Juleferie, nå?

DET ER SÅ DEILIG Å VÆRE FERDIG. Jeg har nå jobbet som en maskin i flere uker, fullført 4 eksamener, meldt meg opp til neste semester, fått meg en ny jobb og har endelig juleferie. Dette har vært et både lett og tungt semester, men viktigst av alt, for det meste gøy! Det er bare 1.desember, og jeg har allerede juleferie. Den roen jeg sitter med i kroppen nå, den er utrolig god. Jeg kan endelig slappe av, se på netflix og nyte ferien min for alt den er verdt. Jeg har også bestilt eksamengave til meg selv, og gleder meg som et lite barn til den kommer i posten. 

Som dere kanskje skjønner, så skal jeg slappe masse av i dag. Spise god mat, gå ut å ta bilder, og bare gjøre ingenting viktig. En slik dag fortjener jeg nå. Er det en ting jeg har lært gjennom dette semesteret, er at eg bør allerede nå begynne å lese på pensumet til våreksamen. På den måten slipper jeg å sitte som en maskin i over en måned, fordi jeg har flere fag å komme meg gjennom. Med andre ord, halvveis skippertak er ikke noe for meg.
Hva skal du gjøre i dag?

Lillehammer throwback

Heisann! På fredag kom jeg hjem fra en spennende klassetur til Lillehammer. Vi var der for å oppleve amandusfestivalen, hvor hele 3 av mine klassekamerater var nominert til forskjellige priser. To av dem kom til og med hjem med seieren i boks, veldig fortjent også. Det var helt utrolig mange gode bidrag og filmer til festivalen, og det var virkelig lærerikt å se så mange unge og kreative menneskers arbeid. Selv om film ikke er det kjekkeste faget på media, etter min mening, var denne turen virkelig verdt det! 

Som vanlig, klarer jeg aldri å pakke skikkelig når jeg skal ut på reise. Jeg hadde sett for meg litt småsnø, men ellers fin sol og pent vær. Med min store uflaks, kom det snøstorm når jeg ikke hadde med meg en skikkelig ytterjakke en gang! Så der vandret jeg i Lillehammers veldig mange (superbratte) bakkker, i ankelbuse og joggesko. Ja, lillehammer er virkelig den byen med flest bakker, og jeg forstår nå hvorfor OL ble holdt i akuratt denne byen, haha. Det ble heller ikke så mye shopping som jeg hadde trodd, ettersom det var veldig mangel på søvn. 

På nyhetene og i media ble det varslet om så mye snø, at flyavgangene ble stanset på gardemoen. SAS ble innstilt, men heldigvis flydde vi med Norwegian og kom oss hjem. Jeg kan ikke huske at det har snødd så mye siden jeg var ei liten jente! Vi kunne ikke vandre i 10 minutter uten å se ut som en levende snømann. Men, det var egentlig veldig deilig å vite at jeg skulle reise hjem før alt ble om til slaps. Jeg elsker snø, men kan ikke fordra slaps. Så da jeg kom hjem til solfylte Haugesund, slengte jeg solbrillene på før jeg gikk hjem til en vellfortjent tornerosesøvn. Selv om jeg ikke hadde hatt noe i mot å vært igjen i Oslo en ekstra dag eller to.

Hva skal du i påsken?

Dearest London

Hallo alle sammen! Nå befinner jeg meg i London sammen med Victoria igjen. Det var virkelig rett tid å reise til London i vinterferien, jeg elsker jo denne byen! Vi skal til å spise lunch på Hard Rock Cafe nå, men det tar litt tid å få plass. Det er så lang ventetid for et bord her, 1,5 time! Det er utrolig lenge, så vi tenker at vi virkelig må nyte bordet vi får når den tid kommer. Skal bli utrolig godt å få i seg noe mat, ettersom vi nå sitter på en pub, noe de her kaller venterom.

Jeg har vært her siden mandag, og blir til fredag. Tanken på at jeg kun kan ha 15 kilo med meg hjem gir meg frysninger, Fordi jeg har allerede handlet litt for mye, tror jeg. Butikkene her er overfylte med nydelige klær og sko, og jeg klarer virkelig ikke å begrense meg. Personlig er jeg ikke glad å handle på bikbok, h&m, vubus og lignende, fordi da møter jeg folk med nøyaktig like klær over alt. Jeg vurderer sterkt å betale litt ekstra for å få flere kilo med meg hjem, selv om klesskapet mitt egentlig ikke har kapatisitet for det. Om ikke kan jeg reise hjem som en eskimo med alle de nye klærne på meg ;)

Hva gjør du i vinterferien?

I will survive


Utenom litt jobb og arbeid noen dager av ferien, prøver jeg å slappe mest mulig av i ferien. Med mye skole, jobb, freelance, blogg og andre gjøremål blir hverdagen min uten ferie veldig full, og noen ganger sliter jeg med å få skikkelig tid til kun meg selv. Til tider føler jeg meg skikkelig innesperret i meg selv, fordi jeg gjør så utrolig mye på kommando av meg selv. Jeg jobber, blogger, skriver avis og jeg studerer. Det er mye å gjøre på en og samme tid, ikke rart jeg er helt utslitt hele tiden. Derfor er det så utrolig viktig at jeg liker det jeg gjør, ellers hadde jeg aldri orket 6 flere måneder med det. 

Nå har vi kommet til 2.juledag, noe som vil si at det bare er èn dag til alle butikkene åpner seg for oss igjen. Jeg har enda en dag igjen som jeg kan bruke på avslapping. Jeg har iallefall mestemt meg for å stå opp tidelig i morgen, slik at jeg rekker å kikke i butikkene før jeg skal videre på jobb. Hvert eneste år pleier jeg å dra Sander med meg på alle kjøpesenterene tiiiidlig om morgenen, men i år blir det andre boller, fordi i år skal vi begge jobbe. Litt trist, ettersom de gode tilbudsvarene blir solgt raskt. But, I will survive.

Skal du på romjulssalget

London callingI dag er endelig dagen jeg har ventet litt for lenge på her. Jeg reiser alene til London med Victoria! Vi har lakt masse shopping inn i timeplanen vår, hvor Primark, urban, topshop og Forever21 er på toppen blandt de obligatoriske butikkene. Vi har funnet frem oyster-cardene våre, og er virkelig klare til å reise med kultiren i London. Selv om vi egentlig ikke helt forstår oss på rutene. Men, vi kan få svar på alt vi vill så lenge vi spør med et smil. 

Jeg vet ikke helt om jeg finner tid til å blogge, ettersom det ikke er internett på hotellet vi skal på. Trodde alle hotell hadde wifi i dag, men nei dette hadde kun internetcafe. Jeg har i den grunn forhåndsskrevet et par innlegg til hver dag, fordi det skal ikke bli helt tomt på bloggen. Jeg har spart opp masse bilder som jeg kan dele, antrekk og annet for bloggen. Det er egentlig grunnlaget mitt for fraværet her de siste dagene, jeg har spart opp alt bloggmaterialet jeg kan til London turen.

Har du reist i år?

Travel recap

Nå begynner jeg virkelig å bli klar for å reise ut på vingene igjen. I dag er det kun 20 dager til jeg reiser utenlands for femte gang i år. Gu, som jeg gleder meg. Denne gangen fyker jeg til London, igjen. Det er en by jeg mest sannsynligvis aldri vil gå lei. Shopping, pene gater, pene mennesker, god mat og full pakke. Jeg elsker London. I denne sammenheng, har jeg laget en collage over noen bilder da jeg var i Bremen, London, Paris og Kreta tideligere i år.

Har du reist i år?

Lyse og blå strender
Nydelige omgivelser over alt, jeg liker meg her. Jeg elsker å reise og oppleve nye steder. Nye fotomotiver, og landskap som er annerledes fra alle jeg har sett tidligere. Tror nesten jeg må ta meg en ny tur rundt i denne lille byen, for å finne noen nye fotomotiver. Muligens finner jeg en skjult skatt, ellers havner jeg rett tilbake til bassengkanten. Er så herligt å ha privatbasseng på hotellet, i tilleg til fellesbassengene. Jeg elsker å kunne sole meg i ro med min egen musikk på høytaler på en madrass i bassenget, og det er ikke like mulig ved fellesbassenget. Livet er herligt, godt og spennende.

Hvor er ditt favoritt reisemål?

Late bassengdager
Lange solfylte dager, på en bademadrass i bassenget. Dette er de ordene som er behøvd for og forklare mine dager her i Kreta.

Hva gjør du i ferien?

Beta Kreta


I dag har jeg solt meg, gått tur og spist kjempegod mat. Sett bort i fra t jeg er blitt litt solbrent, er dette et fantastisk sted. Internettet her nede i Kreta er skuffende dårlig. Har jobbet i mange timer i dag for å laste opp bilder, men får ikke lastet opp flere enn dette ene her. Er alltid forbberedt på dårlig nett når jeg reiser, men dette slo virkelig på stortrommen. Dårligere internett har jeg ikke vært borti. Satser på å sette meg i resepsjonen (stedet med best internett) i morgen, for å lage blogginnlegg for hele dagen. Vill virkelig ikke ha flere frustrerende dager som denne, hvor ingenting vil fungere.

Hva syntes du om bildene bildet?

Adventure is calling

Har helt glemt bort bloggen den siste tiden. Tiden har gått så raskt, og nå sitter jeg her da og skriver til dere. Jeg er for tiden i varme Kreta, og koser meg så langt. Vi reiste tiiiidlig i dag fra Stavanger, så jeg er egentlig ganske utslitt. Det å reise sluker virkelig all energi ut av deg. Passer fint at ferier er til for å slappe av, fordi reising kan virkelig være både tungt og hektisk. Men nå er jeg her endelig, og er ganske klar for og nyte den neste uka her nede i varmen, før jeg må begynne å tenke på skole og annet igjen.

Hellas er et utrolig pent land. Noe jeg generelt tenker om alt annet enn kjedelige gamle hjemme. Å ta bilder her nede skal bli utrolig spennende, spessielt med de nye filterene jeg har kjøpt. Gleder meg til å vise frem bilder jeg tar av stedet, gater, strender og lignende. Reiser for meg er ikke alltid bare sol, varme og et glass brus ved strandkanten. Jeg liker å gå rundt og se pene ting som ser pent ut gjennom objektivet, og kan minnes tilbake til i ettertid gjennom bilder. Høres muligens like overfladisk ut begge mulighetene, men der har du i alle fall meg.


Har du vært i Kreta?

Bye, Paris.

Siste dag i Paris, Frankrike. Wow. Disse 10 dagene har virkelig gått raskere enn hva jeg hadde forestilt meg. Jeg har gjort så utrolig mye, selv om det er mye mer jeg ikke har rukket å gjort. Paris har så utrolig mye å by på, og har noe som passer alle og en hver. Det er nok ikke bare de utrolige salgene i designerbutikkene rundt sommertider, som kommer til å trekke meg tilbake en dag. Hele byen er utrolig. Både pen, og gode tilbud for ting å gjøre. Jeg liker denne byen, utrolig godt. Tilbake? jepp, det skal jeg.

Har du opplevd et utrolig sted?

Photographies; The french wedding
Her er resten av bildene fra bryllupet, som jeg kommer til å legge ut på bloggen. Da jeg tok bilder var det utrolig dårlig belysning, og veldig mørkt i de fleste rom. Måtte bruke ganske høy ISO, som gjorde bildene kornete, og de tar seg derfor best ut i sort hvitt. Alikevell klarte jeg å fange noen blinkskudd, som jeg ble fornøyd med.

Hva syntes du om bildene?

The french national day


I dag er den franske nasjonaldagen. Spennende å være i Frankrike på en dag som dette. Har hørt militærfly og helikoptre fly over oss siden tidlig morgen i dag. I går var det fest i hele nabolaget, med rakettoppskyting og alt. Det kommer til å være milioner av mennesker i Paris i dag, så jeg tror vi skal holde oss litt utenfor. Det skal visst nok være parader, show og mye annet i hele landet i dag. Norge sin nasjonaldag er fylt med tog, barn, is og masse glede. Stor forskjell fra andre land. Jeg føler at mange andre bruker denne dagen til å vise frem forsvarsstyrker, våpen og makt. Utrolig synd, ettersom vi i Norge er flinke til å vise glede på vår dag.

Her om dagen da vi tok tog til Disneyland, gikk det militærpoliti rundt på togstasjonen. De passer på og er på utkikk etter terrorister. Kaldere mennesker har jeg aldri sett i hele mitt liv. De gikk rundt med store våpen, og var helt iskalde i blikket. Vi fikk alle frysninger av dem, og vil aldri se dem igjen. De menneskene er noen av de skumleste ejg har opplevd, og kommer sikkert til å jakte meg i mareritt senere. Selvfølgelig er det bra de passer på, fordi det er jo jobben deres. Alle er en kandidat for å være en terrorist. Men de så på oss som om vi muligens var terrorister, snudde seg etter oss og alt. Vi sto der bare som noen forvirrede turister som ikke forstår seg på togsystemet her i det hele tatt. Dette er en grunn til at jeg ikke vil inn til Paris i dag, er redd for å møte slike kalde mennesker som gir meg frysninger igjen. 

Har du feiret nasjonaldagen i ett annet land noen gang?

Wedding in France

Her er noen av bildene jeg tok i bryllupet til tanten min på lørdag. Dette har virkelig vært en opplevelse som man kun opplever en gang i livet. Et katolsk bryllup i Frankrike, etterfulgt av feiring på et 500 år gammelt slott. Det var helt nydelig. Feiringen var flott, og ganske koslig. Jeg fikk også øvd på engelskkunnskapene mine, ettersom de fleste folkene der var franske. 

Har du opplevd noe du ikke kommer til å oppleve igjen?

Paris at night
I går var jeg på shopping i Paris. Kjøpte ikke kjempemye, men noen nødvendigheter. Er så kaldt her, at jeg måtte kjøpe meg noe varmt å ha på. Jeg her jo trossalt bare pakket klær til syden-vær. Derimot, tok jeg uendelig mange bilder. Paris er så flott og pent, og har utrolig mange severdigheter. Vi gikk ganske mye rundt i byen, til kameraets store fornøyelse. 

Vi skal ut og shoppe i dag også, men tror turen går til Versailes (tror byen het det), i dag. Har hatt tanken på å kjøpe meg en liten designer veske, som er lett å ta med seg. Er så redd for å bli ranet når jeg går med den store MK vesken, ettersom den ikke har noe som lukker den på toppen. Så trenger noe lite, som kun rommer mobil, solbriller, lommebok og andre nødvendigheter. Alle jentene her i Paris har jo designervesker, uansett alder, så her er det ganske vanlig. 

Hva skal du i dag?

Living in the french paradise
I går kveld kom vi endelig frem til dette flotte huset. Det ligger et lite stykke utenfor Paris, men det gjør ingenting. Alt er så pent her. Så pent at jeg nesten ikke tørr å røre noe. Her skal jeg bli de neste 10 dagene, og ser frem til det. Er så  mye pent å ta bilder av. Har ikke vært utenfor murene rundt huset enda, men gleder meg til å se og oppleve hva Frankrike har å by på.

Trafikken her nede må være det som skremmer meg aller mest. Alle veiene har flere felt, og folk kjører som glaninger. Tror ikke jeg har sett en eneste bil uten en bulk og tre, skremmende. Dessuten sitter de kjørende med ipad og lignende bak rattet, og bruker den sammtidig som de kjører bil. På toppen av det hele, så er ikke fortauene en meter brede en gang. Muligens bare halvparten. Jeg kommer aldri til å kjøre bil selv på veien her hvertfall. 

Hva syntes du om bildene?

France


Nå er dagen kommet, nå setter jeg meg straks på flyet til Paris. Ble litt lite blogging i går, ettersom det pøsregnet, pluss jeg måtte pakke og rydde rommet. Men nå er min ferie kommet. Nå skal jeg legge macen og kamera i vesken, så er jeg ready to go. 10 dager med bryllup, disney-world, shopping og god mat skal bli godt. Må innrømme at jeg gleder meg aller mest til å ta bilder.

Eneste jeg frykter, er terrorister. Har stått på de store nettavisene at de nå har funnet på et sprengstoff som ikke blir lagt merke til i kontrollen. Det at det er Europa som er målet, skremmer meg. Litt morsomt, ettersom jeg aldri har hatt problemer med å fly, men denne gangen blir nok litt annerledes enn de andre. For meg i alle fall. 

Hvor skal du reise i sommer?

Back from London


Heisann alle søtinger. Jeg kom hjem fra London på torsdag, men har ikke hatt helse til å blogge eller ta bilder siden da. Hjem i kofferten fra London dro jeg nemelig med meg halsbetennelse og bihulebetennelse sammen med en god dose feber. Høres ikke det godt ut? nei. Det å ikke kunne puste gjennom nesen fordi den er full av gørr, og ikke gjennom munnen fordi det gjør vondt er en uhyggelig problemstilling hvor et vanskelig og smertefult valg må tas. 

Heldigvis tok ikke disse sykdommene mef før hjemreisen, som var en lettelse. Jeg har hatt en ufattelig super tur, hvor alle som reiste sammen bare har blitt bedre venner. Jeg har shoppet mye,  jeg har også spist god og mindre-god mat, og sist men ikke minst hatt en uforglemmelig reise. Alt jeg ser frem til nå er bryllup i Frankrike og muligens Hellas til sommeren. Jeg er virkelig mye på reisefot dette året, og jeg er glad for at jeg er så heldig. 

Har du reist i år?

London

Hei alle sammen! Tenkte eg skulle oppdatere litt om hvordan jeg har det her i London. Jeg har det helt fantastisk, helt supert. Det er så nydeligt her i London, og så super shopping. Blir like lykkelig hver gang jeg reiser hit, er bare så utrolig fantastisk by spm tilfredstiller alle mine reisebehov.

Jeg har også shoppet litt, men venter med publisering av det til jeg kommer hjem. Blir litt kjedelig med mobilbilder til slik, kvalitet foran kvantitet når det gjelder bilder.

Photographies in Bremen
Hei alle sammen, lenge siden sist? jepp. Jeg har vært i Bremen for noen dager siden, men valgte å ikke blogge om det da jeg var der. Som de fleste sikkert vett, er det høytid for innbrudd. Spessielt i de hjemmene hvor folk vet at ingen er hjemme. I alle fall, nå er jeg hjemme med masse bilder å vise frem. Bremen var en aldeles nydelig by, med mange nydelige gamle og  koselige strøk. Jeg likte absolutt denne byen. Et lite pluss var at de har Primark, hehe, der er det go hord or go home for min del. Kommer til å vise flere bilder og innkjøp fremmover, er så mye at i ett innlegg blir det litt too much. 

Nå nermer det seg også London for meg, bare en uke igjen før avreise. Gleder meg syk mye, skal bli en utrolig spennende tur til en av mine desidert favoritt-byer. 

Har du vært i Bremen?

Vinterferie i Mandal

Hei alle sammen! I går reiste jeg og hele familien + Sander til en hytte her i Mandal. Vi brukte så og si hele dagen på å kjøre dit, så jeg hadde ingen energi eller ide om hva jeg kunne blogge om. Vi satte oss like så godt ned og spilte UNO, så på Paradise Hotel, og spiste masse snop. I dag var vi i skitrekket, men kan poste noe om det senere.

Håper alle andre har en/ har hatt en fin vinterferie. Nå skal jeg og Sander se litt på Lost, før neste episode av Paradise Hotel kommer rullende på skjermen. I morgen skal vi ut å gå på tur, så skal jeg få tatt masse bilder! Naturen her på sørlander er utrolig fin, gleder meg til å se på hva jeg finner her i nærområdet.

Hva gjør du i vinterferien?
All good things must come to an end


Nå er snart sommerferien over, og det er bare ett par hundre til neste. Heldigvis starter vi på vgs ikke før på mandag, grunnskolen begynner jo på torsdag. Det betyr litt flere lange netter, og litt flere dager på å få døynrytmen på plass.

Senere idag, eller i morgen kan jeg muligens legge ut bildedryss med flashbacks fra sommerferien. Jeg må ikke glemme å legge ut alle innkjøpene mine, siden jeg har vært litt sløv på den siden. 

Når begynner du på skolen igjen?

Stikkord:

Picture my life
Nå har jeg hatt en laaang pause fra bloggen. Jeg er jo enda i Tyrkia, og nettet her er treigt og ustabilt. Jeg har gått rundt med dårlig bloggersamvittighet i mange dager nå, men alikevell har jeg forskjøvet blogginga til i dag. Har nesten 2 fine uker her nede, men på fredag vender jeg hjem til kalde Norge igjen. 

Hvor skal du i sommerferien?

 

Stikkord:

Travelling

I natt landet jeg her i Tyrkia. Ble en utrolig lang og trøttende reise, siden vi ikke var fremme før 3 tida på natten. Det er dødsvarmt, og bare i bassenget er det 35 grader. Nå har jeg 2 siste uker i varmen, før det er et år (ganske sikker på det) til jeg reiser til varmere strøk igjen.

Nå skal jeg nyte timene rundt bassenget, og få mest mulig sol på kroppen. Ellers skal jeg ta mest mulig bilder, og har tatt med noen rekvisitter for å få noen litt anderledes temabilder. Wiii, men det satser jeg på å gjøre en annen dag.

Hva skal du i dag?

Stikkord:

Soon it´s too lateNå er det ikke mange dager til jeg skal reise hjem til Norge igjen, som har ganske stykt vær etter hva ryktene sier. Nå får jeg dobble dosen betakaroten og tiden jeg ligger i sola. Har dessuten vært syk e siste 4 dagene, så har blitt en del tid inne da. Kvalme, feber, og ingen matlyst er ikke noe gøy i denne varmen her. Satser på å få spist mitt første måltid i dag, så blir jeg muligens bedre i morgen.

I morgen skal jeg faktisk til frisøren her i Kroatia. Det kostet bare 300 kr å farge håret, så da tar jeg bare sjangsen. Blir det katastrofalt, kan jeg alltids ordne det opp når jeg kommer hjem. Har ikke helt bestemt meg for hvilken farge jeg skal ha, men det står mellom mørke-rødt eller lyse brunt med blonde striper. Hvis du har lest hele dette innlegget, håper jeg at du kan kommentere hvilken hårfarge du syntes jeg burde ta.

Skal du reise i sommer?

Stikkord:

Lazy days in the poolHar hatt mange lange, late dager i bassenget her nede i Kroatia. Blir nok enda en i dag, ettersom jeg har blitt syk. Resten av familien skal på stranda, og jeg orker ikke i denne tilstanden her. Skal bli avslappende å bare ligge i sola alene, med musikk og cola.

Hva gjør du idag? 

Stikkord:

Beautiful old Brac

Hva syntes du om bildene?

Stikkord:

Let´s go to the beach
Vi var på stranda i dag, en koselig liten rullestein strand. Vi kjørte tråkk-båt, og jeg sovnet utrolig nok i solstolen også. Internettet her funker omtrent ikke, har nå brukt over 2 timer på å laste opp bilder. 

Hva syntes du om bildene?

Stikkord:

Sommer, sol, varme


Sommer, sol, varme.. alt Kroatia har å tilby. Vi kom frem til øya Barc (som vi skal bo på) i 6 tida i går. Huset var vakkert, med et nydelig utested. Vi tilbrakte hele dagen ved bassengkanten i går, og var kun utav huset på kvelden for å spise. Det er så utroooolig billig her, en middag koster rundt 50 kr. Tenk å bo her, wooaaaahh. 

Hva syntes du om bildene?

Stikkord:

Kroatia

Har akkuratt ankommet huset vi skal i her i kroatia. Er helt utslitt etter en lang reise med taxi, båt, fly osv..

Det er så ufattelig varmt her, nesten 40 varmegrader i sola. Tror jeg fikk heteslag da jeg kom ut av flyet, heeeerligt med sommer.

Les mer i arkivet » Juli 2016 » Juni 2016 » Februar 2016
hits