Kjære du som dømmer alle oss andre..Vi lever i dag i et samfunn hvor media styrer en stor del av livene våre. Media forteller oss hva som er trendy, hvordan du bør se ut, hvordan personlighet du bør ha, og hvilken tankegang du skal ha. Vi er alt for raske til å dømme hverandre. Førsteinntrykket har mye å si. Er du ikke slik som mediene fremviser som perfekt, blir du ikke like lett godtatt. Mediene kan ta en stor del av kaka når det kommer til å legge press på befolkningen.

Selv om en person ikke ser ut som den neste modellen til Victoria Secret, ikke har de peneste klærne, ikke har mest penger, eller flest likes på profilbildet sitt, er denne personen verdt mindre enn oss andre? Bare fordi h*n er litt annerledes? Mange skiller seg ut fra andre, men er et mindre pent utseende og mindre penger betydningen av en mindreverdig person? Virkelig? Har samfunnet våres forvridd seg SÅ mye? Det ser ut som om at for å bli godtatt, må vi leve opp til alle andres forventinger.

Takket være disse tankene om hva som er pent- og det som ikke er pent, dømmer vi nå hverandre. Et grusomt resultat av mange år av påvirkning fra mediene. Vi snakker stykt om og til hverandre. Ingen blir noen gang god nok til å være foruten.

Noen av verstingene er de som behandler andre som dritt på facebook. De som slenger dritt så raskt sjansen byr seg, og bedreviterne som alltid er på vakt. De som skal være ?hyggelige?, men som egentlig bare fisker etter likes på den stusselige kommentaren sin. Det er motbydelig at folk må sette seg selv i et bedre lys enn andre, kun for å føle seg selv bedre. Føler du deg bedre da? Når du får en annen person til å føle seg mindre verdt. Tror du virkelig at personen du skriver dette til, ikke vet hvor desperat du er etter de liksene du kan hanke inn på kommentaren din? Og du som liker de frekke kommentarene, tar du deg selv virkelig så høytidelig?

 Ingen burde føle et behov for å rakke ned på andre, kun for å ha det bedre ved seg selv. Ingen har den rettigheten å tro at de er verdt mer enn en annen.  De som tror de selv er så gode at de kan hakke ned på andre, burde få et stort slag i tryne, En wakeup-call til virkeligheten. Alle burde være gode nok, fordi alle er faktisk perfekte på sin egne lille måte.

 Det å føle se mislikt, verdiløs, mislykket og redd kan umulig være noen gode følelser å gå rundt med. Å hver eneste dag gå rundt med en klump i magen, redd for å få en håven kommentar slengt i tryne, igjenDet må være et grusomt liv. En hverdag som det, hadde jeg ikke orket.

Selv har jeg slettet og blokkert mange mennesker fra forskjellige nettsted, fordi jeg klarer ikke å se dritt fra mennesker som bare har negativt å tilføye. Mennesker som ikke ser gode ting i andre enn seg selv kan bare holde seg unna meg, fordi jeg vil ikke ha noe med slike å gjøre. Jeg selv kunne aldri fått hjertet til å si eller skrive noe slemt til en annen person. Å vertfall ikke anonymt. Det er så mye bedre å ta det opp med personen privat om det er et problem. Så til alle dere som vet at de har fått en annen til å føle seg miserabel, eller gå rundt med en klump i magen; det er faktisk mobbing du driver med.

 

 Kjenner du deg igjen i noen av rollene?

Stikkord:

Én kommentar

Rebecka

10.07.2013 kl.17:55

Skikkelig bra skrevet, en tankevekker for mange.

Skriv en ny kommentar

hits