Mistet nesten tilbud om studentboligHei alle sammen! Wow, for et fravær? ja det kan man godt si. Det har vært utrolig deilig med litt avstand fra bloggen de siste ukene, fordi nå sprekker jeg nesten av gode ideer å blogge om. Jeg har savnet det en del, hatt dårlig samvittighet - men det har vært behagelig å kunne fokusere på alt annet også. Siden sist har jeg vært i London, forbedret karakterene mine, blitt 19 år gammel, vært på shoppinghelg i Stavanger, og som overskriften tilsier - fått meg studentbolig til neste år!

Jeg har bladd meg gjennom artikkel etter artikkel som beskriver de desperate tilstandene blandt studentene i Stavanger, som ikke får seg studiebolig. Ut i fra antall studieplasser, er det bare boliger for hver 12 student. Det er altså alt for få boliger, og jeg har vært enormt heldig. Jeg hadde egentlig ikke regnet med at jeg skulle få studentbolig til neste år, rett og slett fordi jeg aldri er så heldig. Jeg hadde regnet med en evig jakt på det private markedet som nesten druknes av høye priser og ugunstige boforhold. Heldigvis for meg, kan jeg nå senke skuldrene og bare glede meg til sommeren kommer.

Det hele begynte med at jeg ikke hadde fått en mail jeg ventet på, og klikket raskt innom søppelboksen som tar i mot spam-mail. Jeg trodde muligens mailen jeg ventet så sårt på, hadde havnet i feil inboks. Det var da jeg så mailen fra SIS, hvor det i emnetfeltet sto "Leieavtale klar for signering på Boligtorget". Først visste jeg ikke helt hva det var, det var litt uforståelig. På hjemmesidene deres sto det at vi ikke ville få svar før rundt den 15.april. Deretter logget jeg meg inn på siden min, og der lå kontrakten! Jeg hoppet nesten i taket da jeg så det, og jeg er ganske sikker på at hjertet mitt hoppet over et slag eller to. Jeg har altså fått meg studentbolig, heldog som jeg har vært, dene gangen. 

Kontrakten har 7 dagers frist for å signeres, leste jeg. Pulsen steg og panikken spredde seg i hele meg. Hadde jeg gått glipp av denne muligheten nå? Heldigvis ikke. Jeg sitter bare igjen med tanken; Hva om jeg ikke hadde sjekket søppelboksen den skrøpelige søndagen? Jeg hadde vært helt søndersknust om jeg hadde gått glipp av dette tilbudet, og hadde vært nødt til å bevege meg ut i det farlige private markedet.

Så til neste år blir jeg å finne i Sandnes, muligens litt for nærme shopping. Boligen ligger i Sandnes sentrum, og 9 minutter med bil fra IKEA og kvadrat. Det sier nesten seg selv at jeg ikke kommer til å ha mye sparepenger til overs, når jeg har så mange shoppingmuligheter rundt meg, hehe. Glede meg, det gjør jeg vertfall.

Skal du studere til neste år?

 

2 kommentarer

Ingrid

02.03.2015 kl.19:41

Så bra at du så den mailen da :) Jeg er ferdig med bachelorgrad og jobber, så jeg skal ikke studere til høsten, men kan hende at jeg vil ta en master senere :)

Lea

03.06.2015 kl.23:21

Så fint :) Jeg skal også studere til neste år :)

Skriv en ny kommentar

hits