Wall of polaroids

ENDELIG fikk jeg fingeren ut og hengt opp bildene mine på soveromsveggen. Jeg har planlagt å gjøre det i over et halvt år nå, men bare aldri gjort det. Jeg er ikke så flink til å dra med meg polaroidkameraet mitt med meg over alt, og ser at det hadde vært pent med en rad til under etter hvert som jeg tar flere bilder. Men, den tid den sorg. Det blir nok noen måneder (les: garantert år), før jeg tar meg til å henge opp flere bilder.

Dere ser det ikke på bildene, men under står pulten min. Jeg har nemlig bygget meg den ultimate pulten for Netflix & chill. Den kan dras over senga, slik at jeg kan ligge i senga samtidig som jeg ser på Netflix, blogger eller om jeg skal øve til eksamen. Perfekt for meg som gjerne rusher gjennom sesong etter sesong på Netflix. Dere får se hvordan det ser ut når jeg, endelig, skal vise hvordan vi har det i leiligheten vår. 
Tråden og sølvklypene er fra Panduro.Vi har ikke lov til å spikre noe på veggen, derfor bruker jeg slike geniale "knagger"!

Har du hengt opp bilder på soverommet ditt?

Gold and marble

I dag har jeg tenkt å vise, og muligens inspirere, dere med de forskjellige detaljene i leiligheten min som jeg har lagt et "personlig" preg over. Da jeg flyttet inn visste jeg at de fleste gjenstandene som ble tatt med inn i leiligheten skulle matche, for å skape en gjennomført følelse. De siste månedene har jeg vært helt forelsket i gullfargede og marmor. Det var en stor fryd da jeg oppdaget gullspray og marmor-papir med lim på. Det har gitt meg friheten til å personliggjøre og fullføre stilen jeg ønsket å ha gjennomgående i leiligheten. Jeg kan bare tenke meg hvor mye penger jeg har spart på å gjøre dette selv, enn å kjøpe lignende objekter i butikkene.

Tidligere har jeg sakt at jeg skal lage en video som viser frem leiligheten min, noe jeg er i gang med. Jeg har enda noen få små prosjekter igjen før jeg er helt fornøyd, og vil ikke vise hele leiligheten før det. Jeg skal blant annet få opp en bildevegg og lage et lite bord. Dersom du er interessert i å se bildene jeg allerede har publisert, har jeg skrevet et innlegg om det her. Jeg har gjort noen små endringer siden den gang, men innlegget viser litt.

Både blomstervasen og kaktuskrukkene her er i fra Ikea, og hadde et helt vanlig og kjedelig utrykk. Jeg er ikke så stor fan av vanlige glassvaser og hvite krukker, og bestemte meg for å gjøre noe med det. Derfor sprayet jeg dem i gull. Bokstavene sto heller ikke i stil med leiligheten, derfor er sidene nå sprayet i gull og marmor-tapeten er festet i fronten. Dere ser det bedre på bildene som kommer lenger ned i innlegget. Jeg blir like fornøyd hver gang jeg ser i vinduet mitt nå, fordi jeg vet at det er ingen andre som har akkurat det samme som jeg har.

På bildet under hadde jeg egentlig bare kjøpt to quotes, uten å vite hva jeg skulle bruke dem til. Etter noen dager fant jeg ut at det ville vært fint med en liten gullramme rundt. Det var ikke så lett å fine rammer i gull uten mange detaljer på. Derfor kjøpte jeg to billige på Ikea, og sprayet dem i gull. Slik fikk jeg akkurat de rammene jeg selv ønsket å ha.

Jeg har tidligere publisert et innlegg om hvordan jeg lagde de hvite vasene mine med blått i bunn. Blomstene som er i denne vasen er også spraymalet i gull slik som de andre gjenstandene i leiligheten min. Jeg elsker kombinasjonen av hvitt, blått og gull. Det er derfor det er disse fargene som går igjen over alt.  Den eneste grunnen til at jeg har rosa blomster i gullvasen, er fordi den fargen står i stil med den ene quoten. Har du noen spennende DIY å vise meg? Legg gjerne igjen en link!

A peek inside my first apartment

Her er endelig bildene av leiligheten min som jeg har ventet med å legge ut. Jeg er utrolig fornøyd med hvordan jeg har det rundt meg når jeg er i leiligheten nå, fordi jeg har arbeidet utrolig hardt og lenge med å få det akkurat slik jeg selv ønsker. Fargene som går igjen er gulltoner, blå og pastellfarger. Det meste er kjøpt på ikea, kremmerhuset og søstrene grene. Dersom du vil vite hvor en spesifikk gjenstand er fra, er det bare til å spørre i kommentarfeltet :)Hva syntes du om interiøret mitt?

Apartment decoration

Apartment decoration

 

Nå er det kun 20 dager til jeg skal flytte til leiligheten min i Sandnes, og den er nesten helt innflyttningsklar nå. Så og si alle nødvendige møbler, kjøkkenutstyr og dekorasjonsdetaljer er kjøpt inn, og jeg er utrolig fornøyd med hvordan leiligheten begynner å forme seg. Som dere ser så går fargene i sort, hvitt, grått og blått, noe som tilfeldigvis er fargepalettet i klesskapet mitt også. På bildet over har jeg forsøkt å finne gjenstander så like som mulig som dem jeg har i leiligheten. Jeg har også kjøpt inn en del gjenstander til DIY-prosjekter til leiligheten, noe jeg tror blir kjempeflott. Jeg gleder med vanvittig mye til å vise frem leiligheten, alle prosjektene ect. her på bloggen. 

Hva syntes du om detaljene så langt?

Make your polarids more memorable


Heisann! Til jul fikk jeg et polaridkamera, som jeg er veldig fornøyd med. Polaridkamera gir deg muligheten til å ta bilder i nuet, og du har liten til ingen kontroll over hvordan bildene dine blir. Du tar bildet, og må vente en stund med å se ressultatet. Det er ikke slik at du tar hundre bilder, deretter sletter 99 av dem, og tar vare på det ene pene bildet du var halvveis fornøyd med. Det er dyrt med film til kameraet, så man tar vare på det du får. Det er utrolig gøy å ta bilder og vente på ressultatet, det er en hel spenningskurve i seg selv.

De små søte bildene er utrolig minnerike og verdifulle, ettersom man kun har dem en plass. Etter bildet er tatt, har man kun den lille papirbiten med minne. Man får ikke bildet lagret på en minnebrikke eller på mobiltelefonen. Man har minnet i hånda, og det kan man ta vare på lange. For å gjøre dem litt mer minnerike, og for å huske hva som var spessielt med akuratt det bilde om kanskje 10 år, så må man gjøre noe med dem. Om mange år er det ikke sikkert du husker hvilken situasjon akuratt det bildet ble tatt. Derfor har jeg valgt å skrive på den lille hvite delen av polaridbildet.


Man trenger virkelig ikke verdens peneste håndskrift for at det skal se pent ut. Jeg kunne for eksempel aldri skrytt over min håndskrift, ettersom jeg skriver nesten alltid på datamaskin. Jeg skulle virkelig ønske at jeg var gitt evnen til å skrive med den vakreste skjønnskriften, men det er ikke mitt tilfelle. Men, er det ikke den stygge skrifta som gjør det litt hjemlig og koslig? Det syntes jeg! Det ser mer hjemmelaget ut uansett hvordan håndskriften din er, og den "gamle" effekten i bildet blir bare mer fremmhevet. 


Jeg har valgt å skrive sted, ting, årstall, navn og lignende på mine polaridbilder til nå, med en sort penn. Det er disse tingene som vil bringe frem mine minner i årene som kommer. Senere kan jeg se på bildene mine, tenke på hva jeg gjorde og hvor jeg var. Da kan jeg smile og la minnebanken fylle seg med alle minnene som kommer i hodet mitt. Når andre ser på bildene og leser teksten er det ikke sikkert de forstår, men det er ikke poenget heller.

Mine små polaridbilder er for å bevare minnene mine på en annerledes måte. Jeg slipper å være redd for at datamaskinen skal kortslutte, eller at harddisken min skal falle i gulvet en gang for mye. fordi de er ferdige bilder, de er tatt og lagret i papirform. Akuratt slik som de gjorde for noen år siden, når bildelagring på datamaskinen ikke var en mulighet. 


Så om du også har lyst å gjøre bildene dine litt ekstra verdifulle for deg, anbefaler jeg å skrive på den lille hvite flippen! Man kan enten skrive med forskjellige farger, eller holde det enkelt og stilrent med sort slik som meg. For guds skyld, ikke tenk at du har for stygg håndskrift. Din håndskrift er unik, og gjør bare polaridbildene dine enda mer personlige. 

Senere kan jeg vise dere hvordan dere kan gjøre det samme, selv om dere ikke har polaridkamera. Jeg ser selv at det ikke er alle som ønsker å bruke en tusenlapp på et kamera, og deretter mange kroner på film for å ta bilder. Jeg tenker jeg kan lage en mal til forskjellige størrelser for polaridbilder, slik at dere enkelt kan printe det ut delv og henge det opp. Fordi polaridbilder på veggen er virkelig noe av det peneste som finnes, og skaper en vintagefølelse i rommet.

Har du gjort dette?

Interior inspiration

Hei alle sammen! Til sommeren er jeg ferdig med vidergående (iiih, spennende!), og skal ut på egne vinger. Jeg planlegger å gå på skole i stavanger, og i den anledning må jeg jo få meg en leilighet, hybel eller studentleilighet. Jeg er jo veldig glad i pene ting, og bruker stort sett pengene mine på det. I det siste hr jeg vært hekta på pintrest, hvor jeg etter hvert har begynt å få en stor samling me inspirasjon til min store utflyttningsdag. Jeg vet jo at jeg ikke kommer til å ha all verdens med penger, ettersom jeg er student. Derfor har jeg funnet en del inspirasjon med gjenstander som i stor grad kan lages selv! Jeg elsker jo å tukle med DIY-prosjekter, og gleder meg til å bruke helgene mine i "mitt eget hjem" på å lage det utrolig koselig å være der. Jeg har også lastet ned IKEA sin app, som har en funsksjon som gjør at du kan legge varene du vil ha på en huskeliste, noe som er utroolig praktisk, ettersom det nesten er garantert derifra alle nødvendige møbler og gjenstander vil bli kjøpt inn. Back to point, jeg ville egentlig bare dele litt av inspirasjonen min med dere, ettersom det sikkert er flere av dere som liker gode løsninger slik som meg.
Har du noen gode løsninger eller tips?Les mer i arkivet » Juni 2016 » Februar 2016 » Januar 2016
hits