DIY interiør

I dag har jeg tenkt å vise dere hvordan jeg har forvandlet to vanlige glassflasker om til to pene blomstervaser! Jeg har kjøpt inn alt på Panduro, som er en fantastisk butikk for dem som liker å drive med kreative do it yourself prosjekter, slik som meg. Jeg har brukt matt akrylmaling for å få en matt look, noe jeg syntes er veldig pent. Dersom du finner flasker med mindre tut, kan du også lage lysestaker selv, eller noe annet kreativt. La hjernen din leke seg, og se hva du kommer opp med! Kreative prosjekter er en fin måte for å få interiøret ditt til å bli akkurat slik du selv ønsker det, og for å få noe ingen andre har.

Dette trenger du:
- En eller to glassflasker
- Malepensel
- Maling
- Blomster, sterainlys eller noe annet
- Teip
- Avispapir, reklame eller papp


1. Du begynner med å male vasene hvite, eller en annen farge du ønsker. Jeg malte dem først stående før jeg ventet på at malingen skulle tørke. Deretter malte jeg et ekstra lag på flaskene for å få et jevnt og dekkende lag. Pass på å få malt skikkelig under flaskene også, så slipper du at litt glass eventuelt kan vises. Jeg har malt med en grov malebørste for å få "striper" i malingen, slik at vasene ble litt mer spennende med tekstur. 

2. Når malingen har tørket må du teipe en rett linje der du vil at malingen skal nå, slik at det ikke blir ujevnt. Du er ikke nødt til å gjøre dette dersom du er veldig stødig på hånden, men det er ikke jeg! 

3. Bruk en farge du liker, eller finn flere du kan blande til å bli den fargen du ønsker å bruke. Jeg har blandet blå og grønn for å få en fin pastellfarge som passer til andre gjenstander i leiligheten. Jeg hadde egentlig planlagt å bruke fargene på hver sin flaske, men ombestemte meg i siste øyeblikk. Pass på at du blander nok farge dersom du skal blande, slik at du ikke må blande på nytt og risikere å få feil farge.

4. Nå må du snu flaskene på hodet, så det er viktig at du har et jevnt underlag et sted de ikke kan velte. Så er det bare til å male op til teipen rundt hele flaskene. Gjerne mal to lag her også, dersom det blir nødvendig. Også her må du male under flasken for å ikke vise det som egentlig er under flasken. 

Voila! Etter litt tørking har du nå helt nye vaser. Jeg har aldri klart å holde noen planter i live, og har derfor kjøpt meg falske blomster til å ha i vasene. Jeg kjøpte to gule roser på Ikea, og spraymalet dem i gull for å få dem til å passe inn med resten av interiøret mitt i leiligheten. Jeg har også gjort det med andre gjenstander, men jeg tror ikke jeg trenger en egen DIY for å vise hvordan jeg har spraymalet ting, med mindre det er ønsket av dere. 

Når lagde du noe selv, og eventuelt hva?

3 kommentarer

maibel

16.08.2015 kl.15:28

wooow, så enkelt men så fine! også kan du jo male på meir seinare om du vil da også, smaart!

l e n a j e n s e n

16.08.2015 kl.15:48

så utrolig fint! likte fargen :D

Ingrid

16.08.2015 kl.20:17

Så fint!

Skriv en ny kommentar

hits