Hvordan gjøre det bra på eksamen

Denne uka er det helt sikkert fult fokus på eksamen for de fleste av oss. Jeg kan ikke være den eneste som har utallige google søk om hvordan man kan gjøre det bra til eksamen? Tanken på eksamen kan ofte gi meg en stor klump i magen, fordi det hele er så serriøst og avgjørende! Jeg har, som tidligere nevnt, kommet opp i nynorsk, bokmål og mediefag. Det er ikke så mye forberedelse som skal til, for å klare dette. I fagene er det ingen klar fasit, og det er så alt for lett å falle i en gruve og gjøre alt feil. Sansynligheten for å bomme på eksamensoppgaven er med andre ord, er stor. Jeg har derfor samlet sammen de rådene og tipsene jeg har googlet meg fremt til, for å dele dem med dere! Det er tips til både forberedelsene til eksamen, og til når du sitter i eksamenssituasjonen. Muligens tipsene mine synker litt bedre inn for meg også, nå som jeg må memorere og skrive dem ned. 

Før eksamen er det veldig variert hva folk velger å bruke tiden sin på. Noen bruker den til å øve, andre tenker ikke noe serlig over at det er eksamenstid. Noen er kjempe frustrerte og føler at alt bare er en diger bakke uten noen ende, mens andre tar alt lett som en fjer. Vi er alle utrolig forskjellige, og bruker tiden vår forskjellig. Her er mine tips til hva du kan gjøre før eksamen setter i gang!

Ikke pugg hele pensum
Du har ikke tid til å lese og lære deg hele pensum på noen få dager. I noen situasjoner, 48 timer. Det er umulig, med mindre du er en ukjent superman. I stedet for å rive av deg håret i frustrasjon, finnes det enklere løsninger for deg som glemte å ta notater under alle timer det siste skoleåret. Dersom du har notater, bra jobba! Da har du et godt utgangspunkt. Dersom du ikke har dette kan du lage et tankekart, en tidslinje eller små sammendrag av alle temaene med de viktigste punktene. Her er det viktig å ta utgangspunkt i kompetansemålene, som vil stå sentralt i en eksamenssituasjon. Finn ut hva du kan fra før av, og pugg på det du ikke kan! Dersom dette virker som alt for mye arbeid for deg, kan du trygle en person som tok notater i klassen din, om du kan være så snill å få notatene hans/hennes, haha!

Ta pauser
Det er utrolig viktig å ta pauser for å bearbeide all lærdommen du har tatt inn under intensive økter. Mens du lager deg mat, trener, ser film, er med venner eller noe annet du liker, jobber underbevisstheten din videre med pensumet. Her er det bare viktig at du klarer å komme tilbake til arbeidet ditt etter litt fritid, fordi det er dette som blir vanskelig. Pensum kan være så gørrkjedelig det bare vill, men du er allerede trukket opp i faget og skal få karakter! Bruk noe du liker som motivasjon. Da jeg skulle ta teorien til billappen, lovde jeg meg selv å kjøpe en ny kameralinse og RayBan briller dersom jeg besto på første forsøk, noe jeg klarte. Det hjalp meg til å holde motivasjonen oppe, og puggingen igang. Det behøver ikke å være en dyr belønning, jeg var lite kreativ med min motivasjon. 

Spis og sov godt
Eksamenstiden er ikke tiden for å kaste i seg alt søppel man kommer over! Det kan være fristende med chips og sjokolade når man sitter og lesere gjennom pensum, men det gjør deg ikke noe bra. Når man skal lære nytt og huske det, bør du bruke samme forhåndsregler som under trening. Man vil at blodsukkeret skal ligge gjevnt under hele økta. Dette gjelder også under eksamenssituasjonen. Spis derfor sunne alternativer, som frukt og grønt med dip til. Gode og sunne middager, og drikk rikelig med vann. Man vil ikke bli dehydrert eller få mer hodepine fordi man ikke drikker nok vann. Husk også å sove nok, spessielt dagen før eksamen. Opparbeid deg en god døgnrytme, slik at du ikke legger deg klokken 4 natt til eksamen. Du vil takke deg selv for å være våken og frisk når alt står på spill. Husk å ikke sove for mye heller, ettersom det også kan gå rimelig galt!

Timeplan
Bruk en kalender, almanakk eller en app på mobilen som påminner deg om at det er på tide å lese litt og forberede deg. Det er lett å skyve eksamen under teppet og tenke at alt ordner seg, selv om sannheten er langt derifra. Legg inn dager og timer du skal bruke til forberedelse for å få oversikt over hvor du kan presse inn venner, jobb og andre interesser. Du trenger ikke å følge denne helt slavisk, men den kan fungere utrolig godt som en påminnelse om å forberede deg. 

Studiegrupper
Er du ikke personen som helt klarer å sette deg ned på egenhånd for å pugge? Da er studiegrupper tingen for deg. Finn frem vennene og klassekammeratene dine som har kommet opp i samme fag som deg, og fordel pensume mellom dere. Da trenger ingen av dere å lese alt, men eventuelt kun om ett tema hver. Deretter setter dere alle notatene til hverandre inn i et google docs dokument hvor alle har tillgang, og setter i gang og har quiz! Dette fungerer utrolig bra, bedre enn forventet for min del. Jeg pleier å være den som stiller spørsmål, hvor de andre svarer. Her kan det være fint med en veldig liten belønning til den første som klarer å svare rett, konkurransemenneskene i dere vil da hjelpe dere å holde motivasjonen i gang.  

Når du først sitter og har en eksamen, er det ikke så mye jeg kan hjelpe deg med. Selvfølgelig har jeg noen tips og råd, men nå er det dine prestasjoner som teller. Jeg har noen få punkter som jeg anser som "hellige" under eksamen. Da jeg kom opp i norsk i 10.ende klasse, var jeg helt uviten om at man kanskje ikke burde skrive noe som "gikk i mot" sensors egne meninger. Det kostet meg kanskje en hel karakter, og jeg gjør aldri den tabben igjen. 

les hele oppgaven
Det første du bør gjøre når du får utdelt oppgaven du skal jobbe med, les gjennom den 2-3 ganger. Les gjennom den enda flere ganger underveis i arbeidet ditt. La underbevisstheten jobbe med alle oppgavene mens du jobber med den første. Sitter du fast på en oppgave, hopp videre til neste og gå tilbake senere. Da kan underbevisstheten din ha gjort underverker for deg, og løst hele pakka. Når du tror at du er ferdig og klar til å levere inn, les gjennom oppgaven en gang til for å sjekke at du har svart riktig på alt. 

Få med alt oppgaven ber deg om
Jeg har lest og sett på oppgaver som har strøket fordi de ikke har gjort dette. Det er så utrolig viktig å få med seg hva oppgavene faktisk ber deg om å gjøre. Dersom den sier at du skal drøfte, analysere og kommentere, så gjør du det. Du dropper ikke en eneste av de tre tingene i din besvarelse, fordi det vil være å grave sin egen grav. Dersom du ikke gjør slik oppgaven sier i eks. norskfag, så stryker du. Du har ikke klart å svare det de ville ha av deg. Det er likt som i matte. Matten sier at du skal gange noe sammen, men i stedet plusser du deg sammen. Du får jo ikke noen poeng for det? du har jo trossalt bommet på oppgaven. Her også, les gjennom oppgaven og besvarelsen din en ekstra gang for å sjekke om du har fått med deg alt oppgaven ber om.

Hold deg nøytral
Denne har jeg selv fått føle på kroppen, men har også lest om andre som har fallt i samme fallgruve som meg. Under en eksamenssituasjon bør du være veldig klar over hva du skrive, og du må virkelig kunne stå inne for det du sier. Men, du bør ikke skrive noe som kan krenke en sensor. Er du uheldig får du en bitter eller hårsår sensor, som ikke liker noen meninger som ikke samstemer med sine egne. Ikke ytre deg om ting som kan være for "drøyt", ikke skriv politisk ukorrekt, ikke kritiser noen religion eller politiske partier, ideologier eller kulturer. Du vet ikke hvem som sitter og skal rette oppgaven din, og denne personen kan bli regelrett såret eller krenket av dine ord. Og, du vil for all del ikke irritere sensoren. En liten gyllen regel fra meg; Hold deg generelt nøytral, og unngå kritikk. Om du absolutt skal ytre egne meninger, bruk omhu, og tenk på den anonyme personen som skal rette teksten din. Ikke skriv noe som "mangfoldet" i landet ville vært uenige i. Jeg fulgte ikke dette da jeg hadde eksamen i 10.klasse, og jeg kan love dere at den karakteren var 2-3 karakterer lavere enn standpunktskarakteren min!

