Spell all your secrets




Det er akkurat som om jeg har fått en ny driv i det siste. Jeg er super inspirert og skikkelig gira på bloggen, og helt ut av det blå har jeg fått et skikkelig sug for å lage videoblogger. I dag har jeg allerede laget to, og den ene kommer ut i kveld. Videoene jeg har laget er bare av innkjøpene mine i London, men jeg ønsker så sårt å lage flere. Dillemmaet mitt er bare hva annet jeg kan lage videoblogg om. Tror jeg må se en del på youtube, for å se om jeg klarer å finne noe som jeg kan gjennomføre her.

Isåfall, tenkte jeg at jeg kunne fyre opp med en spørsmålsrunde nå, som da selvsakt vil bli besvart med en video. Jeg formulerer meg som regel best når jeg skriver, men jeg skal få det til å fungere på video også. Så nå er det bare til å sende meg mange spørsmål i kommentarfeltet.

Hva lurer du på?

Q&A

Hvor kjøpte du klypene og tråden til bildene som henger på veggen din?
Dem kjøpte pappa til meg, men hektene er i fra stapels. Jeg kan også nesten garantere at tråden enten er fra samme plass, eller biltema. 

Hvor får man kjøpt Mary Kay lip-settet?
Mary Kay selges via privatpersoner som starter en egen "bedrift". De gjør dette fremfor å selge i butikken, fordi da får de følge opp kundene sine mye bedre. Du har full bytterett om du ikke er fornøyd med produktet, eller om det ikke passet din hudtype. Utrolig bra merke, med utrolig god service.

Kan du ta bilder med skjorta oppi jeans med belte til? eller lage skjortevideo?
Ehm, nei, kleint. 

Ekstremt mye støy i bildene av cola flaskene. Var det meningen, eller er det mørkt i rommet så du har skrudd opp ISO-verdien?
Dette hadde ikke støy i seg da jeg tok bildene, der er nok lagt på i Photoshop i ettertid. Jul er en gammel tradisjon og Cola er ett dødsgammelt merke, derfor la jeg på støy. Før på gamle bilder var det alltid masste støy og kornete, prøvde å få frem det gammeldagse, men sammtidig det moderne ettersom jeg beholdt fargene i bildet. 

Hvor mye penger bruker du i måneden?
Jeg får totalt 1200 kr av mamma og pappa i måneden, som jobbes opp for ukelønna mi. Mesteparten av dette går desverre til skolekantinen min, eller småting når jeg er ute med andre. Jeg får også en god del i skolestipend, men dette legger jeg av i en sparekonto som skal brukes til billappen og andre greier. 

Måtte du betale toll da du fikk Acne skjerfet?
Nei, dette var inkludert i prisen! :-) 

Hvor lang tid tok det å sende Acne skjerfet?
Jeg bestilte det på Onsdag forrige uke, så det tok 5 virkedager 

Foressten, lik Facebook-siden min -> her <-

Noe du lurer på?

****************************************


Kjempestilig antrekk! Hva kostet jakken? Den jakken kostet rundt 400 kr på Asos.com. Utenom det måtte jeg betale rundt 200 kr i toll. I tilleg har jeg selv kjøpt og festet på nagler på jakka, da kjøpte jeg 200 stk for 80 kr. Så totalt har jeg brukt rundt 600-700 kr, 

Hvordan lager du innleggene dine slik? <3 Det var sykt kult <3 Jeg lagde hele innlegget mitt om dr.martens sko i photoshop :). Det er ganske enkelt, og du kan sikkert lage noe lignende i andre gratisprogrammer, som pixlr.com. 

Vet du om et sted hvor man får kjøt Dr.Martens sko i Haugesund? Finner det ingen steder, haha :-) Desverre er vi begge like uheldige å bor i denne byen som har et utvalg av merker, som er lik null. Det nærmeste du kommer er internett-butikker eller stavanger, desverre.

Hvordan bestemmer du deg for hvordan bloggdesignet ditt skal være? Du har alltid så fint design! Jeg går jo på media-linjen, noe som betyr at jeg jobber kreativt hver eneste dag. Av og til spretter det en ide frem til hvordan jeg kan designe magasin osv, og noen ganger passer det godt med bloggdesign også. Da tegner jeg ideene mine i en skissebok, og ser tilbake i den når jeg koder meg et nytt design.

Hvordan lærte du deg dette med bloggdesign? Jeg leser masse! Jeg har øvd meg masse i 4-5 år på å lære meg de forskjellige kodene, betydningene osv. Selv føler jeg ikke at jeg er så flink, fordi når jeg lager design sitter jeg og søker opp koder som de fleste andre. Så det jeg egentlig gjør, er å virkelig sette det for meg "ja Pia, nå bruker du noen timer på dette designet"

Hvorfor kjøpte du nytt kamera? Syntes det du hadde var bra jeg :) Fordi det ble for lett for meg, rett og slett. Jeg trengte et kamera jeg kunne lære mer av, et som kunne gi meg litt flere muligheter og utfordringer. Jeg virkelig elsket det gamle kameraet, men etter 3 år med flittig bruk trengs det en oppgradering.

Hvordan fikk du penger til nytt kamera? Jeg solgte det gamle kameraet mitt, så da fikk jeg noen kroner der. Utenom det får jeg jo stipend for å gå på skolen, og noe har jeg tjent opp i ukelønn :-)



Hva syntes du om den typen overskrift jeg har nå?

Ukens spørsmål

Kjempefint! Vurderer å bestille den jakka, men lurte på om den er laget slik at den blir oversized selv om du bestiller i størrelsen du bruker til vanlig, eller om det er lurt å gå opp en størrelse eller to?
Jeg kjøpte den i 1-2 størrelser for stor, og den er veldig oversied. Har den også i modellen for menn i en annen farge, men den ble alt for brei i skuldrene og for lang i armene. Uansett så er det en utrolig grei jakke å hive over seg i vår/sommer været om det blåser eller er litt kjølig.

utrolig fin, hvor mye kostet den ?:D
Jakka mi kostet bare 190kr på asos.com. 

Åh, den var så fin! Hvor kjøpte du blomstene?
Jeg kjøpte alle blomstene mine til blomsterkransen på Plantasjen her i Haugesund. Har laget enda en jeg skal vise snart. 

Ahh! Sykt kult antrekk! Hvor er alt fra?
Vesken er fra modekungen.se - Jakka er fra Asos.com - Genseren er fra Ebay - Bandana er fra Cubus - Bukse er fra h&m

  

Hva synes du om at jonas fossum og mange andre delte å lå ut bilde ditt på instagram og face book?
Det var egentlig ganfke koselig. Jeg fikk frem budskapet jeg ville, og ble fornøyd av at det var så mange som engasjerte seg og ville være med på det. For dere som ikke forstår hvilket bilde det er snakk om; Det var printscreen av min status på facebook om en ide til Justin Bieber konserten i april.

Du kjøper så mye fint! Hvordan handler du på ebay?
Jeg har ikke peiling i det hele tatt. Heldig som jeg er, handler Tone (stemoren min) for meg der. 
 
Kan du lage video når du fester studdsene på jakka?
Det kan jeg sikkert, så lenge jeg gjør det på dagen. Har en tendens til å gjøre alle DIY prosjektene mine om natta, siden det er da jeg er mest kreativ.

Du tar kjempefine bilder! Hvilket kamera og hvilken linse bruker du?
Jeg har Canon eos 500d. Jeg har 3 linser, men for det meste bruker jeg 50mm f/1.8 (portrettlinse).

Hvilket redigeringsprogram bruker du på bildene/filmene dine?
Bildene mine behandler jeg i CameraRaw, og så redigerer jeg dem videre i Photoshop CS6. For dere som vil ha Photoshop, ligger CS2 gratis ute på nettet. Til å redigere filmer bruker jeg privat bare iMovie, men til skolearbeid bruker jeg Premiere. 

Kan du lage header/design til meg?
Nei, jeg har desverre ikke tid til å lage header eller design til andre.. 

 



Noe du lurer på? 

Q & A

Hvem er det som tar bildene av deg?
Som oftest er det Sander som tar bilder av meg til bloggen. Ellers bruker jeg søsken, venner og mine elskede kamerastativet og selvutløser-fjernkontrollen.

Hva ønsker du deg aller mest nå?
Akkuratt nå har jeg helt hekta på flatform converse og Dr.martens sko. Det er så utrolig rått, har vurdert å kjøpe det i flere måneder nå. Er utrolig ubesluttsom når det kommer til klær, og har helt klart sluttet med spontanshoppingen. 

Jobber du utenom skole, eller hvor tjener du penger fra?
Jeg jobber rett og slett bare for mamma, og får penger av pappa innimellom. Det er ikke store summer, men nok for å holde meg fornøyd.  

Er det mindre lekser og prøver på vgs?
JA! Husker at det var så dritt å gå siste året på ungdomsskolen. Nå føler jeg meg mye frier. Jeg har aldri lekser, og omtrent ingen prøver. Derimot har jeg prosjekter i mediefag som er det eneste som tar litt av tiden på fritida mi. Du kan lese mer om media-linja HER.





Hva har du tenkt å bli, siden du går på mk-linja?
Jeg har lyst til å jobbe innenfor journalisme eller noe innen grafiker. Elsker å skrive, men elsker også å leke meg i design programmer. Er enda usikker, så får se hva fremtiden bringer. 

Stilikon?
Jeg har ingen bestemte stilikoner. Jeg digger stilen til Rihanna og Selena Gomez. Ellers blir jeg bare inspirert av alle andre bloggere, motemagasiner, og folk på gaten. 

Snittet ditt i fjor?
Jeg kom inn på media med 4,38 i snitt. 

Hvor lenge har du blogget?
5 år :) 

Hva er planene dine for i sommer?
I sommer skal jeg til Tyrkia og Kroatia, ellers skal jeg slappe av hjemme med venner. 




"vaffeljakke" eller "oversized denim jakke"?
Jeg elsker stoore deilige denim jakker. Det er så pent, og det kler alle. Jeg kunne satt denim jakka mi sammen til alle klesplaggene mine nesten, tror jeg. Skal helt klart kjøpe flere! 

Hvor høy er du?
Jeg er 167 cm høy, men i passet mitt står det 168 cm. Hehehe, mye finere tall med partall,,

Hvor mye bruker du på klær i måneden?
Jeg bruker ikke mye i det hele tatt. Er ikke klar over hvor mye, men bruker mest rundt jul, bursdag, og sommertider. 

Hva kommer du ALDRI til å kle deg i?
Dere kommer helt klart aldri til å se meg i pels. Asj.  




Har bloggen din forandret deg?
Den har ikke endret den jeg er som person, ikke som jeg har merket vertfall. Stilen min derimot har helt klart endret seg, og det kan jeg ærlig si at kan ha noe med bloggen å gjøre. Jeg forandrer meg for hver dag som går, akkuratt som alle andre.

Hvilket kamera og objektiv bruker du?
Jeg har Canon 500d. Linsene jeg bruker er standarlinsa 18-55mm, portrettlinsa 50mm f/1.8, og telezoom 55-250mm f/4.

Hvordan redigerer du bildene dine?
Jeg redigerer alle bildene mine i Camera Raw og i photoshop. Har lakt til en tutorial jeg har laget under. 

A&Q


Da var det på tide med en spørsmålsrunde. Tror ikke jeg har hatt det på over ett år nå, siden jeg foretrekker å ha ukens spørsmål. Men ettersom jeg ikke har hatt det på lenge, har dere nå sjangsen til å svare på hva som helst. Bare husk at jeg holder privatliv utenfor bloggen, så prøv å hold dere serriøse. Dumme og private spørsmål vil derfor ikke bli besvart. Ellers håper jeg dere lurer på mye :)

Spørsmål?

 

Q & A

Hvordan linse er det tatt med?(bildene i rakettinnlegget)
Bildene er tatt med en 55-250 mm linse.  

Kan du lage innlegg om hvordan du tar bilde av raketter, linse osv?
Ja, selvfølgelig kan jeg det!



Har sett du har hatt en svart skinn veske med nagler under, så jeg lurte på hvor den er ifra? Er det den på Modekungen.se? Isåfall, hvilen farge er det på naglene?
Ja den er fra Modekungen.se, og naglene er i gull. Kjempepen veske, absolutt verdt pengene! :-) 

Hvor kjøpte du genseren?
Om du leser under bildene i innlegget mitt, står det alltid hvor jeg har kjøpt plaggene mine :-)

Er det mye arbeid på Medier & kommunikasjon? Med tanker på fritiden og slik.
Det er utrolig chill. Jeg får tid til absolutt alt jeg vil! Selvom vi alltid har et prosjekt gående, er de noe du kan ta med deg ut i hverdagen. De dagene det er mest arbeid, er de siste dagene før innlevering. Men på vidergående velger du selv hvor mye innsats du skal legge i arbeidet ditt, og hvor mye du vill jobbe.  



Du tar kjempepene bilder! Hvilket kamera har du, og hvilket anbefaler du?
Takk! Jeg har Canon 500d, og er superfornøyd med det! Om du ikke skal bruke andre instillinger enn auto-instillinger, syntes jeg ikke du skal invenstere så alt for mye i et kamera. Så et billig Nikon, eller Canon speilrefleks er begge kjempebra til slike bilder! :)

Noe du lurer på?

Ukens spørsmål

Du tar kjempe fine bilder, hvilket kamera bruker du?
Tusen takk! Jeg har Canon Eos 500d, og bruker 2 forskjellige linser. Bruker andre når jeg er på skolen.

 Hvilke kamera Anbefaler du?
Selv bruker jeg Canon 500d, og alle canon kameraene jeg har vært borti er helt supre. Så Canon er noe jeg anbefaler. Har lagt merke til at skolen min kun har Canon kameraer, og linser, så da må det jo være ett supert merke. 

Fint, du har ganske bra stil <3 Va det ikke kalt å ta bilder ute?
Nei, jeg syntes ikke det er så kaldt å gå ute med tynn strømpebukse om vinteren, hehe. Jeg er en person som generelt fryser uansett, til og med i Syden. Så om vinteren er jeg vandt med og fryse litt, jeg blir ikke noe syk heller.

Hvorfor farget du håret svart?
Jeg var lei av lysebrunt med dip-dye, og trengte en litt drastisk forandring. Gjorde det samme i fjord også.


Hvorfor ble du lei av bloggbyen.com?
Hele opplegge ble bare helt tragisk til slutt. Det var utrolig gøy å være Norges 3 beste blogger der, men jeg takler ikke å bruke wordpress. Savnet også alle de snille og gode kommentarene og leserne jeg hadde her på blogg.no.

Hvordan planlegger du ett antrekk?
Det er egentlig helt forskjellig. Jeg tar på meg det jeg føler for. Er jeg søt og i godt humør, kler jeg meg gjerne i skjørt, pastell og andre lyse farger. Er jeg sur eller bare i et badass humør, kler jeg meg gjerne litt mer rocka. Uansett hvordan jeg kler meg, tar jeg alltid på meg joggebukse og en stooor genser etter antrekksbildene er tatt :-)

Hva ønsker du deg til jul?
Jeg er ikke så vanskelig på gavefronten akkuratt. Ønsker meg ting som alle andre jenter ønsker seg egentlig. Sminke, smykker, gavekort, penger, og andre små dilldall ting. Men øverst på lista må være Caviar-neglelagg, gad det er pent. Men om det skal være litt dyrere ting fra mamma og pappa (som jeg bare kan glemme, ettersom jeg er på forskudd på både julegave pg bursdagsgave) ønsker jeg med et skjerf fra Acne, ny portrettlinse, eller regnfrakk til kameraet mitt.

Jeg har lyst å gå på den linja, har stor interesse for foto og Photoshop, men hva er snittet for å komme inn der du er nå?
På Vardafjell var snittet ca. 3,9 for å komme inn. Jeg hadde 4,6 før eksamen. Men siden jeg kom opp i Norsk og bommet skikkelig, endte jeg opp med 4,4 i snitt.. Nesten synd at jeg slapp unna muntlig eksamen.

Hvor har du kjøpt de runde naglene? :- )
De har jeg kjøpt på Ebay.com. 




Dødskult med dip-dyet genser! kan du legge ut oppskrift på hvordan du gjorde det?
Det er litt vanskelig, men jeg kjøpte tekstil farge, blandet det med vann, så dyppet jeg genseren oppi :-)

 

Noe du lurer på til neste gang?

 

 

Ukens spørsmål #11

Åssen kameralinse har du brukt her? :)
På bildene i dette innlegget, har jeg brukt denne linsa.

Hvor mye kosta den linsen? 
Jeg fikk den i Julegave på forskudd fra pappa, så vet ikke.


Hvor mye kostet det med frakt og alt for det rosa dekselet og tastatur tingen på maccen din?
Jeg har kjøpt alt på Ebay, dere finner flere lignende her.

Har du instagram? Liker bloggen din veldig godt, du har bra stil! :)
Tusen takk! Ja, det har jeg: Piavinningland


Hvordan har du det på media?
Jeg har det kjempebra. Elsker alle fagene, avslappingen og alt som er annerledes mellom media-linja og vanlig skole. Det eneste minuset er at klasserommene er så kalde at etter 2 uker har jeg prestert å bli syk.. Kan skrive et innlegg om alt dette senere.

Hva gjør dere på media linja?
Akkurat nå holder vi på med et spennende fotoprosjekt, og det neste prosjektet vi skal innom er journalistikk og grafisk. Kan skrive litt mer om dette også senere.


Når får vi se soverommet ditt?
Vi skal på Ikea på lørdag for og handle inn siste detaljer til rommet mitt, så kanskje på søndag! Men jeg har desverre ikke fått rett garderobedører enda (lever med åpent klesskap), så dem får jeg vise senere. 

Kan du legge ut flere DIY?
Ja det kan jeg! Holder på med masse småprosjekter nå for tiden.  

Noe du lurer på?

Answers

Fikk mange spørsmål angående gøteborg turen min. Fikk også noen som ikke hadde noe med turen og gjøre, men jeg har svart på dem under her alikevell. Håper dere liker svarene!

Hvilke butikker må jeg innom i Gøteborg?
Altså, om du er like glad i shopping som meg så er ikke det få butikker. I sverige har de ganske mange av dem samme butikkene som her i Norge. De butikkene jeg likte aller best var Topshop, Mango, Zara, Moonsoon, Bling, Bling ect, BikBok, Monki.. det er vertfall dem jeg kommer på! 

Hvor ligger starbucks?
Jeg må være tidenes idiot når det kommer til forklaring. Jeg bodde på et hotel som lå rett ved tågstasjonen (som er midt i sentrum). Derifra var det 4 minutters gåavstand, så det er bare og spørre folk om veien, alle folkene der var utrolig koselige! 

Hvor er den beste plassen å shoppe?
Sentrum var helt klart bare alt for stort kaos, jeg kan ikke telle på 2 hender for hvor mange ganger vi gikk oss bort. Jeg er så overlykkelig for at det lå sånn ca 3 kjøpesentere med hverandre midt i det hele. Så sentrum er sikkert best for dem fleste og har utrolig mange butikker i alle sjangre, men personlig likte jeg kjøpesenterene bedre.



Hvor lenge har du hatt bloggen din?
Jeg har hatt bloggen minn i ca 1,5 år nå, og ser frem til å blogge videre her. 

Kan du ha roomtour på rommet ditt?
Selvfølgelig, når rommet mitt er ferdig innredet. 

Kan du lage video hvor du viser hvordan du krøller håret ditt? er så pent! 
Ja det kan jeg! Så snart jeg får opp garderben med speil opp på rommet.  


 Du tok utrolig pene bilder! Hvilket kamera og hvilken linse bruker du?
Takk! Jeg bruker Canon eos 500d, alle bildene er tatt med 50mm linse, men ellers bruker jeg også 18-55 mm. 

Er det ekte JC sko du kjøpte?
Nei, dem er av ett annet merke, men mye billigere. Kjøpte dem på Bling ect. for 499, kupp for min del! 

Hvor er Topshop?
Meg og mine forklaringer. Det ligger rett ved ett hjørne mot kaien! Det er virkelig den beste forklaringen jeg kan komme med. Spør folk på gaten om veien :-) 


Hvor mye penger brukte du?
Mer enn nok vertfall. Har ikke regnet ut summen, tror ikke jeg har så veldig lyst heller, hehe. 

 Var det ikke varmt der? du hadde så mye klær på deg, hehe
Tro meg, JO! Det var over 20 grader hver dag, så jeg kledde ganske mye av meg rett etter at jeg tok antrekk bildene til bloggen. 

Har du lyst og besøke Gøteborg nå?

 

Spørsmålsrunde- shopping i Göteborg

Heisann alle kjære blogglesere! Nå de siste dagene har jeg fått hauger av spørsmål angående shoppingen her i Göteborg. Hvis det er noenting du lurer på som eks. Beliggenhet av butikker, shoppingsentere, hvilke butikker det er osv, så fyr løs i kommentarfeltet. Det trenger ikke bare å være om shopping, kan være annet om turen også. Skriv alt du lurer på i kommentarfeltet nedenfor, så svarer jeg så snart jeg kommer hjem.


Noe du lurer på?

Ukens spørsmål #10

Hvilken dag og hvilke plasser skal du på Justin Bieber konserten?? :D
Åå, gud jeg gleder meg! Jeg fikk tak i Golden Ticket bilettertil 16 April sammen med 2 gode venninner. Noen andre som skal der da???

Kan du legge ut gartis designet som vennina di lagde? :)Det var ikke veninna mi som lagde det, men jeg selv. Jeg skal ikke legge ut det nye, men til helga kommer det gamle designet mitt ut! Skal si ifra her på bloggen hvor det kommer ut. Skal bare fjerne min header og ordne slik at knappene i designet ikke sender dere til min blogg :-)

Jeg lurer på hva heter sangen hun danset til i videoen du la ut??
 Den heter B1A4 - Beautiful Target :-)

Lurte på om det var du som ordnet designe ditt? Og dermed om du kunne laget et lignende ett for meg? :)
Ja, jeg har laget hele designet selv. Men nei, jeg har ikke tid til og lage design for andre, følg med til helga når jeg legger ut det gamle.

Kan du lage headere til andre?
Nei, jeg kan så vidt sette bilder vesidenav hverandre i photoshop, så det må de
re nok spørre noen andre om! Alle mine headere er laget av veninna mi.

Hva lager du collager med? Har vært helt lost etter at picnik ble lagt ned :- (
Jeg bruker enten www.pixlr.com, ellers har jeg en app på maccen som heter Collage Maker, den er HELT genial. Elsker virkelig den, hjulpet meg mye. Den ser altså slik ut ->


 

Hvor skal du i sommer og når? :))
Jeg reiser til dyreparken på lørdag, og reiser videre til sverige på søndag (?) er litt usikker. Skal iallefall til Goteborg (om det er slik det staves, hehe). Der skal vi shoppe, før hjemreise på flere titalls timers reise starter + harryhandling på grensen (selvfølgelig, hehe). 

Noe du lurer på? 

Ukens spørsmål #9

Hvor kjøpte du den hvite bandanaen?:)  den var veldig fin :)
Takk! Det husker jeg rett og slett ikke, hatt den i så mange år. Men tror jeg kjøpte den billigt på Glitter eller Cubus.



Hva ble snittet ditt?
Jeg vil ikke ut med snittet mitt her på bloggen, men jeg er utrolig skuffet over meg selv. Hadde det ikke vært for at jeg tydeligvis hadde en r_æ_v_a eksaminator på skriftlig, hadde jeg vært garantert skoleplass på linja jeg vil inn på. Snittet er over 4, men ikke bra nok til meg og være.

 Du da? Hvordan har du det? :-)
Takk som spør! Joda, jeg har det utrolig bra for tiden. Har hatt sommerferie i nesten 2 uker nå, er mye med venner og kjæresten. Jeg har det supert, endelig fått masse penger på kortet og ser bare frem til og ha en lang og herlig sommerferie. 

Kan du ta bilder med skjorta oppi jeans med belte til? Eller lage skjortevideo?
Jeg kan se hva jeg får til. Men skjortevideo, hva ønsker dere i den? Forstår ikke helt hva du mener.

kan du legge ut bilder av huset osv eller rommet ditt? er veldig spent siden du har inspirasjon osv :D
Ja det kan jeg, så snart jeg er ferdig med rommet mitt. Jeg kan legge ut video/bilder av rommet og badet mitt, men ikke resten av huset pga. det er ikke bare jeg som bor der. De andre vil sikkert gjerne ha et privatliv dem også.
 

Skal du flytta fra det rommet du har nå??Det var sinnsykt fint!! :O
Tusen takk! Ja jeg har flyttet fra det gamle rommet mitt. Det var pent, men jeg skal få det nye enda penere :-)

 
Bilde fra da jeg levde som en uteligger på mitt eget rom, fun.

Noe du lurer på til neste søndag?

Ukens spørsmål #8

Hvordan får du Instagram ?
For å få instagram må du ha enten en iPhone eller en android mobil. Då går du inn på "store" og søker etter "instagram". Da kan du laste ned den appen helt gratis. Dere som har det må følge "piavinningland", jeg follower alle tilbake :-)

 

 Har en bukse med leopard-mønster, men vet ikke hva jeg skal matche den med:) Any ideas? Kanskje "collage" (Polyvore collage).
Dette kan jeg selvfølgelig lage, kommer straks så stay tuned. 

 

Digger sanne capser ! har sykt lyst på en selv :D hvor kjøper man sånne ?
Jeg kjøpte New Yorker capsen min på Cubus i fjor, så jeg husker ikke pris. Kanskje mellom 100-200 kr ville jeg sakt. De har dem enda i butikkene har jeg sett :-) 
  

Hvordan har du redigert bilde i "fredagens drømmeantrekk"?Jeg svarer på dette hver gang jeg har ukesspørsmål, jeg har satt det sammen på polyvore.com :-)  
  

Kan du ha videoblogg snart? :-D
Ja det kan jeg, vet bare ikke hvordan. Er med på omtrent alt, så det er bare til å komme med ideer folkens! Skal vise det nye rommet mitt snart vertfall, om du har noen andre forslag er jeg sikkert med på dem også. 
  

Når skal du flytte inn i i det nye huset?, det er så fint! <33
Vi flytter inn på tirsdag eller mandag nå etter helgen, gleder meg noe helt sinnsykt! 
 

Hva fikk du i snitt på karakterkortet?
Snittet mitt blie ca 4,7 og jeg er ganske fornøyd med det. 

 

 Er du badass på skolen? ;))
Ja. Helt sykt og. HAHA, dette må være det beste spørsmålet jeg noen gang har fått her på bloggen! Men helt ærlig, er jeg ikke badass. Ja, jeg har kanskje mistet antallet på hvor mange anmerkninger jeg har. Jeg er ikke verdensmester i å gjøre lekser. Jeg øver heller kanskje ikke så mye som jeg burde til prøver. Men jeg har ganske gode karakterer, og har G (helt perfekt) i oppførsel og orden og det er nok for og holde meg fornøyd. 

 

 Noe annet du lurer på? :-)

Ukens spørsmål #7

Er han i grønt kjærsten din?
Nei, han gutten i grønt i dette innlegget er ikke kjæresten min, det er bestekompisen min Sindre :)

  

hva heter du på instagram? :)
Jeg heter Piavinningland, og jeg follower alle tilbake! 

  

kan du legge ut link til den svarte kjolen nummer 2 i innlegget ditt om kjoler fra vitnemålsutdelinga ? :)
Den er desverre utsolgt nå, sorry for treigt svar!

  

Hvor mange lesere har du?
Det varierer noe helt sykt, noen dager kan jeg ligge langt over 300 lesere, andre dager rett over 100. Alt etter hvor aktiv jeg er på bloggen, og til å kommentere tilbake.


  

Hva gir deg stil-inspirasjon?
Det er faktisk utrolig mye som gir meg inspirasjon til hvordag jeg skal kle meg. Som oftest blir jeg inspirert av andre bloggere, folk på gata osv. Men når jeg er på ferie i sorbyer, herregud jeg kunne dødd av inspirasjons-overbelastning !!! Folk i andre byer/land tør virkelig å kle seg slik dem vill, uten å bry seg om hva andre mener og sier. 
 
En annen ting er jo at jeg prøver å alltid planlegge antrekkene mine dagen før, men om været ikke sammarbeider ender jeg 90% bare opp i ett slaskete antrekk fordi jeg står opp alt for sent. Har aldri kommet så mye forsent på skolen før som på dette halvåret, not good. 

  

Hva skal du i sommer? :D
I sommer skal jeg for det meste bare ligge hjemme og bli brun på terrassen. Vi har også bestilt en 2 ukers tur til Tyrkia i år igjen, skal bli gøy!

 

Hvilke linjer har du søkt på til vidergående? :-)

Jeg har søkt plass på Media & kommunikasjon, Service og samferdsel og Studie spessialisering :-)

  

Og til alle dere som maser om hvem kjæresten min er, og masse annet rundt akkuratt dette; Jeg kommer ikke til å skrive noe, svare på noe, eller på noen som helst måte informere andre om hvordan det går med oss og hvem han er her via bloggen. Siden jeg vet at mesteparten av dem som har spurt går på samme skole som oss, kom heller og spør face to face om du lurer på noe, blir så glad når folk faktisk kommer og spør deg om ting er sant istedet for å spre det videre. Setter stor pris til dere som har kommet og sakt ifra til meg in-real! Så plis, slutt å mas så sykt mye om akuratt dette her på bloggen. Takk.

 

Noe du lurer på til neste uke?

Ukens spørsmål #6

Nå du skal flytte, skal du flytte for deg selv eller med famillien din?
Jeg har svart på dette før. Moren min har bygget ett hus med typen sin litt nærmere skolen min, så jeg skal flytte dit med mamma sin side av familien. Ellers bor jeg også hos faren min :-)
 

Har du brukt 50mm -linsa på somedaybildene? :)
Nei, jeg har brukt den vanlige 18-55 mm linsa som fulgte med kameraet mitt! :-)

 

Kjempe fine bilder! hvordan redigerer du bildene slik at dem skifter akuratt som i en film? :-)
Jeg har en gratis app på maccen som gjør at jeg kan lage en bildefil som heter GIF.  Vet at mange bruker photoshop, men jeg har lastet ned GIFQuickMaker i app-store. Super lett og brukervennlig!

 

Hvor er klærne fra ?
Som tideligere sakt, alle «fredagens drømmeantrekk» blir laget på polyvore.com. Så jeg vet ikke hvor noe er ifra.

 

Så fint å høre at du har det så bra for tiden! Blir veldig glad av vårlyset som titter frem, det er så herlig. Men visste ikke at du hadde kjærste (Før i forrige innlegg)? Kan du lage et innlegg, eller noe? Jeg ble skikkelig nygjerrig!
Nei, jeg kommer ikke til å skrive om noe så privat på bloggen med mindre han ber meg om det.


Hva er det du har gjort da? (innlegget «for the first time»)
Jeg fikk mye respons på dette innlegget, både i kommentarfeltet og face 2 face på skolen. Det er en helt random overskrift, som egentlig ikke har noen mening. Som oftest betyr overskriftene ingenting i privatlivet mitt. Nå er det sakt.

