hits

Summer baby


Noe av det jeg elsker ved at vi nærmer oss sommer, er alle blomstene som popper opp over alt. De er så utrolig vakre, og med riktig lys kan det bli riktig så pene bilder. Jeg har lagt merke til at oppløsningen på bildene mine ikke er den samme når jeg laster dem opp på blogg.no lenger. Tror jeg må lese meg litt opp på det snart, fordi jeg vil jo legge ut bildene i god kvalitet. Jeg tok meg selv i å begynne å redigere nye bilder til dette innlegget, fordi jeg ikke var fornøyd med kvaliteten. Men, så tenkte jeg - nei, det har jeg ikke tid til.

Snart skal jeg nemlig løpe ut for å ta bussen hjem til Haugesund for helga. Der skal jeg sitte barnevakt og tilbringe litt tid med venninner på en koselig jentekveld med grilling. Selv om jeg har sommerferie, og de fleste forventer at jeg nå tilbringer hele sommeren i Haugesund, har jeg så mange planer her i Stavanger at jeg reiser en del frem og tilbake. Jeg har tatt en del bilder i den lange bloggpausen min, så dersom om jeg ikke tar med kameraet med meg i helga, skal jeg få blogget likevel. 
 

Hva skal du i helga?

Oh shit.

For en dag. Har jeg noen gang fortalt dere at jeg er et monster om morgenen? I hvert fall, jeg er av den type person som har alarm på mobilen hvert femte minutt, to timer før jeg egentlig skal våkne. Har forskjellige lyder på alle alarmene. Slumre er skrudd på. Egendefinert irriterende vibrasjon, for å toppe det hele. Vet dere hva jeg gjør gjennom dette? Slumrer som om jeg lå i koma. Jeg våkner ikke i det hele tatt. Helt ærlig syntes jeg litt synd på Sander, fordi han sover langt fra like tungt som meg.

Jeg våknet litt (les; alt) for sent i dag. Vanligvis klarer jeg på et mirakuløst vis å våkne a la 25 minutter før jeg må storme ned til busstoppet. Men i dag - no way. Jeg bestemte meg like så godt for å bli hjemme til neste forelesning. Jeg har jo tross alt nylig hatt 2 uker stappfulle av obligatoriske og langvarige kurs. I mitt tåkefylte hode og med en søvnig stemme, ba jeg Sander skru på alarmen til klokken 10. I morgen har han planlagt å vekke meg med et sykkelhorn - jeg kan nesten ikke vente til i morgen. Nå vil det vise seg om tornerose våkner av sykkelhornet. 

Jeg kom meg da til skolen, klokken 12 vell og merke. Deltok i et nytt fag jeg ikke forstår bæret av, deltok i gruppearbeid og så meg fornøyd med det. Dersom noen har hatt "Forskningsteori og metode" - skrik ut. Frem til nå har jeg måtte dra mattekortet ut av ermet, fordi det er mye statistikk. Satser på at eksamen består av mye statistikk, fordi da kommer jeg til å klare meg helt fint. 

Da jeg kom hjem ble det laget pomfrites og løvbiff - åh gud hva jeg har savnet pomfrites. På det lille studentkjøkkenet mitt har jeg hverken steikeovn eller mikro, og må som oftest være kreativ i matveien. Derfor var det ekstra godt da jeg for første gang på så mange måneder spiste pomfrites som ikke var stekt i steikepannen - som er ett av mange triks jeg har lært meg. Det er jo litt kjedelig å gå på felleskjøkkenet hver eneste gang noe skal i ovnen - og da unngår vi som oftest det. Det er utrolig hva jeg kan få til på to steikepanner, dere skulle bare sett meg når jeg skal ha poteter, kjøtt og saus på en gang.

Hvilken morgentype er du?

Cozy Sunday

Søndager er i grunn en veldig avslappende dag, spesielt før desember. Butikker er stengt, det er ikke mye å finne på og det blir nesten for lett å bare slappe av hjemme. Dette er den siste helga før butikkene holder søndagsåpent i desember, og derfor skal jeg slappe litt ekstra av i dag (med litt øving til eksamen, selvsagt). Neste helg, eller kanskje helga etter det skal jeg begynne med julegaveshoppingen. Da er det kanskje på tide med innlegg med gavetips her på bloggen? Jeg er alltid sent ute, og starter helst helga før jul. Innleggene mine vil derfor passe til dere som alltid henger litt etter med shoppingen, altså ingen tips om nettshopping uten at det er garantert at produktet kommer frem i tide.

Jeg er litt usikker på hvor mange ganger jeg har sjekket Studentweb den siste uka, for å se om jeg har fått karakter på noen av eksamenene mine. Jeg har til nå fått bestått på den ene delen av eksamen, noe som var stort for meg. Det var i exphil, som jeg har klaget om til alle rundt meg. Det er som en besettelse, selv om jeg vet at sensor har 3 uker på seg. Jeg har ikke tålmodighet til å vente, jeg ville helst visst det i går om jeg besto eller må ta konteeksamen til våren.

Håper alle har en herlig og avslappende søndag i dag, slik som meg!
Når starter du juleshoppingen?

Sunday; Pyjamas and iced coffee

Er det en ting jeg liker med søndager, er det at jeg kan tilbringe hele dagen innendørs, sminkefri i pysjamas. Jeg har laget favorittdrikken min, tatt på lesebrillene og studerer til neste ukes eksamen. Jeg har allerede blitt ferdig med det jeg trenger til de to eksamenene jeg skal ha på mandag og fredag, og kan derfor puste lettet ut og fokusere på neste. Heldigvis for meg er det en god del lettere å forstå kommunikasjon og medier, enn exphil. Exphil dro virkelig livsgnisten min ut, og det var så tørt og kjedelig å komme gjennom. All inspirasjon i meg ble drept, men nå som jeg studerer andre fag begynner jeg å få blogglysten og inspirasjonen tilbake, jippi!

I kveld skal jeg tenne på noen gode duftlys ta meg en pause og finne en god film å se på. Jeg skal også begynne planleggingen av Black friday-shoppingen, planlegge noen blogginnlegg og lage en liten juleshopping-guide. Av og til må også de som jobber dag og natt ta pauser, og gjøre noe kjekkere enn å sitte med nesen i en bok hele dagen. Med mindre det kjekkeste man vet er å lese pensumbøker, så tror jeg alle trenger et avbrekk i ny og ne.

Ha en fin søndag videre!

Hvor er eksamenangsten?

Hei alle mine kjære lesere. Mitt fravær har vart lenge, men med god grunn. Uten å lage et helt innlegg som unnskyldning, kan jeg kort og enkelt si; Jeg har jobbet beinhardt til eksamen. Vel, dette innlegget skal jo handle om eksamen, så litt "jeg har en god grunn" vil vell egentlig skinne gjennom. 

Jeg kan begynne med å fortelle at de siste ukene har morgen, dag, kveld og nesten natt har gått til forberedelser til eksamen. Jeg har kjøpt inn nye lesebriller, og skrevet ut flere kulepenner. Den første eksamenen i exphil har jeg i morgen, den neste på fredagen. Uka etter har jeg eksamen i Kommunikasjon og medier, og uka etter det igjen har jeg eksamen i journalistikk. Viktige prøver jeg må ta seriøst, kommer altså en etter en som perler på en snor. Jeg har grått, dratt meg selv i håret - og til og med lest til det renner blod ut av nesen min (æsj, but true). Liker å tro at det var hjernen min sin måte å si at nok er nok, selv om jeg innerst inne vet at det er lite sannsynlig. Det verste er vel egentlig, at jeg ikke helt vet hva jeg føler om at eksamen er så nær.


