Outfit; Denim & warm scarfJakke - Asos        Bukse & øredobber - Bikbok        Tee - Cubus        Skjerf - Acne

Har utrolig travle dager fremmover med tanke på ungdomsbedriften. Vi har kunder nesten hver dag, og denne helgen må vi jobbe hver dag. Nå har jeg forhåndsskrevet dette innlegget, fordi akkuratt nå er jeg og tar bilder av over 20 personer på samme tid, travelt. I morgen skal bedriften stille med egen stand på Sveio julemarked, det skal bli utrolig spennende og travelt det også.

Hva syntes du om antrekket?

Autumn outfit


Genser - Monki        Skjorte - Ebay        Tights - Bikbok

Hva syntes du om antrekket?

Gatefoto
Fikk en oppgave på skolen i dag som gikk ut på gatefoto. Vi måtte alle ut og knipse bilder av helt random folk i gatene. Herregud så kleint det var, jeg løt til tider for å få det perfekte bildet.

Hva syntes du om bildene?

Cup of love


Var mange som lurte på hvordan jeg fikk råd til Acne skjerf til over 1200 kr, når det er summen av ukelønn jeg får i måneden. Det skjerfet fikk jeg av moren min, siden jeg passet på lillebroren min og huset når hun var i Oslo i noen dager. Noen spurte også hvorfor jeg får stipend siden dere tror foreldrene mine tjener så mye, noe jeg selv ikke har interesse i å vite og noe dere blogglesere ikke har noe med. Foreldrene mine er skilte, og det har nok noe med dette og gjør. Mer en det trenger ikke å ligge på nett om hvorfor og hvor mye jeg får i stipend.

Hva syntes du om bildet?

Outfit of the daySkjørt - bikbok        Jakke - Asos        Sko - Din sko (DIY)        Topp - h&m

Det både blåser og regner ute nå og det begynner å bli mørkt, men jeg følte at jeg bare måtte blogge idag. Har latt bloggen bli liggende noen dager, ettersom det alltid er mørkt før jeg kommer hjem. Men har tatt en god del bilder nå, så da blir det noen innlegg fremmover.

Hva syntes du om antrekket?

21.11.2013Er så utrolig vanskelig å få tatt noen gode bilder nå om vinteren. Sola er der ikke om morgenen når jeg går til skolen, og den er allerde på vei ned når jeg går hjem. Jeg har en ca. en halvtime etter skolen om jeg ønsker et halveis ok lys på bildene mine. Er så irriterende, haha hater livet liksom. Heldigvis for meg har vi jo fotostudio på skolen som jeg kan bruke om det er heeelt krise.

Hva irriterer deg mest om  vinteren?

 

Q&A

Hvor kjøpte du klypene og tråden til bildene som henger på veggen din?
Dem kjøpte pappa til meg, men hektene er i fra stapels. Jeg kan også nesten garantere at tråden enten er fra samme plass, eller biltema. 

Hvor får man kjøpt Mary Kay lip-settet?
Mary Kay selges via privatpersoner som starter en egen "bedrift". De gjør dette fremfor å selge i butikken, fordi da får de følge opp kundene sine mye bedre. Du har full bytterett om du ikke er fornøyd med produktet, eller om det ikke passet din hudtype. Utrolig bra merke, med utrolig god service.

Kan du ta bilder med skjorta oppi jeans med belte til? eller lage skjortevideo?
Ehm, nei, kleint. 

Ekstremt mye støy i bildene av cola flaskene. Var det meningen, eller er det mørkt i rommet så du har skrudd opp ISO-verdien?
Dette hadde ikke støy i seg da jeg tok bildene, der er nok lagt på i Photoshop i ettertid. Jul er en gammel tradisjon og Cola er ett dødsgammelt merke, derfor la jeg på støy. Før på gamle bilder var det alltid masste støy og kornete, prøvde å få frem det gammeldagse, men sammtidig det moderne ettersom jeg beholdt fargene i bildet. 

Hvor mye penger bruker du i måneden?
Jeg får totalt 1200 kr av mamma og pappa i måneden, som jobbes opp for ukelønna mi. Mesteparten av dette går desverre til skolekantinen min, eller småting når jeg er ute med andre. Jeg får også en god del i skolestipend, men dette legger jeg av i en sparekonto som skal brukes til billappen og andre greier. 

Måtte du betale toll da du fikk Acne skjerfet?
Nei, dette var inkludert i prisen! :-) 

Hvor lang tid tok det å sende Acne skjerfet?
Jeg bestilte det på Onsdag forrige uke, så det tok 5 virkedager 

Foressten, lik Facebook-siden min -> her <-

Noe du lurer på?

Let it snow, no

I dag kom snøen som mange har etterlengtet lenge her. Jeg derimot, liker det ikke. Ikke i det hele tatt. At snøen kom nå er bare ødeleggende for meg, så jeg håper den forsvinner like raskt som den kom. Om ikke, vil jeg få lange våte spasserturer frem og tilbake til skolen hver eneste dag, ikke snakk om hvor mye jeg kommer til og gå på tryne. Nei uff.. eneste gleden jeg kan se i snø er alle fine fotografiene jeg får tatt.

Er det snø hos deg?

Acne Alaska

Bestilte Acne skjerf forrige uke, og nå er det endelig kommet!! Kjøpte Alaska modellen, istedet for den tradisjonelle Canada. Var litt dyrere, men verdt det. For dere som lurer så bestillte jeg på acne sine egne sider, trygt og raskt.

Rekk opp en hånd alle som har samme skjerf! Tror jeg har sett seks-syv jenter med det sammes skjerfet, og det var kun i dag. Mainstream. Jaja, når dette er det fineste og varmeste skjerfet denne vinteren, i den fineste fargen får det bare være.. Passer perfekt inn i den mørke garderoben og det kjipe, grå været ute.

Har du acne skjerf? eheh

Rough day

Mørkekjøringen gikk ganske fint i dag, selv om det ikke var så spennende. Skal bli gøy å endelig kunne øvelseskjøre igjen, ettersom jeg satser på og få tatt billappen i Februar. Får dette ræva i gir og bestille meg en kjøretime snart, ellers har jeg aldri sjangs å få lappen på bursdagen min.

Nå så jeg har kommet hjem, er jeg enda trøttere enn tideligere. Effekten av iskaffen har nok gått ut for lengst. Nå som jeg er hjemme, kommer jeg til og legge meg, med One Three Hill på pc-skjermen og spise noe godt før jeg sovner, om jeg orker å gå opp for å hente noe.

Hva har du gjort idag?

Unngå vintertørre lepper


I dette innlegget ska jeg anbefale et produkt til dere lesere, og jeg virkelig forguder dette. Nå som det er kaldt ute og frosten angriper leppene våre, må vi alle ta ekstra godt vare på leppene våre. Jeg har oppdaget et produkt fra Mary Kay, og dette hjelper virkelig mot vinterkalde lepper. Leppene mine er mykere enn noen gang, og jeg har aldri tørre lepper lenger. Alt du trenger er de produktene over, og to enkle steg.


Det første du skal gjøre er å finne frem lip-masken, som ser ut som på bildet over. Den trenger du ikke så mye av. Denne inneholder små korn, og etter hva jeg har forstått fjerner disse døde hudceller og annen dritt. Denne skal du påføre lett med en finger på leppene, ikke bruk masse krefter her. Der etter skal du skylde det vekk med en våt klut (lunket vann).


Nå skal leppene dine være renset, nå må du bare myke dem opp, så er du ready to go. Da påfører du lip balm som en vanlig lipgloss/lipsyl. Leppene kjennes ut som nye nå, helt fantastisk.


// Dette har jeg brukt egne penger på, hverken innlegget eller produktet er ikke sponset.

Har du noen produkter/tips å anbefale?

Outfit

Vest - Monki        Skjorte - Cubus        Tights - Bikbok        Armbånd - BikBok og Gina Tricot

Våknet med de sykeste posene under øynene idag, gjett hvem som skal legge seg tidelig idag, jeg. Sitter enda på skolen, og har ikke vært i form til å jobbe så mye idag. Er bare så utrolig sliten og trøtt. Tenk at jeg skal på mørkekjøring senere idag, må kjøpe meg iskaffe før det. Trodde også jeg skulle få en pakke jeg bestilte på onsdag i posten i dag, men den har tydeligvis stoppet i Stavanger. Får vise dere i morgen hva det er om den kommer da, jeg gleder meg vertfall masse.

Hva syntes du om antrekket?

WOW

Jeg logget akuratt inn for å godkjenne og svare kommentarer, så ser jeg bort på bloggstatistikken. Den har jo dobblet seg en del ganger, i forhold til andre dager. Utrolig spennende og se at mange besøker bloggen min, men jeg forstår ikke helt hvorfor.

Jeg har egentlig aldri brydd meg noe særlig om lesertall, det er bare litt gøy å følge med på hva folk liker osv. fordi lesertallet stiger jo betraktelig mye når jeg blogger om noe som faller i smak hos andre. Jeg blogger jo mest for min egen del også. Jeg trenger å ha ett sted hvor jeg kan dele bildene mine, og forbedre meg selv på. Det å ha et sted hvor jeg kan se tilbake hvor dårlig jeg var før, gjør meg utrolig glad. Jeg bruker også bloggen for å ivareta og utvikle min egen stil. Hadde jeg ikke blogget, hadde jeg helt serriøst bodd i joggebukse og hettegenser.

Slenger ved et gammelt, sommerslig og pent bilde av meg selv. Ettersom jeg ikke ser så attraktiv ut her under dyna, sent på søndagskvelden. Men altså, i løpet av mine 3 år på denne bloggen, kan jeg nå ærlig si at jeg har slettet mange av innleggene fra 2011, huff og gru. Tusen takk for til alle dere som var innom idag, dere har gitt meg stor glede idag.

Hvor lenge har du blogget?

Julegaver til han

Her har jeg samlet noen av mine tanker og ideer til hva man kan gi til kjæresten, far, bror, kompiser osv til jul. Det gjelder vel generelt de fleste gutter, og er i forskjellige prisklasser. Det er jo så utrolig mye du kan gi, du kan også lage noe litt mer personlig enn det jeg har samlet, men det kommer ann på person til person.Har du noen andre ideer?

TravelingI dag skal jeg hjem igjen fra Stavanger. Heldigvis er det ikke snakk om mer enn en 2 timers kjøretur, selv om det er mer enn nok. Når jeg komme hjem skal det bli godt å få sovet i egen seng, ha alle klærene mine og bare være hjemme. Somm de fleste kan si, borte bra men hjemme best.

Søndager er jo en av de kjedeligste dagene i uka, har jo generelt ikke noe spessielt og gjøre. Ender nok med og ligge inne og se på Gossip Girl med Sander, spise popkorn og annet kos.

Hva skal du denne søndagen?

New in


Begge fra Bikbok

Tank topp fra Cubus

Genser fra Monki

Vest fra Monki

Hva syntes du om innkjøpene?

Autumn in the city
Gud, i dag har jeg brukt masse penger. Har kjøpt masse klær, så nå får jeg gi meg selv shoppestop en liten stund. Klarte også å begynne på julegaven til Sander, men merket at det ikke var noe lettere i år enn i fjor. Skal lage et "julegaver til kjæresten" innlegg, så kanskje jeg finner noen tips selv også.  

Hva syntes du om bildene?

Good morning

Nå har jeg akuratt våknet, stelt meg og spist frokost. Snart skal jeg komme meg bort til busstoppet, for å dra inn til Stavanger sentrum. Skal prøve og få kjøpt noen julegaver, for i år vil jeg bli ferdig tidelig og ikke bli sittende de siste dagene før julaften, hehe.

Har du begynt på julegavene?

Long way to far away
Da har jeg ankommet Stavanger, og er i leiligheten til søskenbarnet mitt. Hater å kjøre bil lenge, så det var godt å slippe å bli med helt til Egersund. Så i kveld skal vi spise taco, før vi i morgen skal ut på shopping. Er så utrolig gøy å være i Stavanger, alt er fint å ta bilder av og det er så mye bedre shopping her. I forhold til Haugesund, så er Stavanger en klar vinner. En dag skal også jeg flytte til en storby.

Tok bildene i bilen, i mørket. Derfor de er kornete, og ikke så pene, haha. Har fått sansen for å leke mer med lukkertiden nå for tiden, er så mye kjekkere med det nye kamerahuset.

Hva syntes du om bildene?

Jeg, virkelig?

Innlegget i går førte til en del gode ting. Jeg har nå forstått flere regler rundt dette med mine rettigheter til bildet. Jeg har full rettighet på mine bilder, og andre som bruker dem har krav på å skrive at det er jeg som har tatt dem. Er vanskelig å forstå alle lovene, men det forsto jeg helt klart. 

Da jeg rapporterte denne personen som gjorde dette, la blogg.no merke til bloggen min. Jeg fikk en telefon sent på kvelden fra dem, og de lurte på om jeg ville være helgens blogg. Selvfølgelig sa jeg ja. Utrolig koselig dame med mange varme ord om bloggen min. Heldigvis for meg kom jeg i kontakt med personen som stjal bildene mine. Det hele var en feil fra personens side. H*n hadde skrevet på mobilen sin, så hadde teksten av en eller annen grunn forsvunnet. Merkelig. I dag er jeg på jobb til klokken 5, siden vi har fått masse kunder til fotostudioet idag. Deretter tar jeg turen til Stavanger, for å bo hos søskenbarnet mitt i helga. Skal bli skikkelig kos med shopping i en annen by, spessielt siden stipendet kom inn på kontoen min igår.

Hva skal du i helgen?

Outfit
Skjorte og singelett - Bikbok        Smykke og maxiskjørt - h&m        Veske - Modekungen.se

Hva syntes du om antrekket?

Ubehagelig hendelse

I dag opplevde jeg noe litt ubehagelig. For andre virker det gjerne ikke så gale, men jeg følte det var helt galt. Jeg kommer ikke til å legge ut navn eller adresse, må bare få skrevet dette her på bloggen.

Ikke alle klarer å være like flinke i alt. Ikke alle tar fantastiske bilder, skriver helt fantastisk, alle kan ikke være best i gym og ikke alle kan klare alt. Vi må alle jobbe hardt og strebe for å nå mål for å bli bedre enn det vi var før. Finne inspirasjon og trene seg opp. Øver man mye blir man ganske god. Tar du masse bilder, kan du raskt bli veldig kreativ.

Det som skjedde idag var at jeg oppdaget en blogger som hadde stjålet bildene mine. Personen sa ingenting om at de ikke var tatt av h*n, hadde ingen link til meg eller noe. Noen mennesker klarer ikke å skape noe selv, og velger derfor å stjele andre sine verk. Jeg syntes ikke dette var greit, det var derimot ubehagelig. Jeg har aldri opplevd at noe lignende har skjedd meg før, men vet godt at dette skjer med andre blogger.


Ifølge norsk lov er jeg ganske sikker på at jeg eier alle rettighetene til bildene, selvom jeg har lagt dem på nettet. Stjeling av bilder på nett, burde være det samme som vanlig tyveri. Jeg er ikke helt sikker, men skal sjekke dette opp bedre. Jeg er i samtale med blogg.no, og jeg prøver å få tak i personen det gjelder. 

Det knuser hjertet mitt at noen virkelig er så desperate at de må poste noen andre sine bilder/tekster. Folk burde ha litt folkeskikk å spørre, og si hvem som har tatt/ skrevet det. Dette føler jeg at blir helt feil. Personen kunne brukt bildene til inspirasjon for å ta egne bilder. Ikke postet mine. Jeg har gått gjennom bloggen, og personen er faktisk flink nok til å klare slik selv.

Det var godt å få skrevet dette her, fordi det har sikkert hendt med andre enn meg. Jeg skal få sjekket opp reglene, og hvis du vet noe om regelverket så vær så snill forklar meg nærmere i kommentarfeltet. Kommer til å skrive enda et innlegg om dette når jeg har forstått meg skikkelig rund reglene.

