Som et slag i ansiktet- eksamen kommer snart

Vi vet alle hvor deilig det er med lange søndager i senga, kun med pysjamas på og med netflix på skjermen. Bare glemme alt rundt seg, og utrolig nok nyte det sure været som forhåpentligvis gir deg god nok grunn til å bli der resten av dagen. Det er egentlig grunnen til at søndager er min favoritt dag av uka. Ingen mas, ingen stress og bare god tid til å lade opp til neste uke. Noe som er viktig når man prøver å prestere så godt som man kan hver eneste dag ellers.

Vel, de dagene forlot meg for lenge siden. Jeg har nå pysjamas på hver eneste dag, fordi jeg sitter inne og pugger til eksamen som ikke er om så alt for lenge. Jeg orker rett og slett ikke å stelle meg, med mindre jeg skal utenfor bygget. Tiden har virkelig flydd forbi - og jeg trodde ikke eksamen skulle komme så raskt. Så den siste tiden har jeg vært hjemme ved skrivepulten min, med bøker og notater. Når jeg sier pugging, mener jeg å sitte ved pulten hele dagen - i pysjamas.

Jeg har valgt å fokusere på det aller kjedeligste og vanskeligste først. Ikke bare fordi det er det faget jeg skal ha eksamen i først, men fordi da kan jeg bare bli ferdig med det og glede meg til de fagene som interesserer meg. Dere som følger meg på Snapchat (piavinningland), har sikkert lagt merke til hvor kjedelig det er å sitte der hele dagen. Det er vanskelig å komme gjennom det første faget, fordi stoffet er tungt. Det er mange ord jeg ikke forstår, og faget er så ubetydelig i forhold til utdanningen min, at jeg ikke har noe interessefelt for det i det hele tatt.

Over snakker jeg om faget exphil, eller filosofi som jeg kaller det. Boka til det faget har 14 kapitler, delt ut over 370 sider. Til eksamen har jeg lov å ha med meg håndskrevne notater, noe som er et must for meg når jeg ikke forstår så mye av faget. Derfor har jeg bestemt meg for å skrive ned det "viktigste" på 1, maks 2 A4 ark. Det tar mye lenger tid enn å bare lese boka, men til eksamen vil det sikkert være gull verdt. Det kjekkeste ved puggingen må jeg innrømme at er å bruke forskjellige farger fremfor en kulepenn.

Jeg har aldri vært glad i å drikke kaffe, og liker generelt ikke varm drikke. Men, nå har endelig lyspæra lyst opp for meg også. For å komme meg gjennom all denne puggingen, har jeg blitt helt avhengig av å få i meg koffein. Jeg forstår endelig hvorfor "alle studenter må ha kaffe". Dagen har ikke nok timer til å komme seg gjennom pensum, og kroppen min har ikke nok energi til å lese gørrkjedelige bøker som aldri kommer til poenget. Jeg drikker iskaffe, fordi som jeg tidligere sa, liker jeg ikke varm drikke. Det er bokstavelig talt det eneste som holder meg våken gjennom timene med hodet i boka.

Før jeg begynte på universitetet hadde jeg aldri trodd jeg ville legge så mange timer i studiene. Jeg trodde det hele ville bli kjempelett, men slik ble det ikke med alle fagene. Ikke forstå meg feil - jeg har det kjempegøy på skolen og angrer ikke ett sekund på studieretningen min. Men, det vil alltid være noen fag som er vanskeligere enn andre. Jeg leste mange artikler om hvor mange gjennomsnittlige timer studenter brukte på å studere, og trodde det skulle bli lett. For å si det mildt - sitter jeg flere timer enn det jeg trodde det ville bli. Jeg fikk meg en skikkelig støkk når det endelig gikk opp for meg hvor mye jeg måtte gå gjennom. Det var som et slag i fjeset. Nå håper jeg på at jeg skal klare å lære meg å balansere tiden jeg bruker på skolen, på lik linje som jeg har lært meg å drikke fire kopper kaffe hver dag. Jeg må kunne klare å være sosial, spise mer en ett måltid daglig, få tid til bloggen og kanskje ta meg en tur ut også. For ikke å glemme - huske og slappe av også. Det jeg har lært av 3-4 måneder på universitetet, er at man bør begynne med pensum i begynnelsen av skoleåret, og ikke drøye det til "senere". Man lærer mye av å feile.

Har du noen utfordrede fag i år?

11 kommentarer

Henriette

26.10.2015 kl.17:39

hvor du studerer? Og hva studerer du? Jeg må også begynne med den travle eksamenstiden nå snart, der alle dagene bare går til lesing... Jeg er skikkelig "siste innspurt-person" ...

Constanza Marcela

26.10.2015 kl.18:23

Lykke til med lesing å slikt <3

Pia Vinningland

26.10.2015 kl.20:10

Henriette: kjenner meg igjen i siste innspurt ja, hehe. Jeg studerer journalistikk ved universitet i Stavanger :)

Pia Vinningland

26.10.2015 kl.20:10

Constanza Marcela: Tusen takk! <3

27.10.2015 kl.16:58

Bare å stå på Pia, flinke du......

Henriette

28.10.2015 kl.13:29

Okei :) har dere en avkrysningsprøve først, så hjemmeeksamen i exphil? Det var det vi hadde (jeg går biokjemi på UiS)

Pia Vinningland

28.10.2015 kl.16:13

Henriette: Ja, men så lenge jeg kommer meg gjennom boka så tror jeg det skal gå fint med både avkryssing og hjemmeeksamen :)

Henriette

29.10.2015 kl.13:26

Hehe, jeg tror ikke du trenger å komme gjennom boka altså! Jeg bare skrev av alle powerpoint-slusene, og tok de med på flervalgsprøven. Alle svarene stod ordrett på powerpointene. Jeg åpnet ikke boka i det hele tatt, før jeg begynte å skrive hjemmeeksamen. Da brukte jeg den bittelitt for å hjelpe meg ti å skrive, men d er sikker bare snakk om 5-10 sider :)

Pia Vinningland

29.10.2015 kl.18:05

Henriette: åå tusen takk for tipset! Nå lukker jeg boka og satser på power pointene i stedet for :)

Henriette

29.10.2015 kl.22:31

Det finnes jo flere forskjellige klasser for exphil på UiS da, men ut fra mine erfaringer, er det lite vits å lese boka ;) jeg tok svexphil som økonomene og biokjemi tar hvertfall. Vet ikke om det er helt den samme som journalistikk

Pia Vinningland

02.11.2015 kl.15:22

Henriette: Det er ikke helt det samme, men det er de samme foreleserne tror jeg, så det går nok på det samme opplegget :)

Skriv en ny kommentar

hits