Kjære rosablogger, du er smart.

Det finnes nok av mennesker der ute som har masse mot rosabloggere. De tenker gjerne at en rosablogg kun går ut på antrekk, sminke, skjønnhet og velvære. Masse selvros, og lite jantelov. Vi rosabloggere er dumme, og vet ikke hva livet egentlig går ut på. Hvordan skal vi noen gang klare oss selv?

Det er disse menneskene, de som har noe mot oss, som har gitt rosabloggere denne stereotypen. Det blir også bare flere og flere som tenker slik. Jeg skal ikke si det helt sikkert, men sikkert flere som ser ned på oss som blogger om sminke og mote, enn de som deler hele livet sitt på bloggen sin. Det de ikke tenker på, er at det muligens er et bevisst valg å bare legge ut overfladiske innlegg på en blogg. På en blogg kan et helt liv være rosemalt, og det kan virke som om bloggeren selv lever på en rosa sky. Et inntrykk av overlegenhet kommer svevende ved første museklikk på bloggen. 

Nå tar jeg meg selv som et eksempel. Jeg legger så og si bare ut overfladiske innlegg om antrekk, innkjøp, feriebilder o.l. Vil dere vite grunnen til dette? Jeg ønsker ikke å dele for mye om meg selv på nett. Ved å eie min egen lille overfladiske blogg, har jeg et sted å dele masse om meg selv, uten å dele for mye. En dumpeplass for min indre egoisme. Jeg legger ikke ut mange bilder av venner og bekjente, og skrever heller ikke mye om hverdagen min. Jeg deler egentlig ingenting på nett. Det jeg deler er kun et utslipp av min interesse for mote og foto. 

Er ikke dette bra nok? rosabloggere må være av den sorten som oftest følger nettvett best. Vi deler ikke for mye, og ikke nok til at det kan forfølge oss i fremtiden. En hverdagsblogger som legger ut for mye, kan lett få bilder og tekster slengt mot seg den dagen de skal søke jobb o.l. Nå tenker jeg mest på de som legger ut bilder fra fest, alkohol, og andre bilder som blir sett på som drøyt. Sensurering av llivene våre på nett, er viktig i høyeste grad.

Det å være en rosablogger inneholder dessuten flere godsider, enn negative. På min blogg er jeg alltid opptatt av å være svært positiv når jeg skriver innlegg, og la det skinne gjennom. Det er ikke noe spennende og lese en blogg hvor alt er klaging, negativitet og surskap. Med mindre du er Linnea Myre, selvfølgelig. 


Så i min verden, i mitt hode, er det mer enn greit å være en rosablogger. Vi er utrolig gode til å dele godhistorier, og positive innlegg om det vi liker. Vi holder sensur tett om livene våre (må bare legge til her, at de fleste gjør det). Vi blogger om det som betyr noe for oss, og det er derfor lett å gjennomskue positiviteten, og desverre lett å virke som en overflatisk idiot. Men, det går helt fint. Fordi vi er vertfall ikke negative, eller overdelere, som ender opp med å bli forfulgt av bloggen senere i livet. 

Hva er din mening om rosabloggere?

2 kommentarer

Oda

31.05.2014 kl.20:24

Utrolig bra skrevet! :-)

pinkibloggen

31.05.2014 kl.22:59

Bra skrevet (Y) :)

Skriv en ny kommentar

hits