Tips: Rene sminkekoster på 1-2-3

I dag har jeg, utrolig nok, vasket sminkekostene mine! Noe jeg, og sikkert mange andre er dårlige til å huske og gjøre. Det er tross alt søndag, hva annet har jeg å finne på? Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre det om til en vane, men jeg kommer aldri på det før jeg står og rullerer de skitne kostene over ansiktet mitt. I går kveld sovnet jeg tidelig og uventet, og rakk ikke å fjerne sminken min. Som straff for dette våknet jeg med et par nye uvelkomne kviser, som fik meg til å huske på at de kunne like så godt kommet av sminkekostene mine. Så i dag ble dagen hvor jeg endelig gjennomførte den sårt nødvendige sminkekostvasken. Nå kan jeg leve en stund uten dårlig samvittighet for huden min, endelig!

Det første jeg gjorde var å fine frem shampo, og tok en liten dash i håndflaten. Deretter gjorde jeg sminkekosten våt, før jeg "rullet" inn shampoen ved å gni sminkekosten i håndflaten min. Det er så mye sminke, døde hudceller og bakterier på sminkekoster at dette er et absolutt must for min del. Når man først tenker på det, er egentlig sminkekoster ganske ekkelt og uhygenisk dersom man ikke vasker dem, og der er jeg veldig guilty. 
Når jeg var ferdig med shamporutinen min, var det på tide å vaske alt bort. Jeg brukte lunket vann i springen, og holdt kosten nedover for å ikke få vann i hårfestet. Jeg gjorde noen liknende bevegelser i håndflaten min for å få ut sminkerestene. Denne prosessen gjorde jeg helt til vannet ikke var farget lenger, noe som tok en liten stund! Utrolig ekkelt å stå å se på hvor mye sminke som faktisk var i kostene.

Nå ligger sminkekostene mine på tørk, og er snart klar for neste bruk! Det er viktig at man lar sminkekostene tørke "opp-ned", slik at vannet ikke renner inn i festet, forodi da kan det løsne og ødelegge kostene dine. Jeg har en såpass praktisk vask, at det lot seg gjøres der, på et rent håndkle. Men dersom du ikke har det, kan du finne på mange ulike kreative løsninger for å tørke sminkekostene dine "den riktige" veien. 

Når vasket du sminkekostene dine sist?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits