Jakten etter det perfekte utseende

Dette er et litt mer serriøst, og personlig innlegg fra min side. Alle meninger i innlegget er mine, og andres sine blir like mye respektert. Alle har retten til sin egen mening, så lenge man kan snakke om det kritisk og serriøst, uten å bli frekk. Gjentar igjen, dette innlegget inneholder kun mine meninger.

 


 

 


Er mange i dag som legger seg under kniven, for å rette opp ting de ikke er fornøyde med. For noen personer er det sånn at etter én operasjon, finner de ut at de enda ikke er fornøyde med utseende. Og fortsetter å gjøre det samme på flere steder. Har hørt om flere som har blitt avhengige av og endre på seg selv. Utseende kan da bli veldig unaturlig, og etter min mening lite pent. Hva skjer etter at folk i lengre perioder har sprøytet inn botox i fjeset sitt? dette får vi svar på, om 10-20 år..

Bland bloggere, unge og nylig myndige, er det blitt stort å ty til med kosmetisk kirugi for et "bedre" utseende. Blant store bloggere spessielt, er det mange som har valgt å legge seg under kniven. Endre litt på ditt og datt. Mye av det er sikkert sponset, slik at flere unge og andre lesere skal gjøre det samme. Halveis skjult reklamering og markedsføring, er et mektig våpen. En blogg er en av vår tids største platformer for markedsføring. Dette kan føre til at noen føler at de ikke er gode nok, og ikke ser bra ut. Dårlig selvbilder kan bli laget av å se på andre som legger seg under kniven. Slik at man ikke blir perfekt, før man har fikset litt på ditten og datten. Er ikke nesen, puppene, haken, kinnene osv. fikset på og i perfekt form, så har man ikke det perfekte speilbildet. 

Personlig har jeg splittede meninger rundt plastikk kirugi. Det er feil å legge seg under kniven, bare for å se litt bedre ut. Alle er perfekte slik de er født. Alle ser bra ut, og ingen trenger å endre på noe unødvendig. Folk ser "feil" ved seg selv, det gjør vi alle. Vi har alle noe vi gjerne ønsker vi kunne fikset på. Jeg tror at vi kun selv ser disse "feilene", fordi vi studerer oss selv for godt. Vi legger merke til feilen enda mer, når vi selv er bevisst på den. Ingen andre legger merke til "feilen", bare oss selv. Vi bygger opp tanker i hodet som forteller oss at dette er en feil, og den må fikses på. Da er det lett å legge seg under kniven, for "alle" andre gjør det jo. 

Bildene er gjerne valgt ut av det groveste laget, og jeg er fullt klar over at alle ikke ser slik ut etter operasjoner. Ønsker bare å understreke hvor galt det kan gå. Fordi det er bivirkninger ved alle operasjoner.

Som tidligere nevnt, har jeg splittede meninger. Om man har degradert selvfølelse, blir mobbet, eller ikke klarer å leve et normalt liv på grunn av denne feilen, så kan det etter min mening være greit noen ganger. Etter min mening, bør også personer som går gjennom plastikk kirugi komme mest mulig naturlig ut av det. Vi bør spessielt tenke på hva og hvorfor vi skal endre på noe. 

Selv har jeg et merke i pannen, som irriterer meg noe enormt. Jeg ble stukket av en veps for 10 år siden, og har hatt et merke siden den gang. Det ligner på ei kvise, og det har jeg fått høre mange ganger fra andre også. Alle rundt meg kommenterer kvisa som aldri forsvinner. "Å Pia, den kvisen din i pannen går aldri bort jo!", er en kommentar jeg har hørt litt for mange ganger. Hver gang forteller jeg historien om hvordan jeg fikk det av et vepsestikk, men ingen tror på det. En måned senere kan jeg komme å peike på merket, "tror du på meg nå, eller?". Da jeg var yngre forsøkte jeg alltid å klore det bort, noe som alltid endet med blod og fortvilelse. En uke senere, var alltid merket tilbake. Like stort og rødt som vanlig.

På bilder tar det meg 1 sekund å fjerne dette merket. I virkeligheten, er det ikke så lett å skjule. Om jeg så pudrer og sminker opp fjeset mitt som en dukke, vil det alltid være synlig. Det er rødt, utstikkende, og jeg føler meg ikke bra når folk stirrer på det. Det er faktisk ikke vanskelig å se om folk ser meg inn i øynene, eller på merket når jeg snakker med dem.

