Søvnløse og tankefulle netter

Heisann! Merker på hele sjelen at det er lenge siden jeg har logget inn her nå - og jeg blir så utrolig glad av å se at det enda er en del som besøker bloggen min hver eneste dag, selv om jeg ikke er så aktiv selv. Jeg går konstant rundt med en klump i magen fordi jeg ikke blogger, noe jeg elsker, men for hver dag det går blir det bare vanskeligere og vanskeligere å logge inn igjen. Livet mitt de siste månedene har vært et helt tivoli for seg selv in real life. Det har vært mye glede, sorg, stress og hele følelseshjulet på en gang. Jeg vet ikke hvor jeg kan begynne for å fortelle alt en gang - men nå sitter jeg her, klokken hav 4 på natten og skriver. En liten del av meg sitter å skriker fra innsiden fordi jeg skal være på jobb klokken 10.00 i morgen tidelig. Men, det er bare noe underlig og magisk ved nattestillheten, fordi det er da alle tankene og de kreative ideene mine kommer ut, som ressulterer i at jeg ligger søvnløs, med et snorkende monster av en kjæreste ved siden av meg. 

Dilemmaet for denne natten, er at jeg tenker alt for mye på fremtiden min. For ett par uker siden fikk jeg vite at jeg hadde kommet inn på Merkedsføringsledelse på BI i Stavanger, noe som gjorde meg kjempeglad og superklar for skolestart. Jeg ble med en gang sikker ,"Yepp, det er der jeg skal til høsten", I dag fikk jeg vite at i tillegg til dette, hadde jeg kommet inn på Journalistikk ved Universitetet i Stavanger, og tanken slo meg - det hadde vært så mye enklere om jeg bare hadde kommet inn på èn av skolene. Fordi jeg har så inderlig lyst å gå på begge linjene, ta alle fagene, både innenfor journalistikk og markedsføringsledelse. 

Jeg har laget uendelig med pro and con lister, for å finne ut hvor jeg helst vil gå, men jeg har ikke kommet noen vei. Jeg har leilighet og alt klart til innflytting i Stavanger, alt er lagt til rette for meg, utenom et valg. Et dumt valg, som jeg sikkert kommer til å angre på uansett hva jeg lander på. Jeg tok meg selv i å tenke at jeg kanskje burde gjord det værre på skolen, slik at jeg hadde fått et dårligt karaktersnitt og ikke kommet inn på begge linjene - og dermed ikke vært i denne situasjonen jeg er i nå - søvnløs.

Tanken på å ta to bachelorgrader samtidig har slått meg, og det hardt. Men jeg vet ikke om jeg hadde taklet det, ei heller hatt tid til det. Jeg har nettopp gått gjennom verdens tøffeste skoleår, påbygg. Jeg er så usikker på om jeg kunne klart 3 år med enda hardere arbeid. Tenk om eksamenene kræsjer, eller om timeplanen blir lagd slik at jeg må være på to steder samtidig? Hvordan kunne jeg liksom klare å ta TO bachelorgrader samtidig, når alt stritter i mot det? Om noen har erfaring med å ta to samtidig, blir jeg mer enn glad om du/dere kan dele hvordan det fungerer med meg. 

En ting er sikkert og visst - jeg skal gå på skole. Jeg vet bare ikke hvilken enda, og alt som må gjøres nå er å akseptere ett av tilbudene, og avslå det andre. Hvilket? nei det vet ikke jeg. Jeg kan se for meg selv i begge yrkene, men jeg kan også se de store forskjellene på jobbmuligheter, arbeidstider og lønn. Journalistikken ligger i hjertet mitt, men er en drøm jeg kan følge opp ved siden av en annen jobb også. Markedsføringsledelse virker utrolig spennende, og vil gi meg mange flere jobbmuligheter i tillegg til mulighet for å ta en mastergrad senere. Hvordan jeg skal gripe denne konflikten, har jeg ingen anelse om. Andre forteller meg at jeg bør ta den som lønner meg best, men er det ikke trivsel som er viktigst da? 


Jeg kunne ikke skru på lyset og knipse bilder av meg selv med selvutløseren nå, pga "the sleeping beaty" rett vesiden av meg, så jeg slenger med et bilde hvor jeg sitter i en lignende situasjon som nå.

Hva ville du gjort i min situasjon?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits