Dyrene har ikke en stemme, men det har du.

Hvorfor vil folk egentlig ha pels på klærne sine? Dette har jeg aldri forstått meg på, og tror aldri jeg kommer til å forstå det heller. Mange sier det er fordi pelsen på jakken er litt "penere" og ikke klumper seg like lett som fuskepelsen, men sannheten er jo at man kan finne en like pen fuskepels i god kvalitet som ikke klumper seg. Jeg forstår bare ikke hvorfor dyr skal lide for at vi skal se bra ut. 

Er det kanskje "kult" å gå med pels, får du status av det? Det syntes ikke jeg. Jeg føler forakt og blir nesten litt småkvalm når jeg ser folk på gaten med pels på jakken sin. Jeg har bare så utrolig mye mot pelsindustrien, jeg vet ikke helt hvordan jeg skal få satt ord på det uten å krenke noen andre sine meninger. Jeg har alltid vært en dyrevenn, og alltid elsket alle dyr. Jeg har husdyr av det normale som katt, hund, fisk og det litt mindre normalt som skilpadde. Muligens noen av meningene mine stammer fra at jeg har oppvokst med dyr rundt meg hele tiden, og det er jeg glad for.

Dyrene har ikke en stemme slik vi har. De kan ikke si nei, eller fortelle oss når de lider. De kan ikke kjempe mot de grusome handlingene de går gjennom. Om de hadde hatt en stemme, er det ikke sikkert vi ville hørt på dem uansett. Jeg syntes det er viktig å snakke om dette emnet, å vise moteindustrien at vi vil ha mer fuskepels og fakeskinn. Jeg blir så utrolig stolt hver gang jeg ser at designermerker gjor gode ting for dyr, og spessielt når de tar avstand fra industrien hvor dyr blir torturert for mote. Jeg så denne videoen fra Peta for en stund siden, og syntes den var en god måte å illustrere hva dyrene går gjennom for at vi skal se bra ut. Den er gjerne litt grotesk, men tanken bak og budskapet med videoen er god. Jeg tror folk trenger å sette seg inn i en situasjon og få litt forståelse for hva moteindustrien faktisk driver med. Et lite søk på internett kan gi deg økt forståelse, men det er selvfølgelig viktig å være kildekritisk samtidig. Ikke alt som står om moteindustrien er sant, og det gjelder generelt alle andre emner man søker om på nettet.

Jeg har til og med vurdert å bli vegeterianer. Etter å ha sett alle de grusome videoene fra matindustrien, har jeg hatt et ønske om å bli vegeterianer. Det er helt grusomt å se på disse videoene, hvor dyr blir torturert levende. Jeg vil ikke legge disse videoene ut på bloggen, men om du fikk lyst å se på dem kan du finne dem på Peta sine hjemmesider (link). Jeg stiller meg ofte spørsmål som, hva om dette var hunden min? Jeg ville aldri latt hunden min gått gjennom noe slik, og da tenker jeg spessielt at det i Kina er vanlig å spise hund. Alle liv har like høy verdi. For min del tror jeg ikke at det hadde fungert for meg å bli vegeterianer, spessielt da jeg enda bor hjemme hos foreldrene mine. 

Jeg kan inrømme, at da jeg var 12 år var jeg så forelsket i SVEA jakkene. Jeg hadde null peiling på fake og ekte pels, og hadde bare lyst på jakken fordi den var pen og "kul" fordi den hadde en merkelapp på seg. I de senere år har jeg takket meg selv fordi jeg aldri kjøpte den. For det første er det feil å være 12 år med en jakke til flere tusen (spessielt når jeg ikke bor i nord-norge), og for det andre er jeg utrolig glad for at jeg ikke kjøpte ei jakke med pels. Lenge leve fuskepelsen de har på Bikbok, Cubus og andre kjedebutikker. 

Guilty as charged. Jeg skal sitte å skrive til dere og late som om jeg er helt perfekt, og aldri har kjøpt noe som har gått gjennom de grusome handlingene i denne industrien. Jeg vet at jeg har et par Micheal Kors vesker, og en og annen lommebok i skinn. Jeg missliker dette ved meg selv, men det er bare noe med designer vesker som drar meg mot dem. De har så god kvalitet, og jeg skulle virkelig ønske jeg fant en skikkelig pen veske med kvaliteten på plass, men som ikke bestod av skinn. Så om du har noen tips om gode vesker uten skinn, blir jeg mer enn takknemlig om du tipser om dette i kommentarfeltet. Jeg er skyldig og veldig svak på dette området med vesker, men setter streken for meg selv her. 

Jeg er åpen for andres meninger og synspunkt rundt emnet, så lenge kommentarene er kritiske og ikke krenkende for noen på noe vis.

Hva er din mening om pelsjakker?

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits