Dr.martens


Image and video hosting by TinyPic

Hva syntes du om Dr.Martens sko?

Photographies in Croatia


Hva syntes du om bildene?

Lazy days in the poolHar hatt mange lange, late dager i bassenget her nede i Kroatia. Blir nok enda en i dag, ettersom jeg har blitt syk. Resten av familien skal på stranda, og jeg orker ikke i denne tilstanden her. Skal bli avslappende å bare ligge i sola alene, med musikk og cola.

Hva gjør du idag? 

Dagens antrekk
Idag har vi bare slappet av ved bassenget, solt oss og spist lunch. I tillegg reiste tanta og søskenbarnet mitt hjem i dag, så skal vi andre være her nede i ei uke til. Om det er noen som lurer på de røde merkene på beina mine er, så er det stoooore, grusome myggstikk. 

Hva gjør du idag?

Antrekk 26.06.13

Maxi-skjørt - Gina Tricot        Topp - Bershka        Bandana - Cubus        Sunnies - h&m

 

Hva syntes du om antrekket?

Flower gardenDet er nyyydelige blomster her nede i Kroatia. Huset vi bor i har en stor hage, som er stappfull av vakre blomster i alle mulige farger og fassonger. Må nok si jeg gikk rundt med kamera ganske lenge for å ta bilder av bare blomstene i hagen. Wiii.

Hva syntes du om bildene?

Beautiful old Brac

Hva syntes du om bildene?

Let´s go to the beach
Vi var på stranda i dag, en koselig liten rullestein strand. Vi kjørte tråkk-båt, og jeg sovnet utrolig nok i solstolen også. Internettet her funker omtrent ikke, har nå brukt over 2 timer på å laste opp bilder. 

Hva syntes du om bildene?

Sommer, sol, varme


Sommer, sol, varme.. alt Kroatia har å tilby. Vi kom frem til øya Barc (som vi skal bo på) i 6 tida i går. Huset var vakkert, med et nydelig utested. Vi tilbrakte hele dagen ved bassengkanten i går, og var kun utav huset på kvelden for å spise. Det er så utroooolig billig her, en middag koster rundt 50 kr. Tenk å bo her, wooaaaahh. 

Hva syntes du om bildene?

Kroatia

Har akkuratt ankommet huset vi skal i her i kroatia. Er helt utslitt etter en lang reise med taxi, båt, fly osv..

Det er så ufattelig varmt her, nesten 40 varmegrader i sola. Tror jeg fikk heteslag da jeg kom ut av flyet, heeeerligt med sommer.

Fototips

Hvordan ta bilder av deg selv.
Jeg har kamera ´stativ og fjernkontroll til kameraet, og for meg som blogger er disse 2 et absolutt must for meg. Jeg pleier å stille meg opp i ei bakgate, i hagen eller i gaten utenfor huset når jeg bruker disse. Det kan være utfordrende å ta bilder av seg selv dersom man ikke har flip-skjerm på kameraet, men da kan du alltids me noen stå bak kameraet å si ifra når du er rett plassert forran kameraet. Dessuten blir bildet mye rettere om du bruker stativ. obs. Prøv å sjule fjernkontrollen når du tar bilder av deg selv, det er sjeldent pent å ha den med i bildet.

Selv er jeg så heldig å ha venner, kjæreste, og søsken som tar bilder av meg. Uheldigvis for dem, kan jeg være veldig sjefete. Jeg kjefter og klager helt til dem klarer å plassere seg rett og få tatt gode bilder av meg. Jeg stiller da inn instillingene på kameraet selv, før dem tar bildene av meg. Det kan ta ganske lang tid til tider, og mange ganger har folk gitt opp fordi jeg er så kresen. På den positive siden har mange av dem begynt å lære seg manuelle-kamera instillinger etter mangfoldige photoshooter med meg, noe som er supert. 

I starten kan det være ganske kleint å stå forran kameraet med en annen person, men etter en stund blir det gøy som en lek. Om du føler deg uvel med en annen person som fotograf, hjelper det ofte om personen står deg ganske nært. Det kan ta bort mange nerver, og du slapper mer av (noe som er supert på bilder). 


Golden Hour.
Eller skal jeg kalle den for den hellige time? Golden hour er en time i døynet som har et helt fantastisk lys. Det er rett før solnedgang, og bilder blir alltid pene på denne tiden. Det går ann å laste ned app på mobilen, eller følge denne timen på nettsider. jeg prøver å ta antrekksbilder på denne tiden av dagen hver dag, selv om det er sjeldent jeg går hele dagen uten å bytte til joggebukse og hettegenser.

Gå nærmere motivet.
Gå så nærme motivet du kan. Fyll bildeflaten med det du vil fange, ikke risiker at folk ikke forstår hva du vill frem med bildet. Om du går nært forstår vi med en gang hva det er bilde av, og hva som er viktigst i bildet. 

Manuelle instillinger
Dropp auto, og lær deg de manuelle instillingene. Det er supert å kunne for å ta gode bilder! Lær deg hva lukker, blender og iso er, hva de gjør og hvordan du stiller på det. jeg låver deg at det tar fotografering til et nytt nivå, og alt blir med en gang mye kjekkere å utfordrende. Jeg kan muligens lage ett innlegg om dette senere i sommer :-)

Ta mange bilder. 
Ta helt sinnykt mange bilder. Av familien din, vennene dine, blomster, hverdagen din. Ta med deg kameraet over alt, og la det bli din beste venn. La kameraet bli en naturlig del av deg. Etter hvert vil det å ta bilder bli veldig naturlig for deg, og du gjør det omtrent av deg selv. Ta mange bilder, og let etter feil. Da lærer du mer, og vet hva du skal og-ikke skal gjøre neste gang. 

Noen andre kameragreier du vil jeg skal fortelle om?

Reiseklare

Nå har jeg pakket ferdig koffertene, og er klar til å reise i morgen tidelig. Skal 2 uker til herlige Kroatia, et sted jeg aldri har vært før. Skal bli utrolig spennende, og jeg håper spessielt på å få tatt mange bilder der nede. Jeg skal bo i et hus på en øy rett utenfor byen Split, wii. 

Har ferdigstilt ett innlegg om kamera tips til i morgen. Ellers har vi wi-fi i huset, så skal blogge så ofte jeg kan om reisen daglig. 

 
//Weheartit

 

Skal du reise i sommer?

Antrekk 20.06.13
Jakke - Cubus        Tee - Modekungen        Skinntights & sunnies - Bibok        Sko - Aldo


Hva syntes du om antrekket?

Little princess


Hva syntes du om bildet?

Dagens antrekk
Denimjakke - Asos (naggler er DIY)        Tights - nelly.com        Topp & sunnies - h&m


Hva syntes du om antrekket?

Bli en bedre fotograf

Hallo alle søte lesere. Siden jeg har sommerferie og litt for mye tid, så kommer jeg nå med et litt langt innlegg med 5 forskjellige tips. Etter å ha gått på media ett år har jeg fått få tips om foto, det meste har jeg lært meg selv. Jeg har lest litt i fagbøker, og spurt fagpersoner som kan foto. Etter hvert har det hopet seg opp mange regler om hva som gir et bra fotografi. Men, du må ikke glemme; Når du har lært reglene, er det om å bryte dem.

1. Ta gode bilder av blomster. 
Når du tar bilder av blomster og andre gjenstander på bakken, ser det sjeldent bra ut tatt ovenfra. Jeg har med erfaring funnet ut at det gjerne er best å komme seg på samme høye som planten. Så når du tar bilder av blomster o.l. bør du faktisk legge deg ned på bakken. Greit, du får kanskje skitne klær og rare blikk fra forbipasserende, men som oftest er det verdt det. 2. Finne et bra lys.
Å ha et bra lys når du fotograferer går på liv og død omtrent. Jeg bruker aldri, jeg gjentar aldri blitsen som er innebygd i kamera. Får vondt i øynene når jeg ser bilder som har det. Det finnes mange forskjellige lyskilder, og jeg kan fortelle dere litt mer om de 3 de fleste her kan bruke.

