Prioriter hver eneste dag, time, minutt og sekund

Morsdag, farsdag, bursdager, jubileer og valentins dag etc.er alle sammen dager vi setter høyt på prioritetslista. Vi feirer dem hvert eneste år med ekstra glede, omsorsg og noen også med gaver. Det er viktig å ta vare på hverandre, og vise at vi bryr os om hverandre. Men, hvorfor skal vi kun vise dette ekstra mye på akkuratt disse dagene?

Er det ikke like viktig å vise at vi bryr oss hver eneste dag, og ikke kun på noen simple datoer i året? Spessielt med tanke på hvor lett det er å vise omsorg ovenfor noen andre. Bare et smil, et komliment eller en klem i ny og ne kan være nok til at andre legger merke til at du bryr deg om dem. Og gaver er ikke bare til for å gis under spessielle anledninger, det er lov å komme med en liten gave på en helt vanlg dag. Man trenger virkelig ikke å tømme hele lommeboken for alt rusk som er i den, kun for å gi en gave. En gave kan være noe hjemmelaget, et kort, eller noe billigt fra en vanlig butikk. Det blir kun vanskelig om du ikke bruker kreativiteten.

Ulykker kan skje når som helst, og folk kan bli alvorlig syke. Er det ikke da viktig å kunne vite med seg selv at man virkelig viste at vi brydde oss gjennom hele forholdet du har hatt med den personen da? Tenk å være den som sitter igjen, og har den vonde følelsen at man aldri viste at man brydde seg nok, å sitte igjen med anger. Det er ikke godt.


Det er så utrolig viktig å vise at man bryr seg litt ekstra, konstant. Ikke bare på de store dagene som vi alle kjenner til. Hver eneste dag teller, hvert minutt og hvert sekund av tiden din teller også. Det er lett å gjennomføre gode gjerninger for andre, men vi trenger alle en påminnelse om hvor viktig det er av og til.

Det er ikke bare andre som tjener på den gode gjerningen du gjør, du tjener også på det selv. Selv om det skal komme som en selvfølge å være litt ekstra grei mot noen andre v og til, kan tenke godt om deg selv og gå med god samvittighet. Det er jo en vinn-vinn situasjon for alle egentlig. Så hvorfor ikke?

Når gjorde du noe for noen andre sist?

Én kommentar

MK

26.09.2014 kl.20:39

Utrolig fint innlegg, og veldig bra skrevet :-) Du tenker veldig likt som meg, for jeg ser ikke helt poenget med slike dager, når man kan gjøre for andre hver eneste dag :-) Og det trenger ikke være mye heller. I dag for eksempel bakte jeg boller. Jeg bor i en leilighet i 2.etasje av et hus. I 1.etasje har pappa arbeidskontor. Så da jeg var ferdig med å bake, gikk jeg ned med en bolle til han, og det ble han veldig glad for :-) Man trenger faktisk ikke å gjøre noe mer enn det :)

Skriv en ny kommentar

hits