Music is our life


I dagens samfunn er musikk stort. Folk i alle aldre hører på det, med hver sin stil. Alle har en favoritt, og den kan komme av mange forskjellige påvirkninger. Blant unge er det ofte kult å høre på samme musikk, eldre hører kanskje på en artist som de kjenner seg selv igjen i. Musikere er forbilder for mange unge, flere av mine egne forbilder er artister. Men hvorfor er det slik at alle hører på musikk?

Musikk kan komme i mange former. Lyd, rytme og tekst er det som fenger de fleste. Musikk skaper en stemning og kan få ut mange følelser. Jeg hører på forskjellige musikksjangre etter hvordan humøret mitt er. Det finnes så mange sjangre innen musikken, at alle unges følelser og tanker beskrives akkurat slik vi føler det. Er jeg sur en dag hører jeg på veldig hard musikk. Er jeg lei meg, hører jeg på Justin Bieber og andre romantikere. Ungdommer har veldig mange hormoner, og følelsene kan bytte fra sur til glad på kort tid. Det er bra at det finnes så mange ulike stiler innen musikk, derfor har folk i alle aldre alltid noen sanger å relatere seg til.


Musikk er viktig for mange unge i dag, inkludert meg selv. Når vi er unge er det viktig å kunne kjenne seg igjen i andre sine opplevelser. Å vite at man ikke er annerledes fra alle andre. Det kan være vondt å føle seg annerledes. Via musikk kan jeg og andre på min alder vite at det er ikke bare jeg som gjør slik, og det er ikke bare jeg som tenker eller føler slik. Musikk hjelper meg og mange andre å få bekreftet dette. Nei, du er ikke ulik fra alle andre, du er helt normal.

Teksten i en sang er også viktig. Jeg kan lære meg teksten, og da forstå mer av sangen. Jeg forstår hvile følelser artisten vil få ut, og hva budskapet er. Jeg kan også da synge i dusjen uten å høre ut som en amatør. Det finnes jo grove sangtekster også, men det kan være en positiv opplevelse det også. Sanger med stygge ord, opplevelser og slik kan veilede oss unge. De kan fortelle oss hva vi må holde oss borte fra, og hva vi ikke burde gjøre.

Musikk kan også gi meg og andre en lærerik opplevelse. Det er blitt forsket på at om man hører på Mozart, så lærer man mer. Det er også påstått at unge konsentrerer bedre om de har musikk på ørene. Jeg kjenner meg helt igjen i dette. Så lenge musikken er rolig, så kan jeg jobbe mye bedre enn ellers. Fordi musikk hjelper å blokke alt unødvendig støy ute. Jeg hører ikke klassekameratene mine prate, lærerne syte eller om det er storm ute. Å jobbe samtidig som jeg hører på musikk kan til tider være mye mer lærerikt enn uten.


Jeg bruker musikk til inspirasjon og motivasjon. Musikk spilles av i mine ører hele dagen. Jeg setter på radioen om morgenen, og hører på musikk før jeg legger meg. I løpet av dagen bruker mange musikk som motivasjon til å trene, og inspirasjon til et kunstverk. Artister kan være forbilder for oss unge. Vi kan få høyere selvtillit av musikk vi kjenner oss igjen i, og vi tørr å eksperimentere med hår, klær, levemåte og tusen andre områder.

Via musikk har jeg fått mange nye venner, og nye opplevelser. Vi som liker samme musikk er automatisk venner, fordi vi er ganske like. Vi kjenner oss igjen i samme musikk, da kan vi ha mye til felles. Jeg og mine venninner er helt hekta på Justin Bieber. Vi hører på han sammen, snakker om han, og i neste uke skal vi til Oslo for å se han opptre. Musikk har skapt mange vennskap. Både i virkeligheten og over nett får vi hver dag nye venner. Unge som har venner med samme musikksmak, har nesten alltid noe å snakke om.

Jeg er ikke den eneste som hører på musikk hele dagen. Mennesker i alle aldre hører på musikk, av forskjellige grunner til forskjellige tider. Vi vekker følelser og stemninger, og musikk hjelper oss til de enkleste ting i hverdagen. Jeg får inspirasjon og motivasjon til å gjøre noe mer ut av livet mitt, og jeg konsentrerer mer på det jeg holder på med. Jeg har knyttet vennskap med andre som føler det samme som meg, og lært meg sangtekster sammen med dem. Det aller beste er nok å kunne synge i dusjen når broren min har besøk, uten å føle meg helt patetisk.

Hva betyr musikk for deg?

 

Stikkord:

4 kommentarer

Ingrid-Kommenterer tilbake!

12.04.2013 kl.15:40

Kjempe fin blogg, stå på videre!♥

Kumba Bonga

12.04.2013 kl.17:07

musikk for meg er rett og slett ALT.Vet ikke hvordan jeg hadde taklet hverdagen uten! :)

rawan <3

12.04.2013 kl.17:56

åå jeg digger deg søta elsker bildene klem fast lesser

Silje

14.04.2013 kl.20:16

alt, klarer meg ikke uten musikk!:)

Skriv en ny kommentar

hits