Noe du lurer på til neste uke?

ukesspørsmål #5

Du har så kul stil! Hvem er det som tar antrekks-bildene av deg?
Tusen takk! :-) Jeg har kamera-stativ og en fjernkontroll som styrer selvutløseren, så jeg tar alle bildene selv. Om jeg ikke har kamerastativet elle fjernkontrollen tilgjengelig, får jeg lillebroren min eller stesøstera mi til å ta bildene. Gjerne venner om jeg er med dem også, selvom det er det kleineste som finnes.

Hvilke kameralinser bruker du?
Jeg har to kameraobjektiv. Kameraet mitt er Canon Eos 500d, og jeg har den vanlige 18-55mm linsa. I tilleg pleier jeg og ta nesten alle bildene mine med den fantastisske protrettlinsa, 50 mm f/1.8. Kan kjøpes her.

Hvordan var prisene i London?
For meg var det utrolig billig, siden jeg holdt meg til de klassiske kjedebutikkene. Primark var helt fantastisk billig, jeg gikk jo helt crazy der.  Jeg var jo selfølgelig med min mor på alle de store butikkene med masse desigvarer og merkevarer, og jeg kan med hjertet si at det var mye billigere der enn her i Norge.

Kan du ha ett innlegg om familien din? om foreldrene dine er skilt eller ikke (trenger ikke bilder)?
NEI! Dere har spurt om dette før, og jeg kommer aldri til å skrive om familien min her på bloggen. Det er privatliv, og slik skal det fortsette å være. Kan si at foreldrene mine er skilt, ja. Men det er jeg vant med, har vært slik i nesten alle år.

Kjøpte du Someday i London? (siden jeg har merket at du er belieber)
JA! Jeg er stor belieber og elsker Justin over alt på jord nesten!!!
♥  Det var det første jeg planla å kjøpe da jeg dro til London. Dere som lurer, man får kjøpt det på Boots apoteket for ca 23 pund. Den lukter helt himmelsk, gled dere til den kommer her i Norge!



Noe du lurer på til neste søndag?


 

Ukesspørsmål #4

Det er utrolig mange som spør hvor diverse plagg fra drømmeantrekkene jeg lager er fra. Jeg sier det nå, for forhåpentligvis siste gang. Jeg setter sammen alle drømmeantrekk i polyvore, og husker/vet ikke hvor noen av plaggene er ifra. Om du lurer er det bare å ta en kikk innom sidene dems selv. Jeg tar som oftes klærne som er nylig lakt ut.

Lurer utrolig mye på hvordan du fikk rosa tastatur osv på macen din? kan du lage et innlegg om hvprdan man kan få seg slikt?
Det har jeg allerede svart på her. Jeg har jøpt alt det rosa på maccen min på Ebay for en billig penge. Det selges også rosa deksel på eplehuset, men prisene der er bare tyveri.

Hvem reiser du med til London? :)
Jeg reiste til London med moren og lillebroren min på 3 år. 
 
 

Betaler du alle klærne dine selv?
Nei. Jeg betaler det meste selv når jeg har penger, men om det er noe jeg absolutt trenger så kjøper moren min det til meg. For eks. ytterjakker, sko og ting jegha, får jeg med en gang. Ellers må jeg gjerne mase litt, men får det som oftest slik jeg vill om jeg jobber litt for dem. 

Hvor mye penger brukte du i London?
Eheh, ikke lite fr å si det slik. Jeg hadde selv spart opp 1800 kr selv, ettersom vi bestillte turen en uke før avreise. Utenom det har jeg ikke kontroll på hvor mange tusen moren min har bukt på meg.



Hvordan har du det? :-)
Jo, takk som spør. Jeg har det egentlig helt ok. Ganske mange oppturer for tiden, men veldig mange nedturer også. Men jeg klarer meg helt fint, og har det som regel bra. Nå som jeg har vært i London har jeg fått slappet masse av og gjort det jeg liker best, å shoppe. Så ukene fremmover ser ut til å bli veldig bra også.

Hvordan er karakterene dine på skolen?
Joda, helt greie dem. Ligger som regel 50/50 med femmere og firere, får noen seksere også. Gjør ingenting for karakterene mine, leser en time og to. Vet jeg burde gi en større innsats, men jeg orker rett og slett ikke. Er alt for digg og ligge på latsiden og chille gjennom ungdomsskolen.

Ser at du har endret litt på hvordan du redigerer bildene dine i det siste, hvordan redigerer du bildene dine
Jeg har ikke en spessiel måte å redigere bildene mine på. Jeg tar som regel bare opp lyset og ned på kontrastene. Jeg har ikke giddet å instalere Photoshop igjen, etter 4 måneder uten. Sløv sa du? Så jeg bruker bar iPhoto som er på Mac på redigering og farger, så bruker jeg Pixlr til å sette sammen bilder, eller legge på effekter. Så lett hjør jeg det.

Kan du legge ut innkjøpene fra London?

Er på vei! :-)

Noe mere du lurer på til neste gang?


 

Ukens spørsmål #3

Vet du hva marc by marc jacobs lommeboka di kostet? Nei, egentlig ikke. Jeg fikk den i bursdagsgave av tanta mi. Regner med at den koster rundt 400-500 kr? 

 

Hvor kjøpte du den fake Alexander Wang veska? Det er ikke en fake AW veske, det er bare en som ser ut som om den er inspirert av AW. Jeg kjøpte den HER.

 

Vet du hvor man kan få kjøpt nagler? Mine nagler tok jeg av ett gammelt belte jeg kjøpte i fjortistida mi. Men jeg vet at det er mange som kjøper i hobby-butikker og på ebay? Om du ikke finner det der kan du bare google "kjøp naggler" eller noe lignende.

 

Hvor er t-skjorten fra?


T-skjorten i dette antrekket er HERIFRA.

 

Hvordan lagrer vi bilder i Polyvore? Jeg bruker aldri å lagre bildene jeg setter sammen i Polyvore, men jeg bruker html koder for å få det i innlegget mitt. Kan komme tilbake til hvordan i ett eget innlegg eller video :-)

 

Hvorfor hadde du bloggpause? Godt spørsmål egentlig, det kom veldig spontant! Jeg var egentlig bare generelt sett lei av å stresse med hvordan jeg kledde meg, hadde ingen inspirasjon til noen antrekk, ingen blogginspirasjon eller noe annet. Jeg så bare mørkt på bloggen å følte at jeg måtte ta en pause.

