London Haul

Hva handlet du sist?

Dagens antrekk


Jakke, Hatt & tee - Primark        Bukse - Forever21        Sko - H&m

Dagen min i dag startet helt fantastisk, jeg hadde endelig en fridag, en hviledag som ikke inneholdt skole. Jeg jobbet godt og effektivt med bloggen hele dagen, og lagde to hele bloggvideoer så gira som jeg har blitt. Jeg tok meg tid til å ta antrekksbilder i tilleg også, fordi i dag tillot være meg det. Så skjedde det. Skjermen på maccen min knuste.. Det er ikke noe store greier, men irriterende er det. Heldigvis har jeg allerede planlagt å kjøpe ny før neste sommer uansett, men det var utrolig uppassende tidspunkt med tanke på at jul nermer seg, mange russeevents og jeg trenger også litt penger til annet dill dall. Men, må jeg så må jeg.

Ikke glem at jeg har spørsmålsrunde her.

Hva syntes du om antrekket?

Video; Innkjøp i London

Her er del 1 av innkjøpene mine i London. Jeg kjøpte utrolig mye, og tenkte derfor at det hadde vært lurt å dele det opp i to videoer. I den første, som er under, viser jeg småting, dill og dall rett og slett mesteparten av det som ikke er klær. Jeg glemte en del da jeg filmet den inn, men jeg tror dere overlever. Skru på høy kvalitet når du ser, og følg med når den neste videoen kommer.

Har du noen ideer til andre videoblogger jeg kan lage?

Spell all your secrets
Det er akkurat som om jeg har fått en ny driv i det siste. Jeg er super inspirert og skikkelig gira på bloggen, og helt ut av det blå har jeg fått et skikkelig sug for å lage videoblogger. I dag har jeg allerede laget to, og den ene kommer ut i kveld. Videoene jeg har laget er bare av innkjøpene mine i London, men jeg ønsker så sårt å lage flere. Dillemmaet mitt er bare hva annet jeg kan lage videoblogg om. Tror jeg må se en del på youtube, for å se om jeg klarer å finne noe som jeg kan gjennomføre her.

Isåfall, tenkte jeg at jeg kunne fyre opp med en spørsmålsrunde nå, som da selvsakt vil bli besvart med en video. Jeg formulerer meg som regel best når jeg skriver, men jeg skal få det til å fungere på video også. Så nå er det bare til å sende meg mange spørsmål i kommentarfeltet.

Hva lurer du på?

Kjære alle som sliter på skolen

Ja, kjære deg. Du er ikke alene. De fleste av oss sliter i minst ett fag på skolen, om ikke flere. Det er helt vanlig, fordi vi kan ikke alle være best i alt. Ingen er perfekte. For eksempel meg, jeg syntes at nynorsk til tider kan være det verste som finnes på hele jorda, fordi jeg får det ikke til. Nynorsk grammatikk er helt gresk for meg, og naturfag kan virke som en eneste stor krøll til tider. Vi alle sliter med noe, men noen sliter med flere fag enn hva andre gjør på skolen. Videre om meg, så har jeg altså gått gjennom skolen med både opp og nedturer. Jeg går nå mitt siste år på videregående skole, og jeg har alltid holdt på de høye karakterene mine. Jeg er en av de få heldige som ikke trenger å øve kjempemasse før en prøve i alle fag, og det er jeg veldig glad for. Moren min er også lærer, som har vært til stor hjelp, vertfall da jeg var mindre.

Men, nå har jeg laget dårlige vaner for meg selv. Helt siden slutten på ungdomsskolen har jeg vært utrolig lat, og jeg orker ikke å øve noe særlig før en prøve. Jeg gjør alt i siste liten, og sitter sent oppe på natten for å komme meg gjennom pensum før en prøve. Jeg er sikker på at det er flere som meg som sitter og leser dette, og kjenner på den samme dårlige samvittigheten ovenfor seg selv. Sant nok, så er jeg mest kretaiv ved leggetid, og har av den grunn måtte kjøpe meg ei bok hvor jeg kan skrive ned alle de kreative ideene som kommer i hodet på meg. Dette innlegget som du leser nå, ble planlagt en natt for noen dager siden.

Tilbake til saken, så er det når mine uvaner kommer inn, at flaksen min også følger med. Hukommelsen min er veldig god. Men selv om jeg husker godt, er det blitt en uvane å slurve med skolearbeid. En uvane jeg gjerne skulle fått bort, og en uvane ingen bør ha hengende over seg. Det er bra å ha motivasjon nok til å øve godt før en prøve eller en annen evaluering, fordi der er ganske kult å være god på skolen. Jeg ser opp til dem som får høyere karakter enn meg, og ønsker mer enn gjerne å lære av dem. Jeg vil være flink på skolen, å det burde alle ha lyst til å være.
Det er gjerne mange som tror at man enten har gode sosiale evner, ellers er man flink på skolen. Jeg tror på at vi kan alle bli gode på begge. Det trenger ikke å være slik at man må velge mellom venner og skole, fordi dere går jo egentlig gjennom det samme hele gjengen. For min del blir jeg utrolig kry og stolt hver gang jeg får toppkarakterer, og det er et skikkelig nederlag om jeg får en karakter under 5. Men det er dette nivået jeg ligger på. Vi ligger alle på hvert vårt karakternivå, og det er ingen grunn til å nekte for det. Jeg er jenta som får 5 og 6, du er kanskje personen som ligger på 4 og 5, eller 2 og 3 for den saks skyld. Dette er vanskelig å få frem uten å såre noen, og uten å virke som en overfladisk idiot. Men, vi ligger alle på et karakternivå, og vi streber alltid etter å komme et hakk høyere. Uansett hvilket karakternivå man er på, blir man like glad som de på andre karakternivåer, om man klarer å overgå vår vanlige karakter. For meg, kan det være en av de beste følelsene på skolen, sett bort i fra når man får en mye høyere karakter enn forventet. 

Vi forventer alle noe av oss selv. Vi blir glade om vi mestrer, men skuffet om det ikke går så bra. Følelsen av å få en karakter lavere enn man skulle trodd, eller en så lav karakter at man innser at man kunne gjort bedre, burde ikke knuse all vilje og motivasjon vi har spart opp til skoleåret. Vi burde bare notere oss feilene i glemmeboka, komme oss videre, og kun huske på å forberede oss mer eller på en annerledes måte neste gang. Vi alle lærer på forskjellige måter, det handler bare om å finne sin egen metode.

Det er ikke alle som er like heldige som meg, og har en nær slektning som er lærer. Det er flere som ikke får hjelp i det hele tatt hjemme. Det er mange som har foreldre som enten ikke bryr seg, eller som ikke har mulighet til å hjelpe barnet sitt. Jeg har lest mange debatter rundt dette emnet, og på grunnlag av ulikheter i hjemmene, burde egentlig hele konseptet med lekser droppes. Det er feil at ikke alle skal ha samme mulighet til å lære, fordi de ikke har de samme mulighetene som andre i hjemmet sitt.


Mange av oss har også en del krav for oss selv. Krav om å få oss en jobb, et hus og en pen bil. Men, kravene som går på hvilken utdannelse du skal ta, er det du eller foreldrene dine som har de kravene? Jeg har observert, og så vidt jeg husker også lest, at man ofte tar etter foreldrene våre i denne situasjonen. Har foreldrene dine fagbrev og ingen høyere utdannelse, er det stor sjans for at du gjør akkurat det samme. Jeg syntes det er viktig at folk er bevisst på dette, og gjør bevisst egne valg, og ikke velger ut i fra hva som er "vanlig" rundt seg. For min del, skulle jeg ønske at alle hadde skyhøye krav til seg selv. At alle hadde ønsker og drømmer om å studere og få seg den fantastiske drømmejobben. Vi trenger av og til å trå ut av boksen fylt av realitet, og la tankene drømme litt fritt. De fleste av oss kan nå det vi selv vil, så lenge vi jobber hardt nok for det. 