        Studio lys: På skolen bruker jeg ofte dette, men det er jo så utrolig dyrt å ha hjemme. Derfor pleier jeg å finne malelys, lamper osv for å bygge meg opp et "hjemmestudio" av og til. Bildene blir mye penere. Du slipper også som oftest det stygge gule lyset, om du ikke klarer å stille på hvitbalansen selv. Fordelen ved å sette opp disse lysene er at du kan kontrollere skyggene, og slippe den stygge svarte flekken på eks. veggen bak deg. 

        Overskyet: Dette er min favoritt når jeg skal ta portrett/antrekks bilder. Fordi her er det ikke bare en lyskilde, som gjør at vi unngår skygger. Sola skinner ikke på en plass, det er skyene som lyser opp alt. Et annet pluss er også at man slipper å få masse grimaser..

        Sollys: Jeg elsker å ta bilder av planter og naturen når jeg kan se sola skinne gjennom. Portrettbilder kan også bli ganske pene med sollys, som oftest når den er i ryggen til motivet. Sola skinner på en plass, så det kan gjerne være bra å bruke en reflektor for å kontrolere og styre skyggene. En reflektor kan du også lage hjemme av papp og aliminiumsfolie, hehe.

Siden jeg først er i gang og snakker om lys, så kan jeg legge til en film. Dette er det siste prosjektet vi hadde i år. Vi hadde 1 dag på å produsere og redigere filmen, i tilleg til andre oppgaver vi fikk.  

3. Få perfekte portrett.
Så lenge det er øyne med i ett foto, bør alltid fokuset være på øynene. Ett portrett blir sjeldent bra uten fokus der. Det går ann å vinkle et portrett på tuenvis av måter, og her stopper bare kreativiteten deg. Et annet tips er å prøve å unngå skygger i ansiktet og halsen (så lenge dette ikke er meningen, eller en spessiell grunn for at de er der). 

4. Plasseringer av motivet. 
Et bilde kan bli veldig kjedelig om du plasserer motivet i bildet feil. Om du setter motivet i det gyldne snitt, kan du nesten ikke gå feil. Øyet liker å se ting satt opp slik, så det blir oftest bra. Om det er ett portrett kan det bli like flott med personen i midten, men man bør holde øynene på en av linjene som du kan se i illustrasjonen nedenfor. Tegnet det helt selv, noe av det beste jeg noen gang har laget i photoshop, lover. 

I bildet ser du at linjene krysser hverandre, og det er på de punktene det er bra å sette motivet i bildet.5. Underveis i fotagraferingen.
Når du tar bilder er det utrolig viktig å se på bildene du tar hele tiden. Se at du har fokus rett, passe på at lyset ser bra ut, passe på plasseringen av motivet, vinklingen og alle andre ting som påvirker et bilde. Husk også at bakgrunnen har veldig mye å si. Mange ting blir støy, og stjeler oppmerksomheten fra fokuset. Du bør derfor rydde eller bytte fotostedet før du knipser med kameraet 

Så helt til slutt skal jeg bare si igjen, regler er til for å brytes.

Har du noen gode foto-tips?

favorite 6.


Hvilket antrekk likter du best?

Dagens antrekk
Skinnskjørt - Asos.com        Topp - h&m        Vest - Cubus        Solbriller & armbånd - Bikbok        Smykke - Nelly.com

Sorry for utrolig dårlige bilder i motlys, men det er så varmt ute at jeg orker ikke å ta nye. Sitter nå med Sander og venter på at fiskegratengen skal bli ferdig, så vi kan gå ut å sole oss og spise. Håper alle koser seg i finværet idag (dere som har det)! 

Hva syntes du om antrekket?

DIY - Spiked denim jacket

Hadde et lite prosjekt for meg selv i dag. har festet totalt 120 naggler på denim-jakka mi. Brukte nesten 5 (!?) hele timer på å bli ferdig. Kjenner på fingrene mine at blemmene er på vei, au..au..au. Kjøpte 200 spikes på ebay, for rundt 80 kr. Utrolig grei og billig måte og fornye klesskapet på. 