Personlig vurderer jeg nå å snakke med legen min, for å høre hva hun mener jeg bør gjøre. Google gir meg ingen svar på dette. Vet ikke om det er plastikk kirugi som må til, men jeg vil jo ha merket bort. Dette kan gjerne virke som en liten bagatell for mange. For meg er dette et merke midt i fjeset mitt, som aldri går bort. Det har blitt et problem for meg. Men slik kan vell alle si, med rett grunnlag? Noen kommer til å kommentere at jeg motsier meg selv når jeg forteller at jeg vil fjerne dette. Men for meg, kommer dette under kategorien for degradert selvfølelse, og omtrent mobbing pga. alle kommentarene fra folk.


Man kommer alltid til å finne en "feil" med seg selv. Alle har jo noe med utseende sitt som de ikke liker, og som de kunne klart seg godt uten. Sånn er det bare. Ingen er perfekte, heldigvis. Men det er ikke alle som klarer å leve livet sitt slik de er født. Noen klarer ikke å stå foran speilet uten forstørrelsesglass, og glo på hver minste lille detalje på ansiktet og kroppen sin. Vil også legge til at vi lever jo i et samfunn hvor vi hele tiden blir påminnet på hvor viktig det er å se bra ut. 

Altså, for de som er utrolig missfornøyde med utseende sitt, er det jo positivt at de har muligheten til å korrigere på det. Det er mange som har fått et mye lettere liv etter operasjonen, og det er jo kjempebra! Men, det er også mange som gjør for mye, og utnytter dette til å endre på ting som var pent fra naturens side. Man bør være forsiktig med hva man gjør, og hvorfor man gjør det. Større pupper fordi gutter liker det? pøhh. det er ingen unskyldning. Du skal ikke måtte endre på deg selv, for å tilfredstille noen andre. Alle som vil endre på noe, skal få lov. Dette var bare mine meninger om temaet.

Hva er dine meninger om plastikk kirugi?

4 kommentarer

Malin

18.07.2014 kl.18:38

utroolig bra skreve og et utrolig bra innlegg!! (y) e veldig enig med deg på mongen punkter her! Folk får jo lov å ta plastikk kirugi for meg. Folk må selvfølgelig få lov te å bestemma sjøl ka dei vil me utseende sitt, men som du seiie, så ville eg helle holdt meg vekke i fra det, å helle vara sånt me e skapt! å selvfølgelig ein sånn liten ting med utseende, å fjerna ein liten ting så me sjøl irritere oss øve, og kanskje har irritert seg øve det i mongen år, så e jo det heilt greit å endra på, det e noe o som huden kj kan ha så mye skade av helle!:)

Emilie Toen

18.07.2014 kl.19:16

er helt enig i det du skriver! har selv slike splittede meninger i forhold til plastisk kirurgi, ganske enig med deg der:)

Benedikte Dahle

18.07.2014 kl.20:31

Så utrolig bra skrevet Pia! Jeg er ganske enig med deg og synes du har rett i det du skrev!

hannesaestad

20.07.2014 kl.01:34

Er veldig enig med deg! Mener at det man er født med - er det man kler best. Jeg for eksempel, har veldig liten overleppe. Om jeg skulle ha fylt den med restylane og alt som er, hadde jeg antageligvis bare blitt enda "styggere" av det.

Skjønner også veldig godt hva du mener når du nevner det merket du har i panna. Før slet jeg veldig mye med kviser i hele ansiktet, men spesielt mye i panna. Jeg syntes det var utrolig ubehagelig å måtte se folk i øynene, ettersom de mest sannsynlig bare tenkte "æsj" av alle kvisene og sårene jeg hadde i ansiktet. For meg hjalp det med antibiotika fra legen, ettersom ingenting annet hjalp.

Skjønner jo veldig godt at du syntes det er ubehagelig å ha den "kvisa" der, selv om jeg personlig ikke syntes det ser noe ille ut i det heletatt! Syntes du bare er vakker tvers gjennom, haha :)

Skriv en ny kommentar

hits