Det finnes faktisk grenser.

Når bloggere ikke deler alt om seg selv, har vi da rett til å kalle dem løynere, falske og utroverdige? nei. Uheldigvis, er det mange som mener dette. Om en blogger skjuler noe for leserne, så er det ikke vits å følge med på bloggen. Da er bloggerne løynere og mange andre beskrivelser kommer raskt opp i kommentarfeltet. Om en blogger ikke legger ut stygge bilder av seg selv, skriver alt som skjer i livet, om en leser finner ut noe som ikke helt stemmer med bloggeren, eller om man ikke forteller om pinlige hendelser; da er bloggeren falsk.

Det er også her rosabloggere kommer inn. Mange blir kalt rosabloggere fordi de velger å skyve bort privatlivet sitt fra internett. Ikke alle ønsker å bli dømt for alt de gjør av andre, og ikke minst ha livet sitt ute på nettet. Det er farlig å skrive alt på nettet, fordi en dag faller du ned i en dyp grop fordi du har skrevet mye dumt. Hva er hvirkelig verst? en rosablogger som skriver positivt hele tiden, eller en annen som legger ut alt om alle og hele livet sitt beskrevet i minste detalje på nettet? Jeg selv vil heller være den falske rosabloggeren.

Selv føler jeg at jeg ikke har utlevert for mye av meg selv på bloggen. Jeg ønsker ikke å dele alle hendelser med alle. Jeg bor i en liten by, hvor et rykte fort blir 10 ganger verre. For et eksempel; Lokalavisa vår deler innleggene til bloggerne her i Haugesund på web-siden sin. Av og til kobler de feil navn til feil blogg. Da var det ett innlegg under mitt navn som fortalte at hun var 22 uker på vei i gradiviteten sin. Skal si det spredde seg raskt. En kollega av mamma fortalte henne dette, og jeg fikk raskt en telefonsamtale fra henne da. Jeg måtte da sjekke opp hva som hadde gått galt, fordi det var ikke jeg som var gravid vertfall! Det hele endte jo opp med at fler så det, og venner av mamma begynte å spørre. Håper dere forstår hvor viktig det er å være forsiktig.

Poenget mitt er at man kan bli tatt for å være troverdig, selv om man ikke deler alt. Del det som er bra i livet ditt, og vis dine beste sider frem! Vi må lære oss å sette grenser for hva som legges ut på internett. Det er mange som gjør en tabbe og deler for mye, og får en smell midt i fjeset senere i livet. Dere må sette dere inn i en annens situasjon. Du tar 5 bilder av deg selv, du legger jo ikke ut alle? Selvfølgelig legger du ut dem du liker best. Skal det liksom være falskt?

Hvor går din grense for hva du legger ut på internett?
Stikkord:

5 kommentarer

Sandra Børstad

22.04.2013 kl.22:45

Helt enig med deg! Jeg legger kanskje ut litt for mye noen ganger, heheh.

Nancy

22.04.2013 kl.22:59

Helt enig med deg! Det at noen kaller deg falsk fordi du velger å holde tilbake de mest personlige detaljene i livet ditt er dårlig gjort og lavmåls. Selvsagt presenterer du kun din beste side på nettet, og som du sier kan det å dele litt for mye føre til at du må ta konsekvensene senere i livet.

Likevel er det vanskelig å vite hva man kan og ikke kan dele, og uheldigvis er det veldig vanskelig å fjerne noe som allerede er lagt ut på nette. Godt spørsmål du stiller om hvor grensen går; mitt personlige svar er at du ikke skal legge ut ting du ikke vil at bestemor eller fremtidige arbeidsgiver skal lese. Du har min fulle respekt for å være så oppmerksom på hva du deler og ikke deler!

Elsker bloggen din, og digger deg! Din no.1 fan!

Xoxo,

Nancy

majaamundsens

22.04.2013 kl.23:24

Helt enig. Er ikke en person som lett snakker om følelser, og da blir det naturlig å utelate den delen fra bloggen også! Når det er ting man ikke deler med sine nærmeste engang, kan jo ikke ukjente forvente å få vite det. Tenker ikke slik om noen av bloggerne jeg følger, og jeg håper virkelig de ikke føler seg presset til å skrive om privatlivet sitt! :-) bra innlegg!

Anja

22.04.2013 kl.23:45

er så enig med deg! jeg legger selv ut svært lite om mitt privatliv :))

rebeccamdb

23.04.2013 kl.13:43

Er så enig med deg! Kjempe ba innlegg :)

Skriv en ny kommentar

hits