene dekker skjønnhets-avdelingen for menn, stemmer i den grad litt vertfall. Et lite pluss er jo at du får velge hvordan han kommer til å lukte de kommende månedene, og det kan ikke være annet enn positivt.


En gave som aldri slår feil er klokke og klær. Dette er også ting ikke alle gutter kjøper så mye selv. Jeg blir alltid glad når jeg får klær i gave av gutter, fordi det er jo gøy å gå kledd med noe de syntes er pent. En pen skjorte, en basic svart bukse, eller noe så enkelt som sokker og undertøy. Klær får du aldri nok av, etter min mining, bare husk å kjøpe rett størrelse eller få en byttelapp!


Spil og teknologiske duppeditter er kanskje den sikreste gaven av de alle. Gutter får aldri nok av dette! Du gjør det jo selvølgelig på egen risiko, ettersom han muligens vil være litt for opptatt med spillet enn å være med deg. Men, om du er den personen som liker å se store stjernefylte øyne når han åpner gaven, kjør på! Personlig unngår jeg så langt jeg rekker å kjøpe spill, fordi de kjøper som oftest dette selv, og har allerede de fleste spillene de liker. Enten om han er en Fifa fyr, League of Legends dude, eller bare en som spiller hva som helst, så er gaven din en sikker vinner. Jeg personlig kjører heller mot teknologiske ting som en stilig vekkerklokke og andre ting som faktisk kommer til nytte. 

Eller om han du skal kjøpe gave til er en helt ekstrem samler på noe av et slag, så går det ann å kjøpe noe til samlingen hans? Nå vet ikke jeg alt det går ann å samle på, men en ekstra hylle til plass, en bok å legge det inni, eller selve tingen han samler på, gjerne prøv å finne noe du vet han har leita etter lenge. Eller om han er over gjennomsnittet glad i bil, så kan du prøve å finne ut om det er noe han mangler eller ønsker seg.

Prøv å finne ut hva han liker, interessene hans og alt annet som kan gjøre julehandelen litt enklere for deg. Du kan også lage noe selv, det er alltid koselig, og da får han noe han kan se tilbake til. Alt jeg kan si nå er, lykke til med julegaveshoppingen! Har dere noe mer som burde være med i innlegget, eller noen andre ideer til meg? Bare sleng igjen en kommentar i kommentarfeltet.

Har du noen gode gaveideer?

Hvordan få perfekt eyeliner

Har du noen gang prøvd å tegne en pen eyeliner? Det har jeg, og det ser like surrealistisk ut hver gang. Dette med eyeliner har jeg alltid slitt med, og det er den ene tingen jeg ikke har klart å lære meg skikkelig. Frem til nå har jeg bare laget en lang, tynn strek langs øyenvippene, men denne videoen har virkelig vært en åpenbaring for meg og eyelineren min.

Jeg har i mange år abonnert på youtube-profilen til Michelle Phan. Har også selv prøvd ut mye av det hun har gjort tideligere, og jeg skal definitivt teste dette også. Hun er en utrolig dyktig jente, og hun har de aller beste tipsene, syntes jeg. For noen år siden la hun ut hvordan man lagde egen hårkur og nose-strips, og jeg kan love dere at jeg var helt hekta på å gjøre dette selv etter jeg så de videoene.

Kunne du dette?

Hvordan handle sikkert på Ebay

Som dere sikkert har fått med dere, så ble iPhonen min ødelagt for lit over en uke siden. Jeg bestilte selvfølgelig ny med en gang, men da presterte Chess og sende meg en ødelagt iPhone. Så nå er den på service, og jeg sitter igjen med et knust iphone-hjerte, og håp om å få den tilbake så raskt som over hode mulig. For å dempe denne sorgen, trengte jeg virkelig terapi. Shopping-terapi, med andre ord. Må helt ærlig si at nettshopping på Ebay, er den beste kuren som finnes. Nå har jeg bestilt nok iphone utstyr, og er helt klar for nye eventyr med en ny mobil.

Jeg sitter en del på Ebay, selv om jeg ikke utrykker det så mye her på bloggen. Jeg forguder hele nettsiden, og det er lett å gå litt amokk. Hver gang jeg poster innlegg som dette, pleier jeg å få en del spørsmål og masse god respons. Akkuratt nå har jeg tid, så under bildet finner dere alle mine verdifulle Ebay-tips. Kommer muligens til å skrive flere innlegg som dette, om det faller i smak.


Lenker: Kameralinser til iphone  -  3 meter Iphonelader  - Vannsikker iphonepose  -  DIY polaridbilder  -  Iphonedeksel  - Neglepynt

Når vi handler på Ebay, er deg lett å falle i flere feller. Det er det generelt på alle netthandelsider. Det er mye utvalg, og det finnes alt for mange annonser for en og samme gjenstand. Det er lett å gjøre litt feil, og ikke helt forstå. Ebay kan være den beste shopping siden som finnes, men du kan også havne i de verste situasjonene som kan forestilles. Det er ikke få historier jeg har hørt fra andre som har bestilt seg dyre telefoner, sko og vesker, og fått en stein i en eske tilsendt. 

1. Det første jeg pleier å se etter er om selgeren er troverdig. Da er de ofte merket med "Top rated seller". Disse selgerne har fått mest gode tilbakemeldinger, som kunder må gi tilbake etter hvert kjøpt. Man kan også se hvor mange salg selgeren har gjort, og hvor høy prosenten er over hvor fornøyde kundene er. Ofte selger folk gjenstander billigere enn disse top-rated selgerne, men jeg ville heller brukt noen kroner ekstra for å faktisk få det jeg betaler for. Billigst er ikke alltid best.

2. Man må også tenke på frakt og toll. Koster produktet mer enn 200 kr, risikerer du å betale toll. Hver selger har også sin egen pris for frakt. Jeg pleier alltid å se etter dem som har gratis, ettersom det blir lettere for meg og tenke på sluttsummen da. Noen selgere er utrolig sleipe når det kommer til frakt. Jeg har funnet mange pene ting som er ellers ganske dyre her i Norge, men var døsbillige på Ebay. Da har det vist seg at frakten var 3 ganger dyrere enn selve produktprisen, og jeg styrte unna selgeren. Jeg syntes slike selgere virker sleipe.

3. En annen ting jeg som regel ser etter, er kun produkter som er listet som "buy now". Da får jeg kjøpt produktet med en gang, og prisen er allerede bestemt. Ett annet alternativ på Ebay er jo bid now, som er en bud-konkurranse. Av og til kan du få utrolig gode produkter på slike runder, men personlig er jeg ikke glad i dem. Når man først byr på en ting, er det bindende. Så må du sitte og vente for å se om du vant budrunden, eller om du må legge inn et høyere bud for å vinne. Det noe jeg ikke har tålmodighet til.

4. Noe annet som er generelt viktig, er å tenke på hvordan du betaler. Når man handler på nett, tror mange at svindel-sjangsene øker. Derfor er det viktig å tenke smart akkuratt her. Før du handler på Ebay bør du opprette deg en Paypal konto. Dette gjør kortinformasjonen din hemmelig over alt, ettersom du kan bruke det på de fleste nettbutikker. Paypal kan også fungere som en forsikring. Dersom du ikke får varen du bestilte, får du igjen pengene. Husk å aldri gjennomføre betalingen gjennom andre metoder enn Ebay og Paypal vertfall.

5. Det siste jeg skal legge til på denne "ebay shopping tips"-listen min, kan virke som en småting. Som oftest får du retunert eller byttet kjøpet ditt, om du ikke er fornøyd. Når du handler er det viktig å sjekke om varen er ny eller brukt. Jeg selv liker ikke å handle mye brukt, med mindre det er skikkelig stilig. Om du handler klær, er gjerne størrelse, farge, stoff osv. viktig å dobbeltsjekke før du bestiller. Dette gjelder også deksler til telefoner, kamerautstyr osv også, dobbeltsjekk at du bestiller rett! Det er alt for lett å bestille feil, men selgeren er ofte villig til å la det fikses. Bare du merker det før det kommer i posten, fordi da sitter du gjerne igjen med noe du vil bytte, som muligens tar utrolig lang tid. Det er surt. 

Har du noen tips og legge til?

Tom for blogginnlegg?Noen ganger har jeg ingenting å skrive om. Kreativiteten er på bunn, og jeg klarer bare ikke å finne på et bloggemne. Jeg finner ingen inspirasjon, og føler meg egentlig bare helt tom. Det skjer med oss alle. Hele tiden, faktisk. Så da har det ofte endt med at jeg ikke blogger i det hele tatt. Noe som ender i dårlig samvittighet, og det er noe jeg ikke takler. Dårlig samvittighet, herregud, jeg er den slags person som ikke takler å leve med det. Da går jeg bare rundt og tenker på det hele tiden. Så jeg trengte en løsning på problemet, kjapt.

Jeg er av den art, at jeg er utrolig kreativ på kveldstid. Spesielt når jeg egentlig skal legge meg. Utrolig irriterende, det å aldri klare å sove om nettene fordi det klør i fingrene etter å lage eller skrive noe. Jeg jobber rett og slett best om natten. Jeg må nok være et nattdyr, av en slags art. For min del, så trenger jeg jo søvnen jeg kan få om natten. Sover jeg ikke nok, blir jeg utrolig gretten dagen etter på. Dessuten får jeg store poser under øynene også, om jeg ikke får nok søvn på øynene. Hvem ønsker vel å være med en supersur person, som aldri sover om natten? Jeg ville ikke vært med meg selv da i alle fall.

For meg fungerer det utrolig godt å skrive lister. Om kvelden ligger jeg med en bok på nattbordet, og skriver ned alle ideene som faller inn hos meg. Av og til kan jeg skrive hele avsnitt, fordi jeg har så mye på hjertet. Jeg avbryter alt jeg gjør, og skriver. For eksempel, så står dette innlegget på listen. Boken hjelper meg med å få ut all inspirasjon og kreativitet på kveldstid, slik at jeg kan få nok søvn samtidig. Allikevel kan jeg skrive alle innleggene jeg kommer på, dagen etterpå. Problem solved. Utrolig grei løsning, som har fungert utrolig bra for min del.

Har du noen andre tips?

Wrap it upI dag har jeg utrolig nok laget mitt eget måltid. Sjeldent nok som det skjer, så hadde jeg en del tid til overs i dag. Ettersom det er så varmt, elsker jeg å spise sunn mat. Derfor stilte jeg meg opp på kjøkkenet, for å lage min egen wrap. Det var så utrolig godt, hadde aldri trodd jeg kunne lagd noe slik selv. Jeg er vel egentlig masterchief på potetstappe og nudler, så det sier seg litt selv da. Bloggen min er, og skal ikke, være en matblogg, men denne ene gangen tenkte jeg å dele oppskriften med dere, ettersom jeg ble så fornøyd.

Generelt sett så går jo wrap (i mott hode) på å slenge på alt du liker. Men, her kommer da altså hvordan jeg lagde, og kommer til å fortsette å lage, mine wraps.
Jeg begynte først og fremst å steke en kyllingfilet, sammtidig som jeg fant frem alt jeg trengte. Jeg krydrer alltid kyllingen min med salt og piffikrydder, ettersom pepper er verre enn pesten. Deretter smørte jeg ei tacolefse med hjemmelaget hvitløksdressing. Den lager jeg ved å bruke en hel Creme frache, en tredjedel av det med majones, og tre pressede hvitløksbåter. Deretter la jeg på salat, mais, ost og agurk. Og voila, min 5 minutters Wrap var offisielt spiseklar.

Er du flink til å lage mat?

Tips: Søndagsserier

Ettersom søndager er kjent for dager med lite å gjøre, tenkte jeg at jeg kunne anbefale noen av mine favorittserier. Jeg har sett så og si serier i alle typer sjangre, men drama vil alltid være på min toppliste. Som en stolt netflix bruker, har jeg gjerne sett litt for mang serier. Så her kommer mine topp 9 favorittserier. Har selvfølgelig mange flere serier jeg forguder, men disse er dem som virkelig har gitt meg underholdning.

Kan du anbefale noen andre?

Hvilket kamera, og hvilke objektiv bruker jeg?


Jeg får stadig bort spørsmål om kamera og objektiv. Jeg er vanligvis elendig på å svare på kommentarer, eller forklare i det hele tatt. Nå skal jeg forsøke så godt jeg kan å gå inni detaljene. I dette innlegget skal jeg forklare og vise hvilket objektiv jeg bruker i diverse situasjoner. Bildene av utstyret mitt er foresten tatt med mamma sitt canon 600d med orginallinsen, hehe. 

For å begynne, kan jeg starte med å si at jeg fotograferer med Canon 60d. Jeg har tatt mange gamle bilder med Canon 500d, men dette kameraet solgte jeg i høst. Det var fordi det ble for enkelt, og jeg ønsket meg et kamra jeg kunne utvikle meg videre med. Da kjøpte jeg 60d, som jeg er storfornøyd med. Noe av det beste må være flip-skjermen, som gjør makro og froskeperspektiv fotografering mye lettere. Nå slipper jeg mange ganger å legge meg langflat i grøftekanter for å fotografere. 

Utenom dette, har jeg 3 foskjellige objektiv. For min del er det gjerne objektivene som forutsiger om bildene blir gode eller ikke. Mine 3 objektiver er alle billige, men alle brukes til sine formål. Som student har jeg ikke råd til store flotte linser, som jeg ellers bruker i skolesammenhenger. Det første objektivet jeg skal forklare, min favoritt, 50mm F1.8.

Portrettlinse 50mm F1.8


Dette objektivet, må være mitt mest brukte. Jeg elsker hvordan jeg kan bruke så lav blender, for å skape dybdeskarphet i bildene mine. Det er også denne jeg bruker på absolutt alle portretter, og antrekksbildene mine her på bloggen. Den er også ganske genial å bruke i litt mørkere rom, ettersom den lave blenderen tillater meg å slippe inn maksimalt med lys. Den dagen jeg får masse penger, skal jeg investere i en F1.4 eller F1.2 objektiv, bare fordi jeg elsker denne typen fotografering med dybdeskarphet. 

Vidvinkel og makrolinse i ett 18-200mm F3.5-4.5


Denne linsen er den nyeste i samlingen, men også en favoritt. Denne bruker jeg i scener hvor jeg trenger mer overblikk, og når jeg trenger å komme tett på gjenstander. Har ikke tatt så mange bilder med denne enda. Ettersom jeg solgte basic-objectivet 18-55mm med det gamle kameraet, var jeg avhengig av å kjøpe en lignende. Derfor kjøpte jeg 18-200, som tillater meg å ta bilder både nært og på god avstand. Pleier oftest å ta denne med meg ut når vi er på ferie, siden da får jeg tatt mange gatebilder. Streetpictures er også noe jeg er stor fan av å ta.

Zoom-linse 55-250mm F4-5.6


Dette objektivet bruker jeg ærlig talt ikke så mye. I alle fall ikke etter jeg kjøpte den nyeste. Vurderer og selge den, og heller kjøpe en som passer mitt bruk bedre. Når jeg bruker den, går det mest i naturbilder. Etter litt redigering, pleier bildene å få fantastiske farger, og det er jo bare positivt. Men den er stor og tung, å ikke så lett å bære med seg over alt, som de andre objektivene vinner på. 

Utenom det som er sakt, er det ikke bare kamera og objektiv som gjør bildene dine gode. De bygger en grunnmur. Det er rredigeringen og etterbehandlingen av bildene, som avgjør hvor gode de blir. Som tideligere fortalt, er det alltid et gråslør over bilder, som er enkelt å fjerne med behandling. Ellers håper jeg innlegget svarte på spørsmål, slik dere forsto det. Er det noe annet dere lurer på, må dere bare pøse på i kommentarfeltet.  
 

Hvilket kamera og hvilke objektiv bruker du?

Ice tea

Er blitt heeelt hekta på disse iste-posene fylt med pulver for tiden. Må være noe av det beste jeg har smakt. Mine favoritter er Lemon og Peach smakene. De har også mango har jeg sett, men den er ikke like god som disse to. En pose koster vell ca 10 kr, og er nok til 1l iste, nam nam. 

Har du smakt disse?

Video tutorial; Foto-manipulasjon

Har nå laget videoen for hvordan du lett kan fjerne uønskede elementer i bildene dine. Viser ikke så nøyaktig i videoen, men håper det er til hjelp! :-)

Noe i Photoshop du lurer på?

Tips; Amerikansk netflix

Hei alle sammen! Jeg er enda syk, så jeg har ikke samlet opp energi til å blogge. På det forrige innlegget mitt fikk jeg spørsmål om netflix. SKal besvare og forklare dem så godt jeg kan i dette innlegget, håper dere forstår. Ps. Bare minner om at du må ha netflix fra før for at dette skal funke. Ikke tro dette er gratis netflix, du bare lurer serveren elller noe lignende til å tro du er i amerika.


Når jeg ser på netflix, bruker jeg den amerikanske og britiske verisjonen. Jeg har to måter og gjøre dette på, og jeg kommer til å gi dere den ene. Du må bruke nettleseren chrome, og laste ned noe som heter "media hint". Linken til siden der du laster dette programmet ned er > HER <. 

Har du lastet det ned nå? flott. Det du skal gjøre nå er å trykke på vindu, og så skal du velge utvidelser. Der skal programmet komme opp, og du skal bare huke av for å aktivere det. Nå kan du bare refreshe siden hvor netflix er, og nyte opplevelsen.

Og, ja du som lurte, det finnes One Tree Hill på netflix, har sett alle sesongene der. De har i alle fall alle på den amerikanske nettflix.

Var dette til nytte?

Lulu´s

Fikk et spørsmål her om dagen om jeg kunne skrive litt om de forskjellige størrelsene på Lulu´s toalettveskene mine. Jeg har 3 stk i forskjellige farger og størrelser. En i rosa, beige og svart. Under bildet skal jeg forklare litt mer på størrelse og hva som får plass i hver enkelt av dem.

Rosa: Denne søte lille toalettvesken er den minste av alle, men får allikevell plass til mer en nok. Jeg bruker denne til å oppbevare øyenskygge, maskara, øyenbryns penn og annen øyensminke. Ettersom jeg liker å ha system i sminken min, ble dette gjort om til en "øyesminke-toalettmappe". Den vil også romme små sminkekoster (eks. bare mineral sine koster), men kan da lett bli overfyllt.

Beige: Den beige toalettvesken er i en perfekt størrelse for alt. Hadde det ikke vært for at jeg er så systematisk som jeg er, kunne denne rommet all min hverdagssminke. Nå er den ganske tom, og inneholder bare sminkekoster, pudder, primer og rouge. Den har også "lommer" inni, så det er lett å separere sminkekostene fra hverandre og andre ting. 

Svart: Denne store tingen har plass til alt fra tannkoster til hårspray, rettetang, bodylotion, og andre pleieprodukter. Den er genial å ha med på reise, eller ha stående på badet for å holde et system. Denne har også et lommesystem inni, så det er lett å skille produker som ikke bør være ved siden av hverandre.

En dag må jeg ta bilde av skuffen min på badet, så skal dere få se hva jeg virkelig mener når jeg sier jeg er systematisk. Håper ellers dere fikk et bedre bilde over hvordan størrelsene og bruksområdet på toalettmappene er. Ha en god dag videre.

Har du Lulu`s?

Julegaver til han

Her har jeg samlet noen av mine tanker og ideer til hva man kan gi til kjæresten, far, bror, kompiser osv til jul. Det gjelder vel generelt de fleste gutter, og er i forskjellige prisklasser. Det er jo så utrolig mye du kan gi, du kan også lage noe litt mer personlig enn det jeg har samlet, men det kommer ann på person til person.Har du noen andre ideer?

Julegaver til veninner

Julen nermer seg med stormskritt, og jeg er sikkert ikke den eneste som sitter med hodet i surr. Hva skal alle vennene få i år? Det finnes mange guider på nettet, selv om flesteparten av dem er ganske overpriset. Det er faktisk ikke alle som har råd til å kjøpe julegaver for 1000 kr til hver eneste veninne. Så jeg har funnet noen enkle løsninger som du kan finne i prisklasser fra 100 kr til over 1000 kr, alt etter hva du selv ønsker og bruke.Jeg virkelig elsker å lage innleg slik som dette, føler at bloggen min blir mer enn bare foto og mote da. Senere skal jeg komme med gavetips til kjæresten/kompisen, og muligens noen andre. Har du noen andre ideer, så skal jeg med glede ta dem i mot.

Har du noen gode gavetips?

Fototips; Manuelle instillinger

I dette innlegget skal jeg forklare de manuelle innstillingene på et speilreflekskamera så godt jeg kan. Jeg bruker Canon 60d, men illustrasjonsbildet i innlegget er av mammas Canon 600d, siden der er i den kameraserien de fleste har. Mange tror at så lenge det finnes auto-modus på et kamera, så er det ikke noe behov for å lære seg de manuelle innstillingene, der tar mange feil. Når du lærer å kontrollere lys, dybdeskarphet og bevegelsen i et bilde blir fotografi et utrolig spennende fagområde. Du kan kontrollere hvordan fotoet skal se ut, og du kan ta mye bedre bilder.


Lukkertid
Lukkerhastigheten er betegnelsen på hvor lenge bildesensoren eksponeres for lys. Det er en slags gardin inni kameraet, som åpner og lukker for lys hver gang du tar et bilde. Lukkerhastigheten forteller hvor lenge den er åpen og slipper inn lys. Da sier det seg selv at jo lenger den er åpen, jo mer lys kommer inn. På kamera står lukkertiden oppført som sekunder. Det er allikevel sjeldent man bruker flere sekunders lang lukker, det vanlige er rundt 1/100. Det betyr et hundredels sekund. Det blir lysere når du bruker lang lukkertid, og når du bruker kort slippes ikke så mye lys inn. Om du bruker kamera uten stativ må du aldri bruke kortere lukkertid enn 1/60, fordi da blir bildet uskarpt. Du beveger alltid litt på hånda.

Blender
Blenderen ligger i objektivet. Så når du kjøper objektiver kan du se hvor stor blenderåpning du kan få. En stor blenderåpning slipper inn mye lys, og en liten blenderåpning slipper inn lite lys. Dette er litt forvirrende, ettersom f1.8 telles som stor blenderåpning, og f22 er en liten blenderåpning. Blenderen påvirker også dybdeskarpheten i bildet (hvor klar/ uklar bakgrunnen er). En stor blenderåpning (eks. f1.8), vil slippe inn masse lys og få en veldig uklar bakgrunn. En liten blenderåpning derimot (eks. f.22), slipper inn lite lys og gjør hele bildet helt klart og synlig.

Iso
ISO er lysfølsomheten til bildesensoren. Et bilde med ISO 100 og blender f/11 vil være mørkere enn et bilde tatt med ISO 400 og samme blender og lukker. Det vil si at ISO styrer hvor lyst bilde er, lav iso er derfor mørkere og en ISO på 500 er lyst. Etter jo høyere ISO du bruker, jo lysere blir bildet. Men du må være obs på at når du bruker høy ISO, kan bildet lett bli kornete og ødelagt. Så det er viktig at du holder ISO så lav som mulig. Når du er ute og det er skyfritt, skal du bruke ISO 100 eller mindre. Om det er overskyet ute holder det med ISO 200.

Siden du skal bruke alt dette sammen må du tenke på noen ting. Bruk så lav ISO som mulig, bestem deg deretter for om du vil ha mye eller lite dybdeskarphet, for å så stille inn lukkertiden. Vil du ha god dybdeskarphet, god bildekvalitet og et skarpt motiv, trenger du mye lys. Du kan tenke deg at lys er noe du aldri vil få nok av.

Kan du manuelle kamera instillinger?

Fototips; Bokeh


Det er utrolig mange som lurer på hvordan man lager slike rundinger med kamera, og det er dette jeg skal lære dere idag. Det er faktisk noe av det letteste som ar ved et kamera, etter min mening. Bildene over er to forskjellige bilder fra samme sted, bare med forskjellige instillinger.

Om du finner et sted med flere lyskilder som bildene over, så blir bokehen mer vellykket og penere enn med bare 1 lyskilde. Det enkle du skal gjøre er å skru på manuellt fokus, og dra fokusringen rundt slik at alt blir uklart. Du skal altså bare ta et bilde med null fokus. På bildet nedenfor ser du knappen du skal flytte på for å ta på manuellt fokus, den det står AF / MF på. Det står for ato-fokus og manuellt-fokus, du skal altså ha på den sistnevndte.Det går også ann å få bokeh i bakgrunnen på andre bilder også. Som når du tar bilde av en person, blomst, dyr eller hva som helst. Du bør være litt nærme gjenstanden du skal ta bilde av, og ha stor blender åpning. Nå kommer dette litt på de manuelle instillingene. Dette kommer jeg med et annet innlegg om nå i nær fremtid, skal forhåndsskrive ett innlegg idag som blir postet muligens imorgen.

Et fototips du ønsker jeg skal forklare? 

Photoshop tips #2

I videoen under viser jeg 2 enkle tips i photoshop CS6. I det første viser jeg hvordan du kan få bakgrunnen mer uklar, på en enkel måte. I det andre tipset viser jeg hvordan man bruker high pass. Det er når jeg gjør en gjenstaand skarpere/ kanter og linjer mer markerte. 

Lyden i filmen er virkelig bare søppel. Lærte meg at dette var siste gang jeg tok opp lyd meg mac-mikrofonen. Maccen min er så treig og bråker mye når jeg kjører store programmer sammtidig..

Noe annet du vil lære deg? 

Kun kreativiteten stopper degI dag skal jeg gi meg selv et lite DIY prosjekt. Har lenge hatt lyst på en blomsterkrans, men de på bikbok er rett og slett ikke pene. Jeg vil ha en som er litt fyldigere. Så i dag skal jeg gå på butikker rundt om i hele Haugesund. Satser på at jeg får det til, er bare en god del utstyr jeg trenger.. Muligens lager jeg videoblogg om hvordan jeg gjør det også :)

Blomsterkranser er så nydelige om sommeren, og alt ser yngre ut. Sommeren minner meg også om en ny start, alle får en ny sjangse til å gjøre akuratt det de vill Sommeren er rett og slett en fin tid.

Hva er din mening om blomsterkranser?

Look at these bloggers

Vet om to supre jenter, som har helt supre blogger. Hun ene (til venstre), har vært besteveninna mi i så alt for mange år. Hun til høyre har en blogg jeg leser fast. Til alle tilfeldigheter som kunne skje, møttes disse jentene! De begynnte og snakke til meg, og om meg. Jeg syntes at disse supre jentene fortjener litt oppmerksomhet!


Jenta til venstre sin blogg -HER-Og jenta til høyre sin blogg - HER-

Vet du om en ganske god blogg?

Hekta


Hvilke sanger er du hekta på?

Oppskrift; Frappuchino

Er det bare jeg som absolutt elsker frappuchino? tror ikke det. Jeg har vært frelst av den i noen år nå. Postet dette innlegget for ett år siden, men da jeg vurderte å lage meg dette for noen dager siden bestemte jeg meg for å poste det på nytt. Håper det smaker for dere som prøver!
Til 3 porsjoner
Du trenger:
1/2 kopp fløte
1 1/2 kopp lettmelk
1 1/2 kopp med isbiter
2 kuler vaniljeis
1 kopp Sterk kaffe
Sjokoladesaus
Krem


1. Aller først start med å lage kaffe. Jeg hadde 4 dl vann, 2 fulle ts. med kaffepulver så lagde jeg kaffe i kaffemaskinen og satte det i kjøleskapet.
2. Etter 5-10 minutter kan du helle ingrediensene i blenderen, før du heller oppi kaffen som ikke er varm, men ikke helt kald heller.
3. Til slutt tar du oppi sjokoladesausen. Du velger selv hvor mye sjokolade saus du vil ha, men det er best å ha i bunnen av koppen og i sidene.
4. Da er det bare å helle frappuccinoen oppi glassene, så tar du krem på toppen om du har lyst.
Lykke til!

Her ser dere hva jeg mener med sjokolade rundt i koppen.

Husk å blende alt godt sammen lenge nok, eller til du har fått tykkelsen du ønsker.
Kjøpte starbucks kopp i Miami. Den butikken/Kaféen burde vært frelst!
Har du smakt frappuccino før?

Les mer i arkivet » Juni 2016 » Februar 2016 » Januar 2016
hits