...What I want for christmas...

"Hva ønsker du deg til jul?" er et spørsmål jeg gruer meg til hvert eneste år. Etter mye om og men, har jeg endelig klart å sette tunga på hva jeg ønsker meg til jul. Jeg syntes alltid det er vanskelig å finne ut hva jeg skal ønske meg, fordi egentlig har jeg alt jeg trenger. Jeg tror at for mange av oss er det ofte når slike lister skal lages, man faktisk innser hvor godt vi har det. Jeg har ingen behov eller har ingen nød for noe jeg absolutt må få eller kjøpe selv denne julen, og derfor blir det en veldig overfladisk liste. Med andre ord - en ønskeliste, uten noen sterke behov.

 

Som student blir jo også penger tatt i mot med ett kjempestort smil. Jeg har jo ikke råd til å kjøpe absolutt alt jeg ønsker meg, og dyre innkjøp jeg gjør blir ofte planlagt og innspart til i flere måneder. Med et planlagt budsjett er ikke dette noe problem. Alt som er på lista er egentlig ting jeg har planer om å kjøpe selv en dag, og satser stort på både romjulsalget og januarsalget, selv om de fleste varene ikke kommer dit. Heldigvis kan jeg skryte litt av meg selv, drite litt i janteloven, og si at med planlegging og sparing, skal jeg nok få alt jeg kunne ønske meg. Hvor lang tid det tar, er et spørsmål for en annen tid ;)

 

Christmas wishlist
Dersom du lurer på hvor noen av disse godbitene er fra, så er det bare til å spørre ♡
Hva ønsker du deg til jul?

 

Outfit; Black, brown and grayCardigan og skjerf - Acne      Genser - Zara      Bukse - Gina Tricot      Veske - MK      Klokke - Daniel Wellington      Sko - Skopunkten

I dag tok jeg meg en liten pause fra eksamenslesingen for å gå ut og ta bilder, få litt frisk luft og for en gangs skyld oppleve dagslyset. Sandnes sentrum har fått opp fantastiske julelys over gågaten sin, og de har jeg virkelig lyst til å ta bilder av når mørket legger seg. Det beste tipset daget før eksamen er jo å slappe av og ikke øve så mye, la underbevisstheten jobbe med det du allerede kan. Derfor tror jeg jammen meg at det blir en liten tur ut sent i kveld også, dersom regnet har tenkt å roe seg selvfølgelig.

I morgen skal jeg ha min aller siste eksamen dette semesteret. Nå kjenner jeg at eksamensnervene burde ha vært her, men jeg er helt rolig. Det er litt rart egentlig, hvor rolig jeg klarer å holde seg i en situasjon mange forbinder med stress, nervøsitet og angst. Min tankegang er at enten så går det, ellers blir det konteeksamen. Jeg har jo faktisk 3 forsøk på meg for å bestå, selv om jeg tror jeg skal klare det på første forsøk. Alt går jo bra til slutt, ikke sant? Det liker jeg å tro på.

Hva syntes du om antrekket?

Cozy Sunday

Søndager er i grunn en veldig avslappende dag, spesielt før desember. Butikker er stengt, det er ikke mye å finne på og det blir nesten for lett å bare slappe av hjemme. Dette er den siste helga før butikkene holder søndagsåpent i desember, og derfor skal jeg slappe litt ekstra av i dag (med litt øving til eksamen, selvsagt). Neste helg, eller kanskje helga etter det skal jeg begynne med julegaveshoppingen. Da er det kanskje på tide med innlegg med gavetips her på bloggen? Jeg er alltid sent ute, og starter helst helga før jul. Innleggene mine vil derfor passe til dere som alltid henger litt etter med shoppingen, altså ingen tips om nettshopping uten at det er garantert at produktet kommer frem i tide.

Jeg er litt usikker på hvor mange ganger jeg har sjekket Studentweb den siste uka, for å se om jeg har fått karakter på noen av eksamenene mine. Jeg har til nå fått bestått på den ene delen av eksamen, noe som var stort for meg. Det var i exphil, som jeg har klaget om til alle rundt meg. Det er som en besettelse, selv om jeg vet at sensor har 3 uker på seg. Jeg har ikke tålmodighet til å vente, jeg ville helst visst det i går om jeg besto eller må ta konteeksamen til våren.

Håper alle har en herlig og avslappende søndag i dag, slik som meg!
Når starter du juleshoppingen?

Outfit; Black and White

Hei alle sammen! I dag har vært en lørdag med sol og pent vær, men nå som mørket har kommet hører jeg regnet pøse ned utenfor stuevinduet mitt. Dagen min har gått i lesing til eksamen, siden jeg endelig har min siste på tirsdag. Føler at jeg har snakket om eksamen i alle blogginnleggene mine i det siste, fordi det er det eneste som har skjedd i livet mitt de siste ukene. I lengden blir dette kjedelig, og det er egentlig derfor det er ganske rolig på bloggfronten min for tiden. På tirsdag får jeg juleferie, og endelig tid til å kjenne at jeg "kjeder" meg og ikke har noe å finne på igjen, da blir det nok mer tid til blogging.

Etter helga kan vi offisielt si at vinteren har startet, selv om klesskapet mitt transformerte til vinter for noen uker siden. Kåpene er hengt frem, vinterskoene blir flittig brukt, og plaggene mine med masse farger er for lengst glemt. Sander kommenterte antrekket mitt i dag, han sa; Jeg vet det er vinter nå, fordi da går du bare med mørke klær. Litt morsomt egentlig, at til og med andre merker at årstidene påvirker stilen min betraktelig. 


Kåpe, bukse, topp - Primark           Skjerf - Acne          Veske - Marc by Marc Jacobs


Påvirker årstidene fargepaletten din også?

Something new

I det siste har skjerfene mine blitt utrolig slitte og har fått utrolig mange nupper. Jeg bruker skjerf nesten hver eneste dag, spesielt nå som det begynner å bli kaldt ute. Derfor var jeg helt nødt til å kjøpe nye skjerf, men jeg ville også ha noen som varer en stund. Cubus sine skjerf har blitt flittig brukt i lang tid nå, og de var egentlig utgått for lengst. Jeg har elsket og holdt fast i de skjerfene mine alt for lenge nå. Av erfaring vet jeg at Acne skjerfene holder seg lenge, og derfor bestemte jeg meg for å skaffe meg 2 nye. Jeg har allerede et Acne skjerf, i modellen Alaska, som jeg nå skal selge pga lite bruk.

En av de beste følelsene jeg har når jeg shopper, er når jeg vet at jeg virkelig kommer til å få bruk for produktene jeg kjøper - i lang tid. Derfor valgte jeg å legge litt ekstra penger i skjerfene mine i år, dermed kan jeg holde meg god og varm en lang stund. Hva er vel bedre enn å investere i helsa, og samtidig se pen ut?


Har du investert tid eller penger i noe pent denne vinteren?

Black friday eller blakk friday?

I dag er det black friday. Nettsider sliter med den store trafikken av strømmende mennesker som elsker gode tilbud. Noen kjøpesentre åpnet allerede 7 i dag morges. Det er i dag mulighet til å kjøpe elektronikk, klær, sko, møbler og sminke til nedsatte priser. Men hvor nedsatt er egentlig disse prisene? Dersom du ikke allerede har gått crazy på alle salgene, anbefaler jeg deg å lese innlegget mitt før du setter i gang.Mange av oss elsker salg, og kjøper gjerne mer enn normalt på en så stor salgsdag som i dag. Men, har du noen gang tatt en titt i f.eks. klesskapet ditt og fått en oversikt over hvor mange salgsvarer som enda henger med prislappen på? det har jeg gjort, og det var flere plagg enn jeg hadde håpet på. Det er nemlig lett å la seg rive ned når prisene er lavere enn vanlig, spesielt på en dag som er så markedsført som black friday. Spontankjøpene gjør at vi ikke sparer penger lenger.

Meningen med black friday er ekstreme kupp, og ikke de usle 20-50% vi får her i Norge. I dokumentarer som dokumenterer denne ene dagen av året i Amerika, ser vi at salgene der borte er helt ekstreme. Det er en shoppeglad persons drøm å kunne få slike gode rabatter. Vi ser sjeldent så gode kupp her til lands. Det er gjerne flere grunner til dette.

For det første så er det ofte de "utdaterte" varene som kommer på salg, spesielt på de butikkene som ikke setter hele sitt sortiment på salg. Varer som ble solgt i sommer, varer de sliter med å selge ut og andre som ikke kommer til å være trendy særlig lenge. Dersom du ikke bryr deg om slik, betyr ikke dette noe for deg. Dette varierer selvfølgelig, men på mange av nettbutikkene jeg har studert salgene, er dette faktum. 

For det andre, justerer mange nettbutikkene opp prisene sine før salget starter. Flere av varene jeg hadde planlagt å kjøpe ble prisjustert opp for ca en uke siden. Dette har jeg sjekket på prisjakt.no, som alle burde bruke. Der har jeg fått oversikt hvor det er billigst, og hvem som har justert opp prisen for å få rabatten til å se større ut. Det er jo slik at jo større rabatt det er, hvor mye mer vi sparer - jo mer fristet blir vi til å faktisk kjøpe produktet. Faktum er at vi sparer slett ikke så mye på å handle på salg, fordi noen av varene kommer til å være billigere om noen uker, enn hva "før prisen" viser i dag. Dette gjelder selvfølgelig ikke over alt dette heller. Det er verdt å sjekke ut prisstatistikken før du betaler, slik at du ikke ruinerer lommeboken i dag.


Her ser du statistikk over popularitet til venstre, og pris til høyre. Man kan se at en NYX BB cream jeg ville kjøpe, var billigere i slutten av oktober enn det den er nå. Helt til høyre, kan vi også se at prisene har blitt justert en del i forkant.

Dersom du absolutt må kjøpe noe i dag, ville jeg personlig gått for gode basisplagg i god kvalitet. Klassiske plagg går aldri av moten, og er ikke sesongbasert. Det er her du kan spare penger, fordi dette er varer du kommer til å kjøpe en gang uansett. Basisplagg kan brukes til nesten alt du har i garderoben og blir sjeldent liggende med prislappen på lenge. Dersom du skal kjøpe kosmetikk, vet jeg at det er lett å "legge litt ekstra" i handlekurven. Kjøp de produktene du vet du trenger, det som begynner å gå tomt eller gå ut på dato. 

Helt til slutt vil jeg bare si - ikke kjøp bare for å kjøpe. Å la seg rive med fordi det er så "billig", kan være fellen som gjør handleturen veldig dyr. Planlegg kjøpene dine, finn ut hvor det er billigst, sjekk prisstatistikken og ikke handle på impuls. Håper dere alle blir fornøyde med innkjøpene deres i dag, og ikke tømmer lommeboka for å leve på vann og brød resten av måneden. 

Planlegger du å handle i dag?

5 inspirational outfits

Nå har jeg sett på mange forskjellige nettbutikker, nettsider og ikke minst mange nydelige plagg, som jeg bare kan ønske å fylle garderoben min med. For tiden har jeg virkelig fått sansen for nøytrale farger, med ett element som "popper" ut. Da spesielt burgunder. Nedenfor har jeg satt sammen 5 antrekk, som burde vært på plass i garderoben min i går. 
classy and stylishromantic outfit
simple but still trendylet the winter come

 

 

dirty pink, black and gold
Er det et antrekk du liker spesielt godt?

 

Sunday; Pyjamas and iced coffee

Er det en ting jeg liker med søndager, er det at jeg kan tilbringe hele dagen innendørs, sminkefri i pysjamas. Jeg har laget favorittdrikken min, tatt på lesebrillene og studerer til neste ukes eksamen. Jeg har allerede blitt ferdig med det jeg trenger til de to eksamenene jeg skal ha på mandag og fredag, og kan derfor puste lettet ut og fokusere på neste. Heldigvis for meg er det en god del lettere å forstå kommunikasjon og medier, enn exphil. Exphil dro virkelig livsgnisten min ut, og det var så tørt og kjedelig å komme gjennom. All inspirasjon i meg ble drept, men nå som jeg studerer andre fag begynner jeg å få blogglysten og inspirasjonen tilbake, jippi!

I kveld skal jeg tenne på noen gode duftlys ta meg en pause og finne en god film å se på. Jeg skal også begynne planleggingen av Black friday-shoppingen, planlegge noen blogginnlegg og lage en liten juleshopping-guide. Av og til må også de som jobber dag og natt ta pauser, og gjøre noe kjekkere enn å sitte med nesen i en bok hele dagen. Med mindre det kjekkeste man vet er å lese pensumbøker, så tror jeg alle trenger et avbrekk i ny og ne.

Ha en fin søndag videre!

Outfit: knitted dress

Har du kjøpt sesongens strikkekjole?

Hvor er eksamenangsten?

Hei alle mine kjære lesere. Mitt fravær har vart lenge, men med god grunn. Uten å lage et helt innlegg som unnskyldning, kan jeg kort og enkelt si; Jeg har jobbet beinhardt til eksamen. Vel, dette innlegget skal jo handle om eksamen, så litt "jeg har en god grunn" vil vell egentlig skinne gjennom. 

Jeg kan begynne med å fortelle at de siste ukene har morgen, dag, kveld og nesten natt har gått til forberedelser til eksamen. Jeg har kjøpt inn nye lesebriller, og skrevet ut flere kulepenner. Den første eksamenen i exphil har jeg i morgen, den neste på fredagen. Uka etter har jeg eksamen i Kommunikasjon og medier, og uka etter det igjen har jeg eksamen i journalistikk. Viktige prøver jeg må ta seriøst, kommer altså en etter en som perler på en snor. Jeg har grått, dratt meg selv i håret - og til og med lest til det renner blod ut av nesen min (æsj, but true). Liker å tro at det var hjernen min sin måte å si at nok er nok, selv om jeg innerst inne vet at det er lite sannsynlig. Det verste er vel egentlig, at jeg ikke helt vet hva jeg føler om at eksamen er så nær.


En ting som forundrer meg, er hvor avslappet jeg er i forhold til eksamen. Jeg er ikke nervøs. Jeg har ikke angst. Jeg stresser ikke. Jeg er helt rolig og normal. Dette kjennetegner ikke meg i det hele tatt, det er helt merkelig. Ved tidligere eksamener og "store prøver", for eksempel førerprøven, har jeg vandret rundt som et nervevrak i flere dager i forveien. Muligens er det en god ting at jeg er så trygg på meg selv, og vet at alt går godt til slutt. 

Det jeg frykter mest er hvilken karakter jeg kommer til å ende opp med i de forskjellige fagene dette semesteret. Jeg vet ikke helt hva som forventes av meg, og vet ikke hva som skal til for å få A og B. Det er selvfølgelig disse karakterene jeg sikter meg inn mot, på lik linje som jeg satset på 5 og 6 på videregående. Jeg har ikke tatt meg friår, og har altså gått rett fra videregående til universitetet. Det er en stor, men lite kompleks overgang. Mine holdninger til karakterer har fulgt meg fra videregående. Jeg er "besatt" av å prestere best mulig, selv om andre sier at det ikke er så lurt. Fra flere hold har jeg fått vite at i noen fag er man glad så lenge man består. I dag er dette en urealistisk tankegang for meg. Jeg vil jo prestere best, slik som tidligere!

En ting er sikkert; jeg nyter juleferien jeg har fått nå. Jeg har ingen flere forelesninger igjen, er ferdig med alle innleveringer - dermed må jeg bare møte opp og fullføre eksamenene mine. I desember skal jeg ut og kjøpe meg en fortjent premie til meg selv. En premie for at jeg ikke tok friår, at jeg har fullført dette semesteret, overlevd fire eksamener og delvis julegave til meg selv. Lenge leve egoisme, eller?

Er det bare meg som premierer meg selv for å fullføre ting?

Les mer i arkivet » Juni 2016 » Februar 2016 » Januar 2016
hits