Selv ble jeg godt fornøyd med ressultatet. Jakka mi er allerede litt "bad", så det ble en stilig effekt å ha slike naggler på og. Håper ingen blir redde når jeg går forbi dem da, hehe. 
Hva syntes du om ressultatet?

colors of summer
Elsker virkelig alle fargene på blomstene som kommer opp for tiden. Finner alle slags typer, og de er så pene å ta bilde av. Fotogene planter.. Har nesten fått skikkelig sommerfølelse nå, jeg som har sommerferie og alt. 

Desverre har jeg ikke rett linse, eller hatt rett tid til å ta noen skikkelige bilder. På alle disse bildene står jeg enten å henger over ett gjærde for å komme lavt nok, ellers har jeg klatret opp ett gjærde for å komme langt nok opp. Tenker meg at neste gang jeg skal kjøpe ei kameralinse, blir det makrolinse, japp. 

Hva syntes du om bildene?

Gårsdagens antrekk

Maxi-skjørt - Gina Tricot        Denim Jakke - Asos.com        Starbucks tee - Ebay         Smykke & veske - h&m

Hva syntes du om antrekket?

Photoshop tips #2

I videoen under viser jeg 2 enkle tips i photoshop CS6. I det første viser jeg hvordan du kan få bakgrunnen mer uklar, på en enkel måte. I det andre tipset viser jeg hvordan man bruker high pass. Det er når jeg gjør en gjenstaand skarpere/ kanter og linjer mer markerte. 

Lyden i filmen er virkelig bare søppel. Lærte meg at dette var siste gang jeg tok opp lyd meg mac-mikrofonen. Maccen min er så treig og bråker mye når jeg kjører store programmer sammtidig..

Noe annet du vil lære deg? 

Antrekk

Shorts & topp & veske - h&m        Smykke - Bikbok        Sko - Converse        Belte - River Island
 

Hva syntes du om antrekket?

Jeg er en heldig person.

Livet er supert! Nok et år slapp jeg unna eksamen. Siden jeg ikke kom opp i muntlig idag heller, har jeg nå offisielt sommerferie. Nå kan jeg sove så lenge jeg vil hver eneste dag, og være oppe så lenge jeg vil hver kveld uten å bekymre meg for morgendagen. Om 1 uke reiser jeg til Kroatia, det skal bli så gøy. Sol, strand, shopping, bading... and so on. Supert.Kom du opp i eksamen?

Oh my


Ung kjærlighet, det finnes omtrent ingenting vakrere. Likte så godt lyset på bildet av Sander og meg, måtte bare dele det med dere, hihi. 

Hva syntes du om bildet?

Fra sorg til glede

Image and video hosting by TinyPic

Det kom nesten som en selvfølge at penværet var for godt til å være sant. I dag kom regnet, og det er like deprimerende som vanlig. Når jeg bor i en så regnfull by burde jeg vertfall eie en regnjakke, noe jeg ikke gjør. Får vel bare overleve med den flotte paraplyen jeg fant hjemme på ei hylle. Den gjør vel regnværet litt lettere å overleve.  Haugesund ville nok ikke vært et samme uten regnværet uansett.

Er jeg den eneste som ikke eier en regnjakke? (for en idiot jeg er..)

Antrekk
Genser - Topshop        Tights & lue - h&m        Jakke - Asos        Armbånd - Bikbok        

Hva syntes du om antrekket?

I walk alone

Syntes denne sangen er så pen. Har aldri vært jenta som er fan av slik musikk, men det er noe ved Green Day jeg bare digger.Sangene deres har gode tekster, og rytmer som fester seg lett på hjernen. Syntes egentlig dette bildet passer til sangen over. Er vell den sangen som går i hodet mitt når jeg går på slike øde stier uten ende..

Hva syntes du om bildet og sangen?

Dagens antrekkTopp & bukse - h&m        Cardigan - Bikbok        Ballerina sko - Aldo         Veske & skjerf - Bikbok

Hva syntes du om antrekket ?

Gode kombinasjoner

Var en utrolig koselig dag i går. Har ikke noe mer å si enn at gode venner, grill og supert vær er en flott kombinasjon. 

Hva gjorde du i går?

Les mer i arkivet » Juni 2016 » Februar 2016 » Januar 2016
hits