Rasistiske oppfordringer til vold mot muslimer på min blogg?

Må si at jeg er ganske fra meg i dette øyeblikket. Jeg har akkurat sendt inn ett tips til både PST og politiet, fordi jeg blir så skuffet og såret over hvordan mennesker ser på hverandre nå i dag. I kveld fikk jeg en ekstremt rasistisk kommentar på bloggen min, på et innlegg som ble delt for 4 år siden. Denne kommentaren var veldig negativt ladet og rettet mot muslimer. Eller, den var mer enn bare negativt ladet. Den kan bli sett på som en hatytring og oppfordring til vold, og det tar jeg veldig alvorlig.

Dette innlegget handler om klasseturen min med Hvite busser til Polen og Tyskland. Vi besøkte da konsentrasjonsleirene, hvor jeg tok en del bilder som ble delt på bloggen. Turen min der var tårevåt, og det var veldig tungt å få høre om alt som hadde skjedd der så nært. Du kan lese innlegget HER.

Jeg ble nærmest sjokkert når jeg leste kommentaren som kom på bloggen min, som var alt annet enn jeg forventet. Først forsto jeg ikke kommentaren helt, bare at det ikke var noe positivt budskap i den. Jeg måtte be min gode venninne om hjelp til tolking. Slik hun forsto det, var at det burde komme en ny konsentrasjonsleir for muslimer. Jeg skjelver når jeg sitter og skriver dette, fordi jeg ble så utrolig sint. For å toppe det hele, turte ikke pysa å være annet enn anonym. Les kommentaren selv under.


Det er feigt å skrive slikt på nettet. Det er en uakseptabel ytring. 

Jeg, som mange andre har fått med meg facebookgruppen "Norge er vårt". Jeg har flere bekjente som er medlem i den gruppen, kun for å lese hvor ekstreme meninger folk har. Det jeg har sett og lest i den gruppen, er ekstremt. Jeg vil våge å anta at personen som skrev kommentaren på min blogg, også er medlem i denne gruppen grunnet innholdet i kommentaren. I den gruppen møter personen kanskje støtte fra andre med samme syn på andre kulturer og levemåter, men på min blogg møtes ikke slike kommentarer med sympati. Jeg slutter ikke å bli sjokkert heller, ettersom jeg trodde det kun var et fåtall mennesker i Norge som enda hadde slike rasistiske ytringer. Jeg blir plutselig flau over å være norsk.

Vi lever i et så pass globalisert samfunn i dag, at dette ikke burde være en tanke blant noen av oss. Mange av oss reiser utrolig mye, og på internett møter vi andre kulturer daglig. Personlig elsker jeg å høre om andres religion, kultur og levemåte. Det er interessant, og ikke minst lærerikt. Det å ha aksept for at ikke alle er like, er utrolig viktig i en fungerende verden. Vi kan ikke la folk ta alle under en kam, noe noen uopplyste folk gjør når det gjelder religion og utlendinger. Ja, det finnes ekstreme grupper innen alle religioner. Selv innenfor kristendommen, som noen nordmenn setter svært høyt. Men, det betyr da ikke for eksempel at alle muslimer støtter ISIS? Da tar jeg meg rettigheten til å kalle deg Anonym, for en ekstremist. 

I paragraf 135a. i straffeloven står dette:

§ 135 a. Den som forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter frem en diskriminerende eller hatefull ytring, straffes med bøter eller fengsel inntil 3 år. Som ytring regnes også bruk av symboler. Medvirkning straffes på samme måte.

Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres

a) hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse,
b) religion eller livssyn,
c) homofile legning, leveform eller orientering, eller
d) nedsatte funksjonsevne.

Vi nordmenn har det så godt, vi har nesten ingen bekymringer Det er greit at alle har sine egne meninger, men jeg syntes denne kommentaren var ekstrem. Selv ytringsfriheten har sin grense, den bryter du når du krenker andre mennesker. Hvordan kan noen ha lyst til å sende flere mennesker gjennom det samme som millioner av mennesker gikk gjennom for over 70 år siden? Det klarer jeg ikke å forstå. Vi har ikke glemt, og det er enda gjenlevende som forteller sine historier. Jeg har selv hørt på en som var i en konsentrasjonsleir, og jeg kan love at det var ikke noe jeg ville ønsket på mine verste fiender. 

