Let´s go to the beach

Har du noen gang hatt lyst til å bare sette deg i bilen, kjøre langt langt bort, bare for å ta noen pene bilder? Det har jeg, en god del ganger. Jeg elsker å ta både små og korte roadtrips når jeg vet at vi kommer til en flott location, slik som dere kan se på bildene nedenfor. Det er en eller annen strand nede på Jæren, og har et navn jeg absolutt ikke husker nå. Mine geografiske evner, er lik null, på her i Stavanger-området. I alle fall var det en helt nydelig strand. Blått og vakkert hav. En ren og passe varm sand. Bølger store nok til at man kan surfe, men små nok til å vasse i vannkanten. Jeg lå og rullet i sanden som den idioten jeg er, for å få de gode bildene. Vesken og og alt annet jeg eier min har enda halva Sahara i seg - for å si det slik. Men hva gjør man da ikke for bilder av og til?Jeg har allerede planlagt flere og lignende roadtrips. Blant annet til Preikestolen, Hardangervidda og andre mindre kjente steder. Jeg er sikkert en av de veldig få rogalendingene som ikke har vært på preikestolen før, men i sommer skal det endres på. Vi må bare velge en dag med riktig vær - altså overskyet, men også litt sol. 

Har du tatt en slik tur før?

Flower
Det er helt utrolig hvor vakkert det er langs gangstiene nå for tiden med blomster i alle farger. Er det noe jeg liker å fotografere, så er det pene blomster. Spesielt når sola skinner, og bildene får solstråler med mellom blomsterbladene, det er vakkert det. Jeg kunne sikkert skrevet både langt og kort om hvorfor jeg liker å fotografere blomster, men tror jeg skal avslutte her før det blir så klisje, hehe.

Hva syntes du om bildene?

Mental


I en lang periode har jeg brukt bloggen som et sted hvor jeg kan syte over mørkeperioden, hvor trist det er og hvor lite bilder jeg får tatt. Her om dagen tok jeg meg selv i at det faktisk ikke var så mørkt lenger, og at det var lyst ute nå mye lenger enn det var for noen uker siden. I går for eksempel var det lyst helt til 5-6 tia, noe som er nok for meg! Jeg er nesten overlykkelig over at dagslyset har kommet tilbake, og bildet over er utrolig nok tatt midt på lyse dagen. I den lange mørke vinteren vi har hatt denne sessongen, har jeg lært meg å utnytte det lyset jeg har til fotografi bedre. Jeg har lært at selv om jeg ikke kan kontrollere lyset, kan jeg tilpasse bildet mitt etter lyset som er tilgjengelig.

Har du lært noe i det siste?

Snow for christmas


Wohoo, i natt begynte det å snø. Jeg kan ikke huske at snøen har kommet på selve julaften før. Nå kan jeg endelig si at snøen har kommet, og muligens kommet for å bli. Det er muligens bare et tynt lag til nå, men værvarslingene melder at det kommer til å snø enda mer i dag. Utrolig gøy, fordi nå kan jeg endelig få tatt noen skikkelige vinterbilder i år også!

I går var foressten en utrolig fin dag. Selv om jeg ikke er number 1 fan av pinnekjøtt, så var det godt med litt annerledes mat. Jeg fikk utrolig mange flotte gaver, og jeg tviler faktisk utrolig sterkt på at det blir noe byttedag på meg i år. Jeg fikk ganske mye som jeg har siklet etter i flere måneder! Jeg er utrolig fornøyd og takknemmelig for kvelden i går, og håper at du som leser sitter igjen med samme følelse som meg om gårsdagen. 

Hva syntes du at var det flotteste med gårsdagen?

Julestemning - hva er det?
God jul til dere alle! I dag ble jeg vekket på senga av Sander med mange julegaver. Hvert eneste år pleier vi å ha en liten "mini-julaften" hvor vi åpner presangene fra hverandre. I år ble jeg dødsglad da jeg åpnet gaven han hadde kjøpt til meg i dag. Jeg har snakket om å kjøpe meg et polaridkamera i over ett år, men har aldri fått meg selv til å gjøre det. Heldig som jeg er, hadde værdens snilleste gutt kjøpt kameraet til meg! Lykke i en boks.