En ting som forundrer meg, er hvor avslappet jeg er i forhold til eksamen. Jeg er ikke nervøs. Jeg har ikke angst. Jeg stresser ikke. Jeg er helt rolig og normal. Dette kjennetegner ikke meg i det hele tatt, det er helt merkelig. Ved tidligere eksamener og "store prøver", for eksempel førerprøven, har jeg vandret rundt som et nervevrak i flere dager i forveien. Muligens er det en god ting at jeg er så trygg på meg selv, og vet at alt går godt til slutt. 

Det jeg frykter mest er hvilken karakter jeg kommer til å ende opp med i de forskjellige fagene dette semesteret. Jeg vet ikke helt hva som forventes av meg, og vet ikke hva som skal til for å få A og B. Det er selvfølgelig disse karakterene jeg sikter meg inn mot, på lik linje som jeg satset på 5 og 6 på videregående. Jeg har ikke tatt meg friår, og har altså gått rett fra videregående til universitetet. Det er en stor, men lite kompleks overgang. Mine holdninger til karakterer har fulgt meg fra videregående. Jeg er "besatt" av å prestere best mulig, selv om andre sier at det ikke er så lurt. Fra flere hold har jeg fått vite at i noen fag er man glad så lenge man består. I dag er dette en urealistisk tankegang for meg. Jeg vil jo prestere best, slik som tidligere!

En ting er sikkert; jeg nyter juleferien jeg har fått nå. Jeg har ingen flere forelesninger igjen, er ferdig med alle innleveringer - dermed må jeg bare møte opp og fullføre eksamenene mine. I desember skal jeg ut og kjøpe meg en fortjent premie til meg selv. En premie for at jeg ikke tok friår, at jeg har fullført dette semesteret, overlevd fire eksamener og delvis julegave til meg selv. Lenge leve egoisme, eller?

Er det bare meg som premierer meg selv for å fullføre ting?

A day in my shoes - hour by hour

Endelig er det min tur til å dra dere gjennom min dag, time for time. Etter timene gikk i dag, innså jeg hvor dårlig dag jeg faktisk hadde valgt å gjøre dette på, det skjer jo nesten ingenting! Men, jeg liker denne type innlegg, fordi det lar oss bli kjent med hverandre uten at noe overfladisk tar fokus.


 

07.00 - Sander vekker meg, og vrak som jeg er gjør jeg ikke annet enn å klage over at jeg ikke har noe å ha på meg i dag, så det er ikke noe poeng i å stå opp. Morgentrynet er kommet for å bli, dette er alt for tidelig å stå opp. Når jeg etter litt om og men kommer jeg meg ut av senga, smelter jeg sammen med sofae , som er hvor jeg skal sitte den neste timen og spise toast med isvann til.

08.00 - Jeg sminker meg og finner i siste liten et antrekk som er litt brukbart. Jeg tar noen raske bilder i speilet før jeg løper ned til bussstoppet. Ute har det blitt kaldere enn jeg trodde, og jeg angrer øyeblikkelig på at jeg ikke tok på meg skikkelig ytterjakke. Bussen min kommer, og nok en dag kommer jeg meg til skolen.

09.00 - Jeg har akkurat ankommet universitetet etter minst hundre gjesp på bussen. Nå skal jeg gå på forelesning med gjesteforeleser, noe jeg ser frem til hver eneste gang. 

10.00 - Kan jeg enda kalle det for friminutt når vi tar pause i forelesningen? I så fall fikk jeg friminutt nå. Det viste seg at vi skulle gå gjennom tunge lover og regler innen journalistikk i dag, og da er det godt å kunne ta et avbrekk og lese noen blogger når man får "friminutt".

11.00 - Jeg begynner å kjenne hvor tungt det faktisk er å sitte å følge med i forelesningen. Lover, regler og jus generelt er litt kjedelig i det lange løp, selv om det er veldig viktig. Hmm, gleder meg til det er pause igjen. Jeg har falt litt av nå, og begynt å skrive ned noen bloggideer, som egentlig underholder meg mer enn de burde. 

12.00 - Nå har vi hatt pause i en halvtime, yay! Men, snart skal vi sitte i klasserommet i 2 timer til med forelesning om lover og regler. Begynner å lure på om jeg har valgt helt feil dag å gjennomføre dagen min time for time innlegget, ettersom det er enda kjedeligere for dere å lese om hvor kjedelig jeg har det.14.00 -
Jeg droppet å skrive en oppdatering for en time siden, ettersom det rett og slett ble for kjedelig. Akkurat nå busser jeg hjem fordi jeg nettopp fikk melding av Sander om at han kjøper kinesisk til middag, min favoritt! "Stiches" av Shawn Mendes er i ørene mine mens jeg skroller over de fantastiske kåpene som selges denne høsten. Jeg er helt betatt - WOW, DER HOLDT BUSSEN MIN PÅ Å KRÆSJE - back to point; jeg elsker altså fargene, tekstilene og snittene på sesongens kåper. For å si det slik; jeg fikk penger fra lånekassen i dag, og er ikke redd for å bruke litt av dem på en lekker kåpe som kan følge meg de neste månedene.

15.00 - Jeg har funnet min nye favoritt kinaresturang her i Sandnes, og den smaker bedre enn hva jeg noen gang kunne forestilt meg. Mett og fornøyd setter jeg meg ned for å redigere litt bilder, blogge og slappe litt av før jeg skal videre.

16.00 - Sitter igjen på bussen - midt i rushen. Det føles ut som om det er en evighet til jeg kommer meg frem dit jeg skal, puuh trafikken i storbyen går virkelig treigere enn treigest altså.17.00 - Nå er jeg og sander barnevakt på onkelbarna hans. Litt leselekser, middagsspising og en hel del tv-titting står på menyen vår denne timen.

18.00 - Vi tar oss en tur bort til butikken for å kjøpe noe søtt å spise på i kveld. Energinivået mitt har nådd bunn, og det er lettere sakt et mirakel at jeg har holdt meg våken de siste timene. Blodsukkeret må opp, nå!

19.00 - Vi forbereder oss for en kveld foran tv-en, slik vi gjør hver eneste kveld. Jeg og Sander har sett utrolig mange forskjellige serier sammen, og det er faktisk en utrolig kjekk ting å gjøre sammen. Sannsynligheten for at du ikke finner meg foran en eller annen skjerm på kveldstid, er svært lav. Før jeg setter i gang med tv-serier i kveld, har jeg nå skrevet dette blogginnlegget. Jeg er ikke fornøyd i det hele tatt, men har lagt så mye arbeid i det at jeg ikke orker å droppe det nå. Takk for meg.Hva har du gjort i dag?

Only time will show

Ahh, så jeg elsker høsten. Tok meg selv i å ha en halvtimes fotoshoot med en busk i går, kun fordi den hadde de riktige høstfargene. Det ble ingen gode bilder ut av det, ettersom det uheldigvis var feil lys. På den positive siden, er jeg på et voldsomt godt humør i dag, og har skrevet to spennende innlegg som er på vei til dere i dag. Senere kommer det et innlegg med mine beste sparetips til mine medstudenter, og i tillegg til det skal jeg kjøre på med det superpopulære time-for-time innlegget som alle er hodestups forelsket i for tiden. Det blir utrolig spennende, jeg håper bare at jeg ikke glemmer å skrive ned hva jeg gjør hver time.

Jeg er utrolig glad for at skrivesperren har forsvunnet helt, og at jeg snart har flere fullverdige innlegg klare til dere. Tror faktisk bare det er bilder som gjenstår. Så fremover blir det mange innlegg med tips, triks og bare inspirasjon. Akkurat slik som jeg liker det, og forhåpentligvis du også. Håper alle har en fin og høstlig onsdag videre!

Er det noe du vil at jeg skal tipse/skrive om?

Måtte til legen på grunn av smerter i brystet

Jeg har vært borte en liten uke nå, noe som ikke er ulikt meg. Men, denne gangen hadde jeg utrolig nok en legit reason. Jeg ble nemlig så syk at jeg måtte til legevakten for å få hjelp. Jeg tok ingen bilder den uka jeg var "borte", så kan dessverre ikke illustrere dette blogginnlegget på en annen måte enn med mine vanlige, smilende bilder.

Her om dagen dro jeg til legevakten for å sjekke om forkjølelsen min hadde utviklet seg til noe alvorlig. Jeg hadde hatt hoste i 2 uker, med feber inni mellom. Jeg gikk til legevakten fordi jeg ikke har fastlege her, og skolen min har ikke et legetilbud. Jeg hadde fått symptomer som minnet om astma, bronkitt og lungebettenelse.

Jeg er egentlig ikke personen som aldri går til legen, fordi jeg er aldri døende. Men, da jeg begynte å få ekstreme smerter i brystkassen, hjalp det ikke med selvdiagnosering via internett lenger. Jeg kunne ikke hoste, le, bevege meg eller puste tungt uten å kjenne smertene. Det var skikkelig vondt. Jeg lå som en hjelpesløs liten person i sofaen, og kunne ikke gjøre noe annet enn å ligge stille og be til høyere krefter. Det var flere personer som sa at jeg var nødt til å gå til legen, fordi dette kunne ikke være riktig.

Etter en liten time med venting, ble det endelig min tur. Jeg er skikkelig redd for sprøyter, og lot legen få vite dette da han tok frem nålen for å ta blodprøve av meg. En liten fun fact; Når jeg ser nåler og sprøyter, blir jeg som et lite barnehagebarn, og krever premie fordi jeg var så "flink" som gjennomførte det. Derfor gikk jeg å kjøpte meg smågodt og pepsi max da legetimen var over.

Etter flere tester, enda mer venting og mye hosting - fikk jeg endelig svar på hva som virkelig var galt med meg. Det viser seg at jeg bare hadde fått et virus som kom til å gå over om noen uker, ved hjelp av mye søv og hvile. Brystsmertene kom av kraftig hosting. Jeg hostet så hardt at jeg brakk meg hver eneste gang, og derfor har musklene i brystkassen min blitt "såre". Det er vondt, men ingenting alvorlig eller farlig.

Grunnen til at jeg generelt aldri går til legen, er jo nettopp fordi det aldri er noe alvorlig. Jeg har enda vondt, og hoster mye. Men jeg har fått resept på en hostesaft som jeg egentlig burde fått for 2 uker siden. Dum som jeg er, har jeg ikke vært og hentet denne hostesaften enda. Men, nå er formen mye bedre og hosten er ikke like kraftig lenger. Heldigvis.

Har du hatt en skummel opplevelse med helsa?

10 ting du ikke visste om meg

Jeg har egentlig aldri delt noen slike "fakta om meg" innlegg her på bloggen før, så nå er det virkelig på tide! Jeg elsker å lese slike innlegg på deres blogger, fordi det er så utrolig mye unikt med en person. Vi er alle forskjellige, selv om det ikke alltid er synlig. På en blogg fremstilles jo kun en side av livene våre, om ikke mindre. Derfor ønsker jeg i dag å dele et litt mer personlig innlegg, slik at dere vet litt mer om meg.

Husmor
Helt siden jeg flyttet bort hjemmefra, har jeg blitt skikkelig husmor. Det å lage middagen helt fra bunn har virkelig fanget interessen min. Selv om jeg ikke eier tålmodighet mens maten stekes/kokes, gir det meg en god følelse at jeg har lagt arbeid i å lage maten fra bunn av. Jeg er også utrolig opptatt av å ha det ryddig og rent rundt meg, i alle fall på stuebordet som også fungerer som spisebord.

Avhengig av neglelakk
Jeg har i alle år vært en neglebiter, men de siste årene har jeg funnet på en kompensasjon for all neglebitinga,  som hovedsakelig foregår når tiden går for treigt. Jeg har begynt å skrape av neglelakk fra neglene mine! Jeg lakker neglene hver 1-2 dag, fordi i slutten av dagen går jeg rund med halvlakkerte negler, noe som egentlig ikke er noe særlig pent. Men, jeg biter vertfall ikke neglene mine bort, right? Haha. 

Sjenert
Selv om jeg skriver svært åpent her på bloggen, og er veldig høylytt i situasjoner hvor jeg kjenner de jeg er med, så er jeg egentlig veldig sjenert. Jeg blir så utrolig klein og usikker i situasjoner hvor jeg ikke kjenner en sjel, og ikke har sett noen av personene rundt meg før. Jeg vet at det ikke er noe å være redd for, men det er rett og slett bare en ubehagelig situasjon for meg. Heldigvis er jeg ikke alene, fordi det er mange flere enn meg som føler det samme om slike situasjoner. 

Tv-serier
Trodde du at du selv så ekstremt mye på netflix? da har du ikke møtt meg. Jeg kunne skrevet en bok om alle timene mine foran netflix, viaplay, tv2sumo og andre streamingtjenester. Det er ikke mange serier jeg ikke har sett, og jeg har rett og slett et luksusproblem når en sesong tar slutt. Hva skal jeg liksom finne på da? Jo, jeg ser alle seriene på nytt, selvfølgelig. Gjerne kom med tips til gode serier, som ikke er så "kjente". De har jeg kanskje ikke sett enda, jippi. 

Kløne
Du har vel sett den nye reklamen som er til takk til alle oss kløner her ute? Jeg følte den var rettet helt mot meg. Den traff meg rett i sjelen. Jeg faller, søler, tryner, går på dører og dunker tåa i dørkarmer hele tiden. Heldigvis er jeg flink til å le av meg selv, ellers ville alle mine klønete øyeblikk blitt utrolig pinlige. 

Introvert
Jeg foretrekker å sitte inne en lørdag kveld fremfor å gå ut på byen. Jeg trives veldig godt i mitt eget selskap, hvem kjenner meg vell bedre enn meg selv? Selvfølgelig er det utrolig gøy å samle venninnegjengen en gang i blant, fordi vi har det tross alt veldig gøy sammen. Men, for det meste trives jeg best i sofakroken på lørdagene med en god serie på tv, god mat på bordet og kjæresten eller en venn og to ved siden av meg. 

Perfeksjonist
Dette er en side ved meg selv som kommer på både godt og vondt. På skolen er det fantastisk å være perfeksjonist. Da leverer jeg alltid best mulig innen tidsfristen, og jeg legger virkelig sjelen min i arbeidet mitt. I hverdagen er det ikke alltid like godt. Spesielt når det kommer til bloggen, kan jeg virkelig være vrien. Dersom været er helt feil, antrekket er ikke godt nok, bildene litt for uskarpe eller et annet hinder kommer opp - kan jeg legge meg ned å bare drite i hele greia. Dersom jeg ikke er fornøyd og velger å publisere likevel, ligger det i bakhodet og irriterer meg resten av dagen.

Omtenksom
Jeg går ofte langt over mine egne grenser for å ta vare på andre mennesker. Jeg bryr meg utrolig mye om dem i vennekretsen min, og prøver alltid så godt jeg kan for å gjøre andre glade. Jeg er ikke alltid vellykket, men jeg legger innsatsen min i det. Jeg er der alltid for å lytte, og forsøker å komme opp med forskjellige løsninger dersom det er mulig. Jeg setter ofte andre fremfor meg selv, noe jeg tror jeg må jobbe med. Jeg har like mange problemer som alle andre, og noen ganger må jeg få lov til å jobbe med meg selv og være egoistisk.

Ja-menneske
Jeg har Store problemer med å si nei til andre. Dersom noen spør om jeg vil finne på noe, kan fikse noe eller hva som helst annet, sliter jeg virkelig med å si nei. Til og med når jeg har andre planer, prøver jeg alltid å presse forespørselen inn i timeplanen min. Dessuten er jeg utrolig dårlig til å komme opp med unnskyldninger til hvorfor jeg sier nei, så det er ikke vits at jeg prøver meg en gang. Det som er verst med å være ja-menneske, er de dagene jeg egentlig bare vil ligge inne med en tom timeplan.

Husredd
Det er litt pinlig å si det, men jeg er helt ekstrem på dette området. Det  å være alene hjemme er ikke en situasjon jeg takler godt. Jeg er livredd for at det skal komme noen inn i huset, jeg får panikk av hver minste lille lyd. Jeg må alltid ha kontroll på at alle dører og vinduer er lukket og låst, og sender gjerne andre for å sjekke om det er noen i huset. På det værste har jeg låst meg inne på mitt eget soverom, og ikke gått ut for noe annet enn mat og dobesøk. Det er litt betryggende at jeg nå bor i en leilighetsblokk, hvor man må låse opp to dører og opp ett par etasjer for å finne meg.

Kjenner du deg igjen i noe av dette?

Good startJeg kan med hånda på hjertet si at jeg har hatt en flott start på UiS. Helt ærlig tror jeg ikke at det kunne vært noe bedre. Jeg har kommet i en fin klasse som jeg holder på å bli kjent med, foreleserne virker utrolig moderne og flinke. Jeg hadde sett for meg en gammel, sinna mann som bare sto og snakket uten å konversere med elevene. Slik er det heldigvis ikke! Jeg er positivt overrasket, og gleder meg til vi er ferdig med denne uka, som inneholder informasjon og bli-kjent opplegg.Jeg kjøpte halvparten av skolebøkene mine i dag, fordi jeg ikke orket å bære alle 10 bøkene som er nødvendig. Resten blir kjøpt i morgen. Det er ufattelig dyrt med pensumbøker, jeg hadde aldri trodd jeg skulle bruke så mye penger på bøker på en dag. Shoppingavhengig som jeg er, tenkte jeg bare på alle de fine klærne og veskene jeg kunne fått for de tusenlappene. Jeg kjøper nemlig helt nye bøker, ettersom det er vanskelig å finne brukt til mine emner. Får håpe på at de selges lett neste høst, så blir ikke pengene helt bortkastet, hehe. I morgen skal jeg besøke Nrk Rogaland, noe jeg tror blir ganske bra. Tidligere har jeg besøkt lokalene til BBC i London, og det var en helt utrolig opplevelse jeg neppe får igjen. Jeg elsker å besøke og se på forskjellige mediehus, ettersom alle er så forskjellige, men samtidig veldig like. Tiden der er presset, folk er stresset og det foregår utrolig mye spennende arbeid der. Selv om jeg ikke tror Nrk holder opp til BBC sitt lokale, blir det sikkert like gøy å besøke dem. 

Hvordan har din skolestart vært?

6 forskjeller på storby og småby

Det er litt over en uke siden jeg flyttet fra Haugesund (som egentlig ikke kan defineres som småby) til Stavanger, og det er flere ting jeg har lagt merke til at er ganske annerledes fra hva jeg er kjent til. Selv om jeg ikke har bodd her lenge nok til å si "jo, slik er det her i Stavanger", så føler jeg at dette er gjennomgående uansett hvor jeg går her. Derfor har jeg tenkt å dele både de positive og negative sidene ved å flytte til en storby. Jeg kommer sikkert til å komme på flere punkter etter hvert som jeg har vært her en stund, og da kommer det kanskje en oppfølger til dette innlegget.

Det er en plass for alle
Dette er noe av det beste ved å bo i en storby. Her kjenner ikke alle hverandre, og det er rom til å utvikle seg selv og være den man selv vil. Jeg føler at det mer eller mindre er en plass for alle. Stavanger har tilrettelagt områder som folk kan henge på, slik at ikke alle ungdommene samles på kjøpesentrene. De har et bredt utvalg av forskjellige butikker, slik at alle kan finne noe som passer sin personlighet. Jeg elsker å være meg i storbyen, hvor jeg føler at det er mer aksept av andre mennesker i det store mangfoldet. Liten i mengden, men stor i seg selv.

Buss
Bussjåførene her i Stavanger må virkelig ha det stressende og travelt. Så travelt at kundeservice ikke er noe jeg forventer lenger. Jeg er vandt med å gå på bussen i Haugesund, si hei og smile til sjåføren for å få det samme tilbake. Jeg er vandt til å kunne spørre om bussen går dit jeg skal, uten å føle at det er verdens undergang. Her smiler aldri bussjåførene til meg, og det er aldri snakk om å si "ha en god dag videre!" på veien ut av bussen. På en måte er det forståelig, fordi det er jo snakk om tusenvis som bruker bussen hver eneste dag! Det må være stressende med rushtrafikk, tidspress og idioter som ikke kjenner byen godt nok til å vite hvor de skal. Jeg er sikkert den største synderen når det kommer til bussgeografi og lesing av bussruter, noe jeg aldri kommer til å forstå. Men, jeg kommer allikevel ikke til å slutte å smile når jeg kommer på bussen. På den positive siden har de et helt fantastisk busstilbud her, hvor de fleste bussene jeg tar kommer hvert kvarter. Jeg trenger aldri å vente på bussen, og den er mer presis her enn i Haugesund.

Størrelse
Jeg har jo flyttet til et sted som er mye større en Haugesund. Da er det nesten en selvfølge at det som er her også er mye større, om man ser bort fra den lille leiligheten min hehe. Kjøpesentrene er større, områdene er større, det er flere muligheter for å finne på noe og jeg merker at det er plass til flere arbeidere her enn i Haugesund.Til og med bussene her er større, noe som selvfølgelig henger med at det er flere folk her som bruker kollektivt. En ting jeg spesielt har lagt merke til, er at de helt vanlige kjedebutikkene har større lokaler enn jeg er vandt til, noe som blir tatt mer enn godt imot. 

Tid
Alt tar lenger tid i storbyen. Rush, størrelse, store områder, lange køer, store folkemengder. Alt dette følger med i en velkomstpakke til deg som flytter til storbyen. Bare det å gå på matbutikken kan plutselig ta dobbelt så lang tid som i en liten by. Dersom du er "fattig-student" og ikke har råd til å ha både bil og leilighet, kan du ikke forvente å kunne ta en kjapp tur på butikken. Ting tar tid, og det må jeg bare venne meg til. 


Prisene
Det er tydeligvis ikke bare boligprisene i storbyen som er høyere enn i Haugesund. Jeg ble ganske overrasket da det gikk opp for meg hvor mye dyrere det er å kjøpe vanlige matvarer her. Det er selvfølgelig bare snakk om noen få kroner per vare, men i det lange løpet blir de få kronene ganske mange kroner.

Folkemengde
Jeg har de siste månedene lest om ensomhet blandt studenter og generelt andre mennesker som bor i storbyer. Endelig forstår jeg det! Det er så lett å bare falle bort og forsvinne i seg selv her i Storbyen. Det er utrolig mange mennesker, men alle driver med sitt eget. Dersom man går alene, møter man ikke alltid folk man kjenner. Man går bare helt alene, uten noen som tar kontakt med deg. Ingen merker om du bruker hele dagen din til å sitte inne og se på netflix 10 timer i strekk. De vet ikke at du eksisterer en gang, fordi folk er se opptatt med sitt eget. Det er alt for lett å falle ut av mangfoldet, noe som er utrolig trist.

Kjenner du deg igjen i noen av punktene?

Summer vacation
Jeg kan nesten ikke tro at jeg endelig kan si det, det føles ut som om det var i går jeg satt å sa at jeg bare hadde 3 måneder igjen av videregående, men nå har jeg faktisk sommerferie! Realiteten har ikke slått meg enda, men jeg er forberedt på å nyte denne ferien. Jeg har brukt helga til å slappe av og samle energi, ettersom jeg la en hard uke med mange eksamener bak meg. Jeg kjenner på hele kroppen min at jeg er helt utslitt av alt skolearbeidet de siste ukene, så jeg tar sommerferien min med fullstendig ro nå i begynnelsen. Det eneste jeg har igjen av "skole" nå, er å møte opp på vitnemålsutdelingen, og vente på eksamenskarakterene mine. Jeg slo til og gjorde det knall på medier og kommunikasjon praktisk eksamen, men jeg har ingen ide om hvilken karakter jeg får på nynorsk og bokmål skriftlig. Det er utrolig nervepinnende, at jeg mest sannsynlig ikke får vite karakterene før om 2 uker.

Er du ferdig med eksamen enda?

Good morning

God morgen alle sammen! I natt har jeg sovet utrolig godt, og jeg kjenner at jeg virkelig er helt uthvilt. Jeg er klar for å ta for meg en rolig, avslappende men samtidig sosial dag. Det er så utrolig herlig å ha en ekstra fridag når det først er helg, for min del kunne jeg uten noe problem hatt fri hver eneste mandag! En hverdag med 4 helgedager, høres utrolig bra ut! Jeg hadde faktisk glemt å skru av vekkerklokka for i dag, så jeg ble passe irritert klokka 7 i dag morges, selv om jeg sovnet like raskt som jeg våknet.

Hva skal du bruke fridagen din til?

Fremtiden etter russetiden


For en flott og, nesten, solrik dag i dag! I mitt hode skinner i alle fall sola midt på himmelen, og lyser opp hverdagen min. I går ble jeg ferdig med russetiden, og kunne endelig pakke bort russebuksa! Nå kan jeg endelig bruke de nye klærene mine, som dere ser så er jakka på bildet ny. Jeg har vel ikke utrykket noe annet enn at jeg har gledet meg til å bli ferdig med russetiden den siste uka. Fra å ha min siste festdag i går, sitter jeg nå og jobber med prøveeksamen i media. Jeg har bare 12 skoledager igjen, og i neste uke begynner de beinharde skikkelige eksamenene. Jeg har kommet opp i nynorsk, bokmål og mediefag! Alle tre er fag jeg klarer meg godt i, så dette skal bli plankekjøring. Nå får jeg endelig fritid tilbake, og har tid til å gjøre slik jeg vil. Skole tar ikke opp all min tid lenger, og jeg kan med stolthet si at jeg snart har fullført påbygg! Jeg skal skrive et innlegg om det når sommeren nermer seg enda mer, fordi det har ikke bare vært lett med kun oppturer. Det har vært hardt, utrolig hardt!

Jeg hadde en fantastisk og intens 16. og 17. mai feiring. Jeg feiret siste del av russetida med utrolig mange gode venner, og kan absolutt tenke tilbake med alle russeminnene som positive. Jeg gikk også i russetoget i går, som var utrolig gøy. Selv har jeg alltid vært den som står på sidelinjen med store stjerner i øynene, men i går fikk jeg oppleve hvor utrolig gøy det er å være med selv. Jeg og noen klassevenner hadde temaet "Fifty shades of gay", som var fargefullt og lekent. Jeg kan muligens vise bilder av det senere, om ikke prøveeksamen tar over all tiden min i kveld. 

For meg gjenstår det nå kun å få gode karakterer på eksamen, for å komme inn på BI og UIS. Deretter må jeg ta ett av de hittil vanskeligste valgene i livet mitt, skal jeg studere journalistikk eller markedsføringsledelse? Jeg har grublet på det i over 3 måneder nå, og kommer ikke frem til et svar. Jeg kommer garantert til å være like usikker om jeg er så heldig å bli tilbudt skoleplass på begge stedene. "Skal jeg velge det jeg tror at jeg liker best, eller det som har flest fremtidsutsikter?", spør jeg meg selv hver eneste dag.

Hvor lenge har du igjen av skolen?

What a good day + giveaway

Heisann! Jeg har hatt en helt utrolig god dag i dag! Jeg hadde prøveeksamen i norsk, som jeg nailet en 5`er i. Jeg fikk tilbake matte heldagsprøven min, og sitter nå med 5 i matte i standpunkt! Trodde egentlig det var fysisk umulig for meg på påbygg, men jeg fikk det til etter flere uker med svette og blod i matematikktimene. Nå har jeg brukt hele kvelden min til å komme med nye innspill og skrevet en hel markedsføringsplan i mediefaget, som er min allersiste innlevering på videregående skole! Er egentlig helt sykt å tenke på at jeg har hatt mine siste prøver, innleveringer og fremføringer. Vertfall at jeg er ferdig med videregående om kun noen få måneder! Kan enda huske de kriblende følelsene da jeg bare drømte om å komme inn på mediefag, og nå er alt snart over. 

Til helga skal jeg på russetreff i kongeparken, noe som egentlig har vert mitt største argument for å holde ut dette skoleåret. Jeg har gledet meg siden jeg gikk på ungdomsskolen til å gå på landstreffet, fordi da skal min indre russesjel virkelig få riste av seg all energi. Som jeg sa for noen dager siden, ble jeg syk på søndag. De siste dagene har gått ut på å kontrollere feberen med paracett og ibux, for å kunne leve et normalt liv. Jeg har dratt på meg en skikkelig forkjølelse og ørebettenelse, og kan nå kun trygle høyere makter for å bli frisk innen fredag. Syk eller frisk, landstreff skal jeg på uansett!


Var foresten en leser som tipset meg om at det muligens var noen av dere som hadde lyst på russekort fra meg, og at jeg kunne sende dem i posten. Dette syntes jeg var en super ide! Jeg har ingenting "pinlig" på mitt russekort, så det er ikke så veldig kleint for meg å vise det frem liksom. Har flere venner som driver med youtube og blogg, som har gjort det samme til sine følgere. Dersom interessen er stor nok, kan jeg få sendt ut russekort som en liten giveaway til noen av dere solstråler.

Hvordan går det med deg på jobb/skolen?

Det som holder meg på skolen nå, er russetiden

Heisann alle sammen! Det er virkelig uvant å skrive her igjen, men det føles utrolig godt. I mars hadde jeg utrolig mye som skjedde, og det ballet bare på seg enda mer i April. Jeg har hatt så mange prøver, fremføringer, innleveringer og russearrangementer at jeg ikke kan telle dem på fingrer og tær sammen en gang. Hele fritiden min ble robbet fra meg, og jeg måtte trekke meg inn og leve et usosialt skoleelskende liv i to måneder. Jeg går jo trossalt påbygg, så jeg kunne ikke forventet noe mindre. På torsdg hadde jeg min aller siste prøve for i år, og nå har jeg bare prøve eksamen og de virkelige eksamenene igjen. Det føles utrolig godt å snart være ferdig med 13 år skolegang!

Påbygg beholder sitt rykte for meg, det er utrolig hardt! Det har vært så mange ganger jeg har hatt lyst å gi opp, kaste alle kortene på bordet og drite i alt som heter utdannelse. Når disse stundene har kommet, har det vært utrolig viktig for meg å ha noe å glede meg til. Noe som holder meg fast, og holder meg på skolebenken. Ting jeg har satt opp på "dette får du gjøre om du holder ut"-listen min var londonturen i høstferien, londonturen i vinterferien, påskeferien, vrengecamp, natt til 1 mai, og nå har jeg bare landstreffet i Stavanger og 17 mai igjen som holdepunkt. Det er snakk om 16 dager igjen med motivasjon, før eksamenene kommer og slår meg i fjeset dagen etter. 

Jeg er nesten sikker på at om jeg ikke hadde vært russ, hadde jeg ikke holdt ut. Det er utrolig digg å ikke tenke på hva man tar på seg hver dag, selv om russebuksen min stinker mer og mer for hver dag som går. Hver eneste dag går buksa gjennom en parfymedusj, og det begynner virkelig å bli ekkelt. Jeg kan ikke vaske den, fordi da bli den ene foten klippet av. Derfor har jeg frøset den ned, og hengt den ute i vinden et par ganger, for å fjerne lukt ect.

I anledningen når vi snakker om russebuksa, tenkte jeg at jeg like så godt kan vise den frem her på bloggen. Jeg har trossalt gått med den i 2-3 uker allerede, så den er ikke like ren og fresh lenge, men det får bare gå.


Helt på slutten her, må jeg bare informere at jeg aldri har vært serlig flink til å sy. Etter jeg sydde diverse gjenstander på russebuksa mi, innså jeg at det for lengst var på tide å legge sykarriæren på hylla. Stingene mine har allerede begynt å løsne litt rundt om kring, og det beviser bare en ting; min ting er ikke å sy. Jeg må nok fikse opp i det, for å så legge sykarriæren enda lenger opp på hylla. 

Det er også pga. russebuksa og russetiden at jeg ikke har blogget noe særlig. Ettersom mine antrekk den siste tiden ikke har vært serlig varierte, har jeg ikke sett poenget i å poste "dagens topp til russebuksa". Det ville vel egentlig bare vært kleint. Jeg er også usikker på hvor mye av russetiden jeg er villig til å poste her, men jeg er allerede fastbestemt på å dele landstreffet! Muligens jeg lager en film også, for å ha minnene selv i tillegg.

Er du russ i år?

Hello April


Månedskiftet til april er kanskje litt mer spessiell enn andre månedskifter. I facebookstrømmen min florerer det av gravide, forlovede, lottomillionærer og folk som har fått kjønnsykdommer. Bloggstrømmen min inneholder det samme. Selv nyhetene er utroverdige i dag. Selv lillebroren min kom inn og sa at bilen var i brann. Jeg er av personen som aldri klarer å komme opp med en god aprilsnarr, så ikke forvent noe fra meg i dag. Det beste jeg noen gang har kommet opp med, er den gangen jeg sa til ei veninne at det var en gigantisk edderkopp bak henne. Men, den funka da, haha! 

Det er stor sol ute, så jeg skal tilbringe dagen min både litt inne og ute. Jeg har en del arbeid å bli ferdig med innen i kveld, selv om det er påskeferie har jeg alltid litt arbeid til overs. Jeg har også kjøpt inn litt gjenstander til forskjellige DIY, fordi jeg ikke klarer å sitte stille! Nå skal kjøpesenterne og alt annet være stengt i flere dager, og fingrene mine klør etter å gjøre noe kreativt i den perioden. Jeg føler alltid at det ikke er noe å ta seg til på søndager og generelt andre dager hvor alt er stengt, selv om jeg egentlig aldri bruker stedene når de er åpne uansett. 

Har du lurt noen i dag?

HAPPY


Tiden går sa raskt for tiden. Jeg tror ikke jeg helt henger med, det er som om tiden bare flyr fra meg. I dag var den første dagen så langt jeg kan huske, at jeg hadde tid til å legge meg ned til å sove i en halvannen time. Det er en uke igjen til påskeferien kikker inn, og når den er ferdig er det kun en måned til eksamenstiden kommer. Det blir skummelt. Vi er allerede ferdig med pensum i noen fag, og jeg kjenner at samtidig som presset øker på skolen, kan jeg samtidig lette skuldrene litt inn i mellom. Stresset rundt gode karakterer har nylig nådd toppen, og jeg har rett og slett ikke hatt tid til meg selv de siste ukene. Hver eneste dag på timeplanen min har vært fullstappet med jobb, prøver og desperate påminnelser om ideer til hva jeg kan blogge om. Men, jeg kan ikke kjøre alt på en gang, fordi jeg har ingen superkrefter, selv om jeg til tider gjerne kunne trengt det.

Russeklærne og utstyret mitt er allerede på plass, og om 3 uker blir det ikke noe særlig antrekksbilder fra meg. Jeg har begynt å style buksa mi, og har planer om å gjøre den skikkelig girlish. Jeg skal få kjøpt inn litt stoff, tøy og diverse pynt til buksa før jeg legger ut bilder av den. For å være helt ærlig, så er jeg så usikker rundt hele russebuksa. Jeg er så redd for å angre på hvordan den ser ut, selv om jeg kun skal bruke den i 3 måneder.

Hvordan ser resten av ditt skoleår ut?

Mistet nesten tilbud om studentboligHei alle sammen! Wow, for et fravær? ja det kan man godt si. Det har vært utrolig deilig med litt avstand fra bloggen de siste ukene, fordi nå sprekker jeg nesten av gode ideer å blogge om. Jeg har savnet det en del, hatt dårlig samvittighet - men det har vært behagelig å kunne fokusere på alt annet også. Siden sist har jeg vært i London, forbedret karakterene mine, blitt 19 år gammel, vært på shoppinghelg i Stavanger, og som overskriften tilsier - fått meg studentbolig til neste år!

Jeg har bladd meg gjennom artikkel etter artikkel som beskriver de desperate tilstandene blandt studentene i Stavanger, som ikke får seg studiebolig. Ut i fra antall studieplasser, er det bare boliger for hver 12 student. Det er altså alt for få boliger, og jeg har vært enormt heldig. Jeg hadde egentlig ikke regnet med at jeg skulle få studentbolig til neste år, rett og slett fordi jeg aldri er så heldig. Jeg hadde regnet med en evig jakt på det private markedet som nesten druknes av høye priser og ugunstige boforhold. Heldigvis for meg, kan jeg nå senke skuldrene og bare glede meg til sommeren kommer.

Det hele begynte med at jeg ikke hadde fått en mail jeg ventet på, og klikket raskt innom søppelboksen som tar i mot spam-mail. Jeg trodde muligens mailen jeg ventet så sårt på, hadde havnet i feil inboks. Det var da jeg så mailen fra SIS, hvor det i emnetfeltet sto "Leieavtale klar for signering på Boligtorget". Først visste jeg ikke helt hva det var, det var litt uforståelig. På hjemmesidene deres sto det at vi ikke ville få svar før rundt den 15.april. Deretter logget jeg meg inn på siden min, og der lå kontrakten! Jeg hoppet nesten i taket da jeg så det, og jeg er ganske sikker på at hjertet mitt hoppet over et slag eller to. Jeg har altså fått meg studentbolig, heldog som jeg har vært, dene gangen. 

Kontrakten har 7 dagers frist for å signeres, leste jeg. Pulsen steg og panikken spredde seg i hele meg. Hadde jeg gått glipp av denne muligheten nå? Heldigvis ikke. Jeg sitter bare igjen med tanken; Hva om jeg ikke hadde sjekket søppelboksen den skrøpelige søndagen? Jeg hadde vært helt søndersknust om jeg hadde gått glipp av dette tilbudet, og hadde vært nødt til å bevege meg ut i det farlige private markedet.

Så til neste år blir jeg å finne i Sandnes, muligens litt for nærme shopping. Boligen ligger i Sandnes sentrum, og 9 minutter med bil fra IKEA og kvadrat. Det sier nesten seg selv at jeg ikke kommer til å ha mye sparepenger til overs, når jeg har så mange shoppingmuligheter rundt meg, hehe. Glede meg, det gjør jeg vertfall.

Skal du studere til neste år?

 

Good but painfull


I dag har jeg bestilt meg en personlig almanakk og kan endelig få orden i livet mitt igjen. I det siste har jobb, venner, skole og blogg bare vært en stor suppe med gjøremål helt uten kontroll, jeg har følt meg helt hjelpesløs og har virkelig ikke hatt kontroll på når og hvor jeg skulle være til tider. Det har kun gått en måned siden min forrige "gikk ut på dato", og jeg så virkelig behovet for en ny almanakk nå. Endelig kan jeg få kontroll på når jeg skal gjøre hva, og få samlet alt på en plass. Heldig meg som vant konkurransen på bloggen til Cathrina, og fikk almanakken uten å bruke en krone på den. 

Akuratt nå sitter jeg hjemme og har nylig kommet hjem fra jobb og en liten handlerunde, og jeg har en helt grusom gangsperre i hele kroppen. Her ligger jeg stiv som en pinne i senga, og prøver å gjøre minst mulig bevegelser. Dette er hva jeg får for å gi litt for god innsatts på egentreningen i gymmen, men det er jo trossalt en god følelse også. Jeg elsker å sitte igjen med følelsen av at jeg trente godt nok, selv om det er litt smertefullt også. Nå skal jeg nyte resten av lørdagskvelden i senga, med netflix, så roligt som jeg kan.

Hva skal du gjøre i kveld?

 

Late sunday nights


Jeg har fått skikkelig skrivedilla, og min noe litt uventede pause har virkelig gitt meg sitt! Det er på slike søndagskvelder som dette, at jeg virkelig blir gira på å skrive både langt og kort, og alle mine kreative sider kommer frem. Dessuten har jeg sett så og si alle (interessante) serier på Netflix, og tenker at nå kan ingenting stoppe meg fra å gi alt av meg selv her på bloggen. Jeg elsker å blogge, elsker å skrive og aller mest elsker jeg å ha et sted som er bare mitt hvor jeg kan utrykke alt jeg selv ønsker. Jeg elsker å være min egen redaktør på min egen side.

Jeg har allerede planlakt 2-3 innlegg for i morgen, og alt jeg trenger nå er å satse på at været samstemmer med planene mine. Jeg får bare be værgudene om at stormen skal roe seg, slik at jeg får tatt de bildene jeg ønsker, om ikke blir jeg veldig sur. Først og fremst skal jeg bruke denne natta på å skrive ned alle ideene mine, fordi jeg har virkelig mange ideer for bloggen fremmover, og jeg håper de blir tatt godt i mot.

Hva har du gjort i dag?

Happy 2015
Wow, for en kveld det var i går! Jeg skulle liksom stå på et høyt fjell å ta bilder av rakettene når klokka slo midnatt, men det ble altså ikke slik. På fjelltoppen var det helt tett i tåke, og vi kunne ikke se noen raketter. Tåken var så tett, at vi hadde problemer med å kjøre ned igjen. Utrolig trist med tanke på all planleggingen jeg hadde lagt i det, men jeg har et helt år på å utforske nye steder til neste gang. Så de eneste bildene jeg har nå, er av rakettene vi fyrte selv. 

Jeg feiret nyttårsaften med venner og kjærester, og det var utrolig koselig. Vi koste oss veldig mye, og hadde det supert i hverandres selskap. Jeg stelte meg så sent at det ikke var noe poeng i å ta bilder, så det blir ikke noe nyttårsantrekk-innlegg her på bloggen i år. 

Hvordan var din nyttårsaften?

Nyttårsforsetter er for tøffinger

Noe alle vet, er at det er nyttår i dag. Mange av oss skal ut å feire denne magiske dagen med venner og familie, kjære og nære. Vi skal snart skifte ut kalenderene våre, og begynne på et nytt og spennende år. Det er om noen timer på tide å lukke en dør, og åpne en ny. Dette året har for meg vært et fantastisk år hvor jeg har reist utrolig mye, og opplevd mer enn jeg hadde forestilt meg. Jeg har absolutt ingen forventninger til året som snart ringer inn, og gleder meg til å se hva som skjer. jeg vet at jeg kommer til å oppleve mange store endringer, og jeg kommer til å være nødt til å være åpen for mange nye opplevelser.

Vi relaterer ofte ett nytt år med nye sjangser og muligheter, og jeg er ganske sikker på at en del av dere skal lage dere nyttårsforsetter for 2015. Nyttårsforsetter er ikke noe jeg har troen på, i det hele tatt. Jeg ser på det hele som en unnskyldning til å tro at man kan klare å forandre seg på et år, uten å legge skikkelig grunnlag for det. Mange av dere er sikkert kjempeflinke og har gjennomført nyttårsforsettene deres tideligere, men det har aldri jeg klart. Jeg har alltid satt meg nyttårsforsetter, hvert eneste år glemmer jeg det. Jeg tror heller på at om man virkelig vil gå inn i en endring gjennom et nyttårsforsett, bør man dele det litt opp. Man bør sette seg delmål mot det O´store målet. Men slik fungerer da jeg, for alt jeg vet kan det hende at vanlige nyttårsforsetter fungerer for dere. Håper uansett alle feirer dagen med god mat og gode mennesker..
Godt nyttår!

Back to old routinesHei og god morgen alle sammen! Det er sikkert bare jeg som står opp så sent som dette i jula, eller? Er godt å sove lenge en gang i blandt, selv om det i juletider vil si hver eneste dag. I dag er en fin dag, og til tross for at det regnet litt tideligere, er det sol utendørs nå. Snart skal jeg ut for å ta antrekksbilder, og muligens ta hull i ørene! Uff, for meg høres det utrolig skummelt ut, men på den positive siden så ser det utrolig pent ut.

Senere i dag skal jeg vertfall få igang treningsrutinene mine igjen. Føler at jeg nærmest har sponset treningssenteret i desember, fordi jeg rett og slett har hatt så lite tid. Skal bli godt å komme meg litt opp dit for å bruke opp litt av energien min, muligens jeg blir så trøtt at jeg får fikset døynrytmen min? Hvem vet, det er lov å håpe, hehe. Alt jeg vet, er at det ikke er greit at jeg sovner klokka 3-4 på natta, og står opp på denne tida.. 

Sover du lenge i ferien?

Busy woman


For en travel jul jeg har tatt for meg i år, og det blir like travelt fremmover også. Jeg har jobbet en god del i det siste, og skal jobbe litt i jula fremover også. I dag startet jeg klokka 10 om morgenen, noe som var veldig merkelig med tanke på at jeg egentlig har ferie.

Planlegger å kjøpe noe nytt og dyrt til meg selv som premie for all jobbinga jeg har gjort i jula, men først må jeg få lønn. Tenker jeg havner på en ny veske, eller noe annet spennenede jeg har ønsket meg lenge. Acne, Daniel Wellington, Marc by Marc Jacobs og Mulberry, det høres alt så siklende godt ut.

Hva skal du i dag?

Når du er så utslitt, at hver ferie blir hellig


I dag er det bare 17 dager til juleferie, og jeg gleder meg som en liten 5 åring til ferien. Ikke fordi det er jul, men fordi det er ferie. Jeg liker jul, men jeg har hatt påbygg siden sommeren, og ser nå på hver og en ferie som noe helligt og en tid som har noe vakkert over seg. Jeg har virkelig begynt å sette pris på de feriene og helgene hvor jeg ikke har noe å gjøre. Jeg har forelsket meg i å sove på både dagtid og nattetid, fordi uten det kommer jeg meg ikke gjennom skoledagen dagen etter. 

Hjemme har vi nå pyntet til jul, lys og pakkekalender er kommet opp. Selvfølgelig må jeg legge til at jeg også har Flax-kalender, som jeg satser på at jeg vinner noe på for første gang i år. Hver kveld skal jeg nå kose meg med klassikeren Jul på månetoppen som jeg ser på annen hvert år. Det er den eneste tv-kalenderen jeg noen gang har likt, og jeg blir alltid glad når det er akuratt denne julekalenderen sin tur på tv-skjermen. 

Gleder du deg til ferien?

TGIF


I dag folkens, hadde jeg mine to siste prøver for forhåpentligvis en lang tid. Har hatt 4 prøver denne uka, så føler meg nesten helt utslitt og jeg er spesielt klar for helg. Bare for å legge det til, så har jeg vært både forkjølet og hatt kraftige bivirkninger etter en vaksine hele uka, så det er stort at jeg kom meg hel ut av det uten fravær. Har allerede fått noen karakterer tilbake, og det ser lyst ut. Har også fått noen terminkarakterer, og det ser vertfall veldig bra ut! Er utrolig glad for at jeg klarer å vedlikeholde de gode karakterene mine når jeg går på den "grusome" påbyggen. Kan lage ett innlegg om hvordan påbygg er en dag, ettersom noen av dere har etterspurt det lenge nå.

I dag skal jeg virkelig slappe av, med god mat, brettspill og film med Sander og lillebror. I morgen skal jeg slappe helt av hele dagen, å herre så det frister å ha en hel dag med latskap i senga. Har ikke fått slappet av en eneste dag denne uka, fordi det har alltid vært en prøve, lekser eller annet å fokusere på. Takk for at det finnes helg!

Hvordan har uka din vært?

Bivirkninger

Hei og hallo alle sammen! I går var jeg ikke i form til å blogge, i det hele tatt. Vi russ ble i går kalt inn til å ta vaksine mot hjernehinnebettenelse, og det ville jeg jo ha ettersom dette var frivillig. Jeg er egentlig vettskremt for sprøyter, men valgte å ta den alikevell. Bedre å ta en sprøyte, enn å bli rammet av en sykdom du kunne vært foruten, mener da jeg. Helsesøsteren som skulle sette sprøyta på meg merket at jeg var nervøs, og beroliget meg med at flesteparten faktisk var like nervøse som meg.

Helt siden jeg tok sprøyten i går har jeg vært skikkelig dårlig og hatt utrolig vondt i armen. Feber, kvalme, skjelving og andre bivirkninger kom bare noen minutter etter sprøyten var tatt. Jeg får alltid mange bivirkninger når jeg tar sprøyter, denne gangen var det samme som alle andre. Så, jeg var sengeliggende og slapp i hele går, fikk ikke sove og vandrer rundt som et monster i dag. Større ringer under øynene har jeg ikke hatt før, for å si det slik.

Er du redd sprøyter?

Smoothie sundayI dag tok jeg og Sander oss tid til å lage litt smoothie til filmen vi skulle se. Jeg elsker smoothie, det er så utrolig godt og friskt. Smoothie er et så utrolig godt alternativ til annet usunt, det er bare synd at jeg aldri tar meg tid til å lage det. Skulle gjerne hatt med meg smoothie på skolen hver eneste dag, og hatt forskjellige bær og frukter hver eneste dag. Min favoritt er jo selvfølgelig skogsbær og banan, men det finnes utrolig mange andre gode kombinasjoner også.

I dette øyeblikk redigerer jeg filmen som kommer ut så snart den er ferdig, foretrukket hadde jo vært at den kom ut i kveld. Målet er å redigere den ferdi raskest mulig nå, slik at den kommer ut idag. Denne søndagens video handler om mine favorittapper på mobiltelefonen min, og jeg håper dere liker den.

Hva har du i din favoritt smoothie?

Fremmed og travelt


For en travel helg jeg har hatt, har nesten ikke brukt et eneste minutt på meg selv, og det skal jeg ikke denne herlige søndagen heller. Herlig og herlig da, det regner ute. I dag skal jeg ta med lillebror på bowling, slik at han ikke bare blir hjemme hele helgen. Dessuten er dette litt av arbeidet jeg skal gjøre for å tjene inn penger til internasjonal uke på skolen. I uka som kommer skal jeg gjøre enda mer arbeid, ved siden av halloweenuke for russen med russeknuter hele uka. Har satt meg mål å gjøre flest mulig russeknuter dette året. Vertfall dem innenfor sunn fornuft. Om det er et ønske for det, kan jeg muligens legge ut bilder fra russeknuter o.l. på bloggen. 

På fredag var det rett hjem for å dusje, etter en hard gymtime. Deretter måtte jeg plukke opp alle veninnene mine, for å kjøre oss alle bort til en veldig etterlengtet jentekveld. Lørdagen ble enda travlere for min del, hvor jeg var med Haugesund avis og dekket Djupadalten, fra klokken halv 2 til klokken 7. Djupadalten er et sportsarrangemang her i Haugesund, så dette var første gang jeg dekket noe for sporten i avisa. Det var nytt og spennende, men også lit fremmed for min del. 

Hva har du gjort i helga?

Les mer i arkivet » Juli 2016 » Juni 2016 » Februar 2016