Billig og god middag

Jeg er student, og har ikke muligheten til å kjøpe dyre matprodukter til middag. Jeg hadde ingen anelse hvilken luksus ost og diverse kjøttprodukter var - før jeg flyttet hjemmefra. Jeg har lært meg å bruke det som er på tilbud til å lage middag, og har lært meg at det er mye billigere å kjøpe råvarer fremfor ferdigproduserte pakker. I dag skal jeg derfor gi et lite tips til en rimelig og god middag, som metter flere mager i flere dager! Sander og jeg pleier å lage dette dersom vi vil ha litt ekstra god lunch med oss på skolen dagen etter. Noen av ingrediensene er også ting man vanligvis har liggende, slik at man får laget mange forskjellige retter med restene. Ganske greit på et trangt budsjett. 
Fremgangsmåte:
Det første du må gjøre er å kutte gulerøttene og brokkolien (+ de andre grønnsakene du ønsker). Jeg brukte bare disse to fordi jeg lagde middag av de resterende gjenstandene vi hadde i kjøleskapet. Deretter la jeg de oppkuttede grønnsakene og en boks mais i stekepannen, med litt olje oppi. Dette skal steke i 5-10 min etter min erfaring, men det kommer litt ann på hvor godt stekt du vil ha det. 

Nudlene skal legges i vann sammen med en kyllingbuljong. Dersom du ikke er en stor fan av nudler, kan denne delen byttes ut med ris. Store sekker med flere kg ris selges på de fleste butikker, og det er en del penger på å kjøpe slike! Jeg begynner nesten å bli bekymret for at vår sekk skal gå ut på dato før vi rekker å spise opp alt. Back to case. Nudlene skal ikke koke like lenge som grønnsakene, så denne delen kan man vente med dersom man har flere stekeplater enn oss (vi har bare to).


Når grønnsakene og nudlene begynner å bli ferdig, kan du begynne med eggerøren! Da blander du sammen 2-3 egg, en liten skvett melk og litt salt og pepper i. Bland det godt sammen. Stekeplaten må stå på svak varme, fordi eggerøre blir utrolig raskt ferdig (og svidd...). Husk å røre hele tiden. 

Etter dette er alt klart og ferdig. Nå gjenstår det bare å sette seg ned, slappe av og nyte maten. Vi har alltid masse rester igjen, og setter det i kjøleskapet. Da har vi, som sakt, god mat til neste dag. Jeg har flere slike oppskrifter, som er rimelige og gode, dersom det skal være ønskelig. Ettersom jeg er student, kan jeg med stolthet si at jeg ytterst sjelden spiser Grandiosa eller Mr.lee nudler. Noe jeg og alle andre trodde det ville bli mye av, ettersom jeg er utrolig dårlig til å lage mat. Etter å ha bodd nesten ett år alene med Sander, har jeg lært meg at det tar tid og planlegging dersom vi ikke skal spise det samme hver eneste dag.


 

Hvilken mat liker du å lage på budsjett?

Les mer i arkivet » Juni 2016 » Februar 2016 » Januar 2016
hits