Wall of polaroids

ENDELIG fikk jeg fingeren ut og hengt opp bildene mine på soveromsveggen. Jeg har planlagt å gjøre det i over et halvt år nå, men bare aldri gjort det. Jeg er ikke så flink til å dra med meg polaroidkameraet mitt med meg over alt, og ser at det hadde vært pent med en rad til under etter hvert som jeg tar flere bilder. Men, den tid den sorg. Det blir nok noen måneder (les: garantert år), før jeg tar meg til å henge opp flere bilder.

Dere ser det ikke på bildene, men under står pulten min. Jeg har nemlig bygget meg den ultimate pulten for Netflix & chill. Den kan dras over senga, slik at jeg kan ligge i senga samtidig som jeg ser på Netflix, blogger eller om jeg skal øve til eksamen. Perfekt for meg som gjerne rusher gjennom sesong etter sesong på Netflix. Dere får se hvordan det ser ut når jeg, endelig, skal vise hvordan vi har det i leiligheten vår. 
Tråden og sølvklypene er fra Panduro.Vi har ikke lov til å spikre noe på veggen, derfor bruker jeg slike geniale "knagger"!

Har du hengt opp bilder på soverommet ditt?

How to be parisian

Langhelg, hvor deilig er ikke det? Jeg kjenner at det er godt å få litt lengre helger inni mellom. Vi får jo ikke vinterferie eller høstferie ved universitetet, og jeg kan love dere at en ekstra dag eller to med fri da føles utrolig godt. Ikke alle studenter har forelesninger hver eneste dag hver uke, men det har jeg. Studiet mitt er et fulltidsstudie stappet med utrolig mange prosjekter, ettersom det er en veldig yrkesrettet bachelorgrad jeg tar. Det er utrolig gøy og vi lærer utrolig mye på kort tid, men det kan også bli tungt i lengden. Jeg planlegger å skrive et litt lenger innlegg om utdanningen jeg holder på å ta, dersom det er ønsket. Et innlegg for dere som har friår, dere som sitter deres siste på skolebenken eller dere som kanskje vil ta en ny retning i livet. Jeg studerer journalistikk ved universitetet i Stavanger, for dere som ikke viste det.

Tilbake til poenget - Det er ikke ofte jeg leser en bok. I alle fall ikke når jeg har fri. Jeg våger å strekke strikken så langt at jeg kan fortelle at av de 11 pensumbøkene jeg hadde før jul, leste jeg bare 3 av dem. Herregud, noen pensumbøker er kjedelige. Noen av dem er også på nynorsk, som ikke gjør saken noe bedre. Jeg har ikke fullført en bok frivillig siden den siste Harry Potter boka kom ut. Det er noen år siden det. Jeg var en skikkelig lesehest på den tida, og vil nå nesten trygle J.K. Rowling om å utgi flere bøker i serien jeg anser som hellig.

I løpet av juleferien min utviklet jeg en helt forferdelig døgnrytme som jeg tidligere fortalte dere om. La meg 8 om morgenen - våknet i 4 tiden. Jeg er bedre nå, men langt i fra perfekt. I et desperat forsøk på å bli søvnigere om kveldene bestemte jeg meg for å kjøpe en bok. Da jeg i desember fant "How to be parisian wherever you are", falt jeg pladask. Lettlest, full av punktlister og inspirerende illustrasjoner og quotes. Ikke husket jeg at før Netflix, var det bøker som holdt meg våken hele natta. Man kan trygt si at jeg sov litt flere timer om natta, men klarer enda ikke å legge meg før midnatt. Jeg kjenner ikke trøtthetsfølelsen lenger. Personlig liker jeg ikke å gå til leger for å finne ut hva som skyldes problemene mine. En sjelden gang hvert skuddår er jeg å finne på legekontoret. Jeg vet ikke en gang hvem legen min er nå. Jeg er fast bestemt på å løse søvnproblemene mine selv, gjerne gjennom litt risiko-research på google og diverse kvinneforum. Risiko - fordi jeg garantert ender opp med å tro at jeg har kreft i en finger eller noe annet dramatisk.

Hva gjør du for å sovne om kvelden?

Oh shit.

For en dag. Har jeg noen gang fortalt dere at jeg er et monster om morgenen? I hvert fall, jeg er av den type person som har alarm på mobilen hvert femte minutt, to timer før jeg egentlig skal våkne. Har forskjellige lyder på alle alarmene. Slumre er skrudd på. Egendefinert irriterende vibrasjon, for å toppe det hele. Vet dere hva jeg gjør gjennom dette? Slumrer som om jeg lå i koma. Jeg våkner ikke i det hele tatt. Helt ærlig syntes jeg litt synd på Sander, fordi han sover langt fra like tungt som meg.

Jeg våknet litt (les; alt) for sent i dag. Vanligvis klarer jeg på et mirakuløst vis å våkne a la 25 minutter før jeg må storme ned til busstoppet. Men i dag - no way. Jeg bestemte meg like så godt for å bli hjemme til neste forelesning. Jeg har jo tross alt nylig hatt 2 uker stappfulle av obligatoriske og langvarige kurs. I mitt tåkefylte hode og med en søvnig stemme, ba jeg Sander skru på alarmen til klokken 10. I morgen har han planlagt å vekke meg med et sykkelhorn - jeg kan nesten ikke vente til i morgen. Nå vil det vise seg om tornerose våkner av sykkelhornet. 

Jeg kom meg da til skolen, klokken 12 vell og merke. Deltok i et nytt fag jeg ikke forstår bæret av, deltok i gruppearbeid og så meg fornøyd med det. Dersom noen har hatt "Forskningsteori og metode" - skrik ut. Frem til nå har jeg måtte dra mattekortet ut av ermet, fordi det er mye statistikk. Satser på at eksamen består av mye statistikk, fordi da kommer jeg til å klare meg helt fint. 

Da jeg kom hjem ble det laget pomfrites og løvbiff - åh gud hva jeg har savnet pomfrites. På det lille studentkjøkkenet mitt har jeg hverken steikeovn eller mikro, og må som oftest være kreativ i matveien. Derfor var det ekstra godt da jeg for første gang på så mange måneder spiste pomfrites som ikke var stekt i steikepannen - som er ett av mange triks jeg har lært meg. Det er jo litt kjedelig å gå på felleskjøkkenet hver eneste gang noe skal i ovnen - og da unngår vi som oftest det. Det er utrolig hva jeg kan få til på to steikepanner, dere skulle bare sett meg når jeg skal ha poteter, kjøtt og saus på en gang.

Hvilken morgentype er du?

It´s soon my birthday

Kalenderdagene suser forbi og det begynner å nærme seg min 20 års dag. Snart er jeg ikke tenåring lenger (eller, ikke på papiret hvert fall). Med tradisjon tro, har jeg som i alle år, laget meg en ønskeliste. Egentlig trenger jeg absolutt ingenting, jeg kjøper jo det nødvendige selv. Med litt sur studentlommebok tar det selvsagt litt lenger tid å spare opp enn ellers, men jeg får det til. Jeg føler egentlig at hvert eneste år er det bare "påfyll" med materialistiske ting som kommer på ønskelistene våre. Jeg lider ikke og er langt i fra i nød. Min ønskeliste er derfor bare fylt opp med ting som jeg har veldig lyst på, som jeg kommer til å kjøpe inn selv uansett med litt tid.

Jeg kan ikke være den eneste som bruker notat-appen til å skrible ned alt mellom himmel og jord, som min lille materialistiske hjerne "trenger" og "skal spare til". Jeg har lange lister på mobilen min, og den blir stadig bort oppdatert med nye "nødvendigheter". Sånn sett, er det en lur måte for å unngå spontanshopping. Fordi med en liste på mobilen, vet man hele tiden hva man virkelig vil ha, og det blir mye lettere å styre unna den søte toppen man nettop fikk et craving om på bikbok. Penger spart! 

 

Det siste året har jeg blitt mer og mer fascinert over enkle og tidløse plagg. Ting som ikke går av moten, og plagg med kvalitet som varer mer enn én sesong. Jeg har droppet en god del handleturer for å heller spare til de litt dyrere gjenstandene. Det er jo så alt for lett å bli lei av alle plaggene man kjøper på impuls. Dessuten får jeg en ganske god følelse når jeg endelig kjøper noe jeg har siklet etter en god stund. Blir nesten litt stolt over meg selv, som oftest i form av en blanding av styrken til å spare - og gleden ved å endelig ha oppnådd målet mitt. 

Ønsker du deg noe av dette?

Outfit; Camel coat

Jeg har fått skikkelig dilla på kåper for tiden, og da jeg kom over et salg med flere kåper til under 200-lappen - måtte jeg bare slå til! Januarsalget fikk altså endelig et grep om meg også. Med over 70% på veldig pene kåper, håper jeg at jeg ikke er den eneste som blir litt skjelven i knærne og lommeboka åpnes litt lettere. For ikke å snakke om Kardashian-stilen som jeg har vært så alt for opphengt i de siste månedene, en kåpe i camel har stått på ønskelisten min i litt for mange måneder nå.

Det er kanskje litt sent å kjøpe vinterkåper for mange nå. Men, jeg bor på vestlandet, og her endrer været seg på ett blunk. Det snør, regner, blåser og kommer solstråler om hverandre hele døgnet. Men, for det meste er det bare regn.Utrolig nok eier jeg ikke en eneste regnjakke, og gummistøvlene ligger litt for godt gjemt i boden. Dessuten fryser jeg store deler av året, så jeg tenker at personlig kommer jeg til å bruke varme ytterplagg ut april!

Topp - Gina Tricot         Bukse - h&m         Skjerf - Acne        Veske - MK        Kåpe - La redoute


Hvor lenge er det til du bytter ut de varme jakkene med noe lettere?

Les mer i arkivet » Juni 2016 » Februar 2016 » Januar 2016
hits