Jeg har nå skrevet dette innlegget to ganger, ettesom jeg klarte å slette det forrige. Ble dønn irritert, og føler ikke at dette er like bra som det forrige. Men jeg håper dere likte mine råd, og klarer å utnytte dem så godt som det går ann. Jeg har selvfølgelig enda flere råd på lur, så det er bare til å rope ut dersom du vil ha en oppfølger på dette innlegget.  Ikke gå i samme fallgruve som meg, bruk tiden din på å øve fremfor å blogge og andre ting. Mitt eksamensrush begynner nå på torsdag, og varer helt til onsdag i neste uke. Jeg får bare si til meg selv at det er en øvelse i seg selv å sitte og skrive dette innlegget, ettersom jeg skal opp i bokmål skriftlig. Den herlige duften av sommerferie skal bli superherlig å trekke inn neste fredag, det må jeg virkelig si! Masse lykke til alle dere som har kommet opp til eksamen, og jeg sender varme tanker til dere alle. 


Har du noen tips til eksamen?

BWR

Skjørt  - Bikbok        Bluse - Primark        Hatt - h&m        Klokke - DW        Veske - MK

Hva syntes du om antrekket?

Acne and MBMJ
Cardigan - Acne        Skjørt og genser - Bikbok        Skjerf - Cubus        Veske - Marc by Marc Jacobs        Solbriller - Rayban

Iiih, sommeren nermer seg og jeg har endelig tatt frem skjørtene mine! Både i går og i dag har jeg tatt på meg de dypt savnede skjørtene mine. Denne vinteren har vært preget av kulde og veldig surt vær, og skjørtene har vert nødt til å gi avkall på sine turer ut av klesskapet. Men nå er endelig det grusome været borte, sola skinner svakt mellom regnbygene og russebuksa er av. Jeg føler meg litt ekstra fin når jeg kan gå med skørt og kjoler hver eneste dag, noe dere helt sikkert vil merke på bloggen fremover de neste dagene! Det er utrolig viktig at jeg holder humøret og holdningen på topp den neste uka, fordi et godt humør under eksamen kan gjøre mirakler!

Hva syntes du om antrekket?

Good morning

God morgen alle sammen! I natt har jeg sovet utrolig godt, og jeg kjenner at jeg virkelig er helt uthvilt. Jeg er klar for å ta for meg en rolig, avslappende men samtidig sosial dag. Det er så utrolig herlig å ha en ekstra fridag når det først er helg, for min del kunne jeg uten noe problem hatt fri hver eneste mandag! En hverdag med 4 helgedager, høres utrolig bra ut! Jeg hadde faktisk glemt å skru av vekkerklokka for i dag, så jeg ble passe irritert klokka 7 i dag morges, selv om jeg sovnet like raskt som jeg våknet.

Hva skal du bruke fridagen din til?

Bohemian outfit
Jakke & hatt - h&m        Bukse - Forever21        Tee - Primark        Klokke - Daniel Wellington

Hva syntes du om antrekket?

Fremtiden etter russetiden


For en flott og, nesten, solrik dag i dag! I mitt hode skinner i alle fall sola midt på himmelen, og lyser opp hverdagen min. I går ble jeg ferdig med russetiden, og kunne endelig pakke bort russebuksa! Nå kan jeg endelig bruke de nye klærene mine, som dere ser så er jakka på bildet ny. Jeg har vel ikke utrykket noe annet enn at jeg har gledet meg til å bli ferdig med russetiden den siste uka. Fra å ha min siste festdag i går, sitter jeg nå og jobber med prøveeksamen i media. Jeg har bare 12 skoledager igjen, og i neste uke begynner de beinharde skikkelige eksamenene. Jeg har kommet opp i nynorsk, bokmål og mediefag! Alle tre er fag jeg klarer meg godt i, så dette skal bli plankekjøring. Nå får jeg endelig fritid tilbake, og har tid til å gjøre slik jeg vil. Skole tar ikke opp all min tid lenger, og jeg kan med stolthet si at jeg snart har fullført påbygg! Jeg skal skrive et innlegg om det når sommeren nermer seg enda mer, fordi det har ikke bare vært lett med kun oppturer. Det har vært hardt, utrolig hardt!

