Tips; Hva du bør kjøpe til skolestart!

Vi begynner å nærme oss starten på et nytt skoleår, og sommerferien har allerede passert halvveis. Mange av oss skal flytte bort for å studere, noen skal gå på videregående og andre på ungdomsskolen. Uansett hvilket trinn du er på, eller hvor langt du er kommet i utdanningen din, tror jeg at disse tipsene vil være gjeldende for de fleste av oss. Noen ganger klarer man bare ikke helt selv å finne ut hva man trenger og ikke trenger til skolestart, fordi vi har et hav med muligheter. Vi har bøttevis med både brukelige og ubrukelige gjenstander til studiene våre. Under har jeg listet opp noen av de tingene jeg skal sørge for å skaffe meg før jeg starter på skolen igjen.

✓ Ryggsekk Jeg får vondt i ryggen bare ved å tenke på hvordan jeg kom meg til skolen de siste tre årene. Jeg gikk 30 minutter hver vei, med en veske fylt med mac, vannflaske, bøker og annet skole dilldall. Tanken på de turene gjør enda vondt i hjertet mitt. Jeg skal ha ryggen min hele livet, og da kan jeg ikke fortsette med de gamle vanene, og jeg anbefaler dere andre til å følge meg på dette punktet! Veska di kan være så dyr og så pen du bare vil, men det vil ikke se like pent ut på deg når du blir eldre. Ta vare på deg selv og kjøp en god sekk. Det er utrolig mange pene nå fortiden, og er dessuten utrolig trendy. Selv hater jeg de klassiske stormberg og bergans skolesekkene, og har ikke hatt en siden ungdomsskolen. Under kan dere se noen pene ryggsekker i forskjellige prisklasser!

Backpacks

 

✓ Almanakk En ting jeg overhode ikke kan overleve uten, er almanakken min. Nå har det seg slik at den har forsvunnet under flyttingen som har pågått en stund nå, og livet mitt har bare blitt et stort sort hull. Sånn helt seriøst, jeg har ikke kontroll på noen ting lenger. Så det er definitivt noe jeg skal kjøpe meg før skolestart. Jeg er en kontrollfreak, I confess. I Almanakken min skriver jeg ned alle avtaler, viktige datoer, prøver, innleveringer og absolutt alt som må gjøres i løpet av dagen. Hvert skoleår lager jeg meg en ny almanakk for å holde kontroll på livet mitt, og den kommer spesielt til god bruk i hektiske perioder. 

 

almanakk

 

 

✓ Pleieprodukter Nå som jeg skal begynne på universitetet, innser jeg at noen skoledager kan bli lengre enn normalt, jeg vil være mer ute og enkelt og greit ikke ha tilgang til mine dagligdagse produkter lenger. Derfor syntes jeg det er viktig å kjøpe inn en god håndkrem, lipsyl, tørrsjampo og andre produkter som er små og enkle å ta med seg for en lang dag på campus. En annen ting som kan være smart å ta med seg, er paracett eller ibux. Man vet nemlig aldri når en liten hodepine kommer snikende. Det kan komme av stress, tett luft, lite søvn, spenninger, and who knows what. Ta med deg noe smertelindrende for å holde ut dagen fremfor å gå hjem. Fravær er i mine øyne fyfy, og jeg unngår det så langt jeg klarer. Gjerne ta med litt sminke for å friske ansiktet opp i løpet av dagen også.

emergenzy kit

 

✓ Noe å notere med For meg som noterer omtrent hvert eneste ord som kommer ut av lærerens munn, må jeg ha noe jeg kan skrive effektivt med. Jeg er i tvil på om jeg skal investere i en iPad til dette skoleåret, eller om jeg skal gjøre det på mac. Jeg skriver ikke for hånd pga. jeg får fryktelig vondt i hånda etter en liten stund, og det er ikke effektivt nok når man skal skrive ned mye. Det er faktisk forskelig bevist at du lærer bedre av å notere for hånd! Gå til innkjøp av søte notatbøker, markører og penner i alle regnbuens farger dersom du er så heldig og kan notere for hånd. Dersom du trenger å skrive større mengder, kjappere, anbefaler jeg å bruke noe digitalt. Men, da er det viktig at du har selvkontroll og ikke gjør noen ting annet enn å notere. Jeg har lastet ned en app som gjør at jeg kan "blokkere" bort alle sidene som jeg besøker når jeg kjeder meg, slik at den hjelper meg til å ha bedre fokus på undervisningen. 

schoolstuff

 

✓ The perfect outfit Det er sikkert ikke bare meg som får et lite selvtillitsboost av å være litt ekstra pen den første dagen eller uken på skolebenken. Jeg har i hvert fall en tradisjon som gir meg "lov" til å kjøpe inn et nytt antrekk til skolestart. Spesielt når jeg skal begynne på en helt ny skole, kan den selvtillitsboosten komme godt med. Start et nytt år med et nytt fresht antrekk og la det nye antrekket motivere deg til å gjøre det ekstra godt i år. På bildet er noe jeg vurderer som mitt back to school-outfit.

back to school
Hva annet bør man kjøpe inn til skolestart?

 

OOTD

Lange dager uten pc tilgjengelig, fører til blogginnlegg som publiseres sent på kvelden. Typisk meg tar antrekksbilder når det er lyst og pent ute, legger fra meg kamera, og fører dem ikke over før mørket har lagt seg. Det resulterer i at jeg uvitende sitter med litt ufokuserte bilder som eneste blogg materiell, haha! Men, det får gå for i dag. Nå skal jeg uansett snart hoppe i dusjen og legge meg, fordi i morgen begynner jeg på jobb kl 10.00, noe som aldri blir lett. Håper alle har hatt en flott dag!

Veske Marc by Marc Jacobs        Cardigan Acne        Body h&m        Bukse Cubus        Hatt Primark

Hva skal du bruke morgendagen til?

Sneakpeak på høstfavoritter hos Nelly

Jeg har, som mange andre også har, meldt meg på nyhetsbrevet til nelly.com. Jeg får mail av dem ganske ofte, om nyheter og salg. I dag fikk jeg vite at de har kommet ut med noen høstnyheter, noe jeg alltid syntes er spennende. Jeg fikk også se litt av det som snart kommer i butikken, og det gleder jeg meg til! Men, av det de allerede har lagt ut for salg, klarte jeg selvfølgelig å finne meg noen favoritter. 

LINKER
 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10

Er det bare jeg som syntes at klærene ser sååå mye penere ut på modellen, enn på bildene uten person? Hah, det er rart, men sant. Muligens det har noe med stylingen å gjøre, men slik er det bare. Nå har dere vertfall sett mine høstfavoritter fra Nelly. Holder også på og lager et høsttrend innlegg for tiden, men det tar utrolig lang tid å lage. Jeg håper på å være ferdig i løpet av uka, og gleder meg til å publisere det. Jeg er personen som handler inn høstklær om sommeren, fordi jeg alltid gleder meg til høsten.

Når starter du høsthandelen?

What i`d love to wear today

classic

 

Hva syntes du?

♡ BareMinerals ♡

Er det et sminkemerke jeg ikke klarer å gi opp, så er det BareMinerals. Jeg vet ikke helt hva det er, men jeg har bare alltid vært skikkelig fornøyd med produktene jeg kjøper fra dem. Et lite ekstra pluss er jo at det er solfaktor i produktene for huden, noe jeg tror de aller fleste syntes er helt fantastisk! Jeg smører meg aldri med solkrem når jeg er hjemme, noe jeg kanskje burde. Derfor er det så greit å ha sminkeprodukter som hjelper til og beskytter huden. 

Som oftest er det bare fundation og sminkekoster jeg har kjøpt fra BareMinerals, og denne gangen tenkte jeg at jeg skulle prøve foundation i en ny form! Jeg pleier å bruke fundation i pulverform fra merket, men denne gangen kjøpte jeg en i fast form. Jeg har ikke testet den enda, men har på følelsen av at denne vil dekke bedre, uten at jeg ser oversminket ut. 

Jeg har en veldig lys hud, og kjøper da en av de lyseste fundationene de har! Den passer meg ikke akkurat nå, fordi jeg utrolig nok har fått litt farge denne sommeren. Men, når fargen forsvinner, vil denne fundationen passe meg perfekt. Jeg har kjøpt den i fargen R110. 


Hva er ditt favoritt sminkemerke?


Hva skal jeg studere til neste år?

Jeg har i flere måneder levd i uvitenhet om hva jeg skal gjøre til neste år. Friår var utelukket. Det var bestemt at Stavanger var stedet jeg skulle til. Jeg hadde søkt på skoler. Journalistikk ved Universitetet i Stavanger var i starten førstevalget mitt, og markedsføringsledelse ved BI var min plan B. Men, når månedene gikk, ble jeg bare mer og mer usikker. Jeg ville gå på begge linjene, men visste at jeg bare kunne ta en om gangen. Et valg virket helt umulig. Jeg skrev lange lister med positive og negative ting ved begge valgene, uten at det førte meg videre. Ikke et lite steg en gang. Jeg prøvde også å få innvendinger og tanker fra andre, ettersom jeg selv var så ubesluttsom. Det førte meg ikke noe lenger det heller.

I dag fant jeg ut at jeg bare måtte velge en, og satse på at det blir det riktige valget. Dersom det ikke passer meg alikevell, så kan jeg jo bare bytte til noe annet til neste år! Valget mitt ble plutselig en god del enklere. Dersom jeg valgte BI, men droppet ut etter ett år, ville jeg hatt i underkant av 60 000 kr i studielån. Det hadde heller ikke vært sikkert at jeg kom inn på journalistikk på UIS igjen, ettersom karaktersnittet der kan hoppe opp. Dersom jeg valgte UIS, kunne jeg droppe ut uten studielån, og en nesten garantert plass på BI igjen. Valget var da lett. 

Til neste år vil dere derfor få se og oppleve meg som skal studere journalistikk til neste. Det var jo i bunn og grunn plan A for meg, og er noe jeg har hatt lyst til siden ungdomsskolen. Jeg har troen på at det ikke vil bli 3 vanskelige år, ettersom jeg har mye av teorien på plass allerede. Takket være medier og kommunikasjon på vgs, er jeg godt forberedt for studiene mine, og nå kjenner jeg at jeg gleder meg. Når jeg er ferdig ønsker jeg å ta enda en bachelorgrad og en mastergrad, gjerne samtidig! Men det får tiden bare vise meg, akkurat nå skal jeg bare ta en bachelorgrad i journalistikk.

Hvor skal du til høsten?

Grey, white and blue

Kjole og cardigan h&m        Sko Toms        Solbriller RayBan        Klokke DW        Veske Marc by marc jacobs

Når jeg nå ser ut av vinduet mitt, hagler det ned med regn. Jeg sitter inne i pysjamas, og vet at jeg egentlig burde komt meg ut av senga for lenge siden. Om en halvtime har jeg avtalt å møte kjæresten, men så sitter jeg jo her da, i pysjamasbuksen med enhjørninger på - og uten sminke. Det er på slike dager jeg blir glad for at jeg tok mange bilder utendørs dagen før. Det er ikke gøy å stå ute i regnværet og ta bilder, og i slikt vær blir aldri antrekksbilder pene. Heldigvis viser værvarsleren at det skal bli litt penere senere i dag, noe som gjør en bloggers jobb en del mye bedre. 

Hva skal du i dag?

Tips; Redigere mobilbilder

Heisann! I dag har jeg tenkt å vise dere hvordan jeg redigerer bildene jeg tar med mobiltelefonen min, med kun èn app! Det er gjort i på 3 enkle trinn, og går egentlig av seg selv med en gang du er bevisst på det. Jeg gjør ikke mye med mobilbildene mye før jeg eventuelt legger dem ut på instagram, facebook eller bloggen, så det er altså ikke noe hokus pokus triks som tar 100 år å lære seg, med 10 forskjellige applikasjoner. Alt jeg bruker er noen effekter i mobilkameraet mitt, og applikasjonen VSCOcam, som er den eneste jeg bruker til å legge på filter, justere lys, kontraster og skarphet osv om det er nødvendig.

Det første jeg gjør er å velge filter på selve mobilkameraet. For å gjøre det trykker du på de tre sirklene i grønn, blå og rød nede i det høyre hjørnet. Jeg er helt forelsket i filteret "utvasket", og bruker det på så og si ALLE bildene mine! Jeg har også veldig sansen for å ta kvadrate bilder med mobilen min, for å få en følelse av polarid. Det får du ved å sveipe over skjermen inne på kameraapplikasjonen. Så knipser jeg bilder til jeg blir fornøyd, og åpner VSCOcam, som er gratis på appstore. 


Som dere ser, er det mange filtre å velge mellom i denne applikasjonen, så jeg har like så godt slettet alle andre redigeringsprogrammer jeg en gang hadde. De fire du ser over er de jeg liker best, og som er mest brukt av meg. Man kan også variere styrken på filtrene ved å trykke to ganger på det valgte filteret helt nede på skjermen, for å så dra opp og ned på styrken. Jeg tror alle finner noe de liker i denne applikasjonen. I dette tilfellet følte jeg det var godt nok lys og gode kontraster, og valgte derfor å ikke justere på det. Om du lurer på hvordan man gjør det, så er det bare til å si ifra i kommentarfeltet! Når jeg er ferdig å redigere bildet mitt, kan jeg lagre det på mobilen, eller sende bildet rett på Facebook eller Instagram. Her ser dere hvor stor forbedring alt dette gir bildet! Jeg elsker filteret, og er ikke den typiske personen som velger filter for å få en brunere hudfarge. Jeg gjør den egentlig mye bleikere, men føler det blir et gammelt vintage preg over bildet, noe jeg liker godt! Håper dere liker denne type innlegg på bloggen, så det er bare til å si ifra dersom dere har noen ønsker om hva jeg skal tipse om :)


Hvilken redigeringsapp bruker du på bildene dine?

Apartment decoration

Apartment decoration

 

Nå er det kun 20 dager til jeg skal flytte til leiligheten min i Sandnes, og den er nesten helt innflyttningsklar nå. Så og si alle nødvendige møbler, kjøkkenutstyr og dekorasjonsdetaljer er kjøpt inn, og jeg er utrolig fornøyd med hvordan leiligheten begynner å forme seg. Som dere ser så går fargene i sort, hvitt, grått og blått, noe som tilfeldigvis er fargepalettet i klesskapet mitt også. På bildet over har jeg forsøkt å finne gjenstander så like som mulig som dem jeg har i leiligheten. Jeg har også kjøpt inn en del gjenstander til DIY-prosjekter til leiligheten, noe jeg tror blir kjempeflott. Jeg gleder med vanvittig mye til å vise frem leiligheten, alle prosjektene ect. her på bloggen. 

Hva syntes du om detaljene så langt?

En freshere look

"WOOOW, hva har skjedd?" tenkte dere sikkert når dere så at jeg, endelig, har endret designet her på bloggen. Jeg håper dere blir fornøyde med det.Som jeg sa tidligere i dag, så er det ingenting å gjøre på søndager! Jeg har lenge tenkt på å lage et nytt design som passer meg bedre, og gir dere bedre bevegelsesmulighet på bloggen, men har bare aldri fått fingeren ut. Dermed ble det til at jeg bare gjorde det i dag. Jeg har endelig fått tilbake den ønskede sidemenyen, en søkefunksjon og har gjord det lettere for dere å finne meg på sosiale medier! Jeg har sakt farvell til plain white, og satt inn noen få fargede elementer. Akkurat nå er jeg fornøyd, men det kan hende at det blir noen småjusteringer i fremtiden som kommer. 

Ellers er ikke dette det eneste jeg har planer om å "fornye" i fremtiden. Om dere har følgt med på bloggen min en stund, vet dere at jeg rundt juletider snakket om at jeg ville gjøre noe stort med håret mitt. Vel, jeg har enda planer om det. Men slike store forandringer tar tid for en som meg. Jeg kan gå rundt i månedsvis og vurdere frem og tilbake hva jeg ønsker å gjøre, uten å komme til noe fasit. Jeg er med andre ord ikke tattoo-personen, ettersom det ville tatt meg årevis å vurdere en slik beslutning. Denne gangen har dilemmaet vært om jeg skal klippe av lengdene på håret, for å få en lob-frisyre. Håret mitt er voldsomt slitt etter alle fargingene det har vært gjennom de siste årene, selv om jeg har gått uten å farge det i ett år nå. Noe du ser på etterveksten min på bildene under, heh - flaut -. Jeg får se om jeg klarer å gjennomføre det enten denne uka, eller neste. Hvem vet når jeg får fingeren ut får den neste freshe looken.Hva syntes du om det nye designet mitt?

Tips: Rene sminkekoster på 1-2-3

I dag har jeg, utrolig nok, vasket sminkekostene mine! Noe jeg, og sikkert mange andre er dårlige til å huske og gjøre. Det er tross alt søndag, hva annet har jeg å finne på? Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre det om til en vane, men jeg kommer aldri på det før jeg står og rullerer de skitne kostene over ansiktet mitt. I går kveld sovnet jeg tidelig og uventet, og rakk ikke å fjerne sminken min. Som straff for dette våknet jeg med et par nye uvelkomne kviser, som fik meg til å huske på at de kunne like så godt kommet av sminkekostene mine. Så i dag ble dagen hvor jeg endelig gjennomførte den sårt nødvendige sminkekostvasken. Nå kan jeg leve en stund uten dårlig samvittighet for huden min, endelig!

Det første jeg gjorde var å fine frem shampo, og tok en liten dash i håndflaten. Deretter gjorde jeg sminkekosten våt, før jeg "rullet" inn shampoen ved å gni sminkekosten i håndflaten min. Det er så mye sminke, døde hudceller og bakterier på sminkekoster at dette er et absolutt must for min del. Når man først tenker på det, er egentlig sminkekoster ganske ekkelt og uhygenisk dersom man ikke vasker dem, og der er jeg veldig guilty. 
Når jeg var ferdig med shamporutinen min, var det på tide å vaske alt bort. Jeg brukte lunket vann i springen, og holdt kosten nedover for å ikke få vann i hårfestet. Jeg gjorde noen liknende bevegelser i håndflaten min for å få ut sminkerestene. Denne prosessen gjorde jeg helt til vannet ikke var farget lenger, noe som tok en liten stund! Utrolig ekkelt å stå å se på hvor mye sminke som faktisk var i kostene.

Nå ligger sminkekostene mine på tørk, og er snart klar for neste bruk! Det er viktig at man lar sminkekostene tørke "opp-ned", slik at vannet ikke renner inn i festet, forodi da kan det løsne og ødelegge kostene dine. Jeg har en såpass praktisk vask, at det lot seg gjøres der, på et rent håndkle. Men dersom du ikke har det, kan du finne på mange ulike kreative løsninger for å tørke sminkekostene dine "den riktige" veien. 

Når vasket du sminkekostene dine sist?

Shades of pink

Om sommeren pleier folk å dra frem hele regnbuen de fleste jenters klesskaper inneholder, men slik er det ikke for meg. Jeg har for det meste fargenøytrale klær i sort, hvitt, beige og grått. Farger har ikke vært dominerende i mitt klesskap siden jeg gikk i, vell 8.ende klasse. Det var tiden hvor session var min gud, og jeg tilba de fargerike dyre swag klærene de solgte. Som en besatt hund på hundesnacks, jeg er seriøs. Det var ikke før etter noen tusenlapper og 1-2 skoleår jeg oppdaget at det var noe penere enn dette. Da begynte jeg å opparbeide garderoben jeg har nå i dag, som egentlig mangler farger. Mistenker at jeg fikk nok i 14-års alderen, og at det er hoved årsaken til min fargeløse sans nå.

Det var ikke før nå nylig at jeg tenkte at en veldig sterk farge kunne fremheve veldig mye på meg. Jeg har alltid vist at røde lepper har kledd meg, men har aldri utforsket noe mer enn det når det kommer til leppene mine, og sminke generelt. Derfor gikk jeg til innkjøp av en knæsj rosa matt leppestift, og en transparant lip-liner, slik at jeg kunne bruke den til andre eventuelle farger også. Angrer jeg? Nei! Denne rosa leppestiften har vært min regnbueklatt denne sommeren, og nå vurderer jeg å gå til innkjøp av enda flere farger også. 
En liten morsom ting med dette innlegget, er at det egentlig skulle inneholde flere bilder med litt close-up av fargen, men det ble droppet. Det ene nesehullet mitt er litt større enn det andre, noe som er veldig vanlig hos de fleste av oss. Men, da jeg tok bildene var jeg ekstremt uheldig med kameravinkelen. Det ene nesehullet så ut som et stort sort hull i forhold til det andre, jeg satt å lo så kraftig av meg selv da jeg så det, men bestemte meg for å ikke publisere det. Man vet virkelig ikke hvem som kommer over det, og utnytter sjangsen til å slenge en negativt ladet kommentar. Selv syntes jeg bare det var morsomt, men jeg skal virkelig ikke la bloggen bli et sted hvor jeg åpner for nettroll til å leke fritt. Nobody is perfect. Jeg har det store nesehullet mitt, og nettrollene har sine onde kommentarer :)


Hvilken farge har du på leppene dine denne sommeren?

Påbygg dreper en del av deg

I forrige innlegg skrev jeg om hvordan jeg lå våken og funderte rundt hvilket valg jeg skal ta om skole de neste dagene. Men, jeg må jo ha kommet i denne situasjonen på et vis, når jeg har kommet inn på to skoler med høyere utdanning. Det er dette jeg skal ta opp i dette innlegget, nemlig hvordan året med påbygg har vært! Et påbyggsår er beryktet for å være hardt, tøft og ekstremt tungt teoretisk sett. For meg som hadde gått veldig praktisk rettet yrkesfag i to år, kan jeg love dere at overgangen var tøff! Hadde det ikke vært for at jeg lærer raskt, tror jeg ikke at jeg ville kommet inn på en eneste skole nå.

Jeg kan like så godt begynne helt fra starten, fra ungdomsskolen. Jeg har alltid visst at jeg skal på høyskole, studere, få meg en bachelor og ganske sannsynlig en master! Innen hvilket felt har jeg aldri vært helt sikker på, så jeg bestemte meg for å gå på medier og kommunikasjon på videregående. Jeg hadde to fantastiske år ved denne linja, før jeg sto fremfor påbygg. Jeg kunne få et litt "annerledes" påbyggsår ettersom jeg hadde gått på media, hvor jeg slapp valgfag og kunne ha mediefag dette året. Det ville også bety at jeg hadde 5 timer ekstra på skolebenken hver uke, i forhold til vanlig påbygg. "Good deal" tenkte jeg, fordi da slipper jeg jo å lære meg et helt nytt fag. 

Påbyggsåret mitt begynte, og jeg innså i starten at det holdt opp til røyktet sitt. Det var utrolig tøft i starten. Det var flere ganger jeg hadde lyst å droppe ut, hoppe av og bli en del av drop-out statistikken. Jeg fant ut at jeg måtte finne motivasjonsfaktorer som holdt meg på skolebenken, noe som kom til å bli dyrt for min del. Jeg bestilte meg london-tur, så frem til klassetur og russetiden. Jeg hadde mange nedtellinger, og det var disse som holdt meg igjen. Etter hvert, rundt juletidene, lettet det litt opp i skyene, jeg fant hvilke puggemetoder som fungerte for meg og de siste månedene så endelig lysere ut. 

Jeg har alltid hatt litt klisterhjerne, så det er lett for meg å huske ting. For meg fungerte det å notere febrilsk i alle timer, i alle fag, og lese lnoen ganger gjennom notatene før en prøve. Jeg klarte å komme meg fra 3 til 5 i matte, og på et magisk vis fikk jeg 5 i naturfag, uten å vite hva jeg leste om. Det ble fortalt at norsk og historie var de tøffeste fagene på påbygg. Historie var mitt sterkeste fag, og jeg har en sterk tro på at karakteren man får i norsk varierer veldig på hvilken lærer du har. Jeg kan enkelt si at det gikk bedre for meg på eksamen, både i bokmål og nynorsk, enn hva mine TO norsklærere ville gi meg. 

Under dette tøffe skoleåret med lange skoledager, tøffe teoretiske skoletimer lærerene stappet med teori de egentlig ikke hadde tid til å gjennomgå, lekser som jeg så vidt husket hva var - hadde jeg 2 jobber og russetiden. Jeg skrev så ofte jeg klarte for lokalavisen, jobbet etter skoletid på kjøpesenteret og feiret i helgene. Noen dager prøvde jeg å gå på trening, men man kan mildt si at det ble veldig undervurdert inni alle prioriteringene mine. Jeg hadde det veldig travelt, og var alltid helt utslitt når jeg endelig hadde en dag av. Jeg sov store deler av dagene, samtidig som jeg prøvde å holde bloggen gående, noe som ikke ble like vellykket som det andre. Til tider skulle man trodd at jeg hadde slitt ut både kroppen og hjernen totalt.

Etter mye frem og tilbake, ble det endelig eksamenstid for meg. Jeg ble trukket opp i bokmål og sidemål skriftlig, i tillegg til mediefag praktisk eksamen. Jeg har altså aldri blitt trukket til en muntlig eksamen! Disse eksamenene kom ganske raskt etter russetiden min, noe som gikk helt greit for min del. Jeg hadde ikke behov for å pugge til noen av eksamenene mine, fordi jeg hadde allerede all teori jeg trengte etter den crazy noteringen min i timene. (Note to self; Til neste år kjøper jeg iPad, så ødelegger jeg ikke ryggen på skoleveien med mac`en.) Eksamen gikk veldig bra, jeg kunne kanskje gjort det enda litt bedre, men når jeg ser på det store bildet nå, ser jeg at jeg virkelig gjorde alt jeg kunne. Jeg var så utmattet og demotivert mot slutten, at noe bedre tror jeg ikke hadde vært mulig.

Den første måneden har jeg brukt til å slappe av, masse. Jeg har vært så utslitt at sol er ikke noe jeg har sett på lenge. Jeg har ikke vært mye utendørs, og har egentlig bare ønsket å ligge inne alene, hele dagen og sove. Selv om det tross alt var ferie, klarte jeg ikke å utnytte det noe særlig. Jeg isolerte meg selv, rett og slett. Påbygg spiser en eventyrlig del av deg, dreper kreativiteten din, og tvinger deg inn i timer fylt med stress, angst og gråt. Jeg har ikke rørt kameraet mitt på noen måneder nå en gang, jeg som var så ivrig før, fordi påbygg la virkelig en demper på kreativiteten og fritiden min.

Jeg har nå hørt at høyskole ikke kan sammenlignes med videregående en gang. Jeg kan aldri i mine villeste tanker se for meg noe så vilt som påbygg igjen. Hadde jeg visst hva jeg gikk inn for da jeg søkte om påbygg, hadde jeg sikkert hoppet rett av og funnet en lærlingplass på flekken. Når jeg leser hva jeg nettopp har skrevet, virker et friår best for meg til neste år, but hell no. Jeg skal tilbake til skolebenken til høsten, fordi da studerer jeg det jeg selv vil, noe jeg er interessert i, noe som får frem gleden og kreativiteten i meg! Jeg må bare finne ut hvilken skole først, heheh.

Hva er det tøffeste du har gått gjennom?

