Kort sakt; Vi jenter er dritt

Jeg satt på skolebiblioteket her om dagen, og hørte tilfeldigvis en samtale noen jenter haddet, kanskje litt for høyt. Det gikk da virkelig opp for meg, hvor frekke vi jenter egentlig er mot hverandre. Disse jentene snakket om en fest de hadde vært på i helga, hvor det hadde komt ei jente som "så dritstygg ut". Er det rart vi jenter føler oss presset til å se bra ut hele tiden?

Jeg har måtte inforstått meg med at på skolen min er utseendet viktig. Du skal kle deg pent, du skal sminke deg, og du skal for all del ikke gå i joggebukse og hettegenser. Jeg føler meg litt priviligert når jeg går i mediaklassen, som aldri beveger seg ut av grotta (klasserommet). Jeg slipper litt av dette presset. Vardafjell vidergående skole var en gang skolen for de som skulle jobbe med økonomi, de kledde seg slik vi i dag kaller snobbete, og tradisjonen for å kle seg pent er der enda.

Jeg kan forstå at for noen jenter er det viktig å snakke nedlatende om andre, for å føle seg bedre selv. Det er mange som har så lav selvtillit at de må trykke andre sin lavere enn sin egen. Det er ikke greit, men jeg ser hvorfor noen kan ha behov for å gjøre det, selv om det er galt. Mange vil nok bruke unskyldningen "det er bare slik vi jenter er", men det gjør det ikke mer greit. Det burde ikke være slik vi jenter er. Ingen vil vel bli stemplet for å være en drittsnakker, bare fordi du er jente.

Hvorfor støtter vi ikke heller på hverandre, og heier hverandre opp? Trangen for å kalle ei annen jente stygg burde ikke være der. Om så denne jenta ikke så ut som en en supermodell, so what? Gir det oss andre jenter retten til å rakke ned på henne? nei, aldeles ikke. Tvert i mot. Vi burde heller støtte hverandre, glede hverandre og komplimere hverandre, uansett hvor falskt det blir. Da prøver du vertfall å glede noen andre, fremfor å trekke de ned.

Fordi det er det vi helst vill, sant? Vi liker å ha glade mennesker rundt oss, og hva er bedre enn å sørge for andres glede da? Det er så utrolig lett å glede andre mennesker, og du bruker dessuten mye mindre energi på å glede noen enn å snakke dritt om dem.

Tenk hvor vondt det er å gå på skolen hver eneste dag, se de samme menneskene hver eneste dag, og vite at de samme folkene snakker nedlatende om deg hver eneste dag. Det høres ut som en utrolig vond følelse. Jeg tror de fleste av oss har opplevd det å grue seg til noe, fordi noen andre bevisst har gjort deg noe vondt. Ingen burde bli satt i den situasjonen, hvor man har en vond følelse og gruer seg til å være i et fellesskap. 


Jeg vet virkelig ikke hva mer jeg kan si, fordi det er et så utrolig stort tema, med utrolig mange forskjellige sider. Jeg vet at jenter er som jenter er, og at det alltid vil være dem som trykker andre ned. La oss bare få en ting klart; vi jenter snakker unødvendig mye dritt om hverandre. Vi er nedlatende, diskriminerende og utrolig frekke. Alt for å få det ene sekundet hvor man føler seg bedre enn den andre. Alt dette for ingenting. Hvorfor gjør vi det, når ingenting godt kommer ut av det uansett? Det forstår ikke jeg.

Jeg setter pris på dine tanker om temaet, om du ønsker å dele dem :)

10 kommentarer

Keths!

02.12.2014 kl.19:35

Innom for å ønske deg en fin tirsdagskveld :)

visemegfram

02.12.2014 kl.20:24

Jeg må bare si at jeg er imponert over dine refleksjoner over temaet. Og så fint du skriver :) Skulle ønske flere unge jenter tenkte som deg. Jeg kjenner mange voksne som fortsatt er som disse jentene du beskriver. Enkelte blir desverre ikke bedre med alderen.

Pia Vinningland

02.12.2014 kl.20:30

visemegfram: åhh, tusen takk! Ja, det er utrolig synd at norn aldri vokser dette av seg, fordi det er så utrolig vondt å være den det går ut over... Alle jenter burde tenke seg om en gang og to før de bevisst skader andre..

02.12.2014 kl.20:45

Synes du reflekterer bra på dette temaet, men synes også at dette gjelder for Vardafjell mest, av skolene i haugesund. Selv går jeg på skeisvang, og der får man ikke et stygt blikk om man en dag går med pysjamasbukse, en hettegenser og null sminke. Men ellers gjelder vel dette over alt. Syns det er bra at du tar opp et såpass viktig tema, og skriver så bra om det :)

Pia Vinningland

02.12.2014 kl.20:56

Anonym: Tusen takk! Ja er helt enig med deg om dette med skoler, fordi alle skolene har sitt eget "stempel", og på den siden syntes jeg vardafjell er verst på dette med press..

02.12.2014 kl.21:38

Utrolig bra skrevet! Det er desverre helt sant det du skriver. Noen ganger skjems jeg over å være jente.. Knallbra blogg forresten:D

Aina

02.12.2014 kl.23:59

Dette må være dagens beste blogginnlegg 😀👍

Pia Vinningland

03.12.2014 kl.00:35

Aina: Tusen takk, det betyr mye at du syntes det!

Aina

03.12.2014 kl.20:38

Syns du har flott blogg å du er meget reflektert 😀👍 stå på 😀 besøk gjerne min blogg : bestemorhjerte.blogg.no

Pia Vinningland

03.12.2014 kl.20:49

Aina: tusen takk! Selvfølgelig skal jeg besøke din blogg også :)

Skriv en ny kommentar

hits