Jeg hadde en fantastisk og intens 16. og 17. mai feiring. Jeg feiret siste del av russetida med utrolig mange gode venner, og kan absolutt tenke tilbake med alle russeminnene som positive. Jeg gikk også i russetoget i går, som var utrolig gøy. Selv har jeg alltid vært den som står på sidelinjen med store stjerner i øynene, men i går fikk jeg oppleve hvor utrolig gøy det er å være med selv. Jeg og noen klassevenner hadde temaet "Fifty shades of gay", som var fargefullt og lekent. Jeg kan muligens vise bilder av det senere, om ikke prøveeksamen tar over all tiden min i kveld. 

For meg gjenstår det nå kun å få gode karakterer på eksamen, for å komme inn på BI og UIS. Deretter må jeg ta ett av de hittil vanskeligste valgene i livet mitt, skal jeg studere journalistikk eller markedsføringsledelse? Jeg har grublet på det i over 3 måneder nå, og kommer ikke frem til et svar. Jeg kommer garantert til å være like usikker om jeg er så heldig å bli tilbudt skoleplass på begge stedene. "Skal jeg velge det jeg tror at jeg liker best, eller det som har flest fremtidsutsikter?", spør jeg meg selv hver eneste dag.

Hvor lenge har du igjen av skolen?

Eksamenstrekk i stinkende russebukse

Heisann alle sammen! I dag vil jeg utrykke mine følelser for, den nå hatede, russebuksa mi. Jeg har nå brukt den i godt over en måned (tok den på den 9.april). Den har vært på hver eneste gang jeg har gått ut av huset her hjemme, og den har aldri blitt vasket. Dersom jeg hadde vasket den, hadde jeg risikert å bli klippet av den ene buksefoten. Den lukter vundt, den er skitten, den er slitt og den er utrolig ekkel! Alt jeg spiser og drikker, får også buksa mi smake på. Jeg må helt ærlig innrømme, jeg gleder meg sinnsykt til å ta den av på søndag. Jeg tror aldri jeg har følt behovet for å dusje så ofte, som når jeg bruker denne buksa. Det hele har ressultert i at håret mitt nå blir fett etter 1-2 dager. Slik har jeg aldri hatt det før. Akuratt nå henger russebuksa på lufting, i et desperat forsøk på å få den "luktfri".

Jeg har allerede planlagt antrekk for en hel uke etter 17.mai. Jeg er virkelig klar til å bruke klærne mine igjen, noe jeg savner inderlig mye. Jeg gleder meg til å bruke skjørt, kjoler, kåpene mine, hatt og alt annet jeg har hatt liggende en god stund! Jeg har handlet inn noen nye klær og sko, som jeg selvfølgelig gleder meg til å endelig kunne bruke. For meg som varierer antrekkene mine hver eneste dag, har det vært avslappende, men utrolig frustrerende å bruke den samme buksa hver eneste dag. Jeg har virkelig savnet det lille presset jeg legger på meg selv hver eneste kveld, hvor jeg er nødt til å finne et antrekk til dagen etter.


Antrekket fra i går, var mer eller mindre likt alle andre antrekkene den forrige måneden.. hehe

Allerede på mandag starter jeg opp med prøveeksamen i mediefag, noe som blir utrolig tungt! Tror ikke det vil bli lett å møte opp på skolen for å ha eksamen dagen etter 17.mai. Men, jeg skal nok klare det! Litt uoffisielt, har jeg nå sommerferie. Jeg har ingen "vanlige" skoledager igjen, og trenger bare å møte opp på eksamener, og forberedelsesdager. Jeg ble foresten trukket opp i nynorsk skriftlig, så min ofisielle sommerferie starter 5.juni, jippi! Jeg hadde egentlig håpet på å komme opp i matematikk skriftlig, men så lenge jeg kommer unna muntlig eksamen er jeg lykkelig. En liten funfact om meg, er at gjennom mine 6 år på ungdomsskolen og videregående, har jeg aldri hatt muntlig eksamen. Jeg har hatt ren flaks med meg hele livet!