Søvnløse og tankefulle netter

Heisann! Merker på hele sjelen at det er lenge siden jeg har logget inn her nå - og jeg blir så utrolig glad av å se at det enda er en del som besøker bloggen min hver eneste dag, selv om jeg ikke er så aktiv selv. Jeg går konstant rundt med en klump i magen fordi jeg ikke blogger, noe jeg elsker, men for hver dag det går blir det bare vanskeligere og vanskeligere å logge inn igjen. Livet mitt de siste månedene har vært et helt tivoli for seg selv in real life. Det har vært mye glede, sorg, stress og hele følelseshjulet på en gang. Jeg vet ikke hvor jeg kan begynne for å fortelle alt en gang - men nå sitter jeg her, klokken hav 4 på natten og skriver. En liten del av meg sitter å skriker fra innsiden fordi jeg skal være på jobb klokken 10.00 i morgen tidelig. Men, det er bare noe underlig og magisk ved nattestillheten, fordi det er da alle tankene og de kreative ideene mine kommer ut, som ressulterer i at jeg ligger søvnløs, med et snorkende monster av en kjæreste ved siden av meg. 

Dilemmaet for denne natten, er at jeg tenker alt for mye på fremtiden min. For ett par uker siden fikk jeg vite at jeg hadde kommet inn på Merkedsføringsledelse på BI i Stavanger, noe som gjorde meg kjempeglad og superklar for skolestart. Jeg ble med en gang sikker ,"Yepp, det er der jeg skal til høsten", I dag fikk jeg vite at i tillegg til dette, hadde jeg kommet inn på Journalistikk ved Universitetet i Stavanger, og tanken slo meg - det hadde vært så mye enklere om jeg bare hadde kommet inn på èn av skolene. Fordi jeg har så inderlig lyst å gå på begge linjene, ta alle fagene, både innenfor journalistikk og markedsføringsledelse. 

Jeg har laget uendelig med pro and con lister, for å finne ut hvor jeg helst vil gå, men jeg har ikke kommet noen vei. Jeg har leilighet og alt klart til innflytting i Stavanger, alt er lagt til rette for meg, utenom et valg. Et dumt valg, som jeg sikkert kommer til å angre på uansett hva jeg lander på. Jeg tok meg selv i å tenke at jeg kanskje burde gjord det værre på skolen, slik at jeg hadde fått et dårligt karaktersnitt og ikke kommet inn på begge linjene - og dermed ikke vært i denne situasjonen jeg er i nå - søvnløs.

Tanken på å ta to bachelorgrader samtidig har slått meg, og det hardt. Men jeg vet ikke om jeg hadde taklet det, ei heller hatt tid til det. Jeg har nettopp gått gjennom verdens tøffeste skoleår, påbygg. Jeg er så usikker på om jeg kunne klart 3 år med enda hardere arbeid. Tenk om eksamenene kræsjer, eller om timeplanen blir lagd slik at jeg må være på to steder samtidig? Hvordan kunne jeg liksom klare å ta TO bachelorgrader samtidig, når alt stritter i mot det? Om noen har erfaring med å ta to samtidig, blir jeg mer enn glad om du/dere kan dele hvordan det fungerer med meg. 

En ting er sikkert og visst - jeg skal gå på skole. Jeg vet bare ikke hvilken enda, og alt som må gjøres nå er å akseptere ett av tilbudene, og avslå det andre. Hvilket? nei det vet ikke jeg. Jeg kan se for meg selv i begge yrkene, men jeg kan også se de store forskjellene på jobbmuligheter, arbeidstider og lønn. Journalistikken ligger i hjertet mitt, men er en drøm jeg kan følge opp ved siden av en annen jobb også. Markedsføringsledelse virker utrolig spennende, og vil gi meg mange flere jobbmuligheter i tillegg til mulighet for å ta en mastergrad senere. Hvordan jeg skal gripe denne konflikten, har jeg ingen anelse om. Andre forteller meg at jeg bør ta den som lønner meg best, men er det ikke trivsel som er viktigst da? 


Jeg kunne ikke skru på lyset og knipse bilder av meg selv med selvutløseren nå, pga "the sleeping beaty" rett vesiden av meg, så jeg slenger med et bilde hvor jeg sitter i en lignende situasjon som nå.

Hva ville du gjort i min situasjon?

Les mer i arkivet » Juni 2016 » Februar 2016 » Januar 2016
hits