9 things to do when you are alone

Er det noe jeg elsker ved å ha en hel dag, altså 24 timer, kun til meg selv? Jeg er den eneste som kan bestemme hva jeg skal gjøre. Av og til blir en dag kun for meg selv helt nødvendig, både for å hente inn energi, og for den enkle grunnen at det er helt fantastisk å ikke stresse eller tenke over noen ting som helst. I dagens samfunn har vi det alt for lett å stresse over hver minste lille ting, spessielt når du bor i en by hvor det alltid skjer noe. Til tider kan jeg kjenne at skuldrene mine er hevet langt over stressgrensa mi, og da kommer hodepinen snikende frem, sakte men sikkert. Derfor er det viktig å sette av litt tid for seg selv, hvor man slipper alt kaoset som følger med et liv utenfor husets fire vegger.

Nå som de fleste av oss nermer seg sommerferie, får vi mer tid til oss selv, og flere dager til å bruke til akuratt det man selv ønsker.Jeg har skrevet ned de 9 tingene jeg pleier å gjøre de sjeldne gangene jeg har en dag for meg selv, og håper de kan komme til inspirasjon for noen andre enn meg selv. Når man er alene kan ingen andre bestemme hva du skal gjøre, og når du skal gjøre det. Du har ingen plikter, bestemmelser eller avtaler som stresser deg denne dagen, du eier virkelig tiden. 

Spadag
Dette er noe alle jenter burde ha skrevet ned i almanakken sin litt oftere enn de har nå. Jeg har aldri hatt en hel dag til selvpleie - før nå. Er det noe du har tid til når du er alene, er det å få neglelakken perfekt! Du har ingen plutslige gjøremål, kan planlegge alt fra punkt til prikke, og slipper å plutselig havne i en situasjon som ødelgger de nylakkerte neglene dine. Du kan ta en deilig scrub på huden din, smøre med fuktighetskrem og bruke så mange ansiktsmasker du måtte ønske. Ta et langt bad, skru på favorittmusikken din mens det hele er i gang, og bare nyt de stressfrie timene du har foran deg.

Netflixmarraton
Kommer muligens ikke som en stor overaskelse, men dette er min favoritt. Jeg elsker å se på filmer og serier, gjerne flere timer i strekk. Jeg bruker selv netflix, viaplay og tv2sumo til tidsforbruket mitt, men det finnes mange tilgjengelige muligheter for å se de samme seriene og filmene på andre nettsider, bare gratis! Jeg tror neppe det er helt lovlig, men jeg har også brukt popcorntime, som har et utrolig godt utvalg! Når jeg skal se på noe som ikke finnes på noen av kanalene nevnt over, pleier jeg bare å søke i google, eks "Watch ...serienavn... free", og legger til noen av streamingstjenestene jeg vet er sikre, slik som putlocker, gorillavid ect. 

Lag goood mat
Dette er noe jeg sjeldent gjør, ettersom jeg ikke er så flink på kjøkkenet! Jeg klarer nesten ikke å lage torokaker en gang, og er heldigvis frelst med en kjæreste som av og til kan matlaging bedre enn meg, selv om han ikke alltid inrømmer det selv. Men, er det en mattype som alltid smaker bedre enn all annen mat, er når du har laget den selv. Helt fra bunnen av! Selv har jeg ikke tolmodighet til det, og det er kanskje noe jeg må jobbe litt med, men all respekt til dere som klarer å bruke timesvis på kjøkkenet. Det trenger ikke å være noe stort, ting som fruktsalat, en sunn middag eller lunch duger det også.

Les bøker
Noe av det mest avslappende du kan gjøre, er å lese en god bok. Jeg har vært borte fra lesefronten en god stund, men husker fremdeles hvor avslappende det var. Man lever seg inn i en ny verden, og glemmer alt rundt seg. Slik er det vertfall når jeg leser i mine favoritter. Dette er definnitivt noe alle burde presse inn i hverdagen sin for å stresse mindre, og for å koble seg ut av den hektiske hverdagen vi alle har.

