10 grunner til å klippe håret kortere!

Vi jenter er veldig avhengige av håret vårt. Det er en stor og viktig del av personligheten og identiteten vår. Noen drømmer om hår ned til rumpa, andre ønsker å få helt lyst og stritt hår, en annen person kan gjerne nøye seg med de store flotte krøllene sine. Vi er alle så forskjellige, og hva er ikke flott med det? Selv sparte jeg på håret mitt i det som virker som en evighet. Jeg hadde så lyst på langt hår, at jeg gjorde alt for å få det til å vokse fortere. Hodebunnsmassasje, ingen hårstrikk med metall, hårkurer, andre vidunderkremer som skal få håret til å vokse - and you name it. Alt ble testet, og det fungerte.

Da håret mitt ble merkbart langt, var det koselig med alle komplimentene om hvor langt håret hadde blitt. Men, det var alt for mange ulemper for min del. Det å klippe av de lange lokkene vi har spart opp de siste årene, kan virke som verdens undergang. Selv om det er nødvendig av og til. Under har jeg listet opp de 10 grunnene som gjorde at jeg fikk nok, og klippet av de lange lokkene!

 

1. Floker
Når du har langt hår, er du nesten avhengig av å ha en hårbørste med deg. Til alle tider. Floker kommer hele tiden, og håret tiltrekkes seg alle mulige knuter. Det skal ingenting spesielt til for å komme en floke eller to, rett etter du børstet det. Etter at jeg klipte håret kort, har jeg faktisk ikke fått en eneste floke. Håret mitt er alltid lett å gre gjennom, selv med fingrene. 

2. Lugger
Jeg håper virkelig ikke at jeg er den eneste her, men hvor mange ganger har ikke du hektet fast håret ditt noe sted? For eksempel om sommeren når alt er klamt, og håret ditt på et magisk vis kom under armen din slik at du lugget deg selv. Eller om du ligger i sofaen, og noen setter seg på håret ditt. Eller om du sover i sengen med noen som har dratt deg i håret om natten? Det er utrolig plagsomt å bli lugget i alle mulige situasjoner, og eneste utvei er dult eller kort hår!

3. Økonomisk smart
Før brukte jeg veldig mye penger på håret mitt. Mye shampoo, balsam, hårkurer, hårsprayer, tørrshampoo, saltvannsspray, varmebeskyttende spray, hårmasker, hårfarging og lista er lang. Nå som jeg har klippet av meg alt håret, så trenger jeg ikke den samme mengden med hårprodukter på en gang, og på lang sikt vil jeg spare noen kroner på å ha kortere hår. Produktene vil ikke bli tomme like raskt, og jeg kan heller bruke pengene mine på kvalitetsprodukter.

4. Tørketid etter dusjen
Det verste med langt hår, er å dusje. Selve dusjen er ikke dårlig, men det er tørketiden etterpå som virkelig er gale! Da jeg hadde langt hår måtte jeg alltid dusje kvelden før, men hadde fortsatt ikke tørt hår da jeg våknet dagen etter. Jeg unngikk å føne håret, ettersom det bare hopet seg opp som en stor høyball krysset med en sau. Så mitt eneste alternativ var lufttørking. Nå, med kort hår, kan jeg dusje før skolen. Håret tørker på null komma niks. Fantastisk! 

5. Lite tid om morgenen
Jeg var såå lei av å måtte flette håret hver eneste kveld, for å unngå helt grusomt sovehår. Det ressulterte i at å få stritt hår ikke var aktuelt for meg. Å få krøllete hår stritt, har jeg ikke tid til om morgenen. Det er så utrolig deilig å kunne våkne om morgenen nå, uten bekymringer for håret mitt.  Nå kan jeg børste det, ta min faste krem i og løpe ut døren.