 

I pausen fikk jeg gjort så utrolig mye bra med venner. Jeg var på fjellet, var på LAN, hadde selskap, feiret 16 årsdagen min med MASSE morro. Kanskje best av alt, jeg gikk i joggebukse 70% av tida.



 

Hvordan gikk det med såret på kneet ditt? takk som spør! Joda, går egentlig ganske fint. Fikk litt bettenelse, men jeg renset det. Ser ut som om jeg får tidenes styggeste arr, uff. Hate my life. Ikke ett lite arr som går vekk etter noen år, dette er skikkelig stort liksom.

 

Du kjøpte en selvbruning for ikke lenge siden, kommer det ett innlegg om den snart? OY! Det hadde jeg nesten glemt, skal prøve å lage ett i helga eller i uka som kommer. Har så masse jeg skal vise dere fremover, så skal se om jeg får presset det inn i programmet mitt.

 

Hvor lager du «fredagens drømmeantrekk» innleggene dine? Jeg lager alle mine drømmeantrekk bilder på www.polyvore.com

 

ELSKER designet ditt, hvem har laget det? Tusen takk! :-) Det har jeg laget helt selv.

 

Lager du gratisdesign? Nei, det har jeg dessverre ikke tid til! Og til dere som maser om at jeg skal legge ut designet mitt som gratis-design, det kommer ikke til å skje. Kanskje senere når jeg har fått ett nytt selv. Jeg liker ikke å ha det samme designet som alle andre.

 

Hva har du gjort med skjorta di?


Jeg har bare festet noen øredobber på kragen for å få den litt unik fra alle andres :-) Syntes det er så fint med "det lille extra".

 

Hvilket redigerings program bruker du på bildene og videoene dine? Jeg har ikke noe fancy redigeringsprogrammer, hadde Photoshop C5 før jeg restartet maccen, men har ikke gidda å instalert det igjen. Så nå bruker jeg bare iPhoto og pixlr.com. 

På videoene mine bruker jeg iMovie som bare finnes til mac tror jeg. Maaac <3 

 

 

Noe du lurer på til neste uke?

USA

Det var ei jente som spurte en del om jeg hadde vært i USA, hvor lenge, hvor jeg var and so on. Så jeg bare skriver ett eget innleg om det. Jeg har vært i USA 2 ganger. En gang for 3 år siden, og en gang for 9 mnd siden. Begge gangene var jeg i staten Florida, og den ene gangen på cruise.

Første gangen var vi der med hele familien til moren min, det var mormoren min som feiret at hun fyllte 60 år og spanderte cruise for hele familien. Vi var da på cruise i jula, og feiret nyttår i Miami. Det kan jeg love dere at er det feteste jeg noen gang har vært med på.  

Miljøet i USA er mye bedre enn her i Norge. Folk er vennlige, smiler til fremmede og hilser aldri. Jeg har aldri blitt bedre mottatt i en butikk enn i USA. butikkene er heller ikke overprisede, men jeg kommer mer tilbake til det lenger nede. Begge gangene var vi der ca 17-21 dager om jeg husker rett.

Steder jeg kan anbefale er helt klart Miami, vi bodde rett ved miami beach begge gangene. Da leide vi helt nyydelige hus, var helt forelsket. Jeg kunne serriøst dødd for å selv eie ett så vakkert hus. Vi bodde også litt i Fort Lauderdale, Orlando og noen andre plasser. 

Sorry for den heeelt emo pannelyggen min, hate. Jeg hater den selv, fatter ikke hva som fikk meg til å klippe en slik.

I Orlando var det helt klart kjekkest pga. det er der alle de store fornøyelsesparkene er der. Men Fort Lauderdale var en utrolig koselig og rolig plass med masse bra shopping! Vi var vell på ett av americas største outleter, saw grass eller noe slik. Det anbefaler jeg på det sterkaste, der er det design/merkeklær billigere enn Gina Tricot/BikBok med en kvalitet som varer mye lenger.

Da vi var på cruise var vi på mange av øyene i caribien. Min absolutte favoritt var Den dominikanske republikk, der skal jeg tilbake. Den øya hadde de nydeligste strendene jeg noen sinne har sett (og jeg har sett alt for mange, siden familien elsker å reise). Store drømmen er vell å gifte seg der. Var også blandt annet på Bahamas, nydeligt! 

Drømmer om å en dag flytte til USA for å studere, jobbe og bo der. Har veldig lyst å studere noe innen markedsføring eller journalistikk da, har allerede startet jakten etter den perfekte skolen. Akuratt nå står det mellom New York eller London, mine favorittplasser i hele verden!

Hvor er din favoritt plass?

Ukesspørsmål #2

Jeg har fått helt sykt mange spørsmål i det siste. Om det er noe du lurer på til neste søndag, så stiller du bare spørsmål under her, eller i hvilket som helst annet innlegg. Jeg ønsker at alle leser det jeg allerede har svart på i kategorien "spørsmål". Takk på forhånd! 


Hvilket program brukte du til headern din? Var utrolig fin!

Aaaw, tusen takk! Det er ikke jeg som har laget den, men en veldig nær veninne av meg. Jeg vet at hun har redigert den i Photoshop :)


kan du vise steg for steg hvordan du redigerer headeren din?

Det kan jeg desverre ikke, det er veninna mi som har gjort det.


Kan du lage header til meg?

Nei, sorry, jeg klarer ikke å lage header selv.

 

Så kult! Hvor er leopard jumpsuiten fra ? :)


Den kjøpte jeg i sommer på H&M.


hvorfor har du lagret innlegget i kategorien "skeiv"?

Fordi når det ikke er noen kategorier som passer det emnet jeg skriver/tar bilder av, så bruker jeg skeiv som random kategori. 


Kan du skrive hvor ringene og skjerfet er fra??

Skjerfet/halsen er fra BikBok, Den største ringen er fra Gina Tricot og den minste er fra h&m :)


 

Jeg lurer på en ting... Hvordan fikser du "ikke reklamer for bloggen din" i kommentarfeltet?

Bare google det, jeg fant det vertfall >HER<


Så nice, hvor kjøpe du dekselet til maccen din?


Ebay, finnes >Her<

Kuult! hvor fant du bildene?

Fra >DETTE< innlegget (before i die), er bildene >herifra<

 


Hvor er glitter-neglelakkene fra?


