Mørket og depresjonen kommer til samme tid, år etter år

Jeg er vel ikke den eneste av oss som syns at livet blir mørkere samtidig som dagene blir kortere. Vi er allerede i oktober, og jeg kjenner allerede at det ikke frister å gjøre noe annet enn å ligge i et varmt teppe og se film hele dagen. Jeg grøsser allerede av tanken på alle de neste månedene med enda mer mørke vi må gjennom. Tankene mine er ikke gode, jeg tenker på at jeg hver dag må stå opp når det er mørkt, gå til skolen i mørket, og det verste - gå hjem fra skolen når det er mørkt. I tillegg er ikke isglatte veier med slaps, sur vind og våt snø noe jeg ikke ser frem til at kommer om en måned og to. Det eneste jeg klarer å tenke på er de uendelige mørke månedene vi har i vente.

Hvert år rammes 450.000 av oss nordmenn en mild variant av vinterdepresjonen. Vi er trøttere, spiser mer, sover mer/eller alt for lite, orker ikke å gå ut, vi mister konsentrasjonsevnen vår, og vi mestrer ikke like bra som før. Neste helg skal vi stille klokken en time, noe som både kan være heldig og uheldig for mange av oss. I mitt tilfelle har jeg opplevd vinterdepresjon år etter år, og det er ikke gøy å være trøtt og negativ hele tiden.

Jeg var på det verste i for 4 år siden. Da gikk jeg på skolen, kom hjem og sov til det var middag, satt på dataen til jeg la meg ? and repeat the next day. Slik holdt jeg på fra oktober til januar-februar. Jeg var konstant trøtt, og orket sjeldent å gå ut. Jeg hadde et så høyt fravær fra skolen at jeg var flau, allikevel klarte jeg heldigvis å holde karakterene like gode som vanlig. Jeg ønsker ikke at andre skal gå gjennom en slik trist høst/vinter som jeg gjorde for noen år tilbake. Vi burde jo egentlig utnytte tiden så godt vi kan. Så jeg har samlet en liten liste med noe som hjelper. Jeg fant mange gode råd på nett, men har plukket ut de som har hjulpet best for meg.Hvordan reagerer du på høsten/vinteren?

Stikkord:

Én kommentar

Silje

15.10.2013 kl.20:23

<3

Skriv en ny kommentar

hits