Summer baby


Noe av det jeg elsker ved at vi nærmer oss sommer, er alle blomstene som popper opp over alt. De er så utrolig vakre, og med riktig lys kan det bli riktig så pene bilder. Jeg har lagt merke til at oppløsningen på bildene mine ikke er den samme når jeg laster dem opp på blogg.no lenger. Tror jeg må lese meg litt opp på det snart, fordi jeg vil jo legge ut bildene i god kvalitet. Jeg tok meg selv i å begynne å redigere nye bilder til dette innlegget, fordi jeg ikke var fornøyd med kvaliteten. Men, så tenkte jeg - nei, det har jeg ikke tid til.

Snart skal jeg nemlig løpe ut for å ta bussen hjem til Haugesund for helga. Der skal jeg sitte barnevakt og tilbringe litt tid med venninner på en koselig jentekveld med grilling. Selv om jeg har sommerferie, og de fleste forventer at jeg nå tilbringer hele sommeren i Haugesund, har jeg så mange planer her i Stavanger at jeg reiser en del frem og tilbake. Jeg har tatt en del bilder i den lange bloggpausen min, så dersom om jeg ikke tar med kameraet med meg i helga, skal jeg få blogget likevel. 
 

Hva skal du i helga?

Billig og god middag

Jeg er student, og har ikke muligheten til å kjøpe dyre matprodukter til middag. Jeg hadde ingen anelse hvilken luksus ost og diverse kjøttprodukter var - før jeg flyttet hjemmefra. Jeg har lært meg å bruke det som er på tilbud til å lage middag, og har lært meg at det er mye billigere å kjøpe råvarer fremfor ferdigproduserte pakker. I dag skal jeg derfor gi et lite tips til en rimelig og god middag, som metter flere mager i flere dager! Sander og jeg pleier å lage dette dersom vi vil ha litt ekstra god lunch med oss på skolen dagen etter. Noen av ingrediensene er også ting man vanligvis har liggende, slik at man får laget mange forskjellige retter med restene. Ganske greit på et trangt budsjett. 
Fremgangsmåte:
Det første du må gjøre er å kutte gulerøttene og brokkolien (+ de andre grønnsakene du ønsker). Jeg brukte bare disse to fordi jeg lagde middag av de resterende gjenstandene vi hadde i kjøleskapet. Deretter la jeg de oppkuttede grønnsakene og en boks mais i stekepannen, med litt olje oppi. Dette skal steke i 5-10 min etter min erfaring, men det kommer litt ann på hvor godt stekt du vil ha det. 

Nudlene skal legges i vann sammen med en kyllingbuljong. Dersom du ikke er en stor fan av nudler, kan denne delen byttes ut med ris. Store sekker med flere kg ris selges på de fleste butikker, og det er en del penger på å kjøpe slike! Jeg begynner nesten å bli bekymret for at vår sekk skal gå ut på dato før vi rekker å spise opp alt. Back to case. Nudlene skal ikke koke like lenge som grønnsakene, så denne delen kan man vente med dersom man har flere stekeplater enn oss (vi har bare to).


Når grønnsakene og nudlene begynner å bli ferdig, kan du begynne med eggerøren! Da blander du sammen 2-3 egg, en liten skvett melk og litt salt og pepper i. Bland det godt sammen. Stekeplaten må stå på svak varme, fordi eggerøre blir utrolig raskt ferdig (og svidd...). Husk å røre hele tiden. 

Etter dette er alt klart og ferdig. Nå gjenstår det bare å sette seg ned, slappe av og nyte maten. Vi har alltid masse rester igjen, og setter det i kjøleskapet. Da har vi, som sakt, god mat til neste dag. Jeg har flere slike oppskrifter, som er rimelige og gode, dersom det skal være ønskelig. Ettersom jeg er student, kan jeg med stolthet si at jeg ytterst sjelden spiser Grandiosa eller Mr.lee nudler. Noe jeg og alle andre trodde det ville bli mye av, ettersom jeg er utrolig dårlig til å lage mat. Etter å ha bodd nesten ett år alene med Sander, har jeg lært meg at det tar tid og planlegging dersom vi ikke skal spise det samme hver eneste dag.


 

Hvilken mat liker du å lage på budsjett?

New phoneEndelig kan jeg pakke bort den gamle og slitte telefonen min. Den hadde ingen lagringsplass, og jeg måtte leke Russian Roulette med bilderullen hver eneste gang jeg ville ta et bilde eller laste ned en ny app. Det var lite kult å gjennomføre det da jeg allerede hadde slettet alle selfies som aldri kom til å se dagslys uansett. Batteriet mitt har også vært et problem. Du vet de kveldene du vet at du er nødt til å ha strøm, fordi du skal gå hjem alene i mørket eller vet at noen skal få tak i deg? Eller bare når du skal hjem fra skolen og vil høre på musikk å finne ut hva du skal ha til middag. Det er da min mobil svikter. Det er som om den vet når jeg trenger den mest, og bare svikter og skrur seg av. Selv om den har over 60% strøm. 

Jeg valgte å kjøpe meg en ny iPhone 6s, med mye lagringsplass! Nå kan jeg endelig ta mange bilder uten å bekymre meg for plass. Det blir ett mindre hverdagsproblem. Jeg har lenge ønsket meg en telefon i gull, ettersom jeg hadde min forrige i sølv - og før det kunne jeg bare velge mellom sort og hvit. Fargen kommer ikke til å være så synlig da, fordi jeg har selvfølgelig kjøpt inn noen deksler. Jeg vil jo ikke knuse eller ødelegge mobilen før det har gått noen år. Når kjøpte du mobil sist?

Let´s go to the beach

Har du noen gang hatt lyst til å bare sette deg i bilen, kjøre langt langt bort, bare for å ta noen pene bilder? Det har jeg, en god del ganger. Jeg elsker å ta både små og korte roadtrips når jeg vet at vi kommer til en flott location, slik som dere kan se på bildene nedenfor. Det er en eller annen strand nede på Jæren, og har et navn jeg absolutt ikke husker nå. Mine geografiske evner, er lik null, på her i Stavanger-området. I alle fall var det en helt nydelig strand. Blått og vakkert hav. En ren og passe varm sand. Bølger store nok til at man kan surfe, men små nok til å vasse i vannkanten. Jeg lå og rullet i sanden som den idioten jeg er, for å få de gode bildene. Vesken og og alt annet jeg eier min har enda halva Sahara i seg - for å si det slik. Men hva gjør man da ikke for bilder av og til?Jeg har allerede planlagt flere og lignende roadtrips. Blant annet til Preikestolen, Hardangervidda og andre mindre kjente steder. Jeg er sikkert en av de veldig få rogalendingene som ikke har vært på preikestolen før, men i sommer skal det endres på. Vi må bare velge en dag med riktig vær - altså overskyet, men også litt sol. 

Har du tatt en slik tur før?

Back at it again


Dette er lenge siden. Det har gått alt for lang tid siden jeg sist skrev et eneste ord her på bloggen. I februar bare forsvant jeg, men også fra andre sosiale medier. Jeg sa aldri hvorfor, men jeg trengte en pause, jeg trengte å fokusere på noe annet. Jeg kunne ikke bare tenke "blogg, blogg, blogg" lenger. Jeg kunne ikke leve med den dårlige samvittigheten hver eneste dag, fordi jeg ikke følte det var godt nok. Jeg følte meg presset. Tiden lot meg ikke rekke over alt jeg ønsket å gjøre. Jeg hadde alt for mange baller i luften på en og samme tid. Jeg gikk på veggen.

Det er ofte slik for oss som blogger. Vi bryr oss så mye om bloggen vår, vi vil at alt skal være perfekt. Derfor går mange av oss også rundt med dårlig samvittighet når vi ikke får blogget på noen dager, når det går for mange dager hvor man ikke blir fornøyd med bildene og når man bare ikke vet hva man skal skrive om. Det krever mye for å produsere 2-3 innlegg dagen, og det vet jeg godt. Det er ikke bare på grunn av dette at jeg måtte ta en lengre pause, men hvorfor kan jeg fortelle mer om senere. Det er veldig privat. 

Jeg har altså nå tenkt å begynne med dette sirkuset igjen. Jeg er klar for å løpe rundt som en galning for å finne det perfekte location med det gode lyset. Jeg er klar til å skrive til fingrene mine verker. Jeg skal begynne på nytt med det som en gang var det beste jeg visste. Men, jeg skal ikke blogge helt likt som tidligere. Før holdt jeg privatlivet og bloggen veldig separat, og var veldig redd for å blande de to. Nå skal jeg være mer personlig, mer åpen og ta dere litt mer med i det personlige. Det håper jeg vil bli tatt godt i mot, selv om jeg setter meg selv i en veldig sårbar situasjon da. Jeg har skrevet så utrolig mange forskjellige versjoner av dette innlegget nå, og merker hvor vanskelig dette er for meg. Skal jeg være helt åpen, eller skal jeg vente litt i starten? Hvilken unnskyldning skal jeg bruke? Hva skal jeg si? er noen av spørsmålene jeg stilte meg selv når jeg skrev. I første avsnitt har jeg beskrevet litt hvorfor, men ikke alt. Hele historien er lang og kompleks. Den kommer når jeg er klar til å skrive om det. 

Når det kommer til eventuelle spørsmål noen må ha, kommer jeg til å strukturere det på samme måte som før. Jeg samler opp alle spørsmål fortløpende, og svarer i eget innlegg. Noen ganger får jeg mail med spørsmål - da svarer jeg selvsagt tilbake på mail, dersom det er langt. Jeg gleder meg til å fortsette å skrive her, og håper på å få like gode tilbakemeldinger som jeg alltid har fått :)Har du noen spørsmål?

Les mer i arkivet » Juli 2016 » Juni 2016 » Februar 2016
hits