Jeg vet ikke, fikk dem til jul av en tante :)

 

Noe du lurer på?

Ukesspørsmål #1

 

Dere er blitt så utrolig flinke å spør om det dere lurer på i kommentarfeltet i det siste, det setter jeg stor pris på! Som en medfølge må jo jeg som blogger selvfølgelig svare dere på dette.

 

Men noen av dere må slutte å spørre anonymt om jeg drikker, røyker and so on. Det gjør jeg ikke, og den dagen jeg starter med slik, vil ikke bloggen være stedet jeg skriver det på. Da vil jeg heller få det best mulig frem for min familie og være ærlig. Suger virkelig å finne ut slik via en blogg, eller hva?

 

Har du vært i USA ? Kan du skrive et innlegg om det ? Ja, jeg har vært i USA 2 ganger, selfølgelig kan jeg skrive innlegg om det! Kommer så raskt så mulig. Hva er det dere vil vite?

elsker ringen! vurderer å bestille den selv, men frykter at den er for liten siden den er onesize. Den er onesize ja, men det står at den er 17 mm på nelly sine sider, så den passer nok en finger som passer medium og large i ringer :)

 

Hvor er toppen til venninnen din fra (Den blåprikkete)? Det vet jeg ærlig talt ikke. Oppdaterer dere om hun svarer meg på facebook. Edit: Den er fra Vietnam.

 

Hvor er toppen i antrekket fra? Det er egentlig bare en blonde singelett som jeg kjøpte på Gina Tricot. Under har jeg en helt vanlig hvit singelett.


Hvor redigerer du bildene dine? Jeg redigerer alle mine bilder først i iPhoto og så tar jeg dem en runde på Pixlr (link åpnes i ny fane), elsker den siden! Anbefales på det sterkeste.

Kjempe fint og kult! Hvor mye kostet genseren? Den kjøpte jeg for en stund siden på h&m, tror den kostet 249 kr da. Er ikke heelt sikker.
Hvor er skoene fra? Dem kjøpte jeg i USA. De er fra Steve Maddens skokolleksjon, Madden Girl.

 

Hvilken mac har du og hvor stor er den? Er du fornøyd? Jeg har en 13-tommers macbook pro. Den kjøpte jeg i mars, og den har allerede vært på reperasjon. Men det var min, og bare min feil. Jeg var så dum og overbelastet harddisken og brukte den for mye i senga, den ble altså for varm og hang seg opp.

 

Men snille som apple er, tok de den inn på garantien og fikset den gratis på verstedet i trondheim. Nå har jeg lært, aldri pc i seng/sofa igjen. Eller anbefaler jeg den på det sterkeste! Skal aldri gå tilbake til vanlig pc, apple er best på alle måter. 

 

 

 

Noe annet du lurer på?

 

 

 

Hvor, hva, hvem ?

Heisann!   I kommentarfeltet mitt har det hopet seg opp med en hel del sørsmål i det siste, så nå skal dere endelig få svar. Jeg er utrolig dårlig på å svare i kommentarfeltet, så dere får eget innlegg. Har gått tilbake 1 mnd for å svare på de mest etterlyste spørsmålene deres. 

 

Hvor er genseren med stjerner på fra?How to style: Skin pantsDette var to antrekk jeg satte sammen for en stund siden, den grå genseren kan kjøpes -> HER <-.

 

Har du stemor? Kan du legge ut bilder av henne og familien og sånn?

Ja det har jeg, jeg har stefar også. Men jeg legger ikke ut bilder av noen av dem, og vertfall ikke familien dems! De har absolutt ingenting med min blogg å gjøre og de har sitt eget liv. Jeg kommer aldri til å legge ut bilder av verken husene våre eller familien min her.  Jeg har lagt ut bilder av lillebroren min før, men der går grensen. 

 

Hvor har du kjøpt vippetangen din?


Jeg kjøpte den på ett apotek i Polen aka. Krakow. De solgte masse varer, det står Elie på den så jeg anter at det er merket?

 

Lager du header elle design til andre?

Nei. Det ville tatt alt for lang tid. Dessuten lager jeg bare designet mitt selv, har ei >veninne< som lager header til meg :)

 

Har du laget design og header selv?

Jeg har laget designet mitt helt selv. Headeren er det veninna mi som har laget.

 

Hvor har du kjøpt den genseren?


Den er kjøpt på h&m som også sto under bildet!

 

Hvem leppestift bruker du?

Kommer eget innlegg.

 

Noe mer du lurer på?

Spørsmålsrunde

Mange av dere ville ha spørsmålsrunde, så da kjører vi igang. Jeg tror dere vet hvor grensen går. Jeg svarer ikke på støtende eller lignende kommentarer. Sååå, spør i vei! Jeg svarer litt på video og resten i tekst.

 

Ps. Om dere vil ha en venn til å svare på noe, bare nevn det i kommentaren!


Kristine sin gynge? stol er verdens beste stol, elsker den! En dag, stjeler jeg den fra deg! Mohaha..... neida, joda.

 

Hva vil du vite om meg?

Polen turen min

Heisann!



Takk for kommentaren! Det var ikke kalt, jeg fryser nesten aldri. Dessuten hadde jeg med meg strømpebukse til krisetilfeller. Hehe. Det med Pc´en blir litt vanskelig. Om 38-39 dager skal jeg til Polen. Da skal jeg reise med hvite busser. Det vil si at jeg har 0 kontroll på når vi kommer over internett eller om det er internett på hotellene. Dessuten risikerer jeg ikke å ta med Macbook pro til 10 000 kr med den klassen jeg har... Dessverre. Det er ikke noe gale med klassen min, men skal ikke gå inn på detaljer. 

 

Jeg kommer til å skrive litt nærmere om Polenturen når det nærmer seg enda mer. Husker da det var 41 uker til, da gledet jeg meg noe syyykt! Jeg gleder meg enda. Det blir blogging, Anne Marie skal blogge for meg. Jeg skriver innleggene så poster hun dem. Gled dere! Har skrevet ganske masse spennende! Kanskje jeg skal lage en video også!

Meg og Anne i dag

Haha, jeg stresser med føttene.

Meg og jentamiii <3 Vi skal gifte oss snart btw.

Random.com

 

Har du vært i Polen?

Les mer i arkivet » Juni 2016 » Februar 2016 » Januar 2016
hits