Forventninger

Hei! Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne dette innlegget, så jeg hopper bare i det. Jeg vet jo at jeg har en garantert skoleplass på 3.klasse medier og kommunikasjon påbygg til høsten, ettersom det ikke er flere søkere enn plasser. Men det jeg virkelig lurer på, er hvordan skoleåret kommer til å bli? Blir det for hardt, eller blir det helt greit? Kommer jeg til å slite meg ut både fysisk og psykisk?

Som person, er jeg opptatt av å vite hva som kommer i fremtiden. Jeg liker å ha kontroll over livet mitt, og hva jeg begir meg ut på. Allerede før jeg begynte på media, så viste jeg jo at jeg skulle gå påbygg. Jeg fikk advarsler fra alle kanter om at det var beinhardt, og at jeg virkelig måtte jobbe hardt for å overleve det året. Så jeg har gruet meg. Masse. 

Jeg har jo alltid vært flink på skolen, alltid gjort det bra. Både på oppførsel, orden og karaktermessig. Jeg har alltid vært englebarnet på skolebenken. Men vil dette forandre seg til neste år? Tanken på å ha norsk 10 timer i uken, blir for mye for meg. Tanken på å skulke, droppe timer, bli skolelei, er tanker jeg ikke ønsker å møte allerede før jul. Nå har jeg jo bare et år igjen på vidergående skole.

Andre som går media-påbygg i år, sier de ikke angrer på valget. Men det er bare det de sier til meg. Media-påbygg er jo gjerne litt lettere enn vanlig påbygg, ettersom jeg har media fremfor et helt nytt fremmedfag. Media det kan jeg, og det er jeg flink i. Det er nok mediefagene som kommer til å dra meg gjennom hele året, om det blir like grusomt som jeg har blitt fortalt. 

For å toppe det hele, skal jeg jo presse russetid oppi det hele. Jeg har virkelig ingen anelse på hvordan det skal gå med meg. Hvordan skal jeg klare å prioritere skole, venner, kjæreste, russetid, jobb og andre gjøremål på samme tid, når jeg egentlig burde sitte fastlimt på skolebenken hele året. Jeg har alltid presset meg selv til å prestere bedre, men dette året må jeg prestere maksimalt. 

For å komme inn på høyskolene jeg vil inn på, må jeg jo få toppkarakterer i alle fag, fordi jeg trenger et snitt i nærheten av 5 til neste år også. Men hva skjer om jeg driter meg ut, og ikke klarer dette. Hva om jeg prioriterer helt feil, å gjør det helt elendig på skolen. Kun fordi jeg blir så skolelei. Ikke har jeg hatt matematikk på 1 år, hvordan skal jeg klare dette til neste år? jeg klarer jo så vidt hoderegning lenger. Nei, hele påbyggsåret forvirrer meg bare. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre.


Har du gått påbygg, og har noen gode tips?

5 kommentarer

Tonje Pettersen

26.06.2014 kl.18:24

Jeg hadde rein påbygg og syntes det var tungt, men jeg kom meg igjennom og stod. Og jeg er ikke en skolelys person fra før, så tror nok du kommer til å klarer dette bra :)

Pia Vinningland

26.06.2014 kl.18:42

Tonje Pettersen: Det var godt å høre!

Emma

26.06.2014 kl.22:34

Jeg syns ikke det var såå hardt altså.. Mange i klassen har vært ganske late i år, hvertfall på skolen men vi har for det meste gjort det obligatoriske: levere inn oppgaver og ha fremføringer osv.

Jeg har gått vanlig påbygg etter 2 år på design og håndverk/tekstil, så derfor hadde jeg scenografi og kostyme som valgfag :) Vi har vært utrolig heldige med lærerne våre da, alle var hyggelige, ga oss aldri lekser, og lærte oss mye! Det kjedeligste har vel vært å ha 10 timer norsk i uka, om du ikke er overglad i norsk så kan jeg love deg at du vil være dritt lei det etter 3. året! Vi måtte skrive tekster og analyser ca. i hver eneste time, sinnsykt kjedelig. Men jeg syns ikke det var så vanskelig, kanskje fordi jeg lærer raskt, men jeg er helt sikker på at du klarer det fint :)

Ps: Takk for kommentaren på bloggen min!

Pia Vinningland

26.06.2014 kl.23:15

Emma: Takk for svar! Det hjelper virkelig med slike tilbakemeldinger :)

Sølvi Birgitte Wærness

27.06.2014 kl.14:18

Jeg gikk vg1 Restaurant og matfag, Vg2 kokk- og servitørfag å gikk 2.året på nytt (Vg2,Matfag). Jeg tenkte å bli servitør, men fant ut at det ble for stressende, så da jeg gikk matfag tenkte jeg å bli konditor, så jeg hadde konditor som fordypning, å fikk 4 på tverrfaglig eksamen! :D Nå som jeg er lærling valgte jeg servitør, for det var så lite lærlingeplasser innen konditor i Levanger.. Har veldig lyst til å gå media og kommunikasjon, men da fikk jeg høre at det var et veldig krevende yrke. Liker godt å ta bilder, men det får bare bli en hobby fant jeg ut :)

Skriv en ny kommentar

hits