Ubehagelig hendelse

I dag opplevde jeg noe litt ubehagelig. For andre virker det gjerne ikke så gale, men jeg følte det var helt galt. Jeg kommer ikke til å legge ut navn eller adresse, må bare få skrevet dette her på bloggen.

Ikke alle klarer å være like flinke i alt. Ikke alle tar fantastiske bilder, skriver helt fantastisk, alle kan ikke være best i gym og ikke alle kan klare alt. Vi må alle jobbe hardt og strebe for å nå mål for å bli bedre enn det vi var før. Finne inspirasjon og trene seg opp. Øver man mye blir man ganske god. Tar du masse bilder, kan du raskt bli veldig kreativ.

Det som skjedde idag var at jeg oppdaget en blogger som hadde stjålet bildene mine. Personen sa ingenting om at de ikke var tatt av h*n, hadde ingen link til meg eller noe. Noen mennesker klarer ikke å skape noe selv, og velger derfor å stjele andre sine verk. Jeg syntes ikke dette var greit, det var derimot ubehagelig. Jeg har aldri opplevd at noe lignende har skjedd meg før, men vet godt at dette skjer med andre blogger.


Ifølge norsk lov er jeg ganske sikker på at jeg eier alle rettighetene til bildene, selvom jeg har lagt dem på nettet. Stjeling av bilder på nett, burde være det samme som vanlig tyveri. Jeg er ikke helt sikker, men skal sjekke dette opp bedre. Jeg er i samtale med blogg.no, og jeg prøver å få tak i personen det gjelder. 

Det knuser hjertet mitt at noen virkelig er så desperate at de må poste noen andre sine bilder/tekster. Folk burde ha litt folkeskikk å spørre, og si hvem som har tatt/ skrevet det. Dette føler jeg at blir helt feil. Personen kunne brukt bildene til inspirasjon for å ta egne bilder. Ikke postet mine. Jeg har gått gjennom bloggen, og personen er faktisk flink nok til å klare slik selv.

Det var godt å få skrevet dette her, fordi det har sikkert hendt med andre enn meg. Jeg skal få sjekket opp reglene, og hvis du vet noe om regelverket så vær så snill forklar meg nærmere i kommentarfeltet. Kommer til å skrive enda et innlegg om dette når jeg har forstått meg skikkelig rund reglene.

Jeg har nå måttet satt opp en høyreklikk-sperre, for å forebygge at dette skjer igjen. Jeg vurderer også å vannmerke alle bildene mine fra nå av, uanset hvor stygt det kommer til å se ut. Det er ikke akseptabelt at en annen person skal stjele hverken bildene mine eller tekstene mine. Fra nå av får dere spørre meg om du kan få låne bildene mine, eller tekstene mine.

Har du opplevd noe lignende?

11 kommentarer

.

14.11.2013 kl.18:20

I Norge er det slik at den personen som er avbildet eier bildet, i motsetning til mange andre land. Det er derfor du må ha godkjenning for å legge ut bilder av andre. Var bildet derimot av en bakke for eks, så eier du bildet, og ikke bakken!

Benedikte Dahle

14.11.2013 kl.18:50

Ojsann, nei jeg har aldri opplevd det, men det kan sikkert hende at noen har tatt bildene mine bare at jeg ikke har merket det. Håper du får ordnet opp i dette :)

Emilie

14.11.2013 kl.19:36

Jeg opplevde det et par ganger før (hadde mange flere lesere en gang i tiden)

Da ba jeg bare personen(e) pent om å skrive at det var mine bilder eller slette det, og det gikk egentlig veldig greit!

Du eier bildet, som vil si at du kan rapportere han/hun om det skulle være nødvendig! :)

Datageek

14.11.2013 kl.19:44

Om du tar et bilde av et hus så kan hvem som helst ta bildet(stjele bildet), har du lastet et bilde opp på internettet så eier du ikke bildet, hele verden med internet eier det. Men vist noen "hacker" deg og stjeler bildet fra din datamaskin så er det tyveri. Det er galt og ta bildene dine, men det er ikke tyveri!:))

Victoria

14.11.2013 kl.20:06

Det er jo du som har opphavsretten, så vil tro du eier bildene. Men jeg er ingen ekspert.

Utrolig kjipt at sånt skjer :(

pus

14.11.2013 kl.20:07

du eige kje bilde me mindre du har copy right (??) eller lisens ellekafaen det hette på det! :)) rettare sagt, du overeagere

Astrid

14.11.2013 kl.20:16

Så dårlig gjort! Jeg hadde reagert på samme måte som deg, om det hadde hendt med meg!

Pia Vinningland

14.11.2013 kl.20:31

pus: akkoratt det eg har, alle i norge har det, å det står nederst på bloggen min at alle bilder å innlegg har eg copyright på ;)

Daniel

15.11.2013 kl.07:38

Datageek: det du sier er bare tull.
Da nattby eksisterte tok ei bildetmitt,redigerte det og la det selv ut. Tok litt diskusjon til før hun gikk med på å fjerne det. Merker bilder jeg er fornøyd med/ virkelig ikke vil at andre skal ta, men gidder ikke merke alle bildene.

Marte

18.11.2013 kl.00:07

Tell me about it.. Det had skjedd flere ganger før, men heldigvis har jeg velidg flinke lesere som alltid sier fra hvis de ser noen som stjeler bilder. Og de fleste gangene har jeg bare sent en mail til de som har stjålet og de fleste har slettet uten problem, og personene har ikke prøvd å stjele igjen. Men det er uansett skikkelig irriterende :)

Skriv en ny kommentar

hits