Oh shit.

For en dag. Har jeg noen gang fortalt dere at jeg er et monster om morgenen? I hvert fall, jeg er av den type person som har alarm på mobilen hvert femte minutt, to timer før jeg egentlig skal våkne. Har forskjellige lyder på alle alarmene. Slumre er skrudd på. Egendefinert irriterende vibrasjon, for å toppe det hele. Vet dere hva jeg gjør gjennom dette? Slumrer som om jeg lå i koma. Jeg våkner ikke i det hele tatt. Helt ærlig syntes jeg litt synd på Sander, fordi han sover langt fra like tungt som meg.

Jeg våknet litt (les; alt) for sent i dag. Vanligvis klarer jeg på et mirakuløst vis å våkne a la 25 minutter før jeg må storme ned til busstoppet. Men i dag - no way. Jeg bestemte meg like så godt for å bli hjemme til neste forelesning. Jeg har jo tross alt nylig hatt 2 uker stappfulle av obligatoriske og langvarige kurs. I mitt tåkefylte hode og med en søvnig stemme, ba jeg Sander skru på alarmen til klokken 10. I morgen har han planlagt å vekke meg med et sykkelhorn - jeg kan nesten ikke vente til i morgen. Nå vil det vise seg om tornerose våkner av sykkelhornet. 

Jeg kom meg da til skolen, klokken 12 vell og merke. Deltok i et nytt fag jeg ikke forstår bæret av, deltok i gruppearbeid og så meg fornøyd med det. Dersom noen har hatt "Forskningsteori og metode" - skrik ut. Frem til nå har jeg måtte dra mattekortet ut av ermet, fordi det er mye statistikk. Satser på at eksamen består av mye statistikk, fordi da kommer jeg til å klare meg helt fint. 

Da jeg kom hjem ble det laget pomfrites og løvbiff - åh gud hva jeg har savnet pomfrites. På det lille studentkjøkkenet mitt har jeg hverken steikeovn eller mikro, og må som oftest være kreativ i matveien. Derfor var det ekstra godt da jeg for første gang på så mange måneder spiste pomfrites som ikke var stekt i steikepannen - som er ett av mange triks jeg har lært meg. Det er jo litt kjedelig å gå på felleskjøkkenet hver eneste gang noe skal i ovnen - og da unngår vi som oftest det. Det er utrolig hva jeg kan få til på to steikepanner, dere skulle bare sett meg når jeg skal ha poteter, kjøtt og saus på en gang.

Hvilken morgentype er du?

6 kommentarer

Kristin/Sparing

10.02.2016 kl.23:18

*Grøss* forskningsteori og metode. Kommer ganske langt med mattekortet. Og en grei ansamling fancy ord knyttet opp mot kvalitative og kvantitative metoder. Og en masse overbevisende preik rundt variabler og bakgrunnsvariabler og deres påvirkning av resultatet. I mitt studie var faget det med definitivt høyest bullshitbingostatus. Hvis du overbeviser deg selv om at du kan det, funker det.

Pia Vinningland

10.02.2016 kl.23:27

Sparing: Takk for svar! Tror jeg forstår faget litt bedre nå, og tror egentlig jeg, ut i fra hva du sier, har lært hele pensum ila. 4 forelesninger, hahaha.

Kristin/Sparing

10.02.2016 kl.23:29

Ja, det er et sånn fag man tror man ikke kan, helt til man sitter der og bare: "er det ikke mer?" :)

Pia Vinningland

10.02.2016 kl.23:32

Sparing: Kjenner meg igjen i det ja.. nei, da er jeg veldig glad for at jeg ikke har kjøpt pensum i det faget enda! 3 bøker for så lite? Det vil jeg ikke ta meg råd til en gang. Tror jeg kommer like langt med gruppeoppgavene :)

Kristin/Sparing

10.02.2016 kl.23:35

Lån på biblioteket før alle andre får samme tanken ;)

Martine

26.02.2016 kl.12:03

Hehe, antar at du har Fossåskaret som foreleser? Veldig kjedelig fag men synes han var så koselig og morsom at det var verdt å gå på forelesningene likevel. Eksamen var ganske grei, ikke så mye statistikk og tall på oss men oppgavene kunne man egentlig tenke seg frem til svaret på uten å ha lest så mye pensum. Leste likevel alle bøkene da jeg synes de var ganske lettleste og med gode eksempler :)

Skriv en ny kommentar

hits