Experiences trough the past year


Januar var ikke en av de mest produktive månedene i året mitt. Jeg gikk en hel del tur i skogen og fotograferte mye. Jeg satt nye inne og photoshoppet bilder, og øvde en god del på de fotografiske kunnskapene mine. Dette var rett og slett grunnen fordi jeg var syk ganske ofte, og forkjølelsene kom som en perle på en snor. Ikke en spessiellt minnerik måned, om man ser bort fra alle fotografiene jeg tok. 


Februar var en måned når mye spennende skjedde! Jeg var jo daglig leder i ungdomsbedriften min dette året, og vi hadde ekstremt mange photoshoots denne måneden! Jeg var helt utslitt, og jeg tror alle var ganske lei av alt arbeidet vi la i bedriften. Jeg fikk meg også jobb i ungdomsredaksjonen til Haugesunds Avis, noe som var veldig stas ettersom jeg elsker å skrive, og spessielt artikkler! På valentines day lagde jeg og sander middag sammen, og gikk på kino. Jeg reiste med familien og Sander på hyttetur til Mandal for å tilbringe vinterferien der, og kom hjem dagen før jeg fylte 18 år. På bursdagen min husker jeg at jeg sto opp tidlig og møtte vennene mine i byen, hvor jeg først gikk til banken for å ordne nytt bankkort (og fikk mastercard..), før jeg gikk på polet for å handle alkohol for aller første gang. På kvelden feiret jeg dagen med alle de nærmeste, og hadde en helt fantastisk 18 års dag! Og for dere som lurer, jeg er utrolig flink til å kun bruke mastercardet når jeg er ute og reiser + at jeg vet at jeg har råd til å betale alt igjen. 


Mars var enda en god måned. Jeg tok endelig til vet, og startet med pugginga til Teorien slik at jeg kunne få lappen raskest mulig. Jeg besto på første forsøk, og litt smågal som jeg er kjøpte jeg meg et nytt kameraobjektiv og Rayban solbriller i premie til meg selv for seieren. Denne måneden reiste jeg også ned til familien i Egersund, og fotograferte en hel del. Den byen er så rolig, og jeg kan fotografere uten at mennesker skal komme i veien, utrolig herlig med andre ord. Der fikk jeg oogså prøvd å lage jordbær dyppet i sjokolade, de så veldig pene ut, men falt ikke helt i smak hos meg. Jeg hadde også et stort fotoprosjekt på skolen som tok en stor del av tida mi, noe jeg elsket!


April må være måneden med flest høydepunkter dette året, og definitivt den mest spennende og travle måneden jeg noen gang har hatt! Jeg begynte måneden med å bestå førerprøven, og kunne endelig skrive LAPPEN! på facebook. Husker at jeg var helt svett og kjempenervøs under oppkjøringa, og er ganske sikker på at det stinket svette av meg da jeg kom på skolen etterpå. Noen dager senere reise jeg på shoppingtur til Bremen med mamma og lillebror. Bremen var en helt nydelig by, og jeg er helt sikker på at jeg skal tilbake dit! En uke etter jeg kom hjem, dro klassen og meg på klassetur til London! Noe som var en av de mest spennende turene jeg noen gang har vært på, wow for en stemning vi hadde. Mens jeg var i London, hadde jeg og Sander 2 års jubileum + han hadde bursdag dagen etter, og dette ble feiret over facetime på hotellrommet, hehe.


Mai var på ingen måte en roligere måned for meg, fordi nå skulle snart alle karakterene settes! Jeg hadde en god del fravær på bloggen, fordi jeg prioriterte skolen. Jeg jobbet hardt, og fikk en god del 6´ere som kommer på vitnemålet mitt nå til sommeren. Det er jeg utrolig stolt av! Jeg fant også frem alle sommerklærne mine, og varmet opp til sommeren. For å distrahere meg bort fra skolarbeidet, måtte jeg lage meg en bucketlist som skulle gjennomføres før sommeren var over... noe jeg helt glemte ut. Men, det fikk blikket mitt bort fra skole og over til mer sosialt arbeid i en periode. 


Juni ble en mer avslappende måned, hvor jeg endelig kunne slippe løs håret og ta meg tid til de små og viktige tingene! Jeg gikk uendelig mange turer i skogen for å ta bilder, tok meg tid til å (endelig) farge håret, og øvde mer på mine matferdigheter! Man kan ikke akuratt si at jeg er den beste kokken som finnes på kjøkkenet, men i juni tok jeg meg tid til å ta et steg opp og lage noen gode måltider.
I juli kjente jeg at det ble litt for mye avslapping på starten av måneden, og måtte bruke mine kreative ferdigheter for å bruke energien min på noe. Jeg lagde derfor mange blomsterbøyler, fotorammer og annet. Jeg reiste også til Frankrike for å delta i bryllupet til tanta og onkelen min, noe som var veldig pent og kulturelt! Jeg fikk også besøkt Disney world i Paris, og kunne med sikkerhet si at den i Orlando var tusen ganger bedre. Jeg fikk også kjøpt meg en ny veske, som jeg enda elsker utrolig mye. Da jeg kom hjem ble jeg med Sander på tur til landstedet deres, hvor mobilen min ble ødelagt. Jeg hadde en usikker fremtid i sikte uten mobilen, men opplevde at jeg bare ble enda mer sosial uten. 
I August var jeg nok en gang på reisefot, og denne gangen var det Kreta som var stoppet! Vi bodde på et all-inclusive hotel, og ble der store deler av turen. Det var deiligt med en hel uke med bading og soling, slik at jeg fikk litt brunfarge på huden rett før skolestart. Skolestart gikk helt fantastisk, og vi fikk noen nye supre folk i klassen, som i dag er blitt veldig gode venner av meg. 
September ble endelig en avslappende måned, uten serlige gjøremål. Jeg fikk tid til å gå på cafe og pleie både gamle og nye vennskap. Denne måneden forsket jeg også en god del med forskjellige hårfrisyrer, og ble helt avhengig av å flette eller dulle med håret mitt hver dag. Det var også denne måneden jeg ble forelsket i hatt, og har brukt hatt veldig ofte helt siden. Tideligere har jeg ikke turt å gå med hatt, fordi det ikke er mange i min lille by som gjør det, men jeg dro meg selv ut og bare gjorde det! Nå er det helt komfortabelt å gå med hatt, selv om jeg får noen blikk, hehe. 


I oktober var jeg nok en gang på reisefot igjen, og denne gangen ble det også med Victoria. Vi reiste til London på jentetur, hvor vi fikk handlet store mengder med klær og utvekslet en god del jentesnakk. Det var også en utrolig god tur, og min aller første tur alene til utlandet uten foreldre. Høsten kom også, som ressulterte til at jeg også denne måneden gikk en god del tur for å ta bilder. Hatt var fortsatt min store forelskelse, og ble selvfølgelig med de dagene jeg fikk tid til å dra på cafe med venninner. Vi hadde også et utrykkshistorieprosjekt på skolen, hvor jeg tegnet flere tegninger lignende det dere kan se over. 
I November roet alt seg ned igjen, sett bort ifra at jeg klarte å knuse macbooken min. Da ble alle pengene mine spart opp igjen, og jeg kunne bare sitte å mimre tilbake til russefestene og russeknutene vi hadde forrige måned. Jeg fikk mye tid til meg selv, og satte av mye tid på å bare slappe av, la tiden gå og planlegge antrekk til bloggen. En veldig rolig måned, med veldig lite penger med andre ord. 
Kjære desember, du gikk alt for raskt. Måneden startet med julegave-hysteri, og storhandel av gaver til både meg selv og andre. Jeg fikk meg enda en jobb, hvor jeg nå i tillegg til å jobbe i Haugesunds Avis nå også jobber på Oasen storsenter. Jeg jobbet mye før jul, men rakk alikevell å handle inn de siste gavene og få ferdig foto-prosjektet på skolen. I desember fikk jeg ogå pakkekalender av mamma, noe som har vært en tradisjon siden jeg var liten. Hele måneden ble avrundet med julaften, og nyttåsaften i går. Nå er jeg veldig klar for nye opplevelser i 2015!

Hva gjorde du i 2014?

5 kommentarer

Madde K.K

02.01.2015 kl.11:29

Så ut som et fint år!

Ønsker deg fortsatt et godt nyttår :)

Ann Cathrin

03.01.2015 kl.16:01

Hvordan liker du 18-200mm. objektivet? Har du noen innlegg med bilder der du har brukt det? :) vurderer sterkt og investere i det samme, men er så usikker!

Pia Vinningland

04.01.2015 kl.22:03

Ann Cathrin: Hei! Ja jeg er kjempefornøyd med det, spessielt i forhold til andre objektiver med store muligheter for zoom. Jeg varierer mye mellom det og 50mm linsa mi, og tror at alle bildene som ikke er av antrekk og småting er tatt med det objektivet her på bloggen :) Kan si at det er verdt pengene, og det er ikke særlig dyrt heller :)

Pia Vinningland

04.01.2015 kl.22:06

Ann Cathrin: Her er ett innlegg btw: http://piiae.blogg.no/1403361590_hvilket_kamera_og_hvi.html

inabellee

29.01.2015 kl.13:21

NYDELIGE bilder!!å du er like nydelig, elsker bloggen din <3

Skriv en ny kommentar

hits