Blogg tar stor plass i hjertet mitt


Jeg hadde aldri trodd at blogging skulle bli en så stor del av livet mitt. At det å lese blogger, kom til å være noe av det kjekkeste jeg kunne gjøre. Det har blitt en helt vanvittig stor del av meg, at det blir vanskelig for meg å forestille meg et liv uten. Jeg har nå blogget på denne bloggen i over 3 år. Jeg er en av de personene som ofte sitter og tenker. Av og til tenker jeg "hva om?", hva om jeg aldri hadde startet min egen blogg, og aldri opplevd denne fantastiske verdenen? Det hadde vært så mye jeg ikke hadde opplevd.

Gjennom blogging har jeg fått utrykke meg selv på alle mulige måter. Jeg har opplevd andres store mesterverk, og vært glad på andres vegne. Det å kunne føle seg knyttet til andre mennesker via en blogg, er utrolig gøy. Det å vite at det er mange andre der ute som liker akuratt min blogg, er egentlig vanskelig å forstå. For vi er jo alle bare vanlige mennesker, som blogger om livene våre. Vi blir inspirert av hverandre, gleder oss på andres vegne, og vi gir tonnevis av komplimanger hver eneste dag. Hva om noen hadde vært så snille på gaten, som vi er med hverandre på blogg? det virker litt usansynelig for min del.

Hva er din beste opplevelse med blogg?

Antrekk // Black and burgundy

Sko - new look skjerf - cubus Tee - primark Jakke - asos.com Bukse - mac Veske - søstrene grene

Hva syntes du om antrekket?

Elendige tider, med herlige tiltak

Hallelujah for lange late dager. Har nå gått over en hel uke på skolen, og kjente allerede at det hadde vært godt med en skikkelig lat dag, med junkfood. Jeg kunne ikke huske sist jeg spiste kebab, så daa jeg gikk forbi kebabshappa på vei hjem fra skolen, var fristelsen uimotståelig. For å toppe det hele, ruller "keeping up with the kardashians" på tv-skjermen. Lykke!

Vi tok portrettbilder på skolen i dag, og jeg kan helt ærlig si at fotografen ikke var av det beste slaget. Det var det ikke bare jeg som mente heller. Bildene han valgte ut av folk, var ikke pene i det hele tatt. Selvfølgelig, teknikken hadde han på plass. Men, de aller fleste bildene han valgte ut av folk, så ikke ut i måneskinn. Har bare lyst å rive meg i håret, og skrike. Jeg ser både dum og ufokusert på bildet som kommer i årboka. Han valgte ut det styggeste, av alle. For å toppe det hele hadde han ett helt elendig utsnitt på bildet.

Nå må jeg slutte å klage. Kommer ingen vei av å klage her på bloggen uansett. Bildet er tatt og valgt, og det er ingenting jeg kan gjøre med det. Nå skal jeg bare glemme det grusome bildet, og leve videre. Haha, det er et bilde, ikke noe som går ut på liv og død.

Hva gjør du i dag?

Antrekk // Statement and maxiKjole - h&m        Cardigan og smykke - Cubus

Her er ett av antrekkene mine fra de siste dagene. Har rett og slett ikke blogget, og skal ikke komme med en av mine teite unnskyldninger igjen. Jeg orket bare ikke, jeg hadde nok av andre ting å surre rundt med. Har alikevell tatt bilder, skrevet et par innlegg, og et par ideer ned. Så blogging, det skal det bli. Jeg har tidenes største motivasjon og inspirasjon for å blogge de neste dagene, jeg måtte bare komme igang. Det er alltid hardest å finne ut når man skal begynne igjen, etter å ha tatt seg noen (rettelse; mange) lange late dager.

Skulle egentlig poste dette innlegget, vell... i 2 tiden. Men, da jeg trykket på lagre og publiser, datt hele skolenettet ut. Just my luck, eller hva? Har ikke hatt tilgang på min mac i dag før nå,  så det var virkelig bare typisk min flaks at noe slik skal skje. Nå skal jeg bruke resten av kvelden (natten) på å få kommentert tilbake til dere, lese litt blogg og lage noen innlegg til i morgen.

Hva syntes du om antrekket?

Mistet biletten min til landstreffet for russ i Stavanger

I dag stresset jeg virkelig etter skolen. Først måtte jeg hente lillebror på SFO, for å så skynte meg hjem og bestille biletter til russetreffet i Stavanger. Satt klar i 20 minutter før bilettsalget åpnet. Jeg var fast bestemt på at bilett, det skal jeg ha. Stressnivået var høyt, og hendene mine var helt skjelvne. Jeg fikk biletten jeg ville ha, og hadde ingen anelse om at alt kom til å gå galt. Da jeg kom til betalingen, kom det opp at chrome ikke støtter den verisjonen av JAVA, som man må ha for å kunne bruke BankID. Jeg mistet biletten min. Alt håp var virkelig ute for meg. Jeg hadde ingen anelse om hva jeg skulle gjøre nå, billettene var jo allerede utsolgt. Jeg prøvde alt, men bankID til mobil, lå til min store sorg nede i det øyeblikket.

Jeg refreshet, refreshet mer, og og refreshet mange ganger. Plutselig kom det opp at det var flere ledige av den jeg ville ha, fordi andre ikke hadde rukket å bestille i tide. Dagen min så endelig lysere ut. Denne gangen brukte jeg Firefox, og betalingen gikk gjennom. Endelig hadde jeg billeten, og det var virkelig en utrolig stor glede og lettelse. Hadde jeg ikke fått billett, er jeg ikke sikker på om jeg hadde ønsket å være russ i det hele tatt. Landstreffet er den store tingen jeg har sett frem til. Heldigvis, gikk alt fint til sist. Etter ulykke, kom heldigvis litt lykke for meg også.

Er du russ i år?

Fisheye

Jeg bare elsker det nye fisheye objektivet til iphonen min! Blir så mye mer spennende bilder, enn rett fram flate bilder. Objektivet gir en liten ekstra-effekt, som gjør bildene enda mer øyevekkende. Har lenge hatt lyst på et objektiv som dette til kameraet også, men det holder til iphonen for nå tror jeg. Den er forresten kjøpt på Ebay, om noen skulle lure på det.

Akkuratt nå ligger jeg og bunnfryser i senga, og varmer meg opp for nok en skoledag i morgen med netflix og Sander. Det blir nok ikke en hard dag i morgen da, ettersom vi bare skal på kino på filmfestivalen hele dagen. Litt film er kjekt, men frykter at jeg kommer til å bli sittende med hodepine og såre øyne, etter 7 timer med kino.

Hva syntes du om fisheye objektiv til mobilen?

News

Det er ganske lenge siden jeg lagde ett slikt innlegg nå, med tanke på hvor mye jeg har kjøpt. Har glemt en del på bildene, men det får da bare være. Har samlet alt på tre bilder, så blir det ikke så masse å bla gjennom. Hater selv å bla gjennom en og en ting på hvert bilde på andre blogger, så da gjør jeg det lettere og samler det i en kategori på hvert bilde. Skjønnhetsprodukter, klær og teknologisk. Enkelt og greit.
Jeg er heelt avhengig av denne selvbruningen, og har brukt den i flere år nå. Så lenge jeg bruker den riktig, og er nøyaktig med smøringen, så får jeg aldri skjolder. Hender jeg slurver, men da må jeg ta i mot straffen selv, hehe. Neglelakkene er et manikyrsett fra OPI, som jeg fikk Sander til å kjøpe i tax-free for meg. Elsker french-manicure, så er utrolig gøy å lakke neglene med slik! Kan lage ett innlegg om hvordan senere, om det er interesse. Hårkuren kjøpte jeg, fordi jeg trengte ny. Jeg er fast bruker av Lee Strafford, men denne gangen prøvde jeg en annen enn den jeg vanligvis bruker. 

Buksa er ei helt vanlig dongeribukse fra MAC, som er det eneste buksemerket jeg går med. Jeg hater å gå med bukser, men denne kan jeg leve med. Den er så myk og god, att man knapt merker at det er ei trang dongeribukse. Skjerfet planla jeg å kjøpe i fjor, men det ble utsolgt med en gang. Da jeg så det på butikken, måtte jeg kjøpe det. Ble utrooolig glad for at jeg gjorde det, fordi nå er det utsolgt igjen. Populær farge, jepp ja. Veska er fra Kreta, men i skinn. Så den har kvalitet. Den er ikke en fake-jalla jalla veske, noe jeg personlig syntes er litt harry. Det er ikke vanskelig å se om ei veske er kopi-design, for å si det slik.. 


Her er litt av hvert av det jeg handlet på Ebay, selv om alt ikke har kommet enda. Var akkuratt i postkassen, å der lå det 2 ting til fra Ebay. Orker ikke å ta nye bilder bare pga det. Chess fikk også endelig ut fingen, og sendt meg en iphone uten defekt. Var på tide. Var utrolig trist å leve uten iphone. Aple-hekta, der har du meg.

Noe du også har?

Antrekk // Back to the basicKjole og hårbånd - h&m        Jakke - Frankrike        Skjerf - Cubus         Sko - Primark

For en herlig dag. Fra nå av, elsker jeg tirsdager. Vi slutter på skolen klokken 13.15, noe som passer meg helt perfekt. Har savnet å slutte tideligere enn klokka 3, som har vært min hverdag i 2 år nå. En perfekt dag, til å faktisk få noe ut av tiden jeg har. Jeg kommer mest sannsynligvis til å bruke mesteparten på netflix, men avslapping er bra det også etter skolen. Kjenner jeg er tung i hodet etter skolen, ettersom vi hadde matte i dag. Jeg har ikke hatt matte på over ett år, og huske knapt snevet av det. Jeg ble ganske stolt over meg selv, når det gikk opp for meg hvordan jeg løser en likning. Slike ting la jeg i glemmeboksen for lengst.

Hva syntes du om antrekket?

The last look backJeg savner denne lille perlen i Kreta. Alle bildene er tatt på hotellet jeg bodde på, som virkelig var helt nydelig. Er bare litt over en uke siden jeg forlot stedet, og jeg savner den vakre utsikten jeg hadde fra privatbalkongen vår. Tenkte jeg kunne dele disse bildene nå, ettersom det var så nydelig der. Øyet blir ikke sårt av å se på slikt. Hele hotellet som en helehet, var så godt planlakt og gjennomført, arkitekturen var virkelig inspirerende. Også til annet bruk, enn arkitektur. Selv om jeg muligens ikke benyttet sjangsen til å bli brun da jeg var der, var selve hotellet en opplevelse i seg selv.

Det finnes mange personer som meg der ute. Vi som ikke klarer å sole oss. Jeg blir alt for rastløs, og føler jeg svimer av fordi det er så kjedelig. Selv om jeg har musikk på full guffe, klarer jeg ikke å ligge i ro. Å ligge i sola mer enn 15 minutter, kan for min del være drepen. Min løsning på dettet, blir d å ty til andre tilltak. Jeg ønsker ikke å gå i solarium ofte nok til og holde fargen. Vi har alle blitt informert om risikoen ved dette. Derfor bruker jeg selvbruning. Skal skrive en liten anbefaling av den jeg bruker, ettersom det vil glede mange at den ikke gir skjolder ved rett bruk. LYKKE!

Hva syntes du om bildene?

Outfit // first day of school
Bukse - Mac        Jakke - Vero Moda        Topp - Gina Tricot        Skjerf - Cubus        Veske - MK       Sunnies - Rayban

Første skoledag er vell den dagen folk kler seg finest på skolen? førsteintrykk betyr virkelig mye. Selv om jeg begynnte i samme klasse som jeg har hatt i 2 år, liker jeg likevell å pynte meg litt. Selv om jeg aldri går med litt "latere" klær offentlig, om ikke jeg har forsovet meg så klart. Eller på regndager eller dager med virkelig drittvær, da er det ikke vits å prøve en gang. Kommer til skolen som et kråkereir uansett da.

Jeg har også en heeeel del nytt å vise dere. Siden sist har jeg shoppet en hel del, og fått hauger av pakker i posten. Alle er ikke kommet enda en gang. Skal få tatt bilder av alt snarest mulig, tenker jeg kan få lagt det ut til i morgen. Blandt dette er det klær, mobil, mobilutstyr, og annet. 

Pynter du deg til første skoledag?

Problemer med prioriteringerDet ville vært naturlig for meg og starte dette blogginnlegget med "ny start, nye muligheter". Men, det skal jeg ikke, ikke i år vertfall. Selvfølgelig, det er et nytt skoleår, med mange nye og forhåpentligvis store muligheter. Men jeg skal ikke drømme for mye, det er trossalt mitt siste år på videregående skole. Jeg må ta skolen mer serriøst enn noen gang. Skolefokus er virkelig skrudd på, og jeg tror at jeg er klar for de fleste utfordringer dette året har å by på.

Den siste uken har fraværet fra bloggen preget meg også. Dårlig samvittighet over latskapen min, den følelsen var virkelig til stede hver eneste dag. Noen ganger sier virkelig alt bare stop, og så legger dårlige vaner seg til. Jeg ble utrolig lei av å forsøke å blogge på det elendige internettet i Kreta, og ga bare helt opp. Uten å si ifra her. Da jeg kom hjem, hadde uvanen uten blogging lagt seg til rette. Jeg orket bare ikke. Dumme meg.

Nå som jeg har tatt meg selv i nakkeskinnet, er jeg på plass igjen. Jeg begynte denne bloggen for å forbedre skriveferdighetene mine og utvikle meg. Slik skal jeg fortsette. Så langt har bloggen bare ført til utallige gode hendelser, og jeg gikk fra 3/4 i norsk, til 5/6. Jeg har utviklet meg helt ekstremt, både med tanke på kreativitet, åpenhet og ikke minst i klesveien. Noe så fantastisk som en egen blogg, vil jeg derfor aldri kunne gi slipp på. Det å være blogger har vært nyttig meg på de mest utenkelige måter, som utenforstående sikkert ikke kan forstå. Nå er jeg klar for en "ny start" (upsi, ble vel et slikt innlegg alikevell). Nå skal jeg inspirere og utvikle meg videre med denne bloggen, og det skal skje hver eneste dag.

I dag skal jeg bruke litt tid på å lage en plan over bloggen. Skrive ned nye ideer, refreshe noen av de gamle, ta bilder og så videre. Jeg elsker å blogge, dele bilder og tekster. Derfor er det viktig å sparke seg selv i rumpa en gang i blandt, og bare bestemme seg for å gjøre ting skikkelig igjen. På samme linje som jeg må ta skolen serriøst, skal jeg også for min egen del ta bloggen like serriøs. Ser for meg mange som sitter og himler med øynene nå, og tenker på hvor lite spennende som skjer i livet mitt, siden jeg setter blogging så høyt. Jeg ønsker bare å ha et eget sted for å utrykke meg selv, så blogg er noe jeg prioriterer fordi jeg selv syntes det er en god metode å gjøre det på.

Hva er livsnødvendig for deg for å komme gjennom en dag?

The greek paradiseHva syntes du om bildene?

Dear butterfly, don´t fly away


Det flyr helt enormt mange nydelige sommerfugler rundt bassenget vårt her i Kreta. I dag bestemte jeg meg for å hoppe over bassenget med kameraet, og ta bilder av dem. Utrolig vanskelig å komme tett på, så bildet er tatt på ganske lang avstand.
Takk for at det finnes gode zoom-objektiver. Ble utrolig fornøyd med dette bildet, hvor jeg har lekt meg litt med bakgrunn, motiv
og forgrunn. Har nå holdt på i en halvtime for å laste dette bildet opp, bra internett kan man ikke akkuratt si jeg har.

Hva syntes du om bildet?

Lyse og blå strender
Nydelige omgivelser over alt, jeg liker meg her. Jeg elsker å reise og oppleve nye steder. Nye fotomotiver, og landskap som er annerledes fra alle jeg har sett tidligere. Tror nesten jeg må ta meg en ny tur rundt i denne lille byen, for å finne noen nye fotomotiver. Muligens finner jeg en skjult skatt, ellers havner jeg rett tilbake til bassengkanten. Er så herligt å ha privatbasseng på hotellet, i tilleg til fellesbassengene. Jeg elsker å kunne sole meg i ro med min egen musikk på høytaler på en madrass i bassenget, og det er ikke like mulig ved fellesbassenget. Livet er herligt, godt og spennende.

Hvor er ditt favoritt reisemål?

Cut - Shape - Colour
Ser så utrolig mange former, farger, utskjæringer, fonter og annet pent her i Kreta. Det er kunst over alt, nydelig kunst. Hotellet jeg bor på har en helt fantastisk arkitektur, og det ville vært helt umulig for meg og vise frem alt her på bloggen. Alt er så stort, området er enormt, og det er alt for lett å gå seg vill her. Senere i dag, når det er golden hour, skal jeg trippe rundt på utsiden av hotellet for å ta noen bilder for å vise frem en liten del. Alt er så pent her, herregud.

I dag har min lillebror fylt 6 år, og dette har vi feiret med frokost på senga, stranda og andre aktiviteter han ønsket å gjennomføre. Senere når vi skal spise middag, har hotellet ordnet kake til den lille heldiggrisen. Har forresten funnet ut at nesten alle legger seg kl 12 her, så etter det fungerer internettet greit nok. Så alle innleggene mine fremmover blir nok skrevet dagen før, fordi det er mission impossible og skrive på dagen når alle på hotellet også bruker nettet. 

Hva syntes du om bildene?

Late bassengdager
Lange solfylte dager, på en bademadrass i bassenget. Dette er de ordene som er behøvd for og forklare mine dager her i Kreta.

Hva gjør du i ferien?

Beta Kreta


I dag har jeg solt meg, gått tur og spist kjempegod mat. Sett bort i fra t jeg er blitt litt solbrent, er dette et fantastisk sted. Internettet her nede i Kreta er skuffende dårlig. Har jobbet i mange timer i dag for å laste opp bilder, men får ikke lastet opp flere enn dette ene her. Er alltid forbberedt på dårlig nett når jeg reiser, men dette slo virkelig på stortrommen. Dårligere internett har jeg ikke vært borti. Satser på å sette meg i resepsjonen (stedet med best internett) i morgen, for å lage blogginnlegg for hele dagen. Vill virkelig ikke ha flere frustrerende dager som denne, hvor ingenting vil fungere.

Hva syntes du om bildene bildet?

Hvordan handle sikkert på Ebay

Som dere sikkert har fått med dere, så ble iPhonen min ødelagt for lit over en uke siden. Jeg bestilte selvfølgelig ny med en gang, men da presterte Chess og sende meg en ødelagt iPhone. Så nå er den på service, og jeg sitter igjen med et knust iphone-hjerte, og håp om å få den tilbake så raskt som over hode mulig. For å dempe denne sorgen, trengte jeg virkelig terapi. Shopping-terapi, med andre ord. Må helt ærlig si at nettshopping på Ebay, er den beste kuren som finnes. Nå har jeg bestilt nok iphone utstyr, og er helt klar for nye eventyr med en ny mobil.

Jeg sitter en del på Ebay, selv om jeg ikke utrykker det så mye her på bloggen. Jeg forguder hele nettsiden, og det er lett å gå litt amokk. Hver gang jeg poster innlegg som dette, pleier jeg å få en del spørsmål og masse god respons. Akkuratt nå har jeg tid, så under bildet finner dere alle mine verdifulle Ebay-tips. Kommer muligens til å skrive flere innlegg som dette, om det faller i smak.


Lenker: Kameralinser til iphone  -  3 meter Iphonelader  - Vannsikker iphonepose  -  DIY polaridbilder  -  Iphonedeksel  - Neglepynt

Når vi handler på Ebay, er deg lett å falle i flere feller. Det er det generelt på alle netthandelsider. Det er mye utvalg, og det finnes alt for mange annonser for en og samme gjenstand. Det er lett å gjøre litt feil, og ikke helt forstå. Ebay kan være den beste shopping siden som finnes, men du kan også havne i de verste situasjonene som kan forestilles. Det er ikke få historier jeg har hørt fra andre som har bestilt seg dyre telefoner, sko og vesker, og fått en stein i en eske tilsendt. 

1. Det første jeg pleier å se etter er om selgeren er troverdig. Da er de ofte merket med "Top rated seller". Disse selgerne har fått mest gode tilbakemeldinger, som kunder må gi tilbake etter hvert kjøpt. Man kan også se hvor mange salg selgeren har gjort, og hvor høy prosenten er over hvor fornøyde kundene er. Ofte selger folk gjenstander billigere enn disse top-rated selgerne, men jeg ville heller brukt noen kroner ekstra for å faktisk få det jeg betaler for. Billigst er ikke alltid best.

2. Man må også tenke på frakt og toll. Koster produktet mer enn 200 kr, risikerer du å betale toll. Hver selger har også sin egen pris for frakt. Jeg pleier alltid å se etter dem som har gratis, ettersom det blir lettere for meg og tenke på sluttsummen da. Noen selgere er utrolig sleipe når det kommer til frakt. Jeg har funnet mange pene ting som er ellers ganske dyre her i Norge, men var døsbillige på Ebay. Da har det vist seg at frakten var 3 ganger dyrere enn selve produktprisen, og jeg styrte unna selgeren. Jeg syntes slike selgere virker sleipe.

3. En annen ting jeg som regel ser etter, er kun produkter som er listet som "buy now". Da får jeg kjøpt produktet med en gang, og prisen er allerede bestemt. Ett annet alternativ på Ebay er jo bid now, som er en bud-konkurranse. Av og til kan du få utrolig gode produkter på slike runder, men personlig er jeg ikke glad i dem. Når man først byr på en ting, er det bindende. Så må du sitte og vente for å se om du vant budrunden, eller om du må legge inn et høyere bud for å vinne. Det noe jeg ikke har tålmodighet til.

4. Noe annet som er generelt viktig, er å tenke på hvordan du betaler. Når man handler på nett, tror mange at svindel-sjangsene øker. Derfor er det viktig å tenke smart akkuratt her. Før du handler på Ebay bør du opprette deg en Paypal konto. Dette gjør kortinformasjonen din hemmelig over alt, ettersom du kan bruke det på de fleste nettbutikker. Paypal kan også fungere som en forsikring. Dersom du ikke får varen du bestilte, får du igjen pengene. Husk å aldri gjennomføre betalingen gjennom andre metoder enn Ebay og Paypal vertfall.

5. Det siste jeg skal legge til på denne "ebay shopping tips"-listen min, kan virke som en småting. Som oftest får du retunert eller byttet kjøpet ditt, om du ikke er fornøyd. Når du handler er det viktig å sjekke om varen er ny eller brukt. Jeg selv liker ikke å handle mye brukt, med mindre det er skikkelig stilig. Om du handler klær, er gjerne størrelse, farge, stoff osv. viktig å dobbeltsjekke før du bestiller. Dette gjelder også deksler til telefoner, kamerautstyr osv også, dobbeltsjekk at du bestiller rett! Det er alt for lett å bestille feil, men selgeren er ofte villig til å la det fikses. Bare du merker det før det kommer i posten, fordi da sitter du gjerne igjen med noe du vil bytte, som muligens tar utrolig lang tid. Det er surt. 

Har du noen tips og legge til?

Adventure is calling

Har helt glemt bort bloggen den siste tiden. Tiden har gått så raskt, og nå sitter jeg her da og skriver til dere. Jeg er for tiden i varme Kreta, og koser meg så langt. Vi reiste tiiiidlig i dag fra Stavanger, så jeg er egentlig ganske utslitt. Det å reise sluker virkelig all energi ut av deg. Passer fint at ferier er til for å slappe av, fordi reising kan virkelig være både tungt og hektisk. Men nå er jeg her endelig, og er ganske klar for og nyte den neste uka her nede i varmen, før jeg må begynne å tenke på skole og annet igjen.

Hellas er et utrolig pent land. Noe jeg generelt tenker om alt annet enn kjedelige gamle hjemme. Å ta bilder her nede skal bli utrolig spennende, spessielt med de nye filterene jeg har kjøpt. Gleder meg til å vise frem bilder jeg tar av stedet, gater, strender og lignende. Reiser for meg er ikke alltid bare sol, varme og et glass brus ved strandkanten. Jeg liker å gå rundt og se pene ting som ser pent ut gjennom objektivet, og kan minnes tilbake til i ettertid gjennom bilder. Høres muligens like overfladisk ut begge mulighetene, men der har du i alle fall meg.


Har du vært i Kreta?

Les mer i arkivet » Juni 2016 » Februar 2016 » Januar 2016
hits