Måtte til legen på grunn av smerter i brystet

Jeg har vært borte en liten uke nå, noe som ikke er ulikt meg. Men, denne gangen hadde jeg utrolig nok en legit reason. Jeg ble nemlig så syk at jeg måtte til legevakten for å få hjelp. Jeg tok ingen bilder den uka jeg var "borte", så kan dessverre ikke illustrere dette blogginnlegget på en annen måte enn med mine vanlige, smilende bilder.

Her om dagen dro jeg til legevakten for å sjekke om forkjølelsen min hadde utviklet seg til noe alvorlig. Jeg hadde hatt hoste i 2 uker, med feber inni mellom. Jeg gikk til legevakten fordi jeg ikke har fastlege her, og skolen min har ikke et legetilbud. Jeg hadde fått symptomer som minnet om astma, bronkitt og lungebettenelse.

Jeg er egentlig ikke personen som aldri går til legen, fordi jeg er aldri døende. Men, da jeg begynte å få ekstreme smerter i brystkassen, hjalp det ikke med selvdiagnosering via internett lenger. Jeg kunne ikke hoste, le, bevege meg eller puste tungt uten å kjenne smertene. Det var skikkelig vondt. Jeg lå som en hjelpesløs liten person i sofaen, og kunne ikke gjøre noe annet enn å ligge stille og be til høyere krefter. Det var flere personer som sa at jeg var nødt til å gå til legen, fordi dette kunne ikke være riktig.

Etter en liten time med venting, ble det endelig min tur. Jeg er skikkelig redd for sprøyter, og lot legen få vite dette da han tok frem nålen for å ta blodprøve av meg. En liten fun fact; Når jeg ser nåler og sprøyter, blir jeg som et lite barnehagebarn, og krever premie fordi jeg var så "flink" som gjennomførte det. Derfor gikk jeg å kjøpte meg smågodt og pepsi max da legetimen var over.

Etter flere tester, enda mer venting og mye hosting - fikk jeg endelig svar på hva som virkelig var galt med meg. Det viser seg at jeg bare hadde fått et virus som kom til å gå over om noen uker, ved hjelp av mye søv og hvile. Brystsmertene kom av kraftig hosting. Jeg hostet så hardt at jeg brakk meg hver eneste gang, og derfor har musklene i brystkassen min blitt "såre". Det er vondt, men ingenting alvorlig eller farlig.

Grunnen til at jeg generelt aldri går til legen, er jo nettopp fordi det aldri er noe alvorlig. Jeg har enda vondt, og hoster mye. Men jeg har fått resept på en hostesaft som jeg egentlig burde fått for 2 uker siden. Dum som jeg er, har jeg ikke vært og hentet denne hostesaften enda. Men, nå er formen mye bedre og hosten er ikke like kraftig lenger. Heldigvis.

Har du hatt en skummel opplevelse med helsa?

2 kommentarer

laurasliv

13.09.2015 kl.19:57

god bedring

Emilie Skaget

13.09.2015 kl.21:45

God bedring søte deg <3

Skriv en ny kommentar

hits