Make your polarids more memorable


Heisann! Til jul fikk jeg et polaridkamera, som jeg er veldig fornøyd med. Polaridkamera gir deg muligheten til å ta bilder i nuet, og du har liten til ingen kontroll over hvordan bildene dine blir. Du tar bildet, og må vente en stund med å se ressultatet. Det er ikke slik at du tar hundre bilder, deretter sletter 99 av dem, og tar vare på det ene pene bildet du var halvveis fornøyd med. Det er dyrt med film til kameraet, så man tar vare på det du får. Det er utrolig gøy å ta bilder og vente på ressultatet, det er en hel spenningskurve i seg selv.

De små søte bildene er utrolig minnerike og verdifulle, ettersom man kun har dem en plass. Etter bildet er tatt, har man kun den lille papirbiten med minne. Man får ikke bildet lagret på en minnebrikke eller på mobiltelefonen. Man har minnet i hånda, og det kan man ta vare på lange. For å gjøre dem litt mer minnerike, og for å huske hva som var spessielt med akuratt det bilde om kanskje 10 år, så må man gjøre noe med dem. Om mange år er det ikke sikkert du husker hvilken situasjon akuratt det bildet ble tatt. Derfor har jeg valgt å skrive på den lille hvite delen av polaridbildet.


Man trenger virkelig ikke verdens peneste håndskrift for at det skal se pent ut. Jeg kunne for eksempel aldri skrytt over min håndskrift, ettersom jeg skriver nesten alltid på datamaskin. Jeg skulle virkelig ønske at jeg var gitt evnen til å skrive med den vakreste skjønnskriften, men det er ikke mitt tilfelle. Men, er det ikke den stygge skrifta som gjør det litt hjemlig og koslig? Det syntes jeg! Det ser mer hjemmelaget ut uansett hvordan håndskriften din er, og den "gamle" effekten i bildet blir bare mer fremmhevet. 


Jeg har valgt å skrive sted, ting, årstall, navn og lignende på mine polaridbilder til nå, med en sort penn. Det er disse tingene som vil bringe frem mine minner i årene som kommer. Senere kan jeg se på bildene mine, tenke på hva jeg gjorde og hvor jeg var. Da kan jeg smile og la minnebanken fylle seg med alle minnene som kommer i hodet mitt. Når andre ser på bildene og leser teksten er det ikke sikkert de forstår, men det er ikke poenget heller.

Mine små polaridbilder er for å bevare minnene mine på en annerledes måte. Jeg slipper å være redd for at datamaskinen skal kortslutte, eller at harddisken min skal falle i gulvet en gang for mye. fordi de er ferdige bilder, de er tatt og lagret i papirform. Akuratt slik som de gjorde for noen år siden, når bildelagring på datamaskinen ikke var en mulighet. 


Så om du også har lyst å gjøre bildene dine litt ekstra verdifulle for deg, anbefaler jeg å skrive på den lille hvite flippen! Man kan enten skrive med forskjellige farger, eller holde det enkelt og stilrent med sort slik som meg. For guds skyld, ikke tenk at du har for stygg håndskrift. Din håndskrift er unik, og gjør bare polaridbildene dine enda mer personlige. 

Senere kan jeg vise dere hvordan dere kan gjøre det samme, selv om dere ikke har polaridkamera. Jeg ser selv at det ikke er alle som ønsker å bruke en tusenlapp på et kamera, og deretter mange kroner på film for å ta bilder. Jeg tenker jeg kan lage en mal til forskjellige størrelser for polaridbilder, slik at dere enkelt kan printe det ut delv og henge det opp. Fordi polaridbilder på veggen er virkelig noe av det peneste som finnes, og skaper en vintagefølelse i rommet.

Har du gjort dette?

5 kommentarer

Thao

08.03.2015 kl.17:36

Hvor kjøpte du polaroid kameraet?

Madde K.K

08.03.2015 kl.17:41

Ååå, vil ha!!

Ønsker deg en herlig uke!

katrine tryti

08.03.2015 kl.17:43

Hei! Har samme polaroidkamera som deg, men får aaaldri til å stille inn kameraet slik at lyset blir perfekt. Ser du har klart å ta helt nydelige bilder og lurer derfor på om du kunne kommet med noen tips til innstillingene? <3

Pia Vinningland

08.03.2015 kl.18:33

Thao: japan photo! :)

Pia Vinningland

08.03.2015 kl.18:34

katrine tryti: jeg er fortsaty i "begynner"-fasen selv, så ikke alle er like gode! Hehe, men jeg har noen blinkskudd :) jeg kan få laget et innlegg om det ja! :D

Skriv en ny kommentar

hits