Hvilket skjønnhetsideal er penest?

I går kom jeg over denne artikkelen som fikk meg til å tenke. Den amerikanske journalisten Esther Hoing sendte et bilde av seg selv til hele verden, og ba dem om å gjøre henne så vakker som mulig, basert på landets kulturelle oppfatning av begrepet. Tilbake fikk hun ganske mange forskjellige ressultater.

Når vi ser på de photoshoppede bildene, ser vi at rundt om i verden lever vi med mange forskjellige skjønnhetsidealer. Hva som er det perfekte utseende varierer fra land til land, og alle har sitt syn på det. Helt utrolig å se på egentlig, hvor forskjellige syn vi mennesker har på det å være pen.

Hvorfor alle drømmer om å se ut som personene under, forstår jeg ikke. Mange av dem er jo helt klart og tydelig over-retusjert, noe jeg tror de fleste legger merke til. Personlig liker jeg muligens orginalbildet best, fordi jeg er stor fan av naturlig. Det første bildet er jo orginalbildet, og hun ser ut som en helt normal jente. Litt bustete hår, litt uren hud, unappede bryn og helt naturlig. Helt perfekt etter min mening. Under er bildene som hun fikk i tilbakemelding fra forskjellige land. Du kan trykke på linken over for å se flere.Hva tenker du om de forskjellige kulturelle oppfatningene av skjønnhet?

3 kommentarer

Victoria Wisløff

27.06.2014 kl.18:49

Håper du har en finfin fredag og får en super helg!

LENA JENSEN - FOTO & HVERDAG

28.06.2014 kl.00:17

Leste artikkelen selv.. Helt utrolig. Som du sier så er orginalbildet mest nydelig, hun får frem hvem hun er.. ikke hva de retusjerte bildene fra de andre landene de synes er "perfekt" i deres øyne..
Veldig bra innlegg! :D

Skriv en ny kommentar

hits