DIY interiør

I dag har jeg tenkt å vise dere hvordan jeg har forvandlet to vanlige glassflasker om til to pene blomstervaser! Jeg har kjøpt inn alt på Panduro, som er en fantastisk butikk for dem som liker å drive med kreative do it yourself prosjekter, slik som meg. Jeg har brukt matt akrylmaling for å få en matt look, noe jeg syntes er veldig pent. Dersom du finner flasker med mindre tut, kan du også lage lysestaker selv, eller noe annet kreativt. La hjernen din leke seg, og se hva du kommer opp med! Kreative prosjekter er en fin måte for å få interiøret ditt til å bli akkurat slik du selv ønsker det, og for å få noe ingen andre har.

Dette trenger du:
- En eller to glassflasker
- Malepensel
- Maling
- Blomster, sterainlys eller noe annet
- Teip
- Avispapir, reklame eller papp


1. Du begynner med å male vasene hvite, eller en annen farge du ønsker. Jeg malte dem først stående før jeg ventet på at malingen skulle tørke. Deretter malte jeg et ekstra lag på flaskene for å få et jevnt og dekkende lag. Pass på å få malt skikkelig under flaskene også, så slipper du at litt glass eventuelt kan vises. Jeg har malt med en grov malebørste for å få "striper" i malingen, slik at vasene ble litt mer spennende med tekstur. 

2. Når malingen har tørket må du teipe en rett linje der du vil at malingen skal nå, slik at det ikke blir ujevnt. Du er ikke nødt til å gjøre dette dersom du er veldig stødig på hånden, men det er ikke jeg! 

3. Bruk en farge du liker, eller finn flere du kan blande til å bli den fargen du ønsker å bruke. Jeg har blandet blå og grønn for å få en fin pastellfarge som passer til andre gjenstander i leiligheten. Jeg hadde egentlig planlagt å bruke fargene på hver sin flaske, men ombestemte meg i siste øyeblikk. Pass på at du blander nok farge dersom du skal blande, slik at du ikke må blande på nytt og risikere å få feil farge.

4. Nå må du snu flaskene på hodet, så det er viktig at du har et jevnt underlag et sted de ikke kan velte. Så er det bare til å male op til teipen rundt hele flaskene. Gjerne mal to lag her også, dersom det blir nødvendig. Også her må du male under flasken for å ikke vise det som egentlig er under flasken. 

Voila! Etter litt tørking har du nå helt nye vaser. Jeg har aldri klart å holde noen planter i live, og har derfor kjøpt meg falske blomster til å ha i vasene. Jeg kjøpte to gule roser på Ikea, og spraymalet dem i gull for å få dem til å passe inn med resten av interiøret mitt i leiligheten. Jeg har også gjort det med andre gjenstander, men jeg tror ikke jeg trenger en egen DIY for å vise hvordan jeg har spraymalet ting, med mindre det er ønsket av dere. 

Når lagde du noe selv, og eventuelt hva?

DIY; Lag egen genial neglelakkfjerner!


Er du slik som meg, og er drittlei av å kjøpe inn haugevis av q-tips, bomulspadder og neglelakkfjernere, for å så finne frem alt hver enesta gang neglene dine fortjener en ny farge? Jeg bytter neglelakk sånn ca. hver til annenhver dag, og da er det ganske irriterende når noen av disse elementene plutselig ikke er tilgjengelig på lageret mitt. Jeg har derfor de siste månedene brukt slike bokser som du får kjøpt på hm, "express nail polish remover". Men fytti, det blir dyrt i det lange løp. Jeg trenger derfor en ny, økonomivennlig metode for å fortsette neglelakkforbruket mitt. I den forbindelse, fant jeg en helt genial DIY på pintrest, som jeg bare var nødt til å teste ut. Jeg har laget min egen neglelakkfjerner, all-in-one neglelakkfjerner. Så nå er det slutt på å løpe frem og tilbake til badet fordi jeg tok med for få bomullspadder da jeg satte i gang. Det hele tar max 10 minutter å lage, og virkelig hvem som helst kan få det til.

Jeg skal i dag vise dere hvordan dere også kan gjøre det, for hvem elsker vel ikke en easy-fix på sengekanten når man lakker neglene? Dessuten vil denne løsningen være superbillig i det lange løp. Totalt betalte jeg like mye for å få lagd denne, som en vanlig du får kjøpt på hm. Nå tenker dere sikkert, hva er vitsen da? Jo, det skal jeg fortelle dere nå. Når svampen i krukka blir slitt, eller neglelakkfjerneren går tom, er det bare til å sette inn en ny svamp, eller tilføre ny neglelakkfjerner. Å jeg syntes det er en mye enklere løsning, enn å måtte kjøpe neglelakkfjerner, bomullspadder og q-tips som en galning hele tiden. Dessuten slipper du også sølet når du heller neglelakfjerneren på bomullspadden. Please, YES!


Det første du må gjøre er å finne frem alt som er på bildet over. Blomstene og silkebåndet var bare for min egen del, du kan pynte krukka om du selv ønsker, men det er absolutt ikke et must. Jeg ville egentlig ha en rosa eller en blå svamp, men det var virkelig umulig å finne! Derfor endte jeg opp med å kjøpe en 10-pakning med gule svamper på biltema, til under 40 kr, det vil si at hver av svampene koster meg i underkant av 4 kr. Jeg har valgt å bruke et norgesglass, fordi det er klassisk, og lokket hindrer at neglelakkfjerneren tørker ut, helt genialt. Utenom dette, er en saks og en tusj veldig greit å bruke underveis.
Nå er det bare til å klippe i vei! Som dere ser på bildet over, så lager jeg en sirkel på svampen formet etter glasset. Dette er fordi den lille runde svampen, skal ligge i bunnen av neglelakkfjerneren. Når du tar fingen i glasset, er du ikke intresert i at fingen din skal stikke ned i havet av neglelakkfjerner i glassbunnen, og da blir en svamp en god demper. Min svamp far så tykk, så etter jeg hadde klippet ut sirkelen, måtte jeg klippe den i to tvers over. 
Dette er lettere enn det ser ut til, hvem som helst kan få dette til. Det du må gjøre er å finne frem den andre svampen, og dele den i to. Dette gjør du fordi når du skal presse svapene inn i glasset, så ønsker du at det skal være mest mulig press mot hullet i midten. Deretter legger du den ene svampen i glasset, deretter den andre. De skal ligge og forme seg som en, tornado, kan jeg si det? Vet ikke hvor klart det var, men håper dere forstår. Svampene skal på ett slags vis sirkulere seg rundt sentrum, hvor du skal ta neglene dine for å fjerne neglelakken.


The final step! Nå er det på tide å sjenke dette norgesglasset med neglelakkfjerner. Det blir ikke mer avansert, enne at du heller neglelakkfjerneren opp i glasset. Jeg valgte å gjøre dette med sirkulære bevegleser, for å spre neglelakkfjerneren i hele svampen. Deretter lot jeg alt synke, før jeg snudde det på hode for å få det til å spre seg ekstra godt. Pass på at glasset/krukken du har valft til prosjektet egner seg for å bli snudd, ellers kan det bli litt søl om det skulle lekke neglelakkfjerner.
Vil du prøve denne DIY`en?

DIY; Nail statement
I går prøvde jeg noe heelt nytt, som egentlig burde være utrolig stilig. For noen uker siden bestillte jeg disse pynte-naglene for neglene, helt uvitende om hvordan jeg skulle feste dem. I går prøvde jeg å sette dem på mens neglelakken enda var våt, og la et strøk med topcoat over. Jeg tok bildene rett etterpå, som er grunnen til at neglelakken utenfor neglene ikke er fjernet, hehe. Festet gjorde ikke susen, og de falt av i dag.

I dag kom jeg på tanken om at øyenvippe-lim muligens kan fungere, og tror jeg vil gå til innkjøp av dette da. Slike små pynte detaljer på neglene kan se utrolig stiligt ut, etter min mening. Jeg satt dem på plass med en pinsett, ettersom hendene mine er alt for ustødige. Ser for meg store flekker uten neglelakk, fordi jeg ikke karer å plassere naglene rett, haha. 

Personlig elsker jeg neglelakker i alle regnbuens farger, og kan ærlig si at jeg ikke selv har peiling på hvor mange jeg egentlig har. Dilemmaet er bare at jeg bruker de samme fargene hele tiden, fordi jeg har hele tiden min "favorittfarge". Tenk at kun en liten pyntedetalj på neglene egentlig kan gjøre en enorm forandring på neglene, det er jo så lite, men alikevell stort. Håper på at noen av dere har erfaring, eller peiling på hvordan man kan feste slike.

Vet du hvordan jeg kan få naglene til å sitte skikkelig på?

DIY; Homemade french manicure


Nå har jeg endelig fått lagd det innlegget jeg selv har mast på å få ut. Latskapen min har irritert meg så mye, at i dag måtte jeg bare få det gjennomført. I dette innlegget skal jeg vise dere hvordan jeg lager fransk manikyr på meg selv, uten at det ser helt fjollete ut. Jeg er proffisjonell på å ødelegge neglelakken når jeg lakker, men med denne teknikken klarer jeg det. Jeg har egentlig alltid syntes det var kjedelig å lakke neglene, uansett hvor pent det blir. Men, denne metoden finner jeg faktisk litt spennende.

Når man lakker neglene med denne hvite kanten på spissen, er det vanskelig å få linja helt bein. Med mindre du er superstødig i både høyrearmen, OG venstrearmen. Noe som for meg, er helt fysisk umulig. Jeg bestemte meg for at dette måtte jeg finne en løsning på, uten å måtte gå til en neglesalong. Jeg gidder ikke å betale for å fikse neglene mine, når jeg selv ødelegger det med en gang uansett. Det blir bare å kaste penger ut av vinduet.  


På bildet over ser du hvilken neglelakk jeg bruker, i riktig rekkefølge. Pleier å variere med hvilken jeg begynner med av nr 1. og nr 2., alt kommer ann på hvor tydelig/utydelig jeg ønsker at den hvite linjen skal være. Den første er en lyst farge som skal dekke hele neglen, den andre er den hvite linja. 

Her har jeg først lakket neglene med den første neglelakken. Så bør du vente 10-20 minutter. Eller, i det minste til den har stivnet skikkelig. På bildet ser du at jeg har tatt teip på neglene? Vi vil ikke at den skal dra av det første neglelakklaget, når vi skal dra teipen av. Når du tar på teip, justerer du selv hvor stort område du ønsker at den hvite tuppen skal dekke. Alt er opp til deg selv på det området. Når du har festet den, er det bare til å lakke tuppene utenfor teipen. Kommer det overflødig neglelakk utenfor, er det bare til å fjerne det med neglelakkfjerner når det er tørket. Husk å ikke fjerne teipen før den hvite tuppen er tørket skikkelig.


Her er sluttressultatet! Her har jeg bare tatt et lag av den tredje neglelakken, for å få en litt naturlig rosafarge over neglene, med litt skinn i selvfølgelig. Over der igjen, tok jeg top-coat, for å få et bedre ressultat som varer lenger. Så lett var det, og jeg er ganske sikker på at du kan få til akkuratt det samme. Leg har litt hvitt igjen på tommelen på bildet ser jeg nå, og linjene var ikke riktig justert etter hverandre, men øving gir en mester. Jeg har ikke like lange negler på hver finger, ettersom jeg desperat forsøker å spare til litt lenger, og justerer derfor hvitfargen etter lengden på hver enkel negl. Det er bare til å prøve seg frem selv.

Har du noen negle-tips?

DIY: blomsterkransI går satt jeg og lagde jeg meg en blomsterbøyle. Tideligere har jeg laget blomsterkrans, og ville prøve noe nytt. I tillegg skal jeg bruke den i et bryllup om under ei uke. Filmet hele prossessen, og skal se om den ble brukbar nok til å legges ut. Om dere ønsker det, selvfølgelig.

I går fikk jeg også skoleplassen min på medier og kommunikkasjon vg3 påbygg, noe jeg visste at kom til å skje. Det måtte jo bare gå, ettersom jeg ikke hadde søkt på noe annet. I dag er også artikkelen min om mindreårige som får kjøpt alkohol, på trykk i avisen. Gøy. Dere som ikke bor i Haugesund, kan lese den på nett her. 

Vil du ha video på DIY-en?

DIY: BucketlistHar laget meg min egne lille bucketlist for tiden min frem mot sommerferien. Jeg er av personen som elsker å lage lister, og høydepunktet er virkelig følelsen av å kunne krysse av at jeg har gjennomført tingene.  Skal henge den på veggen over sengen, og ligge å gruble over når og med hvem jeg skal gjøre de forskjellige tingene. Var utrolig gøy å sitte å designe den, ble utrolig fornøyd med ressultatet. Den ble sånn skikkelig-pia ting. 

Ettersom jeg ikke kom opp til eksamen i år heller, blir det bare enda mer tid for meg å fullføre alle gjøremålene. Jeg har aldri vært oppe til eksamen, og vet egentlig ikke hvordan det fåregår. Litt skummelt egentlig, ettersom jeg snart skal begynne mitt siste år på videregående skole. Heldigvis for meg, så er det obligatorisk med praktisk medie-eksamen i 2.klasse. Den har jeg vist om lenge, så jeg ser egentlig ikke på det som en ordentlig eksamen. 

Har du en slik liste?

Chocolate-covered strawberries
Fristende?

Just like a new room

I dag har jeg ordnet med siste lille bit på rommet mitt her hos pappa. For noen uker siden malte jeg bort de blå og rosa veggene, som jeg malte da jeg var 10 år gammel. I dag fikk jeg hengt opp noen bilder, og kjøpt inn et klesstativ. Det var virkelig på tide å få et litt koseligere rom å glede seg til å bruke, ettersom at det før bare var barnslig og kjedelig, med hele vegger stappfulle av Bieber plakater. De måtte jeg ta vare på da, så de ligger godt i en eske under senga :-)

Har du fikset noe på rommet ditt i det siste?

DIY: Crazy shoes
Dette er noe jeg har tenkt på og gjøre en god stund nå. Det er føles som om skoa mine er helt nye når jeg ser på dem nå, de er jo helt annerledes. Skoa er jo ganske spessielle og litt maskuline fra grunn av, så sløyfebåndene gjorde dem ganske feminine.

Har du gjort noe lignende?

DIY; DenimvestI går bestemte jeg meg for å bare klippe av armene på denimjakka mi. Jeg har også lyst å sy blonder på ryggen, og feste noen studds på den. Er utrolig fornøyd med ressultatet, diy er en så lett og fin måte å fornye klær på. 

Forresten så selger jeg kameraet mitt -> her <-. 

Hva syntes du om vesten?

DIY - Spiked denim jacket

Hadde et lite prosjekt for meg selv i dag. har festet totalt 120 naggler på denim-jakka mi. Brukte nesten 5 (!?) hele timer på å bli ferdig. Kjenner på fingrene mine at blemmene er på vei, au..au..au. Kjøpte 200 spikes på ebay, for rundt 80 kr. Utrolig grei og billig måte og fornye klesskapet på. 

Selv ble jeg godt fornøyd med ressultatet. Jakka mi er allerede litt "bad", så det ble en stilig effekt å ha slike naggler på og. Håper ingen blir redde når jeg går forbi dem da, hehe. 
Hva syntes du om ressultatet?

DIY - BlomsterkransI dette innlegget skal jeg fortelle dere hvordan jeg lagde blomsterkransen min. Det er ganske lett å gjøre, men kan virke ganske avansert. Om dere lurer på noe mer enn det som står under, er det bare til å spørre i vei i kommentarfeltet.

Fikk et par spørsmål om hvor diverse ting var kjøpt. Blomstene og hagetråden er kjøpt på plantasjen, og sløyfebåndet er fra Princess.Skal du prøve dette?

DIY; blomsterkransEr endelig ferdig med blomsterkransen min! For ett arbeid jeg har lagt i den men det var så verdt tiden. Løp rundt i hele byen for å finne alle gjenstandene jeg ville bruke. Blomsterkranser er så mye penere og mer personlige når man lager dem selv. Dessuten ser ikke de på eks. bikbok så veldig bra ut, etter min mening.

Skal legge ut flere bilder og DIY i morgen. Kameraet mitt ble fullt da jeg filma, og jeg vet ikke hvor mye jeg ikke fikk på film. Om jeg fikk ubrukelig lite, legger jeg bare ut bilder og skriver steg for steg.

Har du en blomsterkrans?

DIY - Metallic Cap Toe

Vil du ha slike sko?

Cut of the sleeves
I dag kuttet jeg helt spontant aav armene på denne skjorta fra JC. Syntes selv det ble råkult! Skal bare gjøre kantene på armene litt røffere, så blir den helt fantastisk. Tror den kommer til og bli mye mer brukt nå, enn før.

DIY studded collar


Disse skjortene har jeg dip-dyet og festet på noen fete studds, gaad jeg er helt forelska i nagler, studds og lignende detaljer. Kjæresten min pleier og kalle meg Bowser (som er han slemme skilpadden i supermario, haha) når jeg bruker nagler etc..

Hva syntes du?

DIY ombre shirt


Med blits

Uten blits

I går bestemte jeg meg for og endelig bruke tekstilfargen jeg kjøpte på ebay i sommer. Kan ærligt si at det gikk litt skeis over noen plagg, men flesteparten ble råkule! På bildene over kan dere se hvordan skjorta mi endte, jeg har også festet nagler/spikes på kragen og lomma nå. Dere får se det senere.

Det sto at det skulle bli grønt, men turkis er minst like pent! Farget også en strikkegenser, og en denimskjorte, som jeg klippet om til vest. Syntes ressultatene ble råkule, og klarer så vidt og vente til strikkegenseren er tørr nok for bruk.

Har du noen gang gjort dette?

Les mer i arkivet » Juni 2016 » Februar 2016 » Januar 2016
hits