Det regner full storm med stygge blikk og kommentarer

Vet ikke helt hvordan jeg skal starte dette innlegget, men jeg får bare hoppe rett i det. Det har i mange år vært oppslag i magasiner og på nett, med bilder av kjendiser i jobbebukse og en t-skjorte. Dette er ofte fulgt opp med en kommentar som "hvorfor går hun kledd som en slask?", "har hun ikke råd til noe bedre?", "*navn* går i klær fra billigkjeder!" eller noe lignende. Lignende kommentarer får også vi, ikke-kjendiser, slengt etter oss jevnlig. Slår det ingen tanken at vi går kledd slik det passer oss?

Det er  stereotype roller for kvinner og menn. Vi har et mentalt bilde på at jenter skal være feminine og pene, og gutter skal være maskuline og tøffe. Ut i fra dette skal vi kle oss, oppføre oss, og snakke slik som stereotypen forteller oss. Hvorfor kan ikke vi ikke bare kle oss og gjøre slik vi selv føler for? Om vi vil gå i joggebukse og en hettegenser, so what? vi er bare komfortable når vi er slik vi selv ønsker. Når vi ikke følger disse uskrevne reglene, fører det til blikk, baksnakking, og i noen tilfeller mobbing. 

Tenk deg at du går på gaten, og får mange rare blikk etter deg. Det er ingen god følelse, i alle fall når folk ikke bare aksepterer at det er slik du vill gå kledd eller være. Det bedrer ingen å gi lange blikk, baksnakke eller mobbe. Det er bare alt en stor ond sirkel, som vi alle har vært i på et punkt. Folk kommenterer alltid andre, om de bare er litt annerledes. 

Det viser stor mot å gå slik du selv ønsker. Folk skal kunne være seg selv, uavhengig av hva andre mener. Vi mennesker skal kunne gå slik vi vill, uten å få kommentarer og lange blikk. Det sliter på selvtilliten til andre mennesker, den mentale og den fysiske helsen til andre når man ikke blir akseptert for å være en man er. Det er så lett å være seg selv, men det er så vanskelig når man blir overvåket av alle andre rundt seg. 

Om en person en dag bestemmer seg for å prøve noe nytt, blir man sett på som en tulling. Folk ser ned på personen, snakker bak ryggen, og syntes det er teit. Folk er vandt med personen som h*n var, og det vil bli vanskelig å akseptere h*n for den h*n er nå. Det tar tid å bli vandt med noe nytt, men det er mulig. Vi bør alle bare akseptere personer for den de er den dag i dag, og ikke dømme for det de har gjort før. Det er enklere å bare akseptere forandringen, enn å bruke energi og krefter på å gå rundt å tenkte stygt om en annen person. 

Hva med å bruke 5 minutter til å se det nydelige i hverandre, fremfor å slenge et langt blikk og en kommentar? Det er ikke hardt, og det kan utrolig nok redde et liv. Vi ville alle levd i en bedre verden, om vi brukte mindre tid på å være slemme med hverandre. Jeg skriver dette i dag, i håp om at andre vil gjøre det samme. Fordi sammen kan vi forandre tankegangen til mange, og vi kan gjøre en stor forskjell om vi er flere. 


Bruker dette bildet for å fortelle at folk må slutte å være redde og skjule seg selv, fordi ingen har retten til å dømme dere. Ingen.

Har du opplevd å få stygge kommentarer pga. måten du er/ eller går kledd?

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits