Hva skal jeg studere til neste år?

Jeg har i flere måneder levd i uvitenhet om hva jeg skal gjøre til neste år. Friår var utelukket. Det var bestemt at Stavanger var stedet jeg skulle til. Jeg hadde søkt på skoler. Journalistikk ved Universitetet i Stavanger var i starten førstevalget mitt, og markedsføringsledelse ved BI var min plan B. Men, når månedene gikk, ble jeg bare mer og mer usikker. Jeg ville gå på begge linjene, men visste at jeg bare kunne ta en om gangen. Et valg virket helt umulig. Jeg skrev lange lister med positive og negative ting ved begge valgene, uten at det førte meg videre. Ikke et lite steg en gang. Jeg prøvde også å få innvendinger og tanker fra andre, ettersom jeg selv var så ubesluttsom. Det førte meg ikke noe lenger det heller.

I dag fant jeg ut at jeg bare måtte velge en, og satse på at det blir det riktige valget. Dersom det ikke passer meg alikevell, så kan jeg jo bare bytte til noe annet til neste år! Valget mitt ble plutselig en god del enklere. Dersom jeg valgte BI, men droppet ut etter ett år, ville jeg hatt i underkant av 60 000 kr i studielån. Det hadde heller ikke vært sikkert at jeg kom inn på journalistikk på UIS igjen, ettersom karaktersnittet der kan hoppe opp. Dersom jeg valgte UIS, kunne jeg droppe ut uten studielån, og en nesten garantert plass på BI igjen. Valget var da lett. 

Til neste år vil dere derfor få se og oppleve meg som skal studere journalistikk til neste. Det var jo i bunn og grunn plan A for meg, og er noe jeg har hatt lyst til siden ungdomsskolen. Jeg har troen på at det ikke vil bli 3 vanskelige år, ettersom jeg har mye av teorien på plass allerede. Takket være medier og kommunikasjon på vgs, er jeg godt forberedt for studiene mine, og nå kjenner jeg at jeg gleder meg. Når jeg er ferdig ønsker jeg å ta enda en bachelorgrad og en mastergrad, gjerne samtidig! Men det får tiden bare vise meg, akkurat nå skal jeg bare ta en bachelorgrad i journalistikk.

Hvor skal du til høsten?

6 kommentarer

Emilie-Therese

21.07.2015 kl.17:19

Jeg har ufrivillig friår :/

Masse lykke til <3

Anette

21.07.2015 kl.18:34

Så spennende!:)

Ha en riktig fin kveld <3
Masse lykke til! ^^ Skal jobbe da jeg har en rykende fersk bachelorgrad i handen! ^^

Aina Bäckman Hatlebrekke

22.07.2015 kl.02:12

Ååh så spennende! Jeg skal gå påbygg til høsten, og etter det er jeg utrolig usikker. En del av meg vil inn på lærerhøyskolen, men jeg aner virkelig ikke. Jeg har heldigvis et år på meg til å bestemme meg :)

Nina

22.07.2015 kl.15:00

Syns du burde begynne å passe litt på hva du skriver på denne bloggen. Når du først kommer tilbake og skriver innlegg så er det bare klaging du kommer med, og det er klaging på noe så fillete så de luksusproblemene om at du har kommet inn på to skoler. Her sitter vi, tusenvis av ungdommer i hele Norge og feller tårer hver eneste dag fordi vi ikke har kommet inn på ønskene våre. Du skriver at du skulle ønske du gjorde det dårligere på skolen slik at du ikke måtte gjøre dette valget, men vi andre sitter her og har jobbet så godt som over hode mulig, og fortsatt ikke kommer inn på deøverste ønskene våre. Så jeg syns ærlig talt at du burde passe deg litt på hva du skriver..

Pia Vinningland

22.07.2015 kl.20:44

Nina: Jeg er veldig lei meg dersom innleggene mine har støtet deg på noe som helst vis, noe som ikke var meningen i det hele tatt! Det eneste formålet jeg hadde for å skrive innleggene mine var å kanskje få noen tips eller råd fra utenforstående. En annen ting er jo at en blogg er som en åpen dagbok hvor man gjerne skriver om sine personlige opplevelser og erfaringer, noe jeg også gjør. Derfor er det ikke galt av meg å skrive innleggene, det er trossalt min blogg med mine oppfatninger. Jeg beklager igjen dersom du føler at jeg skrev noe galt.

Skriv en ny kommentar

hits