Jeg har nå måttet satt opp en høyreklikk-sperre, for å forebygge at dette skjer igjen. Jeg vurderer også å vannmerke alle bildene mine fra nå av, uanset hvor stygt det kommer til å se ut. Det er ikke akseptabelt at en annen person skal stjele hverken bildene mine eller tekstene mine. Fra nå av får dere spørre meg om du kan få låne bildene mine, eller tekstene mine.

Har du opplevd noe lignende?

Just like a new room

I dag har jeg ordnet med siste lille bit på rommet mitt her hos pappa. For noen uker siden malte jeg bort de blå og rosa veggene, som jeg malte da jeg var 10 år gammel. I dag fikk jeg hengt opp noen bilder, og kjøpt inn et klesstativ. Det var virkelig på tide å få et litt koseligere rom å glede seg til å bruke, ettersom at det før bare var barnslig og kjedelig, med hele vegger stappfulle av Bieber plakater. De måtte jeg ta vare på da, så de ligger godt i en eske under senga :-)

Har du fikset noe på rommet ditt i det siste?

Coca cola bottleFant noen stilige flasker på butikken i går, og bebstemte meg for å kjøpe 2 kun for å ta bilder av dem. Selvfølgelig måtte de ikke gå helt i sløs, så brødrene mine fikk en hver etter jeg var ferdig med "photoshooten". 

Hadde planleggingsdag idag, og det har vært herlig med en hviledag. Jeg fikk ikke sove så lenge, ettersom jeg passer på lillebror til i kveld. Jeg måtte også vaske og rydde hele huset, ellers blir lommeboka mi tom frem til neste stipend kommer tikkende inn. Det er forresten på fredag, jippi.

Kjøper du noengang ting kun for å ta bilder av det?

OutfitTights - Bikbok        Jakke - New Yorker         Topp - h&m        Skjerf - Gina Tricot

Hva syntes du om antrekket?

Rainstorm


Guri, for en lang og tung dag. Jeg våknet automatisk av meg selv før klokken 5 i dag morges, og holdt på å dø da jeg så på klokken. Ikke fikk jeg sove heller, men orket ikke å dra meg ut av senga før i 6 tiden. Jeg måtte dessuten tidlig ut for å følge lillebror til barnehagen, og så meg selv på skolen.

Fikk utrolig nok  5 i en artikkel jeg skrev i norsk, som er karakteren jeg vanligvis ligger på. Kan legge den ut en annen dag, ettersom den er veldig lik et innlegg her på bloggen.

Får du god karakter i norsk?

Julegaver til veninner

Julen nermer seg med stormskritt, og jeg er sikkert ikke den eneste som sitter med hodet i surr. Hva skal alle vennene få i år? Det finnes mange guider på nettet, selv om flesteparten av dem er ganske overpriset. Det er faktisk ikke alle som har råd til å kjøpe julegaver for 1000 kr til hver eneste veninne. Så jeg har funnet noen enkle løsninger som du kan finne i prisklasser fra 100 kr til over 1000 kr, alt etter hva du selv ønsker og bruke.Jeg virkelig elsker å lage innleg slik som dette, føler at bloggen min blir mer enn bare foto og mote da. Senere skal jeg komme med gavetips til kjæresten/kompisen, og muligens noen andre. Har du noen andre ideer, så skal jeg med glede ta dem i mot.

Har du noen gode gavetips?

Outfit; Boy & spikesGenser - Ebay        Tights - Bikbok        Jakke - Asos (DIY)        Sko - Dinsko (DIY)

Hva syntes du om antrekket?

Umotiverte drittværsdager


God kveld alle søte lesere. Nå sitter jeg helt utslitt i senga, helt umotivert for og gjøre noe som helst. Jeg har hele "nattbordet"/ sminkebordet overfyllt med glass, ledninger, papirer og annet tull. Kjenner virkelig den indre perfeksjonisten i meg har lyst å rydde det, men jeg har ingen energi. I dag og til tirsdag er jeg alene hjemme, med mine 2 bødre. Han ene er 15 og holder seg for seg selv, men han på 5 trenger jo overvåkning og underholdning hele døgnet.

