Fredagens drømmeantrekk

Jeg tenkte å ta opp en serie jeg, uheldigvis, avsluttet for et år siden. Jeg savner å sette sammen collager over hva jeg skulle ønske jeg kunne hatt på meg, hver eneste fredag. Derfor kommer jeg til å ta opp denne serien min, til glede for meg selv og forhåpentligvis dere. Jeg pleide å få ganske god respons på disse innleggene, og derfor håper jeg at det blir satt pris på denne gang også. Dersom det er noen ønsker for hvordan man kan kombinere ett plagg med noe annet, så er dette også noe jeg kan gjøre. Som dere sikkert forstår, syntes jeg dette er veldig gøy.
Fredagens drømmeantrekk

 

Som dere kan se på bildet, er det ikke alt for mange detaljer, som i tilbehør, på antrekket. Men, for meg ligger detaljene i de forskjellige materialene. Imitasjonsskinn mot denim og der igjen mot ull! Jeg elsker antrekk hvor slike kontraster er så tydlige. Dessuten kunne jeg i dette antrekket legge til burberry skjerfet, som for tiden er øverst på ønskelisten min. De klassiske Adidas skoene er jo utrolig populære for tiden, og ikke minst utrolig stilige. De kan jo brukes til et hvert antrekk, og er derfor verdt hver eneste krone.
Noen plagg du likte?

La jentene bruke prinsessekjoler!

Kjenner at jeg blir sint av alle medieoppslagene om skoleball som blir avlyst. Unge mennesker, ikke bare jenter, gleder seg i flere år til denne festdagen skal komme. Skoleball er på en måte en markering for at man snart har gjennomført ungdomsskolen. At voksne skal bryte inn og si at det ikke er greit å holde et skoleball, fordi det skaper for mye press blant de unge, gir ikke helt mening. Jeg forstår at vi alle vil unngå at noen skal ha en dårlig opplevelse, føle seg presset til å bruke mest penger og at ingen skal føle seg utelatt fordi de ikke har råd til en stor flott kjole. Men må man virkelig avskaffe hele greia?

Jeg blir derimot glad når jeg leser om rektorer som legger forbud, fremfor å avlyse. Det er ikke alle som har råd til limousin og annen transport. Det er ikke alle som har råd til en kjole (og i noen tilfeller, to) som bare brukes en kveld. Selv brukte jeg rundt en tusenlapp på ballkjolen min i 2011, inkludert å sy den inn hos en sydame. Jeg fikset håret mitt hos frisøren. Disse kostnadene hjalp mamma meg med, mot at jeg hjalp henne med husarbeid og lignende arbeid. Jeg ble tilbudt en plass i limousin med venninnegjengen for en hundrelapp, men på det tidspunktet hadde jeg ikke det. Mamma hadde allerede brukt så mye penger på meg at jeg ikke ville spørre om mer. Jeg kunne jo bli kjørt ned gratis av foreldrene mine, så jeg så ikke problemet. Alt dette resulterte i at jeg fikk lov å være prinsesse for en kveld. Jeg hadde det kjempegøy, og det var veldig stas å kunne bruke den flotte kjolen, om så bare en gang i livet. Det er en kveld jeg alltid kommer til å huske. Det samme kommer til å gjelde for andre, uansett hvordan de kom seg dit og hva de hadde på seg.

Skoleball handler ikke bare om kjoler, sminke, hår og hvilket transportmiddel du bruker. Det handler også om samhold og fellesskap. Man får møte venner, skolekamerater og mange andre etter skoletid. Du får oppleve en ny side ved folk som du kanskje aldri har snakket med før. Man har det gøy sammen og nyter det den ene kvelden i livet. Nye og gamle vennskap blir pleiet. 

Kommentarer på facebook fra kvinner i 40-50 årene som "vi lærte å sy på barne-og ungdomsskolen, og jeg sydde min egen kjole. Det burde de gjøre også!" irriterer meg. De har et poeng, for all del. Det er et flott alternativ til de som vil skille seg litt ut. Men alle kan ikke sy. Vi lærte så vidt å sy en brødpose på barneskolen. Jeg lærte aldri å bruke en symaskin. Jeg hadde heller ikke noen i familien som kunne det. Når jeg i fjor sydde stoff på russeboksen min, tok det ikke lang tid før hele greia raknet opp. Noen av oss klarer bare ikke å sy. Slik er livet, alle kan ikke klare alt. Men å kjøpe en kjole på budsjett og bli kjørt av foreldre, det kan de fleste klare.

