hits

Fremdrift til fremtid

I dag har vært en god dag. Jeg har ikke gjort noe mer enn å spilt sims med kjæresten i hele dag, vi konkurrerer om hvem så får best hus og familie. Ellers fikk jeg en god karakter i norsk da vi hadde anonym-retting. Det gir meg masse håp om å få en god sluttkarakter i år, ettersom at alle fag er avgangsfag i år, tror jeg.

Håret mitt er jo helt krise nå etter jeg farget det. Noen røde flekker her, noen svarte der. Har kjøpt meg 2 hårfargepakker til, og satser på å få farget det nå en av de neste dagene. Det er bare så utrolig kleint å gå med halvfarget hår.. Var tydeligvis mye vanskeligere å farge bort rødfargen enn jeg hadde trodd. Selv kaller jeg dte bare zebra-effekten.

Har du feilet med hårfarging før?

Stikkord:

Photographies; Nature

Hva syntes du om bildene?

Stikkord:

Henri Lloyd
Kjøpte meg ny jakke i helga. Den er av merket Henri Lloyd, og er supergod å ha på! Siden jeg bor i kystbyen Haugesund er jeg nesten avhengig av å ha en god jakke som tåler litt av hvert. Den var ganske dyr, men kjenner jeg meg selv rett klarer jeg å ha denne jakka i like mange år som alle andre.


Har du kjøpt vinterjakke i år?

Stikkord:

Foto-date med kjæresten


Haha, jeg måtte henge kameraet på en grein som stakk ut av et tre, for å ta disse bildene med fjernkontrollen. Er derfor vi står og bøyer oss ned, for å komme med i bildet liksom.

I dag klarte jeg og Sander å stå opp klokka 7(!?) for å gå på tur i skogen. Vi bestemte oss for å gå tidelig, fordi da er det så utrolig pent lys å ta bilder i, og dessuten får vi mye mer ut av dagen da. Det var en utrolig koselig måte å ha "foto-date" på. Jeg lærte han litt om manuelle instillinger, så gikk vi begge to rundt med hvert vårt kamera.

Hadde en utrolig koselig tur dag med han, en fin måte å tilbringe søndager på. Er dessuten ingenting å finne på ellers på en søndag, så hvorfor ikke gå tur da? Kommer til å legge ut en del bilder av dette i de kommende dagene, så nå blir det masse foto-innlegg fremmover.

Hva har du gjort idag?

 

Stikkord:

Outfit; Checked and denim


Jakke - Asos        Skjorte - Ebay        Bukse & solbriller - BikBok        Skjerf - Cubus

Hva syntes du om antrekket?

Stikkord:

WeekendBildene over beskriver lørdagen min perfekt. Trenger ikke ord, bare bilder.

Hva gjorde du igår?

Stikkord:

Pus


Støtte på en mjauende katt i går, den var så søt at jeg måtte bare ta bilder av den. Den fulgte etter meg i en time etterpå, før jeg fikk ristet den av meg. Ikke var den gammel heller, under 1 år minst.

Hva syntes du om bildet? 

Stikkord:

Lille speil på veggen der, hvem er vakrest i landet her?

Vi jenter har en egenskap som kan brukes på både gode og dårlige måter. Vi er utrolig flinke til å presse oss selv. Vi kan presse oss selv til å gjøre det bedre, vi kan presse oss selv til å fullføre, og vi kan hjelpe hverandre ved å presse hverandre til og gjøre gode ting. Men en god egenskap leder ofte mange flere dårlige egenskaper. Vi er helt grusomme på å legge press på oss selv og hverandre når det gjelder utseendemessig og målsettinger.

Vi vill alle være best i noe. Få de beste karakterene, vinne en konkurranse, eller være den beste vennen som alltid stiller opp. Vi kjemper mot hverandre om disse målene. Vi legger press på hverandre, og legger lista til topp høyt. Vi er frekke med hverandre, og rakker ned på hverandre for å være bedre selv. Det er ikke mange som har den fantastiske egenskapen om å samarbeide om å nå et mål sammen, fremfor å sloss om å nå de alene. 

Utseende-presset vi har på hverandre, er bare helt sykt. Det er så mye at jeg kunne skrevet en bok på flere hundre sider om det, men fortsatt ikke fått ut alt. Slik som det er nå, bør vi ikke ha en eneste feil. Vi kaller stadig hverandre stygge ting, og det som går mest igjen er fornærmelser på utseende. Kropp, klær, hudproblemer, sminke, hår, hudfarge, kjønnslegning, lista er lang. Vi lar aldri folk være som de er, vi søker etter feil hos andre mennesker. Muligens gjør vi dette for å føle at vi selv er bedre. 

Det er ikke alle som sier noe, men alle dømmer. Alle får et førsteinntrykk av noen, så raskt har du faktisk dømt en annen person. Kun ved å se på h*n. Jeg har gjort det, du har gjort det, alle gjør det. Hver gang du møter et nytt menneske, har du muligens meninger allerede før du snakker med personen. Det kan ha vært rykter om personen, eller rett og slett bare slik personen ser ut. Det er kun de beste av oss som klarer å holde slike førsteinntrykk og meninger for oss selv. Noe som egentlig alle burde klart. 

Det er helt feil at folk ikke kan være slik de ble født. Vi skal ikke måtte kjempe om å være best, og bruke hele ukelønna på sminke og klær for å se best ut. Ikke alle klarer å innrømme det, men vi blir alle påvirket av hverandre. Vi har venner, ser folk på skolen, jobb, og på gaten. Vi ser hvordan folk ser ut og oppfører seg, og selvfølgelig tar vi noe med oss. Ser du ei jente som har en sykt fin jakke, så vil jo du også ha den.

Det er her jeg kommer litt ut av emnet til dette innlegget, men et eksempel er Canada goose jakken. Den er kjempepopulær blant oss ungdommer, mange vill ha den. Vi legger et press på hverandre, det sier at alle som har denne jakken er kule. Heldigvis er den litt dyr, og det er ikke så mange som kan kjøpe den da. Noen tenker ?det gjør ingenting om bare jeg kjøper den, det er jo bare én jakke?, de burde ikke tenke slik. Fordi det er slik at for hver jakke som blir kjøpt, lager de en ny. Flere dyr blir mishandlet, og det er dere som kjøper jakken som er med på å støtte dette ved å gi dem pengene deres. Bare så det er sakt, jeg selv har tatt et standpunkt, og er helt imot pels og dyretesting.

Et annet eksempel er ved å vise til dem som er litt yngre. Nå er jeg dønn ærlig med dere, selv om dette var litt pinlig på denne alderen. Helt til jeg var 12-13 år gammel og begynnte på ungdomsskolen lekte jeg med Bratz-dukkene mine sammen med veninner, vell litt i skjul det siste året. Men vi hadde det utrolig gøy, og vi hadde aldri en eneste tanke på hvordan vi så ut. Slikt begynte ikke jeg å tenke på før jeg var 15-16 år gammel. Nå ser jeg at de som nå er 13-14 år gamle, går rundt og drikker alkohol og fester. De har fått presset fra oss som er litt eldre, helt ned i den alderen. De ser opp til oss eldre, og kopierer mye av det vi gjør. Det blr litt for dumt når ideealet av en 13-14 år gammel jente skal være slik; Hun drikker, fester ca. hver helg, sminker seg til det ugjenkjennelige, har mest likes på facebook, og hun skal kle seg penere enn alle andre 13-14 år gamle jenter. 

 

Men nå vil jeg ikke ta alle under en kam. Det finnes mange fantastiske sjeler som roser, og gir fine komplimenter til andre hver dag. Disse gledessprederne gjør virkelig en forskjell. De kan redde dagen til en person, muligens et helt liv ved å si fine ting til andre. Det finnes ikke så mange av disse, men heldigvis er det noen av oss som er så fantastiske. Flere av oss burde tenke over hva vi mener og sier til hverandre, fordi vi er ikke mye snille med hverandre. Vi lager bare et større press hele tiden, og det har ingen av oss godt av. Det finnes også ganske mange flinke folk som ikke faller for press, i alle aldre. Ingen av oss er like, men noen faller mer for press enn andre.


Så slenger jeg med årets hittil peneste bilde av meg. Sminkefri, nettop stått opp og helt på topp, jeg kunne ikke brydd meg mer.

Hva syntes du om dette presset vi har på hverandre?

Stikkord:

Colored my hair
I går bestemte jeg meg spontant for å farge håret. Den fine røde fargen min hadde fadet ganske mye ut, etterveksten var lang, og fargen sto i fare for å nærme seg oransje. Så igår kjøpte jeg meg en pakke med mørkebrun farge, som jeg alltid gjore før.

I dag da jeg våknet var jeg glad for at rødskjæret enda var der, fordi jeg elsket å ha rødt hår. Jeg kommer til å farge det en gang til allikevell, fordi det er ikke rødskjær over alt, men i noen partier. Spessielt helt opperst er det mye rødt, så dette får være en lærepenge for meg; Jeg bør alltid kjøpe 2 pakker med hårfarge.

Hva syntes du om fargen?

Stikkord:

HomeHadde ikke bedre å gjøre idag, enn å ta bilder av små detaljer vi har her hjemme. Jeg startet på prosjektet mitt idag, det om å gå inn Dr.Martens skoa mine. fy søren hvor smærtefullt det er, å vaske huset i de skoene. Uansett hvor mange tykke ullsokker jeg hadde på meg, så takket føttene mine meg da jeg gikk utav skoene. Får bare fortsette slik hver dag i noen uker, så får jeg prøve å gå utendørs og, hihi.

Hva syntes du om bildene?

Stikkord:

From summer to winter


Kjenner at høsten har kommet. Det var virkelig kaldt ute idag, kjennte på hele kroppen at dte er på tide å kjøpe seg en ny høstjakke. Trærne har blader i alle vakre brun og rødtoner, og snart vil de være over alt på bakken. Gleder meg masse til å ta høstbilder, er trossalt høst og vinter som er mine favorittsessonger.

Hva syntes du om bildene?

Stikkord:

Dagens antrekkBukse - h&m       Bluse - Primark       Veske - New Yorker       Klokke - CMYK       Skjerf - Cubus

 

Hva syntes du om antrekket?

Stikkord:

Autumn you need to come now


Har en utrolig travel uke foran meg nå. Har så mange innleveringer og prøver de neste 2 dagene, at det frister mer å legge seg ned og gråte. Vi har "bare" gått på skolen i 1 måned, og jeg kjenner meg allerede sliten og lei. Tenker jeg rett så blir det ikke så mye bedre senere utover året heller, ettersom vi har startet ungdomsbedrift som må styres også.

Heldigvis kan jeg føle glimtene av en god høstferie komme nærmere for hver dag som går. Tanken på ferie er et eneste som holder meg i zombiemode på skolen disse dagene. Tenkte at jeg kunne lage et skikkelig høstinnlegg i morgen, med masse koselige ting å gjøre, og hva som er koselig med høst, wii.

Har du mye og gjøre nå før høstferien?

Stikkord:

Flowerpower

Hva syntes du om bildene?

Stikkord:

Vi er her for hverandre

Det var så utrolig fint å se at det var så mange som brydde seg om innlegget i går. Var en god del som leste og delte innlegget, det varmer det lille blogghjertet mitt ❤ Jeg blir så glad når andre våger å vise at de bryr seg, og sprer et så viktig budskap videre. Selv om mesteparten av oss er ganske bevisste på at nettmobbing skjer, er det få som faktisk griper inn. Fikk en god del meldinger på både mail, og på facebook fra folk som kjente seg godt igjen. Så gjør noe med saken du også, vis at du bryr deg.