Ellers har jeg aldri vært personen som får julestemning, og i år er ikke annerledes. Hva vil det egentlig si å ha julestemning? For meg er jul en hel måned med masse stress og rot som alt bygger seg opp mot en kveld, hvor man endelig kan senke skuldrene for en kveld. Deretter begynner ryddingen, roproblemene fordi jeg aldri vet hvordan jeg skal få plass til ting, så kommer Norges store byttedag hvor det er stappfullt i alle gater og sentre, og helt til slutt kommer nyttårsaften. Hvordan skal vi få tid til å slappe av og nyte denne "julestemningen"? Ikke vet jeg, men muligens alt stresset er en del av det.

Selvom jeg ikke helt vet hva det vil si å ha julestemning, vil jeg alikevell ønske dere alle en storartet jul. Jeg håper dere alle koser dere mer enn dere burde, og for all del slapper av og har det gøy med deres nermeste og beste. I dag handler det om å ta vare på enhver rundt seg, og sette pris på det man har. GOD JUL!

Hva er din definisjon på julestemning?

Let´s build a snowmanHa en god lillejulaften! Er det andre enn meg som savner snø? sikkert ikke, ettersom det virker som om hele landet bortsett fra Haugesund har fått bakken dekket i snø. Dette var det første året på veldigveldig mange år jeg faktisk ønsket meg snø. Jeg hadde gledet meg til å ta bilder, masse bilder! Ikke minst har jeg nettopp innsett hvor vakre antrekksbilder og portretter er i snø. Jeg kan vel bare ønske meg snø av nissen i år? hehe :)

Nå har jeg bar et halvt år igjen av vidergående skole, og det er utrolig rart å tenke på. Fremover har jeg russetida mi, eksamener og deretter bare flytteforberedelser. Faktumet er at jeg skal søke meg videre til en høyskole om bare en!? måned, det er VIRKELIG skummelt å tenke på. Alt jeg kan gjøre er å nyte tiden jeg har igjen i småbyen Haugesund, fordi om et halvt år er det byebye smalltown - hello big city.

Er det snø hos deg?

 

Dark winter

Det er virkelig ingen ord som beskriver vinteren bedre enn ordet mørke. Det er mørkt når jeg står opp, og det er mørkt når jeg går til skolen. Det å ta bilder i dagslys forblir en drøm som ikke blir oppfylt før om noen måneder. Det er derfor jeg har vært borte fra bloggen en stund, delt med årsaken til at jeg har hatt et stort medieprosjekt pågående. Nå har jeg mange bilder å dele fra prosjektet, selv om de er enten tatt i fotostudio eller mørke, så blir det vertfall innlegg.

Hva syntes du om bildet?

Passion

Hva syntes du om bildet?

December feelingNå er endelig vinteren kommet, og jeg kan virkelig kjenne det på kroppen. For hver dag som går blir det kaldere, og jeg pakker meg bare mer og mer inn. I går var jeg ute og tok bilder på kveldstid, herre så kaldt det var. Jeg satt med skjelvinger og hakkende tenner i flere timer i etterkant. Noen bilder ble gode, så det var helt klart verdt litt vinterkulde.

Vinteren ringer jula inn, og i den anledningen har jeg lakket neglene mine i en dyp lilla farge. Er blitt helt avhengig av mørke og litt mystiske neglelakker i det siste, heldigvis for meg er det også supertrendy nå for tiden! Jeg lakker neglene mine sånn typ. hver 1-2 dag, fordi jeg eeelsker å variere på fargen. Neglelak er noe jeg alltid har vært fasinert av, noe som forklarer den store samlingen min av neglelakker i alle regnbuens farger. 

Hva tenker du på av ordet "vinter"?

Dear monday, be goodHeisann alle sammen! I dag klarte jeg nesten ikke å dra meg ut av sengen. Har ikke tellingen på hvor mange ganger alarmklokka mi gikk i dag morges, men det var ikke få for å si det slik. Hver ensete søndag planlegger jeg at denne uka skal bli bra, denne uka skal jeg klare å stå opp i tide og denne uka skal jeg øve til alle nødvendige prøver. Slik ble det da ikke denne mandagen heller, typisk. 

Har du et "mandagsproblem"?

When you cant even walk, what do you do?
Aldri før har det verket så hardt i hele kroppen min. Jeg hadde gangsperre i går i hele beina, men bestemte meg for å gå på trening alikevell. Jeg skulle egentlig kun trene armer og overkropp pga. gangsperren, men så endte jeg opp på zumba. I dag har jeg så vidt vært i stand til å gå, bare det å skifte liggestilling når jeg ser på netflix gjør vondt. Det positive med dette er at jeg har lært; aldri gå på zumba med gangsperre.

Jeg hater egentlig å skrive det som kommer etter denne setningen, fordi det er generelt så kjedelig å lese for andre. Grunnen til at jeg ikke har blogget de siste dagene (oh no), er rett og slett grunnet prøver, innleveringer og jobb. Jeg har jobbet kjempemasse i det siste, fordi jeg må kjøpe meg ny macbook før jul, uheldige meg som har knust skjermen min. I tillegg til dette så skal jeg ha penger til russefester, julegaver og annet dill dall som kjøpes inn. Da blir jobb og skole prioritet, før jeg må prioritere venner, kjæreste og trening. Heldig som jeg er, trener jeg med kjæresten min og de nærmeste vennene mine, så da får jeg 2 for 1, og får da tid til andre ting inni mellom. 

Har du det travelt for tiden?

Monday, dear monday

Mandager er alltid den verste dagen i uka. Vi har vært oppe sent hele helga, og skal søndagskveld på et mirakuløst vis sovne innen ei normal tid. Dette går ikke, det går aldri. Aldri har jeg klart å legge meg til ei normal tid på en søndag. For meg er en normal mandag dagen jeg løper for å rekke skolen, og det er en dag som innebærer 3 viktige faktorer; tretthet, lite tid og store poser under øynene.

Senere i dag kommer videoen jeg lagde i går. Det er en do it yourself video, hvor jeg viser dere en av mine nye kreative løsninger for bildevegg. Så stay tuned, det kommer til å komme mange videoer her på bloggen i fremtiden. For å være nøyaktig, så tenker jeg 1 video i uken. Håper dere liker ideen om flere videoer fremmover, fordi jeg er kjempe gira på det. 

Hvordan er en normal mandag for deg?

London trough my iPhone

Jeg kom helt plutselg på i dag, at jeg ikke har delt noen bilder fra London med dere. Kan helt ærlig begynne dette innlegget med at kameraet mitt ikke ble med ut en eneste gang, og ble egentlig bare liggende på hotelrommet hele reisen. Jeg shoppet så utrolig mye, at jeg ikke hadde noen plass i veska og dessuten satte jeg ikke av noe særlig tid til å ta bilder. Så mobilbilder var det eneste som holdt den lille fotonerden inni meg levende. Heldigvis er London en av favorittreisemålene mine, og jeg skal garantert tilbake en dag, og setter muligens av litt mer tid til foto da.

Som de fleste av dere sikkert har sett, så handlet jeg mest i primark. Nå går jeg i primark fra topp til tå hele tiden. Herregud hva jeg elsker primark. Folk i klassen min har funnet ut at det skal stå "Primark #1" på russelua mi.. Det beskriver meg jo ganske godt da, hehe. Hver dag var en glede, fordi vi fant hele tiden nye primark butikker, og der hadde de litt annerledes varer. For å si det slik, så ble den billige primark butikken det digre pengesluket for meg i London. 

Hva er ditt favorittreisemål?

The time flies


Huff, så tiden flyr. Jeg våknet nettopp av tidenes powernap, som jeg egentlig ikke burde tatt. I realiteten burde jeg sitte med hodet fastmontert til historieboka mi, men tilfeldigvis for meg så er ikke antikken noe spennende, og det nermeste jeg kommer Roma er tallene inni klokka mi. Neida, jeg tuller. Selvsakt skal jeg øve litt, men det får jeg gjøre senere.

Pleier du å utsette viktige gjøremål?

Art deco


Helt siden jeg var liten har jeg hatt et stort ønske om å kunne tegne bra, for hånd da selvfølgelig. Da passet det meg nesten rett i blinken da vi fikk oppgave i media om å lage noe som var inspirert av utrykkshistorien. Etter å ha sett de gamle mene illustrerte forsidene av Vuoge, pene illustrasjoner til den faste spalten med kronikk i Det Nye og klassiske tegninger på postkort, så valgte jeg selvfølgelig å lage noe innen Art deco stilen.

Ressultatet over, er en av 3 illustrasjoner jeg da laget. Nå har jeg tenkt å få "tegningene" mine hengt opp på veggen, fordi dette kan muligens være noe blandt det beste jeg har fått tegnet. Det er kanskje ikke tegnet med papir og penn, men tegnet er det.

Hva skulle du ønske at du mestret?

Jeg hater mørketidforholdeneHerregud hvor deprimerende det triste været som klanger utenfor vinduet mitt er. Regnet bare faller ned, og gjør det umulig for meg å finne på noe som helst, som ikke innebærer netflix. Det gjør ikke saken noe bedre at mørket kommer allerede klokka 17.00.. Må helt ærlig si at når tiden er kommet for at mørket er på plass allerede når jeg går HJEM fra skolen, høres hakket værre ut, fordi da får jeg ikke blogget noe særlig. Jeg kommer aldri til å bli personen som tar alle bloggbildene mine innendørs, og det er omtrent ulovlig å ta bilder av meg med blits. Så hva skal jeg gjøre da?

Jeg hater å trygle alle i klassen om å gå ut med meg i friminuttet for å ta bilder av meg, det er så kleint og ukomfortabelt. Sander er alltid personen som tar antrekksbildene mine, fordi han vet akkuratt hvordan jeg vil ha dem. Russetiden med russebukser kunne vel for min del startet allerede nå, ettersom antrekksbilder ikke kommer til å være noe aktuellt når den tiden kommer, hehe. Jeg får vel egentlig starte en kreativ tankeprosess å finne ut hvordan jeg kan løse dette problemet med bilder, tid og lys. 

Hva er ditt forhold til denne mørke tiden av året?

Autumn photographiesHva syntes du om bildene?

Selfportrait

I dag kommer jeg hjem, så kommer jeg tilbake til normale bloggdager igjen. Gleder meg til å lese og godtjene alle kommentarene som dere har lagt igjen de siste dagene. Gleder meg også til å dele masse mobilbilder på instagram (sørg for at dere følger meg, piavinningland), lage innkjøpsvideo og legge ut flere dusin med bilder her på bloggen. Som tidligere nevnt er jeg en som elsker å reise, og da blir det nesten obligatorisk å mimre gjennom reisen ved å vise den frem til dere. 

Jeg kan nesten på forhånd si dere at jeg har kost meg uhyre mye denne turen, og håper på at det blir mange, mange fler.

Hva heter du på instagram? Jeg følger alle blogglesere tilbake.

It´s all in the eyesHva syntes du om bildet? 
(hehe, typisk bilde man tar når man får nytt kamera)

Broken patterns


Små detaljer på rommet, kan gjøre en utrolig stor forskjell. Jeg elsker slike små detaljer som bærer preg av personlighet. Selv er jeg veldig glad i små deltajer som egentlig er ganske lite, men samtidig utgjør en stor forskjell for helhetsutrykket på rommet. Personlig er jeg slik at det skal være et mønster, og en slags rytme i interiøret jeg velger. Det faktumet at ingen av kleshengerene mine vil henge beint og hele stanga de henger på bøyer seg, irriterer meg grenseløst. 

Hva irriterer deg?

Mirror inception


Jeg elsker sminkebordet på rommet mitt. Jeg bruker det til å sminke meg, se hvilket antrekk jeg skal ha, bruker det til nattbord og oppbevaring, og jeg gjør lekser der de få gangene de blir gjort. Dessuten tar sminkebordet seg utrolig godt ut på bilder, fordi det er så girl-ish og sammtidig veldig simpelt. Haha, virker som om jeg er helt hodestups forelsket i sminkebordet mitt, men det er egenltig bare det møbelet jeg liker best på rommet mitt.

Har du en del på rommet ditt som du liker bedre en alt annet?

Sunday selfportrait


Hva gjør du i dag?

Photographies; Autumn in our cityHva liker du best ved høsten?

Smile, this will be a perfect day
Det føles så utrolig godt å ha høstferie. Jeg har sovet fantastisk godt i natt, og har brukt hele dagen min frem til nå i senga med Netflix. Jeg vil egentlig ut å nyte den pene høsten vi har i år, men det ser ikke ut som været vil tillate dette. Det er meldt regn, vind og grå skyer hele ferien. Noe som er ganske trist, ettersom jeg fant en dødspen plass å ta bilder her om dagen.

Nå skal jeg straks løpe ut døra, for å være me ei veninne før vi skal i 18 årsdag i kveld. Vi skal gjøre noen forberedelser før vi reiser til London, som bare er ei uke til! Gleder meg så enormt til London, det blir jo første gang jeg reiser utenlands helt uten noen voksne, noe som blir nytt og spennende. Jeg har reist så mye før, så det skal helt sikkert gå helt fint. Vi kommer nok til å klare oss.

Hva skal du i høstferien?

Autumn photographies

Høst. Farger og lukter som minner om intet annet enn høst. Jeg elsker alle de vakre fargene som begynner å sprette opp over alt nå. Alle de fine bladene på både trær, og på bakken. For min del kunne det vært høst året rundt. Jeg kan pakke meg inn i varme ullklær, men samtidig enda bruke noen av sommerkjolene mine til, noe som bare blir et perfekt komplett antrekk. Mikse og leke seg med de pene trendfargene om høsten, som alltid forblir mine favoritter året rundt. Jeg finner alltid de peneste klærene i butikken om høsten. Alltid.

Hvilken årstid er din favoritt?

Trip with my fisheye

I dag har jeg vært med klassen på spasertur til Haraldsstøtta, noe jeg selvfølgelig måtte utnytte. Jeg tok meg fisheye-objektivet til mobilen min, slik at vi kunne ta kule selfies sammen. Har planlakt å ha mange fisheye-bilder på russeboksen min, tror det vil bli veldig stiligt.

Ellers skal jeg nok bruke resten av kvelden min til å se på netflix med Samder. Kom hjem fra jobb for ikke så lenge siden, så nå ønsker jeg bare å slappe av resten av kvelden. Er heelt utslitt, etter en tøff mandag. Blir alltid så sliten av å begynne på skolen igjen etter en helg, vet ikke hvorfor. Men, det er på slike dager jeg er mest lykkelig for at jeg har Netflix.

Hva syntes du om mobilbildene?

Rainy photographs

Hva syntes du om bildene?

The last look backJeg savner denne lille perlen i Kreta. Alle bildene er tatt på hotellet jeg bodde på, som virkelig var helt nydelig. Er bare litt over en uke siden jeg forlot stedet, og jeg savner den vakre utsikten jeg hadde fra privatbalkongen vår. Tenkte jeg kunne dele disse bildene nå, ettersom det var så nydelig der. Øyet blir ikke sårt av å se på slikt. Hele hotellet som en helehet, var så godt planlakt og gjennomført, arkitekturen var virkelig inspirerende. Også til annet bruk, enn arkitektur. Selv om jeg muligens ikke benyttet sjangsen til å bli brun da jeg var der, var selve hotellet en opplevelse i seg selv.

Det finnes mange personer som meg der ute. Vi som ikke klarer å sole oss. Jeg blir alt for rastløs, og føler jeg svimer av fordi det er så kjedelig. Selv om jeg har musikk på full guffe, klarer jeg ikke å ligge i ro. Å ligge i sola mer enn 15 minutter, kan for min del være drepen. Min løsning på dettet, blir d å ty til andre tilltak. Jeg ønsker ikke å gå i solarium ofte nok til og holde fargen. Vi har alle blitt informert om risikoen ved dette. Derfor bruker jeg selvbruning. Skal skrive en liten anbefaling av den jeg bruker, ettersom det vil glede mange at den ikke gir skjolder ved rett bruk. LYKKE!

Hva syntes du om bildene?

The greek paradiseHva syntes du om bildene?

Dear butterfly, don´t fly away


Det flyr helt enormt mange nydelige sommerfugler rundt bassenget vårt her i Kreta. I dag bestemte jeg meg for å hoppe over bassenget med kameraet, og ta bilder av dem. Utrolig vanskelig å komme tett på, så bildet er tatt på ganske lang avstand.
Takk for at det finnes gode zoom-objektiver. Ble utrolig fornøyd med dette bildet, hvor jeg har lekt meg litt med bakgrunn, motiv
og forgrunn. Har nå holdt på i en halvtime for å laste dette bildet opp, bra internett kan man ikke akkuratt si jeg har.

Hva syntes du om bildet?

Les mer i arkivet » Juli 2016 » Juni 2016 » Februar 2016
hits