"Jeg slettet deg på facebook, nå er vi ikke venner lenger"

Jeg kommer aldri til å forstå meg helt på andre personer, hvorfor vi er så slemme med hverandre. Jeg skal ikke høytidelig si at jeg er en kunstner på å ikke gjøre det, men jeg er langt i fra direkte slem. Vi har alle hatt den ene vennen helt fra tidlig i barndommen, som nå bare lever i en tåkete sky langt borte, i alle fall mentalt. Mennesket du hadde masse planer med, som plutselig bare ikke var der lenger. Det er utrolig trist når to mennesker bare plutselg forsvinner fra hverandre, de to som var limt sammen fra starten av.

Men, hvordan definerer vi egentlig ordet vennskap? Er det om dere møtes hver dag, en gang i uka, en gang i blandt, eller om dere er venner på facebook? Jeg vet om flere som har et lykkelig vennskap/ forhold uten å bli venner på facebook før etter noen måneder senere. Ikke alle ser på vennskap på sosiale medier så viktig. Wikipedia definerer vennskap slik; Vennskap er et forhold som har sitt grunnlag i tillit eller kjærlighet. Vennskap kan utvikle seg mellom to eller flere mennesker som omgås og trives i hverandres selskap, som gjerne har noe til felles, for eksempel i form av interesser.


Etter mine nylige oppfattninger, har det seg slik at folk etter en liten konflikt eller annet sletter hverandre på facebook. Er det virkelig blitt slik at sosiale medier definerer om vi er venner lenger eller ikke? det blir bare for dumt, og ikke minst barnslig. Å slutte å snakke med personen du har kjent lengst, av alle. I mitt hode har en venne-status på sosiale medier som eks. facebook ingenting å si. Det er trossalt bare facebook, det er ikke der vi har det kjekkest.

Plutselig blir vennskap noe man må streve etter å beholde. Deretter kommer jeg-kjenner-deg-ikke blikkene. Når du går forbi din ex-veninne som om personen var en fremmed. De latterlige blikkene, som får ansiktene våres til å se ut som idioter. Er du jente kjenner du godt til dem, det typske bitch-blikket, som de ofte blir kalt. Eller jenteblikket, om du er litt snillere i språket. Det blir jo automatisk at man trekker seg litt tilbake når man får et slikt blikk, det er gjerne det tryggeste. 

Kanskje vi alle bare skal begynne i barnehagen i gjen, på igjen med smokk og bleie. Vi oppfører oss jo alle superbarnslig på sosiale medier. Det er ikke måte på hvor mange ganger vi sletter en person, kun pga en liten konflikt, hvor garantert begge sidene ikke er kommet frem. Hvorfor skal vi vise alle at vi ikke har noe kontakt lenger? Vi lever bare en gang, det er ikke vits i å fremstå som en bitter tulling. Vennskap på facebook har ingenting å si, om vi ser bort i fra hvor pinlig det blir å legge til personen som venn igjen når man angrer/ordner opp. 

 Har du opplevd noe lignende?

5 kommentarer

Sandra Marie

13.04.2014 kl.20:15

Det er så barnslig.. men er nok fordi at folk blir veeldig fornærmet om de blir slettet på facebook. Da virker det liksom som at "Nei, deg vil jeg aldri se igjen, eller ha i livet mitt, vi er ikke venner lengre". Jeg har blitt slettet og grunnen var så enkel at personen ikke gadd å se hva jeg la ut :p tok det ikke så hardt. Nå er vi venner igjen, men hadde nok hilst om jeg hadde møtt han fordet :p

Silje Orre Olsen

13.04.2014 kl.23:34

har opplevd det ja ..

htsejkfzdlø

15.04.2014 kl.00:13

Mhm du har rett! Men husk at vennskap kan også skapes ved dyr og andre levende vesener!

Sunnies

27.12.2015 kl.17:12

Blei sletta av typen gjennom ett og et halvt år, fordi jeg skreiv på veggen hans at jeg elsket han.... Veit det var litt frekt, men å slette meg føler jeg som å ta helt avstand, selv om han sier han elsker meg og vil vi skal fortsette å være sammen, ville dere godtatt dette?

Pia Vinningland

19.01.2016 kl.00:35

Sunnies: Om jeg forstår det rett, så er dere i et forhold, men ikke venner på facebook? Jeg og min type er det forholdet som er "usynlig" på sosiale medier nesten, vi legger altså ikke så mye ut sammen. Vi har bare ikke et behov for det lenger. Men dersom jeg hadde publisert det samme som deg, på veggen hans, hadde det ikke skjedd noe så drastisk. Jeg hadde prøvd å spørre hvorfor han slettet deg osv... Ser at kommentaren din er gammel, så sender deg et lenger svar på mail :)

Skriv en ny kommentar

hits