Siden jeg får så utrolig bra feedback og lesertall når jeg skriver noe litt mer serriøst enn bare mote og outfits, er dette noe jeg kommer til å prøve å komme mer med. Litt mer serriøse innlegg som gjerne faller i smak for spessielt oss tennåringer. Problemer, mobbing og selvtillit kommer til å komme mer i fokus på bloggen fremmover.Har du gjort noe for å stoppe anonyme feiginger?

Stikkord:

Anonyme feiginger

Vi lever alle våre egne liv på internett. Alle har en profil på en form for sosialt medium. Mange av oss utgir oss for noen vi ikke er, og er gjerne tøffere bak tastaturet. Noen får høyere selvtillit, mens andre får mindre av å surfe på internett. Vi har alle en mulighet til å vise oss frem, slik som jeg gjør her på bloggen. Vi gjør ting på internett som vi ellers aldri hadde turt i virkeligheten. Burde det ikke være litt grenser for hva vi kan gjøre?

De siste dagene har jeg fulgt litt med på en nettside. De fleste av oss har nok vært innom den, og forhåpentligvis grøsset. det er "Ask.fm". Jeg er helt sjokkert. Jeg visste virkelig ikke at folk kunne være  frekke og feige på samme tid. Anonyme feiginger som ikke lar andre sine privatliv være i fred. Spør unødvendige spørsmål og sprer rykter. Folk forventer nesten at andre skal brette ut livene sine, og dele det mest private på internett. Ingen av disse anonyme feigingene tenker på hvor sårende en krenkende kommentar kan være, eller et frekt spørsmål. Det er ganske mange som går rundt med en stor klump i magen når de får noe negativt mot seg, men de sier det kanskje ikke til noen.

Jeg blar nedover på profilene til andre jenter, og jeg kan sverge på at dagens mest leste ord er hore. Tenk det, ei jente på 14-17 år som blir kalt hore gang på gang, og til slutt begynner å spøke om det selv. Skal det virkelig være slik at vi jenter skal tåle å bli kalt horer av anonyme feiginger? for å så spøke om det selv til nestemann som spør? NEI. Dette er jo ikke akseptabelt i det hele tatt. Anonyme feiginger som kaller andre for horer (og i gutters situasjon, som oftest homo), de kan virkelig ikke ha noen verdier i livet. Disse anonyme feigingene kan ikke ha mye mellom ørene, iallefall ikke samvittighet eller omtanke for andre mennesker. Selv klarer jeg ikke å sette meg i en situasjon hvor jeg skriver noe frekt til andre anonymt, klarer ikke å forstå hvordan andre kan heller.

Noen mennesker burde bare blitt fratatt tastaturet sitt, så kunne vi reddet noen stakkars ofre for nettmobbing. Jeg var helt sikker på at jeg aldri kom til å lage meg en profil på denne idiotiske nettsiden, men det har jeg nå altså gjort. Kun for å støtte andre og like svarene til dem som forsvarer seg bra mot alle hatere. Ikke minst, blokkere profilen min for anonyme feiginger som ønsker å stille unødvendige spørsmål.Hva er din mening om anonyme feiginger?

Stikkord:

Dagens antrekkMaxiskjørt - H&m       Jakke - Asos        Topp & øredobber - Bikbok

Hva syntes du?

Stikkord:

Antrekk
Tights - Bikbok        Genser - Topshop        Jakke - Asos.com        Skjerf - Cubus       Veske - NewYorker

 

Hva syntes du?

Stikkord:

Photographies from my roomHar så lite å hjøre om kveldene, så jeg bestemte meg for å øve litt på manuellt fokus, og lære meg å stille inn det nye kameraet riktig. Begynner å få litt teken på det nå, men ser på noen av bildene at jeg enda må øve litt mer.

Hva syntes du om bildene?

Stikkord:

Antrekk 17.09.13
Hood & topp - h&m        Bukse - Bikbok        Denimjakke - Asos

Hva syntes du?