Har du blitt trukket i eksamen?

Flettefin på nasjonaldagen

I år er jeg russ (som dere garantert har fått med dere), og jeg tror ikke noen vil se på noe annet enn den blå russebuksen min i år. Russebuksa passer ikke sammen med så mange andre klær, og er ellers lite pen alene også. Det er jo veldig avslappende å ha ei bukse hver eneste dag, uten å måtte tenke på hva man skal ha på seg. Men, det har noen ulemper også. Den er jo veldig skitten etter landstreffet, og den lukter ikke helt normalt etter 1 måned non-stop bruk. 

Ettersom det skal regne i så og si hele landet på 17.mai, kan det være fint å få håret bort fra fjeset. Vi vil vell ikke ha håret vått i alle kanter, eller hengende rett ned etter ansiktsformen? Jeg har vertfall planlagt å finne en fin flette, som holder seg fin uten å bli bustete og fluffy utover dagen. Jeg syntes det er så utrolig pent og klassisk med en pen flette til bunad, og bruker gjerne det samme til russebuksen. I den anledning har jeg funnet en god del eksempler for forskjellige fletter fra pintrest, som jeg deler med dere nå. Jeg er egentlig ikke superwoman når jeg fletter håret mitt, så jeg er virkelig spent på hvordan ressultatet blir. Dersom dere vil ha fremgangsmetode ect, er det bare til å søke etter "braid" på pintrest :)

Hva skal du gjøre med håret på 17.mai?

Russetreff i Stavanger

Wohoo! For en travel og flott dag dagen har vært til nå! Jeg og Victoria har nå pakket ut og satt oss skikkelig på plass i Podpadden vår, sett rundt på hele treffet og kost oss utroolig masse med medruss. Det er en helt utrolig god energi her, og landstreffet er ganske bra til nå vertfall!

Senere i dag skal vi på mange konserter, og det kommer til å bli en lang og søvløs natt, perfekt! Jeg kommer til å blogge igjen når jeg har tid, og akuratt nå sitter folk å maser om at jeg må bli ferdig med bloggen, slik at vorsjet kan starte skikkelig. "Frøken shot" i aksjon!

What a good day + giveaway

Heisann! Jeg har hatt en helt utrolig god dag i dag! Jeg hadde prøveeksamen i norsk, som jeg nailet en 5`er i. Jeg fikk tilbake matte heldagsprøven min, og sitter nå med 5 i matte i standpunkt! Trodde egentlig det var fysisk umulig for meg på påbygg, men jeg fikk det til etter flere uker med svette og blod i matematikktimene. Nå har jeg brukt hele kvelden min til å komme med nye innspill og skrevet en hel markedsføringsplan i mediefaget, som er min allersiste innlevering på videregående skole! Er egentlig helt sykt å tenke på at jeg har hatt mine siste prøver, innleveringer og fremføringer. Vertfall at jeg er ferdig med videregående om kun noen få måneder! Kan enda huske de kriblende følelsene da jeg bare drømte om å komme inn på mediefag, og nå er alt snart over. 

Til helga skal jeg på russetreff i kongeparken, noe som egentlig har vert mitt største argument for å holde ut dette skoleåret. Jeg har gledet meg siden jeg gikk på ungdomsskolen til å gå på landstreffet, fordi da skal min indre russesjel virkelig få riste av seg all energi. Som jeg sa for noen dager siden, ble jeg syk på søndag. De siste dagene har gått ut på å kontrollere feberen med paracett og ibux, for å kunne leve et normalt liv. Jeg har dratt på meg en skikkelig forkjølelse og ørebettenelse, og kan nå kun trygle høyere makter for å bli frisk innen fredag. Syk eller frisk, landstreff skal jeg på uansett!


Var foresten en leser som tipset meg om at det muligens var noen av dere som hadde lyst på russekort fra meg, og at jeg kunne sende dem i posten. Dette syntes jeg var en super ide! Jeg har ingenting "pinlig" på mitt russekort, så det er ikke så veldig kleint for meg å vise det frem liksom. Har flere venner som driver med youtube og blogg, som har gjort det samme til sine følgere. Dersom interessen er stor nok, kan jeg få sendt ut russekort som en liten giveaway til noen av dere solstråler.

Hvordan går det med deg på jobb/skolen?

Summer shoe cravings

shoes i want

Noen sko du likte?

How to make sunday a funday

Heisann alle sammen! I dag er det søndag, stor sol utendørs og jeg ligger syk innendørs. Av og til lurer jeg på om jeg er dømt til å være syk på solfylte dager, ettersom jeg alltid presterer å bli syk. I dag hadde jeg virkelig lyst å gå ut og finne på noe gøy, men måtte desverre bli sengeliggende med netflix og viaplay. I den anledningen hadde jeg intet annet valg, enn å dagdrømme om de forskjellige tingene jeg hadde hatt muligheten til å gjøre i dag, dersom jeg ikke var syk. Tingene jeg skal tipse om i dag, er ting man kan gjøre både inne og ute, syk eller frisk. Tenker meg at ikke hele Norge er solfylt hver eneste søndag, og derfor kan jeg like greit gi noen generelle tips som er mangfoldige i forhold til værtilstanden.

1. Grille
Alt jeg hadde gitt for å gå ut og grille i dag. Jeg har siklet over grillbilder på snapchat og instagram i ukesvis, og hadde virkelig lyst i dag. Det er supersosialt å dra med seg en vennegjeng ut i hagen, stranden eller i skogen og nyte god mat. Ikke trenger det å bli noe dyrt heller, dersom man får nok mennesker med seg. Da kan man lett fordele hvem som kjøper hva, penger spart! Om man ønsker å nyte maten litt mer privat uten mange tilstede, er piknik med noen få gode venner også et supert alternativ, og det er minst like sosialt!Untitled #206

2. Kortspill og brettspill
Jepp, dette har jeg gjort i dag. Jeg er en skikkelig kort-freak, og jeg elsker å spille kort i timesvis. Dette er spessielt om sommeren, når jeg kan sitte ute og nyte sola uten å bli rastløs. Det eneste negative med å spille kort, er at jeg er en enormt dårlig vinner, og gjerne en dårligere taper. Dersom du føler at du ikke kan nok kortspill, så pleier jeg faktisk kun å google meg frem til noen, og vips har jeg et nytt kortspill jeg skal knuse alle bekjente i.  

3. Gå tur
Dette er en liten favoritt hos meg. Jeg elsker å ta med kamera ut i skogen for å knipse bilder av all den vakre naturen som jeg kommer over. Følelsen du får etter å ha gått tur er utrolig god, spessielt om man får gangsperre i kroppen dagen etter, da vet jeg at jeg ga alt jeg hadde. Det er også hyggelig å dra med seg noe god mat og en god venn, for å gjøre turen enda mer sosial og ha spising som et vendepunkt på turen. 

4. Gå til byen
Resturangene stenger aldri, og har alltid en plass til deg på søndager. De fleste har en travel hverdag hvor det er lett å glemme å ta vare på seg selv og dem rundt seg, og derfor kan det være godt å sette seg ned et sted for å prate og spise god mat.  Dette er også veldig avslappende, og dersom sola skinner er det ingen grunn til å ikke sette seg ute for å slikke litt sol i samme slengen!

by 5. Nettshoppe
Alle butikker er jo stengt på søndager, men det stanser ikke alltid min shoppinglyst for det om. Det er alltid gøy å kikke gjennom at nettbutikkene har inne, uansett om jeg skal bruke penger eller ikke. Vindusshopping på nett er spennende og inspirerende det også! 

Håper dere fikk noen gode tips ut av lista mi! Jeg hadde veldig lyst til å peppre den opp med netflix og alle mine favorittserier, men jeg ville så gjerne fokusere på det sosiale man kan gjøre på en søndag. Dersom alle vennene dine er på hytta eller landstedet ect, så for all del, dra frem favorittfilmen, god mat og neglelakken. Ha en skikkelig spadag for deg selv! Ble litt inspirert til å skrive et "10 ting du kan gjøre når du er alene"-innlegg nå, muligens det kommer i løpet av uka, hihi.

Hva gjør du på søndager?

Summer outfits i`d love to wear

fesival

 

lalala

 

casual
Hva ser du frem til å kle deg opp i til sommeren?

Pearls for girls
For en liten stund tilbake kjøpte jeg disse herlige perleøredobbene. Da jeg så dem, vurderte jeg nesten å ta flere hull i ørene, kun for å ha på alle samtidig! Men, jeg tror jeg har nok med 2 hull i hvert øre, til nå i alle fall. Jeg har den siste tiden forelsket meg i alt som har perler, og klarer ikke å gå bort fra tanken om at det er så ufattelig pent. Ikke har jeg lyst å gå bort fra den tanken heller, hehe. 

Hva syntes du om øredobbene?

Det som holder meg på skolen nå, er russetiden

Heisann alle sammen! Det er virkelig uvant å skrive her igjen, men det føles utrolig godt. I mars hadde jeg utrolig mye som skjedde, og det ballet bare på seg enda mer i April. Jeg har hatt så mange prøver, fremføringer, innleveringer og russearrangementer at jeg ikke kan telle dem på fingrer og tær sammen en gang. Hele fritiden min ble robbet fra meg, og jeg måtte trekke meg inn og leve et usosialt skoleelskende liv i to måneder. Jeg går jo trossalt påbygg, så jeg kunne ikke forventet noe mindre. På torsdg hadde jeg min aller siste prøve for i år, og nå har jeg bare prøve eksamen og de virkelige eksamenene igjen. Det føles utrolig godt å snart være ferdig med 13 år skolegang!

Påbygg beholder sitt rykte for meg, det er utrolig hardt! Det har vært så mange ganger jeg har hatt lyst å gi opp, kaste alle kortene på bordet og drite i alt som heter utdannelse. Når disse stundene har kommet, har det vært utrolig viktig for meg å ha noe å glede meg til. Noe som holder meg fast, og holder meg på skolebenken. Ting jeg har satt opp på "dette får du gjøre om du holder ut"-listen min var londonturen i høstferien, londonturen i vinterferien, påskeferien, vrengecamp, natt til 1 mai, og nå har jeg bare landstreffet i Stavanger og 17 mai igjen som holdepunkt. Det er snakk om 16 dager igjen med motivasjon, før eksamenene kommer og slår meg i fjeset dagen etter. 

Jeg er nesten sikker på at om jeg ikke hadde vært russ, hadde jeg ikke holdt ut. Det er utrolig digg å ikke tenke på hva man tar på seg hver dag, selv om russebuksen min stinker mer og mer for hver dag som går. Hver eneste dag går buksa gjennom en parfymedusj, og det begynner virkelig å bli ekkelt. Jeg kan ikke vaske den, fordi da bli den ene foten klippet av. Derfor har jeg frøset den ned, og hengt den ute i vinden et par ganger, for å fjerne lukt ect.

I anledningen når vi snakker om russebuksa, tenkte jeg at jeg like så godt kan vise den frem her på bloggen. Jeg har trossalt gått med den i 2-3 uker allerede, så den er ikke like ren og fresh lenge, men det får bare gå.


Helt på slutten her, må jeg bare informere at jeg aldri har vært serlig flink til å sy. Etter jeg sydde diverse gjenstander på russebuksa mi, innså jeg at det for lengst var på tide å legge sykarriæren på hylla. Stingene mine har allerede begynt å løsne litt rundt om kring, og det beviser bare en ting; min ting er ikke å sy. Jeg må nok fikse opp i det, for å så legge sykarriæren enda lenger opp på hylla. 

Det er også pga. russebuksa og russetiden at jeg ikke har blogget noe særlig. Ettersom mine antrekk den siste tiden ikke har vært serlig varierte, har jeg ikke sett poenget i å poste "dagens topp til russebuksa". Det ville vel egentlig bare vært kleint. Jeg er også usikker på hvor mye av russetiden jeg er villig til å poste her, men jeg er allerede fastbestemt på å dele landstreffet! Muligens jeg lager en film også, for å ha minnene selv i tillegg.

Er du russ i år?

Les mer i arkivet » Juni 2016 » Februar 2016 » Januar 2016
hits