Det er ikke slik at man absolutt må bruke en formue, eller like mye som jeg gjorde, for å kunne være pen på den store kvelden. De fleste vet at skolen arrangerer skoleball for avgangselevene noen år i forveien. Mange kan klare å selge vafler, kaker eller holde et bruktsalg i forveien for å tjene inn litt penger til en kjole. Man trenger ikke å ha den dyreste kjolen. Å det tror jeg at er foreldrenes jobb å fortelle barna sine. Dersom jentene ikke skal betale selv, kan de få et budsjett. Min kjole kjole kostet rundt 500 kr før jeg sydde den inn, og det er en rimelig pris for en så flott kjole. De fleste festkjoler ligger rundt den prisen i dag. På nettet kan man dessuten finne ganske rimelige priser for fantastiske kjoler. Man trenger heller ikke å gå til frisøren for å ordne håret, i dag kan man jo lære alt på youtube! De fleste småjenter drømmer om å bli en prinsesse når de blir store. Det å kunne ta på seg en stor prinsessekjole, tiara, høye heler og late som man er en for én kveld - skader ingen.

Poenget mitt med dette innlegget er at jeg vil heller se rektorer legge ned forbud mot limousiner, helikoptre og for dyre kjoler - fremfor å avlyse skoleballene. Jeg forstår at flere rektorer er bekymret for skolemiljøet pga. utseendepress på slike juleball. Men det finnes bedre løsninger enn å avlyse dem. Det var press da jeg var på ball også, men langt i fra slik folk fremstiller det nå. Det er trist at det er et slik press, men sannheten er vell at det ikke bare finnes blant de unge. Problemet er ikke selve skoleballet, det er grunnleggende verdier og holdninger blandt ungdommene. 

Alle kan føle seg som en prinsesse på et lite budsjett. Det er ikke umulig. Det er ikke om å ha den dyreste og flotteste kjolen. Mange har en slektning de kan låne av og det er også mange pene kjoler som selges brukt. Jenter må tenke mer på seg selv enn andre når det kommer til juleball. Vil du føle deg pen, eller skal andre mene at du er pen? Det er jentene selv som skal føle seg pene. Fordi når alt kommer til alt - så er det ikke kjolen jentene tenker på om noen år. Det er opplevelsen. 

Hva er din mening om saken?

 

 

Antrekk

Hatt & bukse - h&m        Tee - Primark        Jakke - Cubus        Sko - Nike        Veske - Louis Vuitton

Er det bare jeg som syntes at absolutt alle bilder blir penere når det er snø med? Vanligvis hater jeg snø og kulde. For ikke å snakke om når snøen smelter til slaps. Men de fine dagene hvor snøen bare ligger der, elsker jeg å ta bilder. Kanskje det har noe med at huden min er så bleik året rundt at det på en måte går "i ett" med snøen, ellers er det bare noe fantastisk med snøen som jeg ikke klarer å legge ord på. 

Husker dere foresten at jeg i desember fortalte dere at jeg hadde bestilt en gave til meg selv? Det er veska på bildet. Det er den beste gaven jeg noen gang har gitt meg selv, og jeg er utrolig glad for at jeg gjorde det. Delvis julegave, eksamensgave og "jeg tok ikke friår"-gave. Når jeg klarer å spare opp en del penger over tid, elsker jeg å investere dem i noe som kommer til å være med meg i mange år.

Hva syntes du om antrekket?

New in my closet

Butikkene i januar har så mange salgsvarer at vi lett kan glemme hva man faktisk trenger. Meg selv inkludert. Men, i år har jeg vært utrolig flink til å bare kjøpe det jeg har ønsket meg over en lenger periode. Altså, ingen hastekjøp i år! Kort applaus til meg. Jeg er utrolig fornøyd med det jeg klikket hjem fra Nelly og La Redoute i går kveld, fordi jeg vet at jeg får bruk for hvert eneste plagg.

Nå skal jeg ikke kjede dere for lenge, dersom du har lest så mye av innlegget mitt, fortjener du å få noe tilbake. Derfor ønsker jeg å fortelle dere hvordan jeg fikk 10% ekstra rabatt på salget hos Nelly. Dersom du er student, kan du melde deg inn hos studenttorget, helt gratis. Da får du blant annet rabatt hos nelly, men også hos veldig mange andre butikker! Litt ekstra rabatt skader egentlig ingen :-)
1.Smykke  //  2.Strikkegenser  //  3.Armbånd  //  4.Skjørt  //  5.Camel kåpe  //  6.Sort kåpe  //  7.Klokke - utsolgt! //  8.Poncho //

Hva står på din ønskeliste?

Back in black

Først og fremst vil jeg bare si, godt nyttår! Det er veldig lenge siden sist jeg skrev eller publiserte noe i det hele tatt her på bloggen. Etter mitt siste innlegg hadde jeg juleferie, og det gikk samme vei for bloggen. Døgnrytmen min var ikke-eksisterende, og sola var allerede sloknet når jeg våknet om morgenen (les; ettermiddagen). Jeg ble positivt overrasket da jeg logget inn på blogg.no i natt og så at en del av dere enda besøker bloggen min hver eneste dag. I dag er bloggen 5 år gammel, og det har utrolig nok vært deilig med en så "lang" ferie fra den. Men, lenger pause enn dette klarer jeg ikke - fordi jeg må jo bruke fritiden min på noe. Blogging har tross alt vært en del av mitt liv i så mange år nå, at det er merkelig å ikke publisere noe her så ofte jeg kan. 

Med tanke på at det er et nytt år og de fleste relaterer dette til en ny start - har jeg gitt bloggen en liten makeover. Et oppgradert og mer tilfredstillende design er nå på plass, selv om det ikke er store endringer. Det er en ting som alltid får bloggeren i meg inn i ekstase; nemlig et nytt design.

Jeg tror at en av årsakene for mitt fravær, er at bloggen min har vært veldig ensidig. Jeg har alltid hatt strenge rammer for hva som kan publiseres på sosiale medier - og hva som skal holdes ute. Jeg vil jo skrive om mer enn bare klær, sminke og vanlige debatter som kommer opp i mediene. Jeg er jo et menneske jeg også - jeg opplever faktisk ting. Jeg har lært meg at man bør skrive om det man er redd for, og det har jeg tenkt til å begynne med. Jeg skal la dere komme nærere på meg, den jeg egentlig er. Uansett hvor skremmende det kan virke. Slippe tøylene fri - og ikke være redd for å skrive noe som kan anses som galt. Skriving fungerer jo som terapi for meg, og kanskje jeg en gang kan hjelpe noen som går gjennom det samme som meg.

Jeg håper at du som leser vil like den nye stilen på bloggen, ikke bare designmessig, men også at jeg skal skrive om mer enn bare det overfladiske. Jeg har så vidt prøvd dette før, men på youtube har jeg fortalt litt "personlige" hendelser som kan anses som morsomme og/eller dramatiske. Det er kanskje ikke helt den vrien som kommer her, med mindre det er et ønske for skriftlige "storytimes". De fleste har vel sett slike videoer på youtube? jeg har i alle fall vært helt obsessed med dem i nesten ett år nå. Back to point. Dere skal få lese mer personlige innlegg med mer følelser fra nå av. Jeg skal skrive mer om hva jeg mener om forskjellige ting. Jeg skal ikke bare publisere det overfladiske lenger. Jeg trodde ikke jeg skulle ha noen nyttårsforsett i år, men kanskje jeg fant et nå. Kategorien "meninger" finnes allerede på bloggen, men nå skal jeg lage en som heter "Tanker og følelser".

Jeg håper dere har lyst til å fortsette å lese bloggen min, selv om tematikken kommer til å endre seg litt fremover. Jeg kommer fortsatt til å skrive om overfladiske ting, men kommer til å blande inn mer personlige og hverdagslige innlegg også. Bloggen betyr så mye for meg, og jeg setter så pris på hver eneste leser jeg har - og spesielt dere som alltid legger igjen en kommentar. Jeg legger merke til dere, og jeg svarer alltid på mailene jeg får av dere. Dette er selvfølgelig ikke noe jeg kommer til å slutte med. Jeg vil gjerne avslutte dette innlegget med å si at dersom det er noen spørsmål; sleng dem i kommentarfeltet. Det kan være spørsmål om bloggen, hva dere vil se mer av, eller bare noe dere lurer på om meg. Det er tross alt lenge siden jeg har hatt en Q&A.

Har du noen spørsmål?

Les mer i arkivet » Juni 2016 » Februar 2016 » Januar 2016
hits