Dersom du som skrev denne kommentaren leser dette innlegget, vil jeg bare fortelle deg at IP-adressen din og kommentaren er sendt inn til både politiet og PST. Jeg tillater ikke slike kommentarer på min blogg. Du bør skjemmes. 

Har du opplevd noe lignende? Tips politiet HER!

My skincare routine

Huden min er et lite prosjekt for seg selv. Den skal vaskes, scrubbes, renses, hydreres og repareres. Jeg har som de fleste andre jenter, en fast rutine med faste produkter som gjennomfører all denne jobben. I over ett år har jeg vært helt starstuck med hudpleieserien Soap and Glory, som du får kjøpt på Boots. Personlig kjøper jeg det helst i London, fordi utvalget og prisen er bedre der. Dette merket har egentlig ganske små beholdere, men de er gode i bruk. Jeg bruker mine veldig ofte, men ingen har gått tom enda.

Jeg syntes det er utrolig viktig å ta vare på huden sin, uansett hvilken hudtype man har. Selv har jeg kombinert hud, som vil si at den er oljete noen steder, men fortsatt tørr i andre områder. En god miks av flere problemer med andre ord, hehe. Jeg har heldigvis funnet redningen for meg, og det skal jeg love at tok noen år å finne ut av. Jeg har prøvd alt av både dyre og billige produkter til huden min. Under ser dere mine 5 hudrutiner!


Dette er det eneste produktet jeg ikke bruker fra Soap ang Glory, enda. Jeg kjøpte denne sminkefjerneren på salg, fordi ei venninne av meg anbefalte den. Jeg har ikke brukt den lenge nok til å anbefale eller advare mot denne sminkefjerneren enda, men frem til nå har den fungert godt. Den fjerner all sminken jeg har i ansiktet inkludert øyesminken. Den er rask, effektiv og grundig. Jeg fjerner sminken min hver eneste kveld før sengetid, for hvem hater vell ikke å våkne med gårsdagens sminke på + noen nye irriterende urenheter?

Skal legge til her at jeg har sensitiv hud, og huden min reagerer ikke på dette produktet. Andre produkter kan gjøre huden min rød, gi meg utslett, kløe, svie ect. lista er lang. Der er vel et godt tegn at jeg ikke reagerer på denne. Så dersom du har sensitiv hud, kan dette kanskje være produktet for deg.


Åh, min kjære ansiktsmaske. Den lukter himmelsk, og fungerer like godt. Huden føles silkemyk etter bruk, spesielt når jeg kombinerer denne med andre produkter fra Soap and Glory. Dette er ansiktsmaske med peeling i, noe som bare er et bonus i mine øyne. Jeg bruker denne 1-2 ganger i uken, for å ikke overdrive bruket.Som sakt, min sensitive hud tåler ikke for mye styr og bry. Den skal være på huden i 5 minutt for en rask oppfrisker, men du kan la den være på i 15 minutter for en ekstrem rens. 


2-3 ganger i uken skrubber jeg ansiktet mitt for å fjerne døde hudceller med denne skrubben. På pakken står det at jeg skal gjøre det hver eneste morgen, men det blir litt for mye for min hud. Dessuten har jeg ikke så god tid om morgenen hver eneste dag. Jeg begynner med å massere den på nesen, utover mot kinnene og opp i t-sonen og på haken. Jeg sliter ofte med tørr hud, spesielt om vinteren. Da fungerer denne fantastisk, og huden min blir som en drøm igjen.


Er det noe jeg ikke liker, men fortsatt sliter med, så er det hudormer på nesen! Derfor bruker jeg slike strips 1 gang i uken, av og til sjeldnere. Det er viktig å ikke bruke slike for ofte har jeg lest, fordi det kan forstørre porene og gjøre problemet verre. Heldigvis er ikke hudormer et ekstremt problem for meg, da hadde jeg sikkert kjøpt et produkt som hjalp bedre. Det er utrolig ekkelt å se på strippsen etter den er dratt av, fordi man ser utrolig godt alt dritten den har dratt ut av huden. Mine strips er kjøpt i London, men jeg er faktisk tom nå og har bestilt nye på Ebay. 


Hver eneste morgen og kveld påfører jeg fuktighetskrem til ansiktet mitt. Jeg smører et godt lag med denne gode kremen i hele ansiktet. Den lukter himmelsk. Jeg elsker følelsen av å ha myk og hydrert hud, og det hjelper virkelig denne med. Jeg får bare lyst til å gå rundt og klappe meg selv i fjeset hele tiden.

Hvilke rutiner har du for ditt vakre ansikt?

10 ting du ikke visste om meg

Jeg har egentlig aldri delt noen slike "fakta om meg" innlegg her på bloggen før, så nå er det virkelig på tide! Jeg elsker å lese slike innlegg på deres blogger, fordi det er så utrolig mye unikt med en person. Vi er alle forskjellige, selv om det ikke alltid er synlig. På en blogg fremstilles jo kun en side av livene våre, om ikke mindre. Derfor ønsker jeg i dag å dele et litt mer personlig innlegg, slik at dere vet litt mer om meg.

Husmor
Helt siden jeg flyttet bort hjemmefra, har jeg blitt skikkelig husmor. Det å lage middagen helt fra bunn har virkelig fanget interessen min. Selv om jeg ikke eier tålmodighet mens maten stekes/kokes, gir det meg en god følelse at jeg har lagt arbeid i å lage maten fra bunn av. Jeg er også utrolig opptatt av å ha det ryddig og rent rundt meg, i alle fall på stuebordet som også fungerer som spisebord.

Avhengig av neglelakk
Jeg har i alle år vært en neglebiter, men de siste årene har jeg funnet på en kompensasjon for all neglebitinga,  som hovedsakelig foregår når tiden går for treigt. Jeg har begynt å skrape av neglelakk fra neglene mine! Jeg lakker neglene hver 1-2 dag, fordi i slutten av dagen går jeg rund med halvlakkerte negler, noe som egentlig ikke er noe særlig pent. Men, jeg biter vertfall ikke neglene mine bort, right? Haha. 

Sjenert
Selv om jeg skriver svært åpent her på bloggen, og er veldig høylytt i situasjoner hvor jeg kjenner de jeg er med, så er jeg egentlig veldig sjenert. Jeg blir så utrolig klein og usikker i situasjoner hvor jeg ikke kjenner en sjel, og ikke har sett noen av personene rundt meg før. Jeg vet at det ikke er noe å være redd for, men det er rett og slett bare en ubehagelig situasjon for meg. Heldigvis er jeg ikke alene, fordi det er mange flere enn meg som føler det samme om slike situasjoner. 

Tv-serier
Trodde du at du selv så ekstremt mye på netflix? da har du ikke møtt meg. Jeg kunne skrevet en bok om alle timene mine foran netflix, viaplay, tv2sumo og andre streamingtjenester. Det er ikke mange serier jeg ikke har sett, og jeg har rett og slett et luksusproblem når en sesong tar slutt. Hva skal jeg liksom finne på da? Jo, jeg ser alle seriene på nytt, selvfølgelig. Gjerne kom med tips til gode serier, som ikke er så "kjente". De har jeg kanskje ikke sett enda, jippi. 

Kløne
Du har vel sett den nye reklamen som er til takk til alle oss kløner her ute? Jeg følte den var rettet helt mot meg. Den traff meg rett i sjelen. Jeg faller, søler, tryner, går på dører og dunker tåa i dørkarmer hele tiden. Heldigvis er jeg flink til å le av meg selv, ellers ville alle mine klønete øyeblikk blitt utrolig pinlige. 

Introvert
Jeg foretrekker å sitte inne en lørdag kveld fremfor å gå ut på byen. Jeg trives veldig godt i mitt eget selskap, hvem kjenner meg vell bedre enn meg selv? Selvfølgelig er det utrolig gøy å samle venninnegjengen en gang i blant, fordi vi har det tross alt veldig gøy sammen. Men, for det meste trives jeg best i sofakroken på lørdagene med en god serie på tv, god mat på bordet og kjæresten eller en venn og to ved siden av meg. 

Perfeksjonist
Dette er en side ved meg selv som kommer på både godt og vondt. På skolen er det fantastisk å være perfeksjonist. Da leverer jeg alltid best mulig innen tidsfristen, og jeg legger virkelig sjelen min i arbeidet mitt. I hverdagen er det ikke alltid like godt. Spesielt når det kommer til bloggen, kan jeg virkelig være vrien. Dersom været er helt feil, antrekket er ikke godt nok, bildene litt for uskarpe eller et annet hinder kommer opp - kan jeg legge meg ned å bare drite i hele greia. Dersom jeg ikke er fornøyd og velger å publisere likevel, ligger det i bakhodet og irriterer meg resten av dagen.

Omtenksom
Jeg går ofte langt over mine egne grenser for å ta vare på andre mennesker. Jeg bryr meg utrolig mye om dem i vennekretsen min, og prøver alltid så godt jeg kan for å gjøre andre glade. Jeg er ikke alltid vellykket, men jeg legger innsatsen min i det. Jeg er der alltid for å lytte, og forsøker å komme opp med forskjellige løsninger dersom det er mulig. Jeg setter ofte andre fremfor meg selv, noe jeg tror jeg må jobbe med. Jeg har like mange problemer som alle andre, og noen ganger må jeg få lov til å jobbe med meg selv og være egoistisk.

Ja-menneske
Jeg har Store problemer med å si nei til andre. Dersom noen spør om jeg vil finne på noe, kan fikse noe eller hva som helst annet, sliter jeg virkelig med å si nei. Til og med når jeg har andre planer, prøver jeg alltid å presse forespørselen inn i timeplanen min. Dessuten er jeg utrolig dårlig til å komme opp med unnskyldninger til hvorfor jeg sier nei, så det er ikke vits at jeg prøver meg en gang. Det som er verst med å være ja-menneske, er de dagene jeg egentlig bare vil ligge inne med en tom timeplan.

Husredd
Det er litt pinlig å si det, men jeg er helt ekstrem på dette området. Det  å være alene hjemme er ikke en situasjon jeg takler godt. Jeg er livredd for at det skal komme noen inn i huset, jeg får panikk av hver minste lille lyd. Jeg må alltid ha kontroll på at alle dører og vinduer er lukket og låst, og sender gjerne andre for å sjekke om det er noen i huset. På det værste har jeg låst meg inne på mitt eget soverom, og ikke gått ut for noe annet enn mat og dobesøk. Det er litt betryggende at jeg nå bor i en leilighetsblokk, hvor man må låse opp to dører og opp ett par etasjer for å finne meg.

Kjenner du deg igjen i noe av dette?

Windy outfit
Skjørt, belte og boots - Primark        Body - H&M        Cardigan - Acne

I dag da jeg skulle ut for å ta bilder, skulle selvfølgelig uværet komme her til vestlandet. Her endrer været seg på minuttet, og kan gå fra sol til snø på ett blunk. Vind, småregn og en litt småsur Pia som måtte gå hjem i dag uten mange gode bilder. Nyhetene har fremstilt det slik at det skulle bli storm her, noe som heldigvis ikke har vært tilfellet. Litt småregn og vind gjør egentlig ikke noe, det gir meg bare en grunn til å se noen ekstra episoder av Keeping up with the Kardashians. 

Hva har du gjort i dag?

Ordered from Ebay

Igjen har jeg latt meg selv rive meg selv litt løs på Ebay. Den nettsiden har virkelig alt, og det til latterlig lave priser. Jeg elsker det. Akkurat nå venter jeg 8 pakker derifra i posten, så det blir nok noen hjemreiser til Haugesund når de begynner å komme i postkassen. Jeg ville ikke bestille dem hit, fordi de umulig får plass gjennom den lille sprekken av postkasse jeg har her i studenboligen. Jeg gleder meg masse til dem kommer, selv om det har gått opp for meg at alt ikke var like nødvendig som jeg trodde da jeg kjøpte dem, hehe. Men, slik er Ebay. Det er så billigt at man kjøper gjerne litt ekstra når man først er i gang!

LENKER: 1. - 2. - 3. - 4. - 5. - 6. - 7. - 8.

Jeg har tidligere laget et innlegg om hvordan man handler sikkert på Ebay, som du kan lese HER!.

Hva kjøpte du sist på nettet?

Back to the fall outfit


Genser & hatt - h&m        Boots - Primark        Veske - Micheal Kors        Klokke - Daniel Wellington

Jeg har ventet så utrolig lenge med å ta frem strikkeplaggene mine. Hele sommeren har jeg gledet meg til å kunne gå i høst og vintergarderoben min igjen, fordi klesmessig er det mine absolutt favoritt årstider. Jeg er helt forelsket i strikk, ull og oversized overdeler. Jeg forelsker meg faktisk på nytt hvert eneste år. Det er muligens enda litt varmt ute, men helt ærlig så jublet jeg litt når jeg så at det er en stund til sola kommer frem igjen. For meg betyr det at jeg kan bruke store ullgensere, tykke cardigans og mange pene sko. 

Hva syntes du om antrekket?

Good startJeg kan med hånda på hjertet si at jeg har hatt en flott start på UiS. Helt ærlig tror jeg ikke at det kunne vært noe bedre. Jeg har kommet i en fin klasse som jeg holder på å bli kjent med, foreleserne virker utrolig moderne og flinke. Jeg hadde sett for meg en gammel, sinna mann som bare sto og snakket uten å konversere med elevene. Slik er det heldigvis ikke! Jeg er positivt overrasket, og gleder meg til vi er ferdig med denne uka, som inneholder informasjon og bli-kjent opplegg.Jeg kjøpte halvparten av skolebøkene mine i dag, fordi jeg ikke orket å bære alle 10 bøkene som er nødvendig. Resten blir kjøpt i morgen. Det er ufattelig dyrt med pensumbøker, jeg hadde aldri trodd jeg skulle bruke så mye penger på bøker på en dag. Shoppingavhengig som jeg er, tenkte jeg bare på alle de fine klærne og veskene jeg kunne fått for de tusenlappene. Jeg kjøper nemlig helt nye bøker, ettersom det er vanskelig å finne brukt til mine emner. Får håpe på at de selges lett neste høst, så blir ikke pengene helt bortkastet, hehe. I morgen skal jeg besøke Nrk Rogaland, noe jeg tror blir ganske bra. Tidligere har jeg besøkt lokalene til BBC i London, og det var en helt utrolig opplevelse jeg neppe får igjen. Jeg elsker å besøke og se på forskjellige mediehus, ettersom alle er så forskjellige, men samtidig veldig like. Tiden der er presset, folk er stresset og det foregår utrolig mye spennende arbeid der. Selv om jeg ikke tror Nrk holder opp til BBC sitt lokale, blir det sikkert like gøy å besøke dem. 

Hvordan har din skolestart vært?

6 forskjeller på storby og småby

Det er litt over en uke siden jeg flyttet fra Haugesund (som egentlig ikke kan defineres som småby) til Stavanger, og det er flere ting jeg har lagt merke til at er ganske annerledes fra hva jeg er kjent til. Selv om jeg ikke har bodd her lenge nok til å si "jo, slik er det her i Stavanger", så føler jeg at dette er gjennomgående uansett hvor jeg går her. Derfor har jeg tenkt å dele både de positive og negative sidene ved å flytte til en storby. Jeg kommer sikkert til å komme på flere punkter etter hvert som jeg har vært her en stund, og da kommer det kanskje en oppfølger til dette innlegget.

Det er en plass for alle
Dette er noe av det beste ved å bo i en storby. Her kjenner ikke alle hverandre, og det er rom til å utvikle seg selv og være den man selv vil. Jeg føler at det mer eller mindre er en plass for alle. Stavanger har tilrettelagt områder som folk kan henge på, slik at ikke alle ungdommene samles på kjøpesentrene. De har et bredt utvalg av forskjellige butikker, slik at alle kan finne noe som passer sin personlighet. Jeg elsker å være meg i storbyen, hvor jeg føler at det er mer aksept av andre mennesker i det store mangfoldet. Liten i mengden, men stor i seg selv.

Buss
Bussjåførene her i Stavanger må virkelig ha det stressende og travelt. Så travelt at kundeservice ikke er noe jeg forventer lenger. Jeg er vandt med å gå på bussen i Haugesund, si hei og smile til sjåføren for å få det samme tilbake. Jeg er vandt til å kunne spørre om bussen går dit jeg skal, uten å føle at det er verdens undergang. Her smiler aldri bussjåførene til meg, og det er aldri snakk om å si "ha en god dag videre!" på veien ut av bussen. På en måte er det forståelig, fordi det er jo snakk om tusenvis som bruker bussen hver eneste dag! Det må være stressende med rushtrafikk, tidspress og idioter som ikke kjenner byen godt nok til å vite hvor de skal. Jeg er sikkert den største synderen når det kommer til bussgeografi og lesing av bussruter, noe jeg aldri kommer til å forstå. Men, jeg kommer allikevel ikke til å slutte å smile når jeg kommer på bussen. På den positive siden har de et helt fantastisk busstilbud her, hvor de fleste bussene jeg tar kommer hvert kvarter. Jeg trenger aldri å vente på bussen, og den er mer presis her enn i Haugesund.

Størrelse
Jeg har jo flyttet til et sted som er mye større en Haugesund. Da er det nesten en selvfølge at det som er her også er mye større, om man ser bort fra den lille leiligheten min hehe. Kjøpesentrene er større, områdene er større, det er flere muligheter for å finne på noe og jeg merker at det er plass til flere arbeidere her enn i Haugesund.Til og med bussene her er større, noe som selvfølgelig henger med at det er flere folk her som bruker kollektivt. En ting jeg spesielt har lagt merke til, er at de helt vanlige kjedebutikkene har større lokaler enn jeg er vandt til, noe som blir tatt mer enn godt imot. 

Tid
Alt tar lenger tid i storbyen. Rush, størrelse, store områder, lange køer, store folkemengder. Alt dette følger med i en velkomstpakke til deg som flytter til storbyen. Bare det å gå på matbutikken kan plutselig ta dobbelt så lang tid som i en liten by. Dersom du er "fattig-student" og ikke har råd til å ha både bil og leilighet, kan du ikke forvente å kunne ta en kjapp tur på butikken. Ting tar tid, og det må jeg bare venne meg til. 


Prisene
Det er tydeligvis ikke bare boligprisene i storbyen som er høyere enn i Haugesund. Jeg ble ganske overrasket da det gikk opp for meg hvor mye dyrere det er å kjøpe vanlige matvarer her. Det er selvfølgelig bare snakk om noen få kroner per vare, men i det lange løpet blir de få kronene ganske mange kroner.

Folkemengde
Jeg har de siste månedene lest om ensomhet blandt studenter og generelt andre mennesker som bor i storbyer. Endelig forstår jeg det! Det er så lett å bare falle bort og forsvinne i seg selv her i Storbyen. Det er utrolig mange mennesker, men alle driver med sitt eget. Dersom man går alene, møter man ikke alltid folk man kjenner. Man går bare helt alene, uten noen som tar kontakt med deg. Ingen merker om du bruker hele dagen din til å sitte inne og se på netflix 10 timer i strekk. De vet ikke at du eksisterer en gang, fordi folk er se opptatt med sitt eget. Det er alt for lett å falle ut av mangfoldet, noe som er utrolig trist.

Kjenner du deg igjen i noen av punktene?

A peek inside my first apartment

Her er endelig bildene av leiligheten min som jeg har ventet med å legge ut. Jeg er utrolig fornøyd med hvordan jeg har det rundt meg når jeg er i leiligheten nå, fordi jeg har arbeidet utrolig hardt og lenge med å få det akkurat slik jeg selv ønsker. Fargene som går igjen er gulltoner, blå og pastellfarger. Det meste er kjøpt på ikea, kremmerhuset og søstrene grene. Dersom du vil vite hvor en spesifikk gjenstand er fra, er det bare til å spørre i kommentarfeltet :)Hva syntes du om interiøret mitt?

Summer is over

I dag er det siste søndag av sommerferien for mange av oss. Jeg har jobbet i flere uker for å få en noen lunde god døgnrytme for å forberede meg for morgendagen, og de neste ukene som kommer så alt for fort. Jeg føler meg klar til å begynne på en ny skole, lære nye ting og bare begynne på noe helt nytt. Det skal bli spennende å lære nye ting som jeg har en utrolig stor interesse for. Leiligheten er klar, alt er kjøpt inn til skolestart og jeg er klar for et nytt kapittel i livet.Til anledningen har jeg kjøpt inn noen ting til skolestart. Jeg har kjøpt meg en iPad for første gang, og et supersøtt cover til den. Jeg har alltid vært en fan av appleprodukter, men har aldri følt behov for å ha en iPad før nå. I morgen skal jeg kjøpe et tastatur for å kunne bruke den på skolen. På den måten slipper jeg å ta med meg macbooken når jeg skal på skolen, og risikerer ikke å ødelegge den lenger. Jeg har også kjøpt inn mange søte fargepener, kulepenner, markeringspenner, binderser og alt annet jeg måtte trenge til skolestart.

Coveret er fra Marc By Marc Jacobs, som er mitt favorittmerke for tiden. Det var 70% salg på en butikk i Stavanger, og da måtte jeg bare slå til. Det var ikke før jeg kom hjem at det viste seg at coveret egentlig var til iPad 2, og ikke til Air. For meg gjør det egentlig ingenting, så lenge iPaden ikke faller ut eller knuser. Det jeg likte så godt med dekselet var at det lignet litt på en bok, hadde en strikk som holdt den lukket og selvfølgelig fordi den er blå. 
Begynner du på skolen i morgen?

DIY interiør

I dag har jeg tenkt å vise dere hvordan jeg har forvandlet to vanlige glassflasker om til to pene blomstervaser! Jeg har kjøpt inn alt på Panduro, som er en fantastisk butikk for dem som liker å drive med kreative do it yourself prosjekter, slik som meg. Jeg har brukt matt akrylmaling for å få en matt look, noe jeg syntes er veldig pent. Dersom du finner flasker med mindre tut, kan du også lage lysestaker selv, eller noe annet kreativt. La hjernen din leke seg, og se hva du kommer opp med! Kreative prosjekter er en fin måte for å få interiøret ditt til å bli akkurat slik du selv ønsker det, og for å få noe ingen andre har.

Dette trenger du:
- En eller to glassflasker
- Malepensel
- Maling
- Blomster, sterainlys eller noe annet
- Teip
- Avispapir, reklame eller papp


1. Du begynner med å male vasene hvite, eller en annen farge du ønsker. Jeg malte dem først stående før jeg ventet på at malingen skulle tørke. Deretter malte jeg et ekstra lag på flaskene for å få et jevnt og dekkende lag. Pass på å få malt skikkelig under flaskene også, så slipper du at litt glass eventuelt kan vises. Jeg har malt med en grov malebørste for å få "striper" i malingen, slik at vasene ble litt mer spennende med tekstur. 

2. Når malingen har tørket må du teipe en rett linje der du vil at malingen skal nå, slik at det ikke blir ujevnt. Du er ikke nødt til å gjøre dette dersom du er veldig stødig på hånden, men det er ikke jeg! 

3. Bruk en farge du liker, eller finn flere du kan blande til å bli den fargen du ønsker å bruke. Jeg har blandet blå og grønn for å få en fin pastellfarge som passer til andre gjenstander i leiligheten. Jeg hadde egentlig planlagt å bruke fargene på hver sin flaske, men ombestemte meg i siste øyeblikk. Pass på at du blander nok farge dersom du skal blande, slik at du ikke må blande på nytt og risikere å få feil farge.

4. Nå må du snu flaskene på hodet, så det er viktig at du har et jevnt underlag et sted de ikke kan velte. Så er det bare til å male op til teipen rundt hele flaskene. Gjerne mal to lag her også, dersom det blir nødvendig. Også her må du male under flasken for å ikke vise det som egentlig er under flasken. 

Voila! Etter litt tørking har du nå helt nye vaser. Jeg har aldri klart å holde noen planter i live, og har derfor kjøpt meg falske blomster til å ha i vasene. Jeg kjøpte to gule roser på Ikea, og spraymalet dem i gull for å få dem til å passe inn med resten av interiøret mitt i leiligheten. Jeg har også gjort det med andre gjenstander, men jeg tror ikke jeg trenger en egen DIY for å vise hvordan jeg har spraymalet ting, med mindre det er ønsket av dere. 

Når lagde du noe selv, og eventuelt hva?

New hairdo

Som dere sikkert har fått med dere, har jeg brukt den siste uken på å flytte og klargjøre leiligheten her i Stavanger. Den begynner å bli ganske pen, og er snart klar til å vises frem her på bloggen. Jeg vil bare ikke vise den før alle smådetaljene er på plass. Jeg har 2-3 DIY prosjekter igjen, noe som er utrolig spennende. Dersom du følger meg på Instagram (piavinningland), kommer jeg til å publisere noen bilder av leiligheten der senere i dag. Kanskje du selv leter etter litt inspirasjon?

I går var jeg alene uten noe å gjøre, og bestemte meg derfor for å gå til frisøren som er like ved studentleilighetene her. Så nå har jeg, endelig, klippet av meg over halvparten av håret mitt! Jeg holder enda på med tilvenningen, ettersom jeg har hatt langt hår såpass lenge. Utenom det faktum at det er uvandt å ha hår som ikke er i veien hele tiden, er jeg utrolig fornøyd. Nå kan jeg endelig dusje om morgenen uten å ha vått hår hele dagen!