Kan ikke akkuratt si at jeg gleder meg til å stå opp en time tideligere i morgen, kun for å stelle meg selv og lillebror Philip. For og toppe det hele er det meldt full storm, noe som vil si at jeg ikke vill få en eneste tørr dag på skolen, jippi. Takk gud for at jeg har planleggingsdag på onsdag, og mamma kommer hjem på kvelden da.

Gikk gjennom alle sommerbildene mine i år, gud som jeg savner å kunne gå ut uten å bekymre meg for å frossne til en isklump. Var derfor jeg brukte dette bildet i innlegget, så ser bloggen litt varmere ut enn det er utendørs.

Hva skal du denne uka?

Fototips; Manuelle instillinger

I dette innlegget skal jeg forklare de manuelle innstillingene på et speilreflekskamera så godt jeg kan. Jeg bruker Canon 60d, men illustrasjonsbildet i innlegget er av mammas Canon 600d, siden der er i den kameraserien de fleste har. Mange tror at så lenge det finnes auto-modus på et kamera, så er det ikke noe behov for å lære seg de manuelle innstillingene, der tar mange feil. Når du lærer å kontrollere lys, dybdeskarphet og bevegelsen i et bilde blir fotografi et utrolig spennende fagområde. Du kan kontrollere hvordan fotoet skal se ut, og du kan ta mye bedre bilder.


Lukkertid
Lukkerhastigheten er betegnelsen på hvor lenge bildesensoren eksponeres for lys. Det er en slags gardin inni kameraet, som åpner og lukker for lys hver gang du tar et bilde. Lukkerhastigheten forteller hvor lenge den er åpen og slipper inn lys. Da sier det seg selv at jo lenger den er åpen, jo mer lys kommer inn. På kamera står lukkertiden oppført som sekunder. Det er allikevel sjeldent man bruker flere sekunders lang lukker, det vanlige er rundt 1/100. Det betyr et hundredels sekund. Det blir lysere når du bruker lang lukkertid, og når du bruker kort slippes ikke så mye lys inn. Om du bruker kamera uten stativ må du aldri bruke kortere lukkertid enn 1/60, fordi da blir bildet uskarpt. Du beveger alltid litt på hånda.

Blender
Blenderen ligger i objektivet. Så når du kjøper objektiver kan du se hvor stor blenderåpning du kan få. En stor blenderåpning slipper inn mye lys, og en liten blenderåpning slipper inn lite lys. Dette er litt forvirrende, ettersom f1.8 telles som stor blenderåpning, og f22 er en liten blenderåpning. Blenderen påvirker også dybdeskarpheten i bildet (hvor klar/ uklar bakgrunnen er). En stor blenderåpning (eks. f1.8), vil slippe inn masse lys og få en veldig uklar bakgrunn. En liten blenderåpning derimot (eks. f.22), slipper inn lite lys og gjør hele bildet helt klart og synlig.

Iso
ISO er lysfølsomheten til bildesensoren. Et bilde med ISO 100 og blender f/11 vil være mørkere enn et bilde tatt med ISO 400 og samme blender og lukker. Det vil si at ISO styrer hvor lyst bilde er, lav iso er derfor mørkere og en ISO på 500 er lyst. Etter jo høyere ISO du bruker, jo lysere blir bildet. Men du må være obs på at når du bruker høy ISO, kan bildet lett bli kornete og ødelagt. Så det er viktig at du holder ISO så lav som mulig. Når du er ute og det er skyfritt, skal du bruke ISO 100 eller mindre. Om det er overskyet ute holder det med ISO 200.

Siden du skal bruke alt dette sammen må du tenke på noen ting. Bruk så lav ISO som mulig, bestem deg deretter for om du vil ha mye eller lite dybdeskarphet, for å så stille inn lukkertiden. Vil du ha god dybdeskarphet, god bildekvalitet og et skarpt motiv, trenger du mye lys. Du kan tenke deg at lys er noe du aldri vil få nok av.

Kan du manuelle kamera instillinger?

Les mer i arkivet » Juni 2016 » Februar 2016 » Januar 2016
hits