Bare så det er sakt, er heller ingen spørsmål er dumme. Lærere er vandt med å få mange, muligens merkelige spørsmål, og de fleste blir bare glade når du viser interesse og spør om det er noe du lurer på. Lurer du på noe i timen, til leksene eller noe annet på skolen; så lurer garantert noen andre på det også. Vær den modige som tørr å søke etter svar på spørsmålet. Er du også i tvil over hva du kan gjøre for å hoppe opp en karakter i et fag? snakk med læreren din. Spør hva som må til, og hva du må jobbe med for å forbedre deg. Det å ha en liten samtale med faglæreren din om dette kan virkelig være til nytte, og jeg har selv gjort det mange ganger. 

Har du noen meninger om dette?

Art deco


Helt siden jeg var liten har jeg hatt et stort ønske om å kunne tegne bra, for hånd da selvfølgelig. Da passet det meg nesten rett i blinken da vi fikk oppgave i media om å lage noe som var inspirert av utrykkshistorien. Etter å ha sett de gamle mene illustrerte forsidene av Vuoge, pene illustrasjoner til den faste spalten med kronikk i Det Nye og klassiske tegninger på postkort, så valgte jeg selvfølgelig å lage noe innen Art deco stilen.

Ressultatet over, er en av 3 illustrasjoner jeg da laget. Nå har jeg tenkt å få "tegningene" mine hengt opp på veggen, fordi dette kan muligens være noe blandt det beste jeg har fått tegnet. Det er kanskje ikke tegnet med papir og penn, men tegnet er det.

Hva skulle du ønske at du mestret?

Jeg hater mørketidforholdeneHerregud hvor deprimerende det triste været som klanger utenfor vinduet mitt er. Regnet bare faller ned, og gjør det umulig for meg å finne på noe som helst, som ikke innebærer netflix. Det gjør ikke saken noe bedre at mørket kommer allerede klokka 17.00.. Må helt ærlig si at når tiden er kommet for at mørket er på plass allerede når jeg går HJEM fra skolen, høres hakket værre ut, fordi da får jeg ikke blogget noe særlig. Jeg kommer aldri til å bli personen som tar alle bloggbildene mine innendørs, og det er omtrent ulovlig å ta bilder av meg med blits. Så hva skal jeg gjøre da?

Jeg hater å trygle alle i klassen om å gå ut med meg i friminuttet for å ta bilder av meg, det er så kleint og ukomfortabelt. Sander er alltid personen som tar antrekksbildene mine, fordi han vet akkuratt hvordan jeg vil ha dem. Russetiden med russebukser kunne vel for min del startet allerede nå, ettersom antrekksbilder ikke kommer til å være noe aktuellt når den tiden kommer, hehe. Jeg får vel egentlig starte en kreativ tankeprosess å finne ut hvordan jeg kan løse dette problemet med bilder, tid og lys. 

Hva er ditt forhold til denne mørke tiden av året?

Fremmed og travelt


For en travel helg jeg har hatt, har nesten ikke brukt et eneste minutt på meg selv, og det skal jeg ikke denne herlige søndagen heller. Herlig og herlig da, det regner ute. I dag skal jeg ta med lillebror på bowling, slik at han ikke bare blir hjemme hele helgen. Dessuten er dette litt av arbeidet jeg skal gjøre for å tjene inn penger til internasjonal uke på skolen. I uka som kommer skal jeg gjøre enda mer arbeid, ved siden av halloweenuke for russen med russeknuter hele uka. Har satt meg mål å gjøre flest mulig russeknuter dette året. Vertfall dem innenfor sunn fornuft. Om det er et ønske for det, kan jeg muligens legge ut bilder fra russeknuter o.l. på bloggen. 

På fredag var det rett hjem for å dusje, etter en hard gymtime. Deretter måtte jeg plukke opp alle veninnene mine, for å kjøre oss alle bort til en veldig etterlengtet jentekveld. Lørdagen ble enda travlere for min del, hvor jeg var med Haugesund avis og dekket Djupadalten, fra klokken halv 2 til klokken 7. Djupadalten er et sportsarrangemang her i Haugesund, så dette var første gang jeg dekket noe for sporten i avisa. Det var nytt og spennende, men også lit fremmed for min del. 

Hva har du gjort i helga?

Autumn photographiesHva syntes du om bildene?

Autumn outfit
Kjole - Bikbok       Hatt og cardigan - Primark        Skjerf - Cubus        Sko - New Balance

Det tok litt lenger tid enn hva jeg hadde beregnet å komme tilbake til hektene igjen etter London. Jeg kom rett hjem til prøver, innleveringer, fremføringer, klassefest, jentekvelder og meget stykt vær. Siden jeg kom hjem har alle innkjøpene mine blitt liggende på gulvet, og bare ventet på at jeg skal komme hjem for å ta bilder eller filme før sola har gått ned. Jeg har med andre ord hatt det veldig travelt den siste uka, så i går dro jeg på en avslapningstur i skogen med Sander, første gang på en veldig lang stund. Tok mange bilder som kommer ut på bloggen i løpet av uka, som nesten er obligatorisk etter mitt fravær.

Hva syntes du om antrekket?

Selfportrait

I dag kommer jeg hjem, så kommer jeg tilbake til normale bloggdager igjen. Gleder meg til å lese og godtjene alle kommentarene som dere har lagt igjen de siste dagene. Gleder meg også til å dele masse mobilbilder på instagram (sørg for at dere følger meg, piavinningland), lage innkjøpsvideo og legge ut flere dusin med bilder her på bloggen. Som tidligere nevnt er jeg en som elsker å reise, og da blir det nesten obligatorisk å mimre gjennom reisen ved å vise den frem til dere. 

Jeg kan nesten på forhånd si dere at jeg har kost meg uhyre mye denne turen, og håper på at det blir mange, mange fler.

Hva heter du på instagram? Jeg følger alle blogglesere tilbake.

It´s all in the eyesHva syntes du om bildet? 
(hehe, typisk bilde man tar når man får nytt kamera)

Broken patterns


Små detaljer på rommet, kan gjøre en utrolig stor forskjell. Jeg elsker slike små detaljer som bærer preg av personlighet. Selv er jeg veldig glad i små deltajer som egentlig er ganske lite, men samtidig utgjør en stor forskjell for helhetsutrykket på rommet. Personlig er jeg slik at det skal være et mønster, og en slags rytme i interiøret jeg velger. Det faktumet at ingen av kleshengerene mine vil henge beint og hele stanga de henger på bøyer seg, irriterer meg grenseløst. 

Hva irriterer deg?

Antrekk

Kjole og hatt - h&m        Cardigan - Kjøbenhavn        Sko og veske - Primark        Klokke - CMYK

Hva syntes du om antrekket?

 

Mirror inception


Jeg elsker sminkebordet på rommet mitt. Jeg bruker det til å sminke meg, se hvilket antrekk jeg skal ha, bruker det til nattbord og oppbevaring, og jeg gjør lekser der de få gangene de blir gjort. Dessuten tar sminkebordet seg utrolig godt ut på bilder, fordi det er så girl-ish og sammtidig veldig simpelt. Haha, virker som om jeg er helt hodestups forelsket i sminkebordet mitt, men det er egenltig bare det møbelet jeg liker best på rommet mitt.

Har du en del på rommet ditt som du liker bedre en alt annet?

Sealed lipsNå som høsten har etablert seg godt hos oss nå, og vinteren ikke er langt i sikte, er det viktig å pleie leppene sine. Jeg får utrolig lett tørre lepper, og da er det bare en utvei - fuktighet! Jeg har en helt enorm uvane å våte lippene mine med tungen når leppene er tørre, og dette gjør jo bare galt verre. Jeg har heller aldri vært noe særlig fan av å bruke masse penger på dyre skjønnhetsprodukter, ettersom jeg har flere lister med andre ting jeg ønsker å kjøpe.

Gjennom mine 18 vintre, har jeg så langt erfart at ofte kan det billigste være det beste. Jeg har i den grunn lagt all min tillit i EOS, som fungerer like bra hvert eneste år. De både lukter, og smaker godt. De holder leppene fuktige, og de er ikke minst veldig budsjettvennlige med tanke på varigheten. De er så brukervennlige, og man har alltid plass til EOS i veska, så når man skal ut er det helt genialt å ha med seg.

Jeg har også noen skrubb produkter fra Mary-kay, men disse kan jeg da ikke bruke i alle anledninger? Hvor tullete hadde det ikke sett ut om jeg skulle skrubbet leppene mine på skolen, når jeg har EOS som et godt alternativ? Mary-kay sine leppeprodukter er veldig gode, og jeg har skrevet om dem tidligere HER. Leppene føles babymyke etterpå, men de er ikke brukervenlige ettersom du rett og slett ikke kan sitte på skole, jobb eller andre anledninger med disse. 

Hvordan bekjemper du vintertørre lepper?

AntrekkJakke - Asos       Skjerf og tee - Cubus        Tights - Victoria Secret        Sko - New Balance       Veske - MK        Sunnies - Rayban

Hva syntes du om antrekket?

London callingI dag er endelig dagen jeg har ventet litt for lenge på her. Jeg reiser alene til London med Victoria! Vi har lakt masse shopping inn i timeplanen vår, hvor Primark, urban, topshop og Forever21 er på toppen blandt de obligatoriske butikkene. Vi har funnet frem oyster-cardene våre, og er virkelig klare til å reise med kultiren i London. Selv om vi egentlig ikke helt forstår oss på rutene. Men, vi kan få svar på alt vi vill så lenge vi spør med et smil. 

Jeg vet ikke helt om jeg finner tid til å blogge, ettersom det ikke er internett på hotellet vi skal på. Trodde alle hotell hadde wifi i dag, men nei dette hadde kun internetcafe. Jeg har i den grunn forhåndsskrevet et par innlegg til hver dag, fordi det skal ikke bli helt tomt på bloggen. Jeg har spart opp masse bilder som jeg kan dele, antrekk og annet for bloggen. Det er egentlig grunnlaget mitt for fraværet her de siste dagene, jeg har spart opp alt bloggmaterialet jeg kan til London turen.

Har du reist i år?

Fisheye addicted

I dag folkens, har jeg bevegt meg ut av husets fire vegger. Er flere venner og bekjente som har fortalt meg at ut i fra det jeg skriver på bloggen, så er alt jeg gjør å se på netflix og kommentere været. Men, slik er jeg faktisk ikke. Den lille 30 minutters spaserturen til skolen får vell holde? Neida, jeg tuller. Jeg er ute og jeg gjør noe hver eneste dag, men det har seg bare slik at hverdagen min er en privatsak og ikke en bloggsak. Det vet nok dere som følger bloggen min.

Men, i dag skal jeg bryte med min egne mainstream blogging, og faktisk fortelle med både tekst og bilder hva jeg har brukt høstferiens eneste tirsdag på. Det har faktisk vært en utrolig produktiv og hektisk dag for meg idag. I dag sto jeg utrolig nok opp klokken 08:30(?!?), noe som for meg aldri skjer frivilig ellers i en skoleferie.

Jeg måtte bli med Victoria på politihuset for å fikse pass til London. Deretter var det rett hjem for å skrive en sak for Haugesunds avis, før jeg måtte omtrent løpe ut for å rekke å spise lunch ute med noen venninner på kaien. I 4-tiden måtte jeg igjen hjem igjen, og har helt til nå jobbet med flere saker for Haugesunds Avis. Noe jeg enda ikke er helt ferdig med. Som dere kanskje skjønner, har jeg hatt en så travel dag at når jeg nå skulle ut å ta antrekksbilder, var det allerede blitt mørkt. Just my luck, haha. Dette ble nå langt og kjedelig, så tenker meg at jeg runder av innlegget nå.

Hva har du gjort i dag?

OOTDKjole - h&m        Veske - MK        Jakke - Asos        Skjerf - Cubus        Solbriller - Rayban

Hva syntes du om antrekket?

Høstens kåper

fall jackets

Jeg eeeelsker alle kåpene som trender nå for tiden. Fargene, fasongene, lengdene, og varmen! Mange av dem passer perfekt til det kalde været som kommer til Norge rundt høst og vintertider. Jeg skal definitivt finne meg ei perfekt jakke når jeg er i London, selv om det muligens er litt seint ut i høsten De fleste av disse jakkene fungerer jo ypperlig utover vinteren også, så tror det blir et ganske bra kjøp. 

Søndager er virkelig laget for å kunne sikle over alt jeg ikke har råd til. Har brukt dagen min på å se på klær over hele nettet, og lommeboka mi har virkelig ikke godt av dette. Det svir i hjertet mitt, fordi jeg virkelig ikke kan kjøpe noe. Har satt full shoppestopp for meg selv, frem til London. Så jeg får holde meg til å ta bilde av klær jeg vil ha i ei hel uke til..

Hva har du tenkt å investere i denne høsten?

Sunday selfportrait


Hva gjør du i dag?

Antrekk // White and redJakke - Asos.com        Sko - New Balance        Skjorte & tee - Cubus        Tights - Victoria Secret        Veske - MK

Hva syntes du om antrekket?

Photographies; Autumn in our cityHva liker du best ved høsten?

Smile, this will be a perfect day
Det føles så utrolig godt å ha høstferie. Jeg har sovet fantastisk godt i natt, og har brukt hele dagen min frem til nå i senga med Netflix. Jeg vil egentlig ut å nyte den pene høsten vi har i år, men det ser ikke ut som været vil tillate dette. Det er meldt regn, vind og grå skyer hele ferien. Noe som er ganske trist, ettersom jeg fant en dødspen plass å ta bilder her om dagen.

Nå skal jeg straks løpe ut døra, for å være me ei veninne før vi skal i 18 årsdag i kveld. Vi skal gjøre noen forberedelser før vi reiser til London, som bare er ei uke til! Gleder meg så enormt til London, det blir jo første gang jeg reiser utenlands helt uten noen voksne, noe som blir nytt og spennende. Jeg har reist så mye før, så det skal helt sikkert gå helt fint. Vi kommer nok til å klare oss.

Hva skal du i høstferien?

Antrekk 02.10.14Kjole - H&M        Cardigan - Kjøbenhavn        Skjerf - Cubus        Veske - Gina Tricot        Sko - New Balance

Hva syntes du om antrekket?

Trendy klær til under 500 kr

 Acne, Alexander Wang, Michael Kors og alle de andre store merkene har i år alle sammen veldig fine høstkolleksjoner. Jeg vet ikke om det bare er meg, men høst og vinterkolleksjonene er alltid de peneste. De dyre merkene har plagg som vi alle gjerne skulle ønske at vi hadde, og at vi kunne kjøpt nye plagg fra dem hver eneste sesong. Dessverre har ikke alle penger som vokser på trær, og da må vi nøye oss med de samme gamle kjedebutikkene, som lager kopiverisjoner av de store motemerkene.

Jeg begynner å bli ganske let av de store motebloggerne som kun lager innlegg hvor de tipser om trendy plagg, som koster mer enn lommeboken min har plass til. Selvfølgelig har jeg lyst på det, men for lommeboka mi kommer det da til å svi i en uendelig lengde. Det må være noen der ute som føler det samme som meg rundt dette emnet, jeg nekter å tro på at alle har råd til og kun kjøpe seg det dyreste hele tiden. I denne anledning har jeg nå samlet sammen noen trendy plagg for årets høstsessong, som ikke koster mer enn 500 kr, og du finner dem i de mest vanligste kjedebutikkene.Hva syntes du om slike innlegg?

Autumn photographies

Høst. Farger og lukter som minner om intet annet enn høst. Jeg elsker alle de vakre fargene som begynner å sprette opp over alt nå. Alle de fine bladene på både trær, og på bakken. For min del kunne det vært høst året rundt. Jeg kan pakke meg inn i varme ullklær, men samtidig enda bruke noen av sommerkjolene mine til, noe som bare blir et perfekt komplett antrekk. Mikse og leke seg med de pene trendfargene om høsten, som alltid forblir mine favoritter året rundt. Jeg finner alltid de peneste klærene i butikken om høsten. Alltid.

Hvilken årstid er din favoritt?

Les mer i arkivet » Juni 2016 » Februar 2016 » Januar 2016
hits