Hvordan handle sikkert på Ebay

Som dere sikkert har fått med dere, så ble iPhonen min ødelagt for lit over en uke siden. Jeg bestilte selvfølgelig ny med en gang, men da presterte Chess og sende meg en ødelagt iPhone. Så nå er den på service, og jeg sitter igjen med et knust iphone-hjerte, og håp om å få den tilbake så raskt som over hode mulig. For å dempe denne sorgen, trengte jeg virkelig terapi. Shopping-terapi, med andre ord. Må helt ærlig si at nettshopping på Ebay, er den beste kuren som finnes. Nå har jeg bestilt nok iphone utstyr, og er helt klar for nye eventyr med en ny mobil.

Jeg sitter en del på Ebay, selv om jeg ikke utrykker det så mye her på bloggen. Jeg forguder hele nettsiden, og det er lett å gå litt amokk. Hver gang jeg poster innlegg som dette, pleier jeg å få en del spørsmål og masse god respons. Akkuratt nå har jeg tid, så under bildet finner dere alle mine verdifulle Ebay-tips. Kommer muligens til å skrive flere innlegg som dette, om det faller i smak.


Lenker: Kameralinser til iphone  -  3 meter Iphonelader  - Vannsikker iphonepose  -  DIY polaridbilder  -  Iphonedeksel  - Neglepynt

Når vi handler på Ebay, er deg lett å falle i flere feller. Det er det generelt på alle netthandelsider. Det er mye utvalg, og det finnes alt for mange annonser for en og samme gjenstand. Det er lett å gjøre litt feil, og ikke helt forstå. Ebay kan være den beste shopping siden som finnes, men du kan også havne i de verste situasjonene som kan forestilles. Det er ikke få historier jeg har hørt fra andre som har bestilt seg dyre telefoner, sko og vesker, og fått en stein i en eske tilsendt. 

1. Det første jeg pleier å se etter er om selgeren er troverdig. Da er de ofte merket med "Top rated seller". Disse selgerne har fått mest gode tilbakemeldinger, som kunder må gi tilbake etter hvert kjøpt. Man kan også se hvor mange salg selgeren har gjort, og hvor høy prosenten er over hvor fornøyde kundene er. Ofte selger folk gjenstander billigere enn disse top-rated selgerne, men jeg ville heller brukt noen kroner ekstra for å faktisk få det jeg betaler for. Billigst er ikke alltid best.

2. Man må også tenke på frakt og toll. Koster produktet mer enn 200 kr, risikerer du å betale toll. Hver selger har også sin egen pris for frakt. Jeg pleier alltid å se etter dem som har gratis, ettersom det blir lettere for meg og tenke på sluttsummen da. Noen selgere er utrolig sleipe når det kommer til frakt. Jeg har funnet mange pene ting som er ellers ganske dyre her i Norge, men var døsbillige på Ebay. Da har det vist seg at frakten var 3 ganger dyrere enn selve produktprisen, og jeg styrte unna selgeren. Jeg syntes slike selgere virker sleipe.

3. En annen ting jeg som regel ser etter, er kun produkter som er listet som "buy now". Da får jeg kjøpt produktet med en gang, og prisen er allerede bestemt. Ett annet alternativ på Ebay er jo bid now, som er en bud-konkurranse. Av og til kan du få utrolig gode produkter på slike runder, men personlig er jeg ikke glad i dem. Når man først byr på en ting, er det bindende. Så må du sitte og vente for å se om du vant budrunden, eller om du må legge inn et høyere bud for å vinne. Det noe jeg ikke har tålmodighet til.

4. Noe annet som er generelt viktig, er å tenke på hvordan du betaler. Når man handler på nett, tror mange at svindel-sjangsene øker. Derfor er det viktig å tenke smart akkuratt her. Før du handler på Ebay bør du opprette deg en Paypal konto. Dette gjør kortinformasjonen din hemmelig over alt, ettersom du kan bruke det på de fleste nettbutikker. Paypal kan også fungere som en forsikring. Dersom du ikke får varen du bestilte, får du igjen pengene. Husk å aldri gjennomføre betalingen gjennom andre metoder enn Ebay og Paypal vertfall.

5. Det siste jeg skal legge til på denne "ebay shopping tips"-listen min, kan virke som en småting. Som oftest får du retunert eller byttet kjøpet ditt, om du ikke er fornøyd. Når du handler er det viktig å sjekke om varen er ny eller brukt. Jeg selv liker ikke å handle mye brukt, med mindre det er skikkelig stilig. Om du handler klær, er gjerne størrelse, farge, stoff osv. viktig å dobbeltsjekke før du bestiller. Dette gjelder også deksler til telefoner, kamerautstyr osv også, dobbeltsjekk at du bestiller rett! Det er alt for lett å bestille feil, men selgeren er ofte villig til å la det fikses. Bare du merker det før det kommer i posten, fordi da sitter du gjerne igjen med noe du vil bytte, som muligens tar utrolig lang tid. Det er surt. 

Har du noen tips og legge til?

Én kommentar

Ingrid

02.08.2014 kl.17:29

Bra tips :) Handler masse på ebay selv, men kommer ikke på flere tips.

Skriv en ny kommentar

hits