Stikkord:

****************************************


Kjempestilig antrekk! Hva kostet jakken? Den jakken kostet rundt 400 kr på Asos.com. Utenom det måtte jeg betale rundt 200 kr i toll. I tilleg har jeg selv kjøpt og festet på nagler på jakka, da kjøpte jeg 200 stk for 80 kr. Så totalt har jeg brukt rundt 600-700 kr, 

Hvordan lager du innleggene dine slik? <3 Det var sykt kult <3 Jeg lagde hele innlegget mitt om dr.martens sko i photoshop :). Det er ganske enkelt, og du kan sikkert lage noe lignende i andre gratisprogrammer, som pixlr.com. 

Vet du om et sted hvor man får kjøt Dr.Martens sko i Haugesund? Finner det ingen steder, haha :-) Desverre er vi begge like uheldige å bor i denne byen som har et utvalg av merker, som er lik null. Det nærmeste du kommer er internett-butikker eller stavanger, desverre.

Hvordan bestemmer du deg for hvordan bloggdesignet ditt skal være? Du har alltid så fint design! Jeg går jo på media-linjen, noe som betyr at jeg jobber kreativt hver eneste dag. Av og til spretter det en ide frem til hvordan jeg kan designe magasin osv, og noen ganger passer det godt med bloggdesign også. Da tegner jeg ideene mine i en skissebok, og ser tilbake i den når jeg koder meg et nytt design.

Hvordan lærte du deg dette med bloggdesign? Jeg leser masse! Jeg har øvd meg masse i 4-5 år på å lære meg de forskjellige kodene, betydningene osv. Selv føler jeg ikke at jeg er så flink, fordi når jeg lager design sitter jeg og søker opp koder som de fleste andre. Så det jeg egentlig gjør, er å virkelig sette det for meg "ja Pia, nå bruker du noen timer på dette designet"

Hvorfor kjøpte du nytt kamera? Syntes det du hadde var bra jeg :) Fordi det ble for lett for meg, rett og slett. Jeg trengte et kamera jeg kunne lære mer av, et som kunne gi meg litt flere muligheter og utfordringer. Jeg virkelig elsket det gamle kameraet, men etter 3 år med flittig bruk trengs det en oppgradering.

Hvordan fikk du penger til nytt kamera? Jeg solgte det gamle kameraet mitt, så da fikk jeg noen kroner der. Utenom det får jeg jo stipend for å gå på skolen, og noe har jeg tjent opp i ukelønn :-)Hva syntes du om den typen overskrift jeg har nå?

Stikkord:

Antrekk

Bukse - Cubus        Denim Jakke - Asos        Topp - h&m

Dette er de første bildene med det nye kameraet dere får se. Er utrolig fornøyd med kvaliteten, fargene, instillingene og alt. Kunne virkelig ikke ønsket meg noe bedre kamera. 
Husk å like facebook-pagen min her for å få oppdateringer før alle andre, og mer info enn det som er her på bloggen. Skal dessuten snart ha en konkurranse for dem som liker bloggsiden min på facebook. 

 

Hva synres du om antrekket?

Stikkord:

New canon camera

Var akkuratt på japan photo og kjøpte meg nytt kamera! Lykkerusen er på topp, elsker det virkelig allerede. Enda jeg ikke har fått det på ennå, gleder jeg meg skakk ihel til det er ferdig å lade batteriet. Wiii!

Som sakt så kjøpte jeg det hos Japan Photo, for 5000kr. Jeg valgte å kjøpe bare kamerahuset, ettersom jeg ikke bruker standarlinsene som følger med. Lurer du på noe annet, så svarer jeg på alle spørsmlene som har kommet inn den siste tida i kveld.


Hvilket kamera har du?

A day in Stavanger outfitLue og skjorte - Ebay        Tights & skjerf - Bikbok        Topp - h&m       Veske - New Yorker        Jakke - Asos (nagler DIY)

 Hva syntes du?

Stikkord:

New

Som dere sikkert ser har bloggen nå fått et nytt design. Det gamle har irritert meg i flere uker nå, så et nytt får sikkert opp blogglysten igjen. Har valgt at denne gangen skal jeg laste opp større bilder, så nå i starten vil det se litt merkelig ut nedover i gamle innlegg.

Jeg har også åpnet for at dere kan se i arkivet, og lett bla gjennom kategorier o.l. Så nå må jeg gå gjennom alle gamle innlegg selv, og slette de som rett og slett blir for kleine. Har hatt denne bloggen siden jeg var 14 år, så jeg tror det blir en del. Jeg skal også oppdater "Om meg" knappen i menyen, begynner å bli litt gammel info.

Har laget ny facebook-side til bloggen HER. Den forrige var blitt så tullete og koblet seg opp til mange andre blogger, weird. Rop ut om det er noe du finner ut at mangler eller noe du savner, så skal jeg få ordnet i det.


For dere som alltid spør, ja jeg lager alle designene mine selv. Nei, jeg lager ikke design til andre.


Liker du det nye designet mitt?

Kjærestetur til Stavanger


Jeg har vært en helt forferdelig blogger, jeg vet. Men, den siste uka kan jeg skylle på at jeg har vært uggen å fårlig med feber hele uka. Je har slitt meg gjennom hver eneste skoledag, og var da heilt utslitt da jeg kom hjem. Jeg lover, skal bli bedre nå.

I går reiste jeg og kjæresten ned til Stavanger for å shoppe. Jeg tok med meg mer enn nok penger, men endte alikevell kun opp med en topp og ei bukse. På den positive siden tok jeg masse bilder. Er alltid så spennende å ta med kamera til nye byer. Alt i alt, så var dette en utrolig koselig dag.

Bare så jeg ikke glemmer å si det, så solgte jeg kameraet mitt i går. Så frem til mandag, eller den tida posten bruker på å sende, så er jeg kameraløs. Haha, er helt sykt hvor tom innvendig jeg føler meg. Da jeg solgte det fikk jeg en følelse v at en stor del av meg bare forsvant, så jeg klarer ikke å vente til jeg får kjøpt det nye. 

Hva har du gjort denne helga?

Stikkord:

Outfit; Camo and burgunderTights - BikBok       Jakke & skjerf - Cubus        Topp - h&m

Hv syntes du om antrekket?

Stikkord:

Bad weather inspires me


Har tatt så utrolig mange bilder for tiden, men rekker aldri å dele dem. Det regner, yrer, er overskyet og været er bare dritt her i småbyen Haugesund. Allikevel så er det litt inspirerende. Jeg liker vell å ta bilder når jeg ikke har sola som lager skygger, og overeksponerer alle bildene mine. Har lakt merke til at høsten har allerede preget naturen. Jeg må nesten fotografere de siste fargene som enda er ute, før de bare er på bladene.

Personlig elsker jeg høsten. Det er ikke for varmt, og ikke for kaldt. Perfekt i mine øyne. Jeg har muligheten til å kle på meg masse klær som holder meg varm. Jeg kan sitte rolig net i senga om kveldene, tulle meg inn i et teppe og drikke kakao, nam.

Hva syntes du om bildene?

Stikkord:

Yesterdays outfit
Tights - Bikbok       Skjorte & nagler - Ebay       Jakke - Asos       

Hva syntes du?

Stikkord:

#howto


Jeg kjøpte meg et par med Dr. Martens sko i sommer, og jeg har enda ikke klart å  bruke dem. Fant en lignende oppskrift på wikihow sine sider, og bestemte meg for å oversette og dele den med dere. Det har seg slik at før Dr.Martens sko er gått inn, er de helt for jævlige. Jeg gikk i 3 minutter ute, før jeg måtte gå hjem med dem. Tenker at det er flere enn meg som har denne problemstillingen, so here you go!

Har du Dr. Martens sko?

Stikkord:
Les mer i arkivet » Juli 2016 » Juni 2016 » Februar 2016