How to be parisian

Langhelg, hvor deilig er ikke det? Jeg kjenner at det er godt å få litt lengre helger inni mellom. Vi får jo ikke vinterferie eller høstferie ved universitetet, og jeg kan love dere at en ekstra dag eller to med fri da føles utrolig godt. Ikke alle studenter har forelesninger hver eneste dag hver uke, men det har jeg. Studiet mitt er et fulltidsstudie stappet med utrolig mange prosjekter, ettersom det er en veldig yrkesrettet bachelorgrad jeg tar. Det er utrolig gøy og vi lærer utrolig mye på kort tid, men det kan også bli tungt i lengden. Jeg planlegger å skrive et litt lenger innlegg om utdanningen jeg holder på å ta, dersom det er ønsket. Et innlegg for dere som har friår, dere som sitter deres siste på skolebenken eller dere som kanskje vil ta en ny retning i livet. Jeg studerer journalistikk ved universitetet i Stavanger, for dere som ikke viste det.

Tilbake til poenget - Det er ikke ofte jeg leser en bok. I alle fall ikke når jeg har fri. Jeg våger å strekke strikken så langt at jeg kan fortelle at av de 11 pensumbøkene jeg hadde før jul, leste jeg bare 3 av dem. Herregud, noen pensumbøker er kjedelige. Noen av dem er også på nynorsk, som ikke gjør saken noe bedre. Jeg har ikke fullført en bok frivillig siden den siste Harry Potter boka kom ut. Det er noen år siden det. Jeg var en skikkelig lesehest på den tida, og vil nå nesten trygle J.K. Rowling om å utgi flere bøker i serien jeg anser som hellig.

I løpet av juleferien min utviklet jeg en helt forferdelig døgnrytme som jeg tidligere fortalte dere om. La meg 8 om morgenen - våknet i 4 tiden. Jeg er bedre nå, men langt i fra perfekt. I et desperat forsøk på å bli søvnigere om kveldene bestemte jeg meg for å kjøpe en bok. Da jeg i desember fant "How to be parisian wherever you are", falt jeg pladask. Lettlest, full av punktlister og inspirerende illustrasjoner og quotes. Ikke husket jeg at før Netflix, var det bøker som holdt meg våken hele natta. Man kan trygt si at jeg sov litt flere timer om natta, men klarer enda ikke å legge meg før midnatt. Jeg kjenner ikke trøtthetsfølelsen lenger. Personlig liker jeg ikke å gå til leger for å finne ut hva som skyldes problemene mine. En sjelden gang hvert skuddår er jeg å finne på legekontoret. Jeg vet ikke en gang hvem legen min er nå. Jeg er fast bestemt på å løse søvnproblemene mine selv, gjerne gjennom litt risiko-research på google og diverse kvinneforum. Risiko - fordi jeg garantert ender opp med å tro at jeg har kreft i en finger eller noe annet dramatisk.

Hva gjør du for å sovne om kvelden?

2 kommentarer

Linda Taylor

11.02.2016 kl.16:52

Jeg har en dum vane og ligge med telefonen alt for lenge og sjekke instagram :(

Ha en fin dag !

Pia Vinningland

11.02.2016 kl.17:20

Linda Taylor: Kjenner meg igjen i det ja.. Ha en god dag du også :)

Skriv en ny kommentar

hits