Tren
Vi kjenner alle til den gode følelsen som kommer etter en god treningsøkt? Selvfølelsen, motivasjonen og gleden stifer til topps! Det å vite at man har gjort noe veldig godt for oss selv kan styrke oss på alle mulige nivåer. Du trenger ikke et dyrt medlemskap på treningssenteret for å trene, du er dessuten ikke alene der heller. Beveg deg ut av huset, gå en tur i skog og mark med musikk på ørene, finn frem treningsmatta på stuegulvet eller bare tøy litt. All bevegelse teller, og det er du som bestemmer hvor mye du skal få ut av økta. Mestringsfølelsen du får etterpå er helt fantastisk, og du vil være klar for neste ting på din to do-list for denne herlige dagen alene.

Skriv
Dersom du har noe på tankene, følelser, noe som plager deg, eller noe som gjør deg glad - er det utrolig god terapi og skrive alt ned! Jeg skal ikke si hvor mange slike dokumenter jeg har på mac`en min, men jeg har en egen mappe for det. Jeg elsker å skrive, både korte og lange tekster. Mange av dem har blitt publisert her på bloggen, men du trenger ikke å ha et eget publiseringssted for å skrive. Skriv for deg selv, skriv for gleden og skriv for å slippe alle tanker ut av hodet! Når du er ferdig, kan du senke skuldrene og tenke at du endelig er ferdig med saken. 


Musikk
Jeg er suuperelendig på å oppdatere spotifylistene mine, og hører på de 5 sist adda sangene på repeat i 2-3 måneder før jeg oppdaterer listene mine. Jeg har forskjellige lister til de ulike situasjonene og humørene mine, og kan derfor velge og vrake i mine "gamle" sanger når jeg skal ha en dag for meg selv! Jeg liker spessielt å høre på musikk om jeg velger og ha spadag. Musikk kan gi så utrolig mye til deg, og enkelte sanger kan bety utrolig mye for noen. Lag en helt ny liste med musikk du liker, skru anlegget på fullt og nyt den. 

Sove
Av og til kan søvn være den perfekte løsningen på alle problemer og all stress. Jeg elsker å sove, og kan sovne hvor som helst i hvilken som helst situasjon. Når du sover så unngår du stress, tanker og omgivelsene rundt deg. Når jeg skal ha en dag for meg selv, bruker jeg nesten halve dagen på å sove. Det er utrolig deilig å bare få avslappe og spare opp energien som har blitt brukt de siste ukene. Søvn er den beste medisinen for alt. Selvfølgelig skal du ikke bruke hele dagen til å sove, fordi fa blir du utrolig sløv og gretten. Men, sett av en del av dagen til søvn, fordi det er viktig for deg både fysisk og psykisk og få nok søvn. 

Rydde
Clean room, clean mind?  Ikke hos meg vertfall. Dette er jeg ekstremt dårlig til, men det må alikevell gjøres. Rommet mitt er konstant rotete, og for å ikke snakke om støvete. Jeg er bare hjemme på nattetid for å sove, og tilbringer derfor ikke mer tid på rommet mitt enn når jeg velger ut dagens antrekk. Jeg kan love dere at halve klesskapet mitt ligger på golvet mitt, og en god del av det er skittentøy. Nå fremstiller jeg meg selv som en skikkelig rotekopp, men jeg har bare ikke tid til å rydde i min travle hverdag. Derfor syntes jeg det er en fin mulighet til å rydde og vaske nå som jeg har en "fridag" for meg selv, slik at jeg kan slippe det stresset av meg de neste dagene. Det å være i et rotete rom er veldig stressende, og man får virkelig ikke slappet skikkelig av. Så, dersom du skal ha en avslappende dag for deg selv, husk å rydde rommet først!

 Hva pleier du å gjøre når du er alene?

3 kommentarer

Anneli Aaland

09.06.2015 kl.19:01

Fine tips og bilder :)

christineskun

09.06.2015 kl.19:44

Heelt enig, jeg gjør det samme som deg. Lager meg god mat, ser en film, skriver på bloggen og vasker klær :)

Stine

10.06.2015 kl.00:00

Mange gode tips, pleier å gjøre mye av det samme også, kommer helt an på humøret selvfølgelig. Men alltid deilig med en dag alene :)

Skriv en ny kommentar

hits