Rasistiske oppfordringer til vold mot muslimer på min blogg?

Må si at jeg er ganske fra meg i dette øyeblikket. Jeg har akkurat sendt inn ett tips til både PST og politiet, fordi jeg blir så skuffet og såret over hvordan mennesker ser på hverandre nå i dag. I kveld fikk jeg en ekstremt rasistisk kommentar på bloggen min, på et innlegg som ble delt for 4 år siden. Denne kommentaren var veldig negativt ladet og rettet mot muslimer. Eller, den var mer enn bare negativt ladet. Den kan bli sett på som en hatytring og oppfordring til vold, og det tar jeg veldig alvorlig.

Dette innlegget handler om klasseturen min med Hvite busser til Polen og Tyskland. Vi besøkte da konsentrasjonsleirene, hvor jeg tok en del bilder som ble delt på bloggen. Turen min der var tårevåt, og det var veldig tungt å få høre om alt som hadde skjedd der så nært. Du kan lese innlegget HER.

Jeg ble nærmest sjokkert når jeg leste kommentaren som kom på bloggen min, som var alt annet enn jeg forventet. Først forsto jeg ikke kommentaren helt, bare at det ikke var noe positivt budskap i den. Jeg måtte be min gode venninne om hjelp til tolking. Slik hun forsto det, var at det burde komme en ny konsentrasjonsleir for muslimer. Jeg skjelver når jeg sitter og skriver dette, fordi jeg ble så utrolig sint. For å toppe det hele, turte ikke pysa å være annet enn anonym. Les kommentaren selv under.


Det er feigt å skrive slikt på nettet. Det er en uakseptabel ytring. 

Jeg, som mange andre har fått med meg facebookgruppen "Norge er vårt". Jeg har flere bekjente som er medlem i den gruppen, kun for å lese hvor ekstreme meninger folk har. Det jeg har sett og lest i den gruppen, er ekstremt. Jeg vil våge å anta at personen som skrev kommentaren på min blogg, også er medlem i denne gruppen grunnet innholdet i kommentaren. I den gruppen møter personen kanskje støtte fra andre med samme syn på andre kulturer og levemåter, men på min blogg møtes ikke slike kommentarer med sympati. Jeg slutter ikke å bli sjokkert heller, ettersom jeg trodde det kun var et fåtall mennesker i Norge som enda hadde slike rasistiske ytringer. Jeg blir plutselig flau over å være norsk.

Vi lever i et så pass globalisert samfunn i dag, at dette ikke burde være en tanke blant noen av oss. Mange av oss reiser utrolig mye, og på internett møter vi andre kulturer daglig. Personlig elsker jeg å høre om andres religion, kultur og levemåte. Det er interessant, og ikke minst lærerikt. Det å ha aksept for at ikke alle er like, er utrolig viktig i en fungerende verden. Vi kan ikke la folk ta alle under en kam, noe noen uopplyste folk gjør når det gjelder religion og utlendinger. Ja, det finnes ekstreme grupper innen alle religioner. Selv innenfor kristendommen, som noen nordmenn setter svært høyt. Men, det betyr da ikke for eksempel at alle muslimer støtter ISIS? Da tar jeg meg rettigheten til å kalle deg Anonym, for en ekstremist. 

I paragraf 135a. i straffeloven står dette:

§ 135 a. Den som forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig setter frem en diskriminerende eller hatefull ytring, straffes med bøter eller fengsel inntil 3 år. Som ytring regnes også bruk av symboler. Medvirkning straffes på samme måte.

Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres

a) hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse,
b) religion eller livssyn,
c) homofile legning, leveform eller orientering, eller
d) nedsatte funksjonsevne.

Vi nordmenn har det så godt, vi har nesten ingen bekymringer Det er greit at alle har sine egne meninger, men jeg syntes denne kommentaren var ekstrem. Selv ytringsfriheten har sin grense, den bryter du når du krenker andre mennesker. Hvordan kan noen ha lyst til å sende flere mennesker gjennom det samme som millioner av mennesker gikk gjennom for over 70 år siden? Det klarer jeg ikke å forstå. Vi har ikke glemt, og det er enda gjenlevende som forteller sine historier. Jeg har selv hørt på en som var i en konsentrasjonsleir, og jeg kan love at det var ikke noe jeg ville ønsket på mine verste fiender. 

Dersom du som skrev denne kommentaren leser dette innlegget, vil jeg bare fortelle deg at IP-adressen din og kommentaren er sendt inn til både politiet og PST. Jeg tillater ikke slike kommentarer på min blogg. Du bør skjemmes. 

Har du opplevd noe lignende? Tips politiet HER!

8 kommentarer

laylow x 👀

27.08.2015 kl.23:17

Rasister er dum i huet, rett og slett. Alle er mennesker jo ☆

Caroline

28.08.2015 kl.01:10

Det er helt utrolig hvor stygg mennesker kan være mot andre, rasisme må stoppes. Det er bra du reagerer, og ikke bare overser det og skyver det under teppet. Utrolig bra gjort å ta det opp!

Nerdemamma

28.08.2015 kl.07:27

De gode har det godt, og nekter å dele.

Dette er ting jeg har sett i barnehagen. Nei, den gravemaskinen er MIN! Gå vekk jeg vil aldri se deg mer!

Slike kommentarer beviser bare at de er grådige, umodne og at foreldrene har sviktet på en grunnleggende måte om ikke de har klart å lære barna nestekjærlighet og omtanke.

Alle de fantastiske menneskene jeg kjenner som ikke er etnisk norske, skulle de blitt gasset ihjel fordi noen få personer ikke vil dele kake med de?

Vi vet ikke hvor godt vi har det. Vi blir ikke drept tilfeldig på gaten, vi må ikke rømme fra våre hjem uansett grunn. Vi har det godt. Selv den mest fattige her i Norge har det godt sett i forhold til disse stakkars menneskene.

Jeg hater edderkopper, men det betyr ikke at de burde gasses ihjel eller nektes innpass i Norge.

Pia Vinningland

28.08.2015 kl.07:34

Nerdemamma: Tusen takk for en fin kommentar som viser de store kontrastene mellom godt og dårlig. Det er ikke bra at en mann kan ta seg selv så høyt, og gi seg selv rettigheten til å bestemme hvem som blir og hvem som drar...

Martine

28.08.2015 kl.15:32

Har lest bloggen din en stund men har aldri kommentert før, men i dag måtte jeg bare. Jeg ble kjempe imponert da jeg leste dette innlegget. Utrolig godt skrevet! Kunne ikke vært mer enig. Og veldig bra at du slår så hardt ned på dette. Slike holdninger hører ikke hjemme noen steder.

Pia Vinningland

28.08.2015 kl.16:08

Martine: Tusen takk for en god kommentar! :)

Stephanie

12.10.2015 kl.18:43

Leste om flere norske foreldre som måtte ta ut barna fra barnehage i Hove idag, da syriske menn i et asylmottak like i nærheten brukte barnehagen som arena for blodig slosskamp. Kanskje noen synes at dette er et fint kulturinnslag i hverdagen men burde ikke slike tikkende bomber blitt låst inne og ikke gå fritt rundt barn??

Pia Vinningland

13.10.2015 kl.19:40

Stephanie: Det blir vel litt å ta alle under en kam. Alle som bor i det asylmottaket du snakker om kan umulig ha vært med på det. At slikt skjer er jo ikke bra i det hele tatt, men jeg vet ikke så mye om syrisk kultur. Jeg er veldig tilhenger av å tro de som kommer til Norge skal lære seg om lover, regler, moraler og om kulturen vi har i Norge - noe de fleste gjør uproblematisk. Men, det skjer ikke etter én dag. Det er ikke en unnskyldning for å godta det de i denne aktuelle saken har gjort, fordi det er handlinger som kan og bør bli straffet. Jeg mener ikke at alle er "tikkende bomber" som bør bli låst inne, fordi alle fortjener en mulighet til å integrere seg og lære hvordan man respekterer og oppfører seg i vår kultur - på lik linje som vi må på ferie i utlandet.

Skriv en ny kommentar

hits