 

Har du gjort noen drastiske endringer i det siste?

Summertime: What is in my purse?

Hei! I dag tenkte jeg å vise dere hva jeg har hatt i vesken min hele sommeren, og hva som alltid er med meg når jeg er ute. Veska jeg bruker mest for tiden er den lille sorte fra mbmj, noe som vil si at jeg ikke kan ha all verdens med ting med meg, noe som også er veldig greit! Jeg har nemlig en tendens til å overpakke. Jeg elsker innlegg som viser hva folk har med seg i veskene sine. Det er inspirerende, og kan gi meg ideer til hva jeg selv kanskje ikke tenkte at kunne bli nyttig.

Solbriller - Regn, snø, sol, vind - uansett hvilket vær det er og hva gradestokken viser, så har jeg alltid et par solbriller med meg. Det er ikke bare de få gangene sola bestemmer seg for å titte frem at de kommer til bruk. Dersom det blåser er det greit å ha på solbriller, i pollensesongen er det et must om jeg ikke vil se ut som en panda, solbrillene beskytter øynene når det er snø og når det regner renner ikke sminken. Dessuten kan solbrillene være prikken over i`en til antrekket ditt.

Nøkler - Selv om vi har en dør som låses opp av fingeravtrykk her hjemme, er det alltid nyttig å ha med seg nøkler. Dersom strømmen i huset går, eller om fingeravtrykkscanneren henger seg, er det mer effektivt å låse seg inn enn å vente på at scanneren skal ordne seg. Jeg går også rundt med nøkkelen til leiligheten i Stavanger, fordi nå er det faktisk bare en uke til jeg flytter!

Desinfeksjonsmiddel - Når du er ute i offentligheten kan alle ta på alt, bordoverflater, håndtak, klær, mat ect. Jeg er helt ekstrem på å smøre hendene mine inn i antibac hele tiden, fordi jeg ikke vil få andres bakterier eller sykdommer i meg. Spesielt når jeg skal spise er jeg opptatt av å ha renest mulig hender. Min søte lille rosa flaske fra Primark passer perfekt i alle veskene mine.

Håndkrem - Når jeg smører hendene mine med antibac hele tiden, blir de tørre. Hendene mine blir ekstremt tørre! Derfor bruker jeg for tiden denne håndkremen fra Body Shop, som jeg fikk av lillesøsteren min til jul. Den lukter helt himmelsk, og hver gang jeg smører den på vil jeg bare lukte på hendene mine. Det samme gjør dem rundt meg også, hehe. Men en håndkrem kan også komme til nytte selv om du ikke er avhengig av antibac, spesielt om vinteren.

Leppeprodukter - Tørre lepper er noe av det verste jeg vet på meg selv, og munnsår er helt uakseptabelt på min munn. Derfor har jeg konstant en EOS, en lip-liner og en leppestift liggende i vesken min. EOSen er for å tilføre fuktighet gjennom hele dagen, og de andre for hold og farge. En pen sommerfarge på leppene er så pent på alle jenter!

Hårstrikker - Er det bare jeg som er nødt til å få håret bort fra ansiktet i løpet av dagen? Jeg tror ikke det. Håret mitt blir veldig lett "fluffy" om jeg kan si det slik, spessielt når det er fuktig ute. Det er også veldig langt, og er ofte i veien. Da er det greit å kunne få håret bort. Jeg har alltid en vanlig hårstrikk, uten metall, liggende i veska for hestehaler og dulter. I tillegg har jeg en liten gummistrikk for fletter. Halleluja for hårstrikker!

Kort - Bankkort, førerkort, busskort og kredittkort, alt ned i veska! Jeg trenger egentlig ikke å forklare bruksområdene og hvor nyttige disse kortene er, fordi det er noe alle vet. Jeg pleier vanligvis ikke å gå rundt med kredittkortet i veska, ettersom jeg bare bruker det på ferie. Men, jeg har bare glemt å ta det ut av en eller annen merkelig grunn.


Hva har du alltid i veska?

Les mer i arkivet » Juni 2016 » Februar 2016 » Januar 2016
hits