6. Splitta tupper
Dette var virkelig min verste fiende. Jeg har farget/stripet håret mitt siden jeg gikk i 3.klasse på barneskolen, så det var en selvfølge at det var veldig slitt. Jeg var avhengig av å ha en saks rundt meg, fordi jeg taklet virkelig ikke å finne splitta tupper i håret mitt. Nå har jeg klippet av alt hår som noen gang har blitt farget og bruker sjeldent varme i håret. Slitte tupper er ikke et problem nå med kort hår! (ikke enda vertfall)7. Ny start
Det å klippe av seg en stor menge hår, kan sees på som en ny start. Du kvitter deg med det gamle, og inviterer inn det nye. Jeg har lest at menge jenter endrer utseende en god del når det skjer noe stort i livene deres, eller når de går gjennom en stor endring. Ny skole, jobb, kjærlighet og vennskap kan muligens være viktige faktorer her. Kanskje vi jenter er så rare, at i det vi klipper av oss håret, så er vi som nye mennesker?

8. Se voksen ut
Når jeg tenker meg om, så ser vi mye mer voksne ut når man klipper av store mengder av håret. Idealet i dag er at jenter skal ha så langt hår som over hodet mulig. Det er helt normalt at tenåringsjenter sparer og sliter med håret sitt. Da er det i alle fall litt gøy, å skille seg ut ved å bryte idealene. 

9. Alle kler det!
Så lenge du snakker med frisøren din om hva du ønsker, hvor langt håret skal være ect, kan de finne ut hva som passer ditt ansikt. Ta med inspirasjonsbilder og vis dem frem til frisøren din, så finner dere noe som vil passe akkurat deg. 

10. Vokser ut igjen
Selv var jeg veldig redd for å angre. Til slutt fant jeg ut at dersom det skulle bli krise etter lokkene hadde falt, og jeg gjorde ingenting annet enn å angre - så vokser håret ut igjen. Eventuelt kunne jeg satset på hair extensions, selv om det ville blitt en dyr affære. 

 

Kjenner du deg igjen i påstandene mine?

9 kommentarer

laylow x 👀

07.09.2015 kl.19:04

Silje T Moan

07.09.2015 kl.19:10

Kjenner meg igjen i alle, det var så herlig å slippe alle de flokkene og den ekstra iden det tok å få det tjukke håret mitt klart for dagen! Kort hår for alltid !

Marie Oma

07.09.2015 kl.19:15

maange gode grunner det her!! :)

Sunniva

07.09.2015 kl.19:22

ååh, jeg vurderer å klippe håret kort, men jeg tørr ikke! Men jeg må si at du har veldig gode grunner, og jeg hater hvor lett håret mitt får floker, og hvor lang tid det tar å tørke håret!

Stine

07.09.2015 kl.19:33

Det er sååå digg å ha kort hår, men jeg trives best med langt hår, uansett hvor plagsomt jeg syns det er. Enten så må det være helt kort, eller veldig langt. Jeg hater den stygge lengden jeg har kommet oppi nå. Elskhat fra min side.

Pia Vinningland

07.09.2015 kl.20:32

Sunniva: jeg var usikker og vurderte det i hele 6 MÅNEDER! Til slutt måtte jeg bare hoppe i det, og nå er jeg kjempefornøyd :)

Guro

08.09.2015 kl.12:26

ååå jeg er virkelig så i tvil om hva jeg vil gjøre med håret mitt nå i høst. På den ene siden vil jeg ha LANGT LANGT LANGT hår, og da må jeg spare masse. Samtidig klippet jeg det kort i fjor høst, og følte meg så fresh og fin. Så frister veldig å klippe det til skuldrene igjen.... Hmmm

Pia Vinningland

08.09.2015 kl.15:37

Guro: jeg hadde gått for fresh og fin! :D

Aina

08.09.2015 kl.22:41

Jeg likte dette innlegget! Jeg klipte meg også kort for noen måneder siden, men det begynner allerede å vokse ut igjen så jeg føler ikke at det er så veldig kort lenger.. Jeg kan ikke ha så veldig langt hår for jeg har så tynt hår, selvom jeg føler meg mye finere med langt hår :)

Skriv en ny kommentar

hits