The french national day


I dag er den franske nasjonaldagen. Spennende å være i Frankrike på en dag som dette. Har hørt militærfly og helikoptre fly over oss siden tidlig morgen i dag. I går var det fest i hele nabolaget, med rakettoppskyting og alt. Det kommer til å være milioner av mennesker i Paris i dag, så jeg tror vi skal holde oss litt utenfor. Det skal visst nok være parader, show og mye annet i hele landet i dag. Norge sin nasjonaldag er fylt med tog, barn, is og masse glede. Stor forskjell fra andre land. Jeg føler at mange andre bruker denne dagen til å vise frem forsvarsstyrker, våpen og makt. Utrolig synd, ettersom vi i Norge er flinke til å vise glede på vår dag.

Her om dagen da vi tok tog til Disneyland, gikk det militærpoliti rundt på togstasjonen. De passer på og er på utkikk etter terrorister. Kaldere mennesker har jeg aldri sett i hele mitt liv. De gikk rundt med store våpen, og var helt iskalde i blikket. Vi fikk alle frysninger av dem, og vil aldri se dem igjen. De menneskene er noen av de skumleste ejg har opplevd, og kommer sikkert til å jakte meg i mareritt senere. Selvfølgelig er det bra de passer på, fordi det er jo jobben deres. Alle er en kandidat for å være en terrorist. Men de så på oss som om vi muligens var terrorister, snudde seg etter oss og alt. Vi sto der bare som noen forvirrede turister som ikke forstår seg på togsystemet her i det hele tatt. Dette er en grunn til at jeg ikke vil inn til Paris i dag, er redd for å møte slike kalde mennesker som gir meg frysninger igjen. 

Har du feiret nasjonaldagen i ett annet land noen gang?

2 kommentarer

Julie

14.07.2014 kl.18:31

Så spennende! Jeg føler også at Norge er flinke til å vise glede og kjærlighet på nasjonaldagen, i motsetning til andre land som jeg har fått inntrykk av er veldig opptatt av materialisme.

Benedikte Dahle

14.07.2014 kl.20:02

Så heldig du er, du har fått opplevd utrolig mye må si jeg er misunnelig! Kos deg kjempemasse!

